Forums » Nekategorizováno

Čo si myslíte o BDSM scéne na Slovensku?

• 9. septembra 2005 14:05:45 CEST
    iste, lae to je prave ten zakladny problem...to, o co tu ide je fakt, ze spolocnost zatial nedokaze prijimat "ine" a to bez ohladu na to, co to "ine" je...ale o tom sme tu uz pisali...a v tomto fore to tiez nie je OT, pretoze, ci sa nam to paci, ci nie, aj my, BDSM+ zijeme v spolocnosti...
  • 9. septembra 2005 13:47:05 CEST
  • 9. septembra 2005 12:35:37 CEST
    Já se sice absolutně necítím povolaná nějakým způsobem hodnotit BDSM scénu na Slovensku, protože ji jako člověk "zvenčí" prostě nemůžu posuzovat, ale mám pocit, že zde někteří lidé, konkrétně submisivní muži, hodnotí její úroveň podle své osobní možnosti získat partnerku pro provozování BDSM. To ale není kritérium... Scénu přece netvoří jen dominantní ženy a už vůbec úroveň scény netvoří jejich množství a ochota vycházet vstříc potřebám nezadaným submisivům....
  • 9. septembra 2005 12:28:47 CEST
    Tak to sa rovno opri do zakladov nasej "modernej" spolocnosti, ktora odsudzuje vsetko, co sa zopar jej "vodcom" nepaci. Ale myslim ze "to co je ine ako kazal pan farar v kostole (ucili ucitelia v skole), je zle" patri do podla mna do ineho fora.
  • 9. septembra 2005 12:04:02 CEST
    Na Slovensku je to podla mna bieda. Vsetky to chcu robit len za peniaze a nevedia to a tych co to robia fakt pre potesenie tela a duse je minimum. A na STREDNOM SLOVENKU uplna bieda.

Pekny dnik vam prajem.
  • 9. septembra 2005 11:53:55 CEST
    do komunity se dostavas az kdyz vis, ze je to OK...pokud ma ale clovek pocit, ze to, co ho laka a vzrusuje neni v poradku a nema se kam obratit, tak je to hodne tezke a ma problemy sam se sebou...a hlavne, mam pocit, ze zapominate, ze vsechno to, co mame my, co "zname" je jen diky internetu...az na vyjimky se jinak nic "nedeje"...a internet, ac penetrace stoupa, je porad malo rozsiren...
  • 9. septembra 2005 11:07:14 CEST
    Hoši, nemyslim si, ze je problem v prezentacii, ale skor o moznosti pristupu jednotlivca bez skusenosti, ale zo zaujmom a tuzbami do spolocnosti. Podla mna vobec nejde o nejake verejne diskusie a podobne picoviny, ale skor o to, ze subik, ktory tuzi po vyprasku, alebo ponizeni, sa za beznych okolnosti len tazko dostane k cloveku, ktory mu jeho tuzby naplni a zaroven naplni aj svoje. A to si nemyslim, ze subikov a masterov je malo. Len proste je tazke dostat sa do BDSM komunity fyzicky. Virtualne predsa komunita uz sme, no nie?
  • 8. septembra 2005 22:55:15 CEST
    Tak za prvé, já bdsm nevidím jen jako sexuální praktiku, pro mě je to i něco víc... o tom, proč dělat osvětu, jsem už hovořil tolikrát, že nyní jen zkopíruju sem to, co jsem o tom napsal, dejme tomu, na nyxu:

