Forums » Nekategorizováno

Čo si myslíte o BDSM scéne na Slovensku?

• 5 posts
    13. februára 2009 13:31:40 CET
    ..postoje sa vyvijaju, clovek v sebe objavuje stale nove a nove nepoznane oblasti ..inak by sme ostali stale na rovnakej ciare a skoncilo by to upadkom
    • 9 posts
    13. februára 2009 12:45:17 CET
    stále rovnake.
  • 13. februára 2009 11:53:05 CET
    je to celkom zaujimave po rokoch si precitat co sme tu pisali :)
    zmenili sa vase postoje za ten cas, alebo su stale rovnake?
    • 9 posts
    12. februára 2009 14:03:01 CET
    Zaujímavá téma. Podľa mňa si zaslúži po rokoch posunúť
  • 10. novembra 2005 7:36:25 CET
    mozna jsem to nenapsal jasne, tak jeste jednou...mam za to, ze clovek, ktery neco v sobe taji a boji se to priznat, je tom zmahan a nicen, neziska pocit, ze se nemusi bat svemu realnemu spolecenskemu okoli rict, jakej je diky tomu, ze si najde nekde v casopise, na netu, nebo v TV jinehoho podobneho, nebo podobne lidi, kteri se schovavaji pod nickem...zrovna dnes v noci jsem videl v TV nejakej dokument o homosexualech, par lidi tam o sobe mluvilo, mluvilo o tom, jake to je, kdyz to zjistili, jak to bere okoli, jake to bylo, kdyz se s tim priznali kamaradum, rodine atd. a vzdy, kdyz nekdo mluvil, bylo na obrazovce jmeno i prijmeni...zapusobilo to na mne prirozene a duveryhodne...udelat to same, ale s tim, ze jeho tvar zactvereckuji a namisto jmena Radim Novak by tam bylo jen R.N., nebo treba nick "razitko", mel bych pocit, ze se ten clovek stydi a boji, tedy, ze asi nema dobre zkusenosti s jeho coming out, i kdyz by tvrdil opak...
  • 8. novembra 2005 18:25:43 CET
    Takže na jedné straně máme individuální coming out před celým národem, na straně druhé totální uzavření se. Nelíbí se mi ani jedno ani druhé a právě vystupování pod nicky mi přijde dobré jako první krok na cestě osvěty.
    A co myslíš tím, že se nemáme bát? Já to vidím tak, že se nemáme bát objevovat říši SSC BDSM, ne dělat coming out před celým národem.
    Je rozdíl mezi tím, prezentovat SSC BDSM jako neškodnou erotickou aktivitu na jedné straně a na straně druhé chtít, aby se každý rovnou odhalil v televizi.
  • 8. novembra 2005 14:33:42 CET
    taky to po Tobe nikdo nechce :-) kazdopadne je pro lidi co se boji lepsi a prijemnejsi konkretni osoba a ne nick, protoze vystupovani pod nickem muze evokovat, ze se ten clovek prece jen potrebuje schovavat a tedy ze i kdyz pise, ze se nemame bat, tak stejne on sam se schovava...
  • 8. novembra 2005 9:05:14 CET
    Ne každý je připraven na coming out pod svým pravým jménem před celým národem.
  • 8. novembra 2005 8:58:02 CET
    Ne každý je připraven na coming out pod svým pravým jménem před celým národem.
  • 8. novembra 2005 0:21:38 CET
    ja v nej nevidim ziaden vyznam, pod nickmi to nikdy nebude dost doveryhodne, ale to uz som Ti pisal nizsie
  • 7. novembra 2005 21:56:11 CET
    Panelovou diskusi pod nicky prosazuji už hodně dlouho.
  • 7. novembra 2005 19:38:00 CET
    suhlasim, asi najvecsi problem je prekonat tu konzervativnost v sebe samom. Nemyslim si ze by bol problem v spolocnosti, 80% mojich znamych, priatelov, obchodnych partnerov to o mne vie, tych zvysnych 20% nie su ludia ktorym by som sa to bal povedat len proste na to neprisla rec.
    Co sa tyka nejakej "osvety" tu by som nemieril na spolocnost, ale skor na jednotlivcov co to v sebe zamykaju. Preto si myslim ze by s tym mali vystupit konkretny ludia a nie cez panelovu diskusiu pod nickmi
  • 7. novembra 2005 11:23:10 CET
    mno, v tom mas pravdu, ale mnoho ludi, velka vacsina ludi si tu trinastu komnatu nepripusti ani vnutorne, pretoze nevedia, nevidia, nemaju kde zistit, ze tato komnata je "koser"...a vdaka tim, co to verejne daju vidiet si oni mozu pripustit, ze je to OK...najsilnejsie steny su tie v nas...
