Forums » Nekategorizováno

Čo si myslíte o BDSM scéne na Slovensku?

• 15. februára 2009 17:30:55 CET
    na nazori ktora su pisane v anonimite som sa už vyjadril viac nemam čo ktomu dodat a ak si presvečeni otom že je niekto dement slušne povedane ignoruj ho nič sa z (anonimami )neda ničrobit je to proste o slušnosti a vychove
  • 15. februára 2009 17:24:30 CET
    Jasnačla ale nedopustim aby my niekto šliapal po mojich názoroch a dokonca my tvrdil urážal cez SS a to kôli úplne bežnej veci ktorá sa forach nosi. (Ak to možem takto obrazne opísať)
  • 15. februára 2009 17:14:58 CET
    netvrdim že sme spoločnost vo frakoch a z francuskou vychovou ale ja mam skusenost taku že na real stretka niesu vitani hulvati ...a ak si niekto vimeni z niekim nazor je to viadzmenej na tich osobach ktorich sa to tika a ak je niekto taki ako opisuješ je to len na tej osobe a nemôžeme za to že su niektori taki aki su je to len na tom aku pracu si dali ich rodičia z ich vychocou
  • 15. februára 2009 17:08:04 CET
    Lenže ja som sem neprišiel včera. A ked sa ohliadneš do minulosti neboli ste tu len vy ale bolo tu kopec ludi ktorý už nepisu vdaka podaktorým ktorý nevedia nič iné len zabrdat a vyvraciat všetko čo sa im zdá neobvyklé. Od blaksuna som to nečakal prekvapil ma.
  • 15. februára 2009 17:03:56 CET
    no tie hatki su tu viacmenej od takich čo ich nik nepozna a nechodia na žiadne stretnutie su to viadzmenej ti isti ludia a anonimita za ktoru sa schovavaju je niečo ako vzdir maleho dietata ... ale spoločnost ako taka ak ju môžem nazvat bdsm je zložena zo slušnich ludi a ti čo su hulvati a aj bi chceli chodiť na stretka su po prvich problemoch vilučeni a nik ich nevita na dalšich stretnutiach .
  • 15. februára 2009 17:01:22 CET
    Když jsem přišel do bdsm komunity před deseti lety, ekával jsem totéž, co ty. Toleranci, kamarádství, porozumění a jednotu v různosti. Setkání s realitou byla pro mě šokem. Netolerance, pokrytectví, paranoia, překrucování stanovisek, flejmy a výhrůžky byly normálním koloritem české bdsm scény té doby.
    Ačkoliv vidím, že ani na Slovensku není vždy vše úplně a 100%, přece jen mi slovenská bdsm scéna přijde jako podstatně věcnější a kultivovanější, než česká. Třeby tady na domině se hovoří většinou k věci s jen aým množstvím flejmů. Když jsem v letech 1999 - 2008 vedl auditorium "Dominance" na Průvodci, později Lopuchu, přál jsem si, aby se tamprávě takto diskutovalo. Bohužel, celá ta léta tam byly jen osobní urážky, narážky, hádky, ironické popichování, což vedlo k totálnímu znechucení nově příchozích, kteří si přáli věcnou diskusi.
  • 15. februára 2009 16:51:57 CET
    Vidim aká ste slušna spoločnosť ked sa hádate koli uplnej nelogike a absolutnej hluposti. Ale chápem Vás jednoducho sa chcete spravit zaujímavými lebo o Vás nik nestoji ak zbytočne vavolávate hádky len koli tomu že sa niekto niečo spýta. Môžete sa len hanbit.
  • 15. februára 2009 16:41:30 CET
    musim konštatovat že stebou suhlasim a je to o spoločnosti ako takej a na slovensku je to tak že ak je niekto čolen trošku ini je na neho poukazovane a je len na jednotlivcovi ako je odolni voči okoliu v zahraniči ako nap.spominani pariž su ludia tolerantnejši k rôzmim uletom a tak su ludia otvorenejši robim bondage už druhu desiatku rokou a spoznal so pritom tak strašne vela ludy ktori maju strach z okolia ale tužia po bdsm že neodolaju a vyskušaju to chodim na solo stretka a aj na zrazi a je nas dost na taku malu krajnu ale mentalita ludi dovoli sa ukazať ako som už spominal len jiektorim;.(((
    • 13 posts
    15. februára 2009 15:54:08 CET
    možno si si nevšimol, ale sme tu slušná spoločnosť a vyberáme výrazy. Ak je raz klub o scéne na Slovensku, tak maďarská sem asi fakt nepatrí. Načo si napíšeš že si sub, ak si jednoducho hulvát. Možno to bolo v predchádzajúcich príspevkoch aj o tebe.
  • 15. februára 2009 15:03:42 CET
    Joooj len sa neposer. A nikde nieje napisane že to sem nepatri tak si daj pohov.