K čemu je taková osvěta dobrá - třeba proto, aby se na BDSM přestalo nahlížet jako na nebezpečnou úchylku, abychom se nemuseli za své zaměření stydět, aby nehrozilo, že odhalení našich sklonů nás přivede do rozpaků, aby byla větší komunikace mezi lidmi, aby spousta lidí, kteří své sklony tutlají, se mohli realizovat, což přinese zpětně výhody i nám v podobě snazšího hledání partnera, aby bdsm se stalo normální součástí partnerského vztahu a přestalo být doménou jen profibyznysu či undergroundu... těch důvodů je moc.
    • 2 posts
    8. septembra 2005 22:37:38 CEST
    Hlavne ale nezabudajte ze sme mensina, MENSINA, a to co robime je pre mnohych ludi neprirodzene a odpudive. Ja sa tiez nemusim pozerat alebo rozpravat napr o zoosexe ci scate. tak preco do toho nutit okolie?
    • 2 posts
    8. septembra 2005 22:35:57 CEST
    Je mi stale trosku zahadou preco sa chceme az tak propagovat. Ti ktori su "nasi" tak po chvili bludenia najdu, stredu je to jedno a nasi odporci si o nas aj tak budu mysleit len to najhorsie. nevidim velmi efejkt v tom ze budem kazdemu rozpravat ako to robim v posteli. Je to predsa len moja vec.
    Navyse vacsina z nas ma svoje hranice komu to povedat. Preco tlacit nma ich prekracovanie? Co mi to prinesie pozitivneho? Casto skor to zle - ohovaranie, odvratenie sa. To mi uz lahostajnost k tejto teme pride ako velka vyhra.
  • 8. septembra 2005 20:23:40 CEST
    Mně přijde panelová diskuse pod nicky jako velmi rozumný kompromis. To, že při diskusi o bdsm nebudou lidi chtít hned vyvalit plná jména, mi přijde zcela pochopitelné. Kromě toho mnohdy ani v podstatně vanilkovějších diskusích nevystupují lidé pod plnými jmény.
  • 8. septembra 2005 19:22:39 CEST
    mozno mam ten dojem preto ze ani ja nedoverujem informaciam u ktorych neviem od koho pochadzaju
  • 8. septembra 2005 14:51:15 CEST
    Panelová diskuse pod nickem v nějakém časopise mi přijde jako optimální. Proč by to lidi neměli považovat za důvěryhodné?
  • 8. septembra 2005 14:48:02 CEST
    Vystupovat v panelovej diskusii pod nickom? Myslis ze to budu ludia povazovat za doveryhodne? Osobne si myslim ze by sa malo vyuzit to ze je par ludi ktori su schopni a ochotni vystupovat za BDSM uplne otvorene a s ich pomocou to uvadzat medzi ludi. Lenze je tu ten problem ze tymto ludom vobec nepride ze s tym treba ist von lebo oni to uz bezne robia.
  • 8. septembra 2005 13:58:23 CEST
    Viz můj příspěvek 06.09.2005 @ 14:04
  • 8. septembra 2005 13:46:24 CEST
    Mozno potrebuju "nakopnut"
  • 8. septembra 2005 13:36:39 CEST
    stazujete sa na to aka je slovenska BDSM scena, ale povedzte co ste vy osobne urobili preto aby bola ina
  • 8. septembra 2005 13:35:11 CEST
    co sa tyka nudenia sa novacikov na stretnutiach nevidel by som v tom az taky vazny problem :-) osobne sa radim medzi tie stalice a bol som na velkom mnozstve stretiek, zazil som vela novacikov a vo vacsine boli na prvom stretnuti ticho a len z dialky pozorovali ludi co hovoria ako reaguju atd. a az pri dalsich stretnutiech sa zacali bavit, cize nemyslim si ze stalice by novacikov nejako obmedzovali.