  • 6. novembra 2005 21:48:00 CET
    Suhlasim s tebou je to tvoj pohlad a nazor. Ale vacsina ludi hlada v bdsm unik a kompenzaciu niecoho coho sa im v ich zivote nedostava. Od nich nemozes cakat ze pojdu na verejnost. Je to ich trinasta komnata... a to ich mozno vzrusuje. Kazdy sme nejaky Takze vdaka za taketo stranky. Hodne uspechov.
  • 3. novembra 2005 22:33:30 CET
    Domnívám se, že bdsm komunita je stále malá a poměrně uzavřená a že vhodně podaná prezentace by byla velmi prospěšná jak pro nás, tak i pro mainstreamovou společnost. Pomohla by mnoha lidem, kteří mají bdsm fantazie, ale z nejrůznějších důvodů (výchova, stud, obavy) je potlačují a dusí v sobě. Pomohlo by i nám, kdyby se na bdsm přestalo v mainstreamové společnosti nahlížet jako na něco úchylného, s čím slušný člověk nemá co dělat. Pomohlo by nám to i v tom, že by se nám podstatně lépe hledali partneři pro D/s vztahy, kdyby se bdsm stalo součástí normálních erotických projevů.

Ke tvé poznámce, že toužíme po společenském uznání - připouštím, že je to trefa do černého. Je to jeden z motivujicích faktorů, není jediný, ale je nezanedbatelný. Za léta, kdy se pohybuji v oblasti bdsm, jsem nashromáždil značné množství poznatků a vědomostí. Nemám nejmenší chuť k tomu, aby se na tyto pracně nasbírané vědomosti prášilo někde v šuplíku.
  • 3. novembra 2005 21:11:50 CET
    to moje tvrdenie sa mi zda dost vytrhnute z kontextu a tym padom straca aj na suvislosti.Ale nechcel by som o tom dalej polemizovat. U Zemana sa mi tiez pacilo.
  • 2. novembra 2005 12:09:09 CET
    Profesor v istom svojom prispevku napisal ze stretko pre naovacika sa moze stat nocnou morou. Myslim ze je to znacne prehnane pretoze ak sa jedna o stretko napr 46 u Majora Zemana tak tam teda z toho urcite nikdy nikto nemal nocnu moru. Ja konkretne som tam bol iba pred par mesiacmi prvy krat a ziadna nocna mora prijemna atmosfera fajn ludia i ked samozrejme niektori viac ini menej sympaticki ale to uz tak v zivote chodi.
    Samozrejme je rozdiel ci sa niekto stretne takto s ludmi BDSM orientovanymi pri pohariku na stretnuti verejne znamom alebo ci niekto submisivne zamerany ide rovno skocit hlavicku do stretnutia BDSM! Ale to je kazdemu jasne ze je na inu debatu.
    Takze ludia ktori maju BDSM v svojich hlavach netreba sa toho bat rozpravajte sa s ludmi a kludne sa stretavajte na stretkach. Je to urcite bezpecnejsie ako oddat sa niekomu do ruk bez toho aby ste poznali samich seba.
  • 31. októbra 2005 13:50:54 CET
    Snazim sa pochopiť páni, prečo chcete mať všetko inštitucionalizované? Robím čo sa mi páči a stretávam sa s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy. Potrebujete k tomu publikum? Prosím. Ale mam dojem akoby ste túžili po spoločenskom uznaní. Bavme sa, užívajme si a môže nám byť jedno čo si myslia pokrytci. Komunikácia na nete umožňuje, aby sa osmelili aj tí čo si myslia, že sú v tom sami. Niekomu ani to nepomôže. Je to o individualite, a sebe samom. Suhlasim s profesorom: Nič nemusim... To až potom :)
  • 11. septembra 2005 17:38:55 CEST
    Panelová diskuse v časopise by jednak poskytla větší možnost serióznímu vyjádřenína rozdíl od televize, která hledá často jen senzaci. Navíc by umožnila vyšší míru anonymity a konečně i ti, že časopis čte méně lidí, než sleduje televizi, by představovalo určitý komorní rozjezd, což by vystoupení v TV neumožnilo. Navíc podle mého názoru je obtížnější se dostat do televize, než do časopisu.