  • 15. februára 2009 11:37:05 CET
    Pohybujem sa v tom len par mesiacov, ale bohuzial musim suhlasit s Blacksunom, stacilo mi to na to, aby som stratila niektore iluzie o fungovani miestnej sceny a niektorych ludoch vramci nej.. Napriklad zakladny predpoklad, ze bdsm subkultura bude tvorena tolerantnejsimi ludmi ako zvysok spolocnosti je uplne scestny, tak ako inde, zavisi to clovek od cloveka a treba si trochu oddelit zrno od pliev a davat si pozor, komu co clovek zveri. Na druhej strany, spoznala som pomerne dost ludi, ktorych mam uprimne rada, s ktorymi si mam co povedat a u ktorych viem, ze sa na nich mozem s doverou obratit.. :) Takze som tiesz zvedava, ako to bude pokracovat dalej :)
    • 5 posts
    15. februára 2009 9:42:35 CET
    Je v poriadku ak nevieš o čom hovorím je to môj názor a som si istý že sa nebude zhodovať z názorom ani jedného z vás. Áno k Zmene došlo sme častejšie v kontakte ,prichádzajú nový ľudia, usporadúvajú sa rôzne akcie a preto som aj napísal „som zvedavý akým smerom to pôjde ďalej“.
    • 5 posts
    15. februára 2009 9:37:40 CET
    Ak si si nevsimol nazov fora hovori o slovensku neplet sem temy ktore sem nepatria.
  • 15. februára 2009 9:00:24 CET
    čo si myslíte a BDSM v maďarsku. Nedávno som sa stretol s názorom že je to tam živšie ako ako v československu.
  • 15. februára 2009 1:42:08 CET
    Nemozem sa k tejto teme velmi vyjadrovat, napriek tomu by ma zaujimali odpovede inych :-) Mam taky pocit, ze na slovensku je to tak trochu ako aj v inych krajinach, teraz je bdsm tak trochu "v mode". Celkom by ma zaujimalo, ci pary ziju vztah bdsm "len tak doma", alebo ci existuju aj rozne stretnutia, akcie, sukromne akcia atd. Minule sme sa smiali, ale mame pocit, ze v Parizi to vobec nie je tema tabu, takmer kazdy "aspon skusil"... a minimalne pozna niekoho, kto... Aka je situacia na Slovensku? bdsm stale v plienkach?
    • 13 posts
    14. februára 2009 23:56:09 CET
    neviem celkom o čom hovoríš, utvára sa celkom fajn partia BDSM+. Nie som na scéne dlho, ale za posledné 2 - 3 roky sa to výrazne zlepšilo.
    • 5 posts
    14. februára 2009 19:22:45 CET
    Je plna pretvárky , paranoje, pokrytectva, intríg a bez pochopenia pre iných. Samozrejme nie je to také zle ako to vyznelo. Sme otvorený snažíme sa pomáhať medzi sebou a keď treba vieme sa aj dohodnúť . Za 4 roky som spoznal ľudí v rámci komunity o ktorých z hrdosťou poviem že sú to moji priatelia a som zvedavý akým smerom to pôjde ďalej .
    • 7 posts
    14. februára 2009 17:13:25 CET
    Zase trepeš tie svoje nezmysly,kto Ťa pozná?Další IH.
  • 14. februára 2009 0:00:47 CET
    Milujem BDSM ako dominant-pri tom nemusite bit na verejnosti..!
    Som DOMINANT a JE TO SUPER
  • 13. februára 2009 23:22:53 CET
    Ok. Ber mě tedy jako exhibicionistu, navíc jako ješitného exhibicionistu, který se chce blýsknout před celým národem svými vědomostmi a svoji výlučností.
  • 13. februára 2009 22:37:12 CET
    Proč přiznávat sm orientaci před celým národem anebo vůbec jen před lidmi, kterým to nic neříká a ještě se ofrňují? Proč vyvalit do světa svoji intimitu, komu je to dobré? Snad jen pro zvrhlé paparazzi. Mám dojem, že coming out je jen jiné sousloví pro exhibicionismus.
  • 13. februára 2009 22:21:41 CET
    Jak píšu o několik příspěvků a o několik let níže, neměl jsem pocit, že coming out v telce je úplně ideální. No co už, šel jsem do toho, když mě oslovili, nenechám si takovou příležitost přece ujít.
  • 13. februára 2009 22:18:24 CET
    Gratuluju. Ale už jsem tak trochu pozapomněl, co to vlastně ta televize je.
  • 13. februára 2009 22:07:28 CET
    Myslím, že jsem dnes opět pokročil na cestě coming outu. Byl jsem na natáčení dokumentu o bdsm v televizi.
    • 9 posts
    13. februára 2009 14:08:39 CET
    už len ten upadok sa nedostavuje.