  • 11. septembra 2005 12:31:14 CEST
    Internet je dobra vec, na komunikaciu s bdsm+ priatelmi,ale mozno nas pripravuje o to ze sa uskromnime len z netovym kecanim/nie je to moj pripad/a nevyvijame vacsiu aktivitu inym smerom. Net na bdsm komunikaciu vyuzivam len poslednych 5-6 rokov,ale pred tym som sa tiez venoval s-m praktikam ,a vzdy som si vedel najst nejakeho vhodneho partnera. Casom sa u mna vyvinul neviem to spravne nazvat mozno 6 zmysel ,alebo instikt a aj pri beznom rozhovore s uplne neznamym clovekom mam dojem ze je kladne naladeny na bdsm , niekedy prelomim barieru a dam mu moznost , aby kladne zareagoval, zavse to vynde ,zavse nie .Neviem potom ci som sa ja mylil v dedukcii ,alebo dotycny-a sa nechce prejavit.Je velmi jednoduche niekoho oslovit kto to ma napisane po lopate co chce/ a este k tomu to ani nemusi byt uplna pravda/ako to z neho vycitit.
    to:stenatko.bi
    Pokus na Nove s Barou je ozaj asi taky navacsi a svojho casu sa dost o nom aj diskutovalo na ceskych forach-aj ked to dopadlo ako to dopadlo.
    to:Asdareel
    diskusia v casopise-mozno by to na nieco bolo dobre ,hoci si myslim,ze co sa sa nesustne v televizii ,tak to si ludia ani nezapamataju.Ja osobne nie som ziadny tabulkovy pripad cloveka s bdsm, a co ma poznaju, tak hovoria ako to mozes ,ved to musi byt inak. NIC NEMUSI- Robim to tak ako to vyhovuje mne , a pokial to vyhovuje aj niekomu inemu , tak je to v poriadku .
    to:OTROKzv
    nestazuj sa na Stredne Slovensko-ani nevies co sa deje par metrov vzdusnou ciarou od Tvojho bydliska.
  • 10. septembra 2005 7:09:54 CEST
    samozrejme, ze sa nestretol, je to prirodzene...hlavne ziadne nasilie a agresivitu a cas prinesie ovocie, nech to pre kazdeho znamena cokolvek...zacnime u seba, to je zaklad, ktory az na vyjimky zvladne kazdy...
  • 9. septembra 2005 21:55:14 CEST
    Myslím, že tento seriál byl úspěšný...
    • 2 posts
    9. septembra 2005 21:36:35 CEST
    Neviem ci "osveta" v hromadnych sdelovacich prostriedkoch kde je hlavne napisat kratku spravu a co najviac nou zaujat je to pravé orechové. Navyše ani seriál na www.zene-in.cz sa nestretol s velkym uspechom u ludi co bezne tento server navstevuju (toto este bolo pomerne seriozne na rozdiel od dnesneho bulvaru).
  • 9. septembra 2005 15:14:20 CEST
    iste, ale my nikoho nenutime, my len chceme, aby to ludia vedeli...ani gayovia nikoho nenutili a sice este nie je vsetko OK, prave tym, ze, aj ked pro mnoho ludi agresivne, davali najavo svoje potreby a poziadavky, nazory...to, aspon ako to chapem ja, co pises, by znamenalo, ze si mam "svoje BDSM" robit doma, pretoze to, ze poviem niekomu, ze taky som a bavi ma to neprinesie mne nic a tak to nemam hovorit...tym, ze poviem kamaratke, ze mam rad nieco ine, ako je spolocensky "bezne" a o com sa bezne hovori, tak tym ju nenutim, aby ma zmlatila, alebo aby klakla na kolena, len hovorim, ze ja som taky...tym som sebe nijak nepomohol, ale mozno ona zisti, ze su aj ine veci, mozno ona ma toho v sebe schovane, alebo mozno ma kamarata, kamaratku, ktora se tymto trapila a ona jej nemohl apomoct, pretoze nevedela...a mozno pri pive, kde bude mat ona 10kamaratov v opitosti niekto niekomu placne po zadku, ona povie jau, zacnu o tom debatovat a ona si spomenie na svojho uchylneho kamarata...iste, z toho nic nemas, ale ini mozu...nemusia, ale preco to nepsravit, ak to ide a nic to nestoji?
  • 9. septembra 2005 14:44:14 CEST
    Zijeme vo viacerych spolocnostiach a zijeme zdvojenymi zivotmi. Cez den makame na spolosti a potom fetujeme, chlastame a venujeme sa nasim "uchylnym" praktikam. Tak to bude este dost dlho a prave my musime dokazat, ze nikoho do nicoho nenutime, my musime byt prikladom, ze zivot je o naplnani vlastnych potrieb a tuzieb, my musime dokazat, ze bolest a rozkos maju k sebe blizko. A musime dokazat, ze nas zivot ma rovnaku cenu, ako zivot hocikoho ineho "normalneho", pritom moze byt ovela ovela pestrejsi a krajsi.