AD: Vystupenie v TV
    Vacsina TV je komercne orientovana z toho dovodu musia bojovat o divaka a v konkurencii stupidit ako "Mojsejovci", "Big Brother", "Vyvoleny", "Priamy prenos z parlamentu" musia ludi krmit cim dalej vacsimi senzaciami, nebudu robit osvetovu cinnost, co sa tyka vystupenia v mediach celkovo tam je skor problem s tym ze je len velmi malo ludi ktory su ochotny vystupit (na slovensku sa to da zratat na prstoch jednej ruky a aj to by cloveku zostal nejaky ten prst nevyuzity) prave aj z tohoto dovodu vzniklo obcianske zdruzenie ktore ma zastupovat clenov bez toho aby museli vychadzat z anonymity. Takze ak mate nejake navrhy skuste ich prezentovat na Zlej Zeline a bude sa na tom pracovat.
    • 2 posts
    6. septembra 2005 22:32:23 CEST
    Neviem sice uplne presne ako vyzeraju teraz ale myslim ze to odhadnem. Zacinali sme pred 5 rokmi (myslim teraz ludi co motaju na nete) na malinkych stretkach 46tky (miestnost D/s vztah na pokec.sk). Dnes sa stretava tych ludi uz ovela viac a on ten pocet bude stale rast. Nikde nie je napisane ze nam musia vyhovovat vsetci ludia len preto ze vsetkym sa nam paci BDSM.
    Podla mojej skusenosti z Ciech je dobre mat akesi velke zrazy kde sa stretava mnoho mensich skupiniek (predtym Stara Posta - www.bdsmklub.cz, teraz Podraz - www.vsara.cz) a k tomu kopu malych zrazov.
    Male zrazy su uz o to viac o blizkych ludskych vztahoch, o ludoch naladenych na jednu vlnu nie len v BDSM. Nasa parta chodi napr v lete na turistiku a vodu, v zime lyzovat. Proste to ze sme sa spoznali vdaka BDSM prerastlo do skutocneho priatelstva.
    Co sa tyka tej prezentacie - podla rozhovorov s ludmi ktori vystupili v TV (ci uz anonymne alebo nie) sudim ze napad sice mali dobry ale realizacia nebola v ich rezii. Uvedomme si ze TV nehlada sposob ako informovat ale ako pritiahnut divakov (obcas zial za kazdu cenu).
    Priestory a ich vybavenie sa daju zohnat vzdy ale treba do toho dat peniaze a hlavne vela srdca, pecene holuby z neba nikomu nepadaju. Aspon co sa tyka vybavenia si ho uz nemusime vyrabat vsetko doma na kolene ale je sanca si ho kupit za nie uplne nerealizovatelne ceny ako su tie v sexshopoch.
  • 6. septembra 2005 14:04:43 CEST
    Pokud se týká seriózní prezentace bdsm, již delší dobu se zabývám takovouto myšlenkou: několik lidí by uspořádalo panelovou diskusi, kulatý stůl nebo něco podobného v nějakém časopise, jehož redakce je přístupná nekonformnímu myšlení. Vystupovali bychom tam pod svými nicky a nefotografovalo by se, nebo jen se souhlasem dotyčného. Diskusi by moderoval nějaký redaktor v ideálním případě bdsm+. Důraz v této diskusi bych viděl především na zdůrazňování toho, že bdsm není o ubližování, ale že je to určitý alternativní způsob lásky a na zdůrazňování safe, sane a consensual přístupu.
  • 6. septembra 2005 13:38:47 CEST
    Aby som sa vratil spat k teme: Myslim, ze scena na Sk je velmi bohata, no odhohrava sa v nasich mysliach a aj ked clovek naberie odvahu, musi velmi velmi dlho hladat bud uz partnera, alebo spolocnost, ktora mu bude vyhovovat. No problem je ten, ze tak dlho hladat dokaze malokto a tak zasa konci nasa scena tam, kde zacala, v nasich mysliach v podobe predstav.
  • 6. septembra 2005 8:18:46 CEST
    ad prezentacia navonok - je to ako pises, pre mna to najzaujimavejsie bolo Trni na Prime, ktore ma dokonce nakoplo, ze som im napisal po tom, ako som to videl s tym, ze som ochotny im dat svoje nazory a postrehy (no a spytal som sa, ci to Bara vazne potom skusila, ale to mi napisali, ze nevedia:-) )...neboli proti, ze pre mna by to znamena dat im svoje telefonne cislo a nasledne sa stretnut, co proste nebolo a nie je prijatelne...zaroven je tam uz spomenuty problem, ze z pozicie navstevy nie je mozne plne ovladat smer takej relacie a zaroven je pochopitelne, ze dovody, preco taka relacia vznikne nie su "osvetove", ale maju byt "zaujimave" a to je rozdiel medzi tym, co chceme my a medzi tym, co chcu zatial oni...mozne riesenie je namiesto komercnej TV skusit oslovit verejnopravnu TV, ktorej ulohou su prave podobne aktivity (prezentacia mensin, samostatnych krajov, zaujmov a podobne...)...napriek tomu, ze by sa nasla mzonost, je vcelku pochopitelne a pravdepobone, ze by vacsina ochotnych zviditelnit sa bola zo strany profisceny, ktora to mala ako reklamu a aj podla toho by sa samozrejme dostavali von informacie upravene (obsahovo aj prezentacne)...
    • 3 posts
    6. septembra 2005 8:08:52 CEST
    chlapci, to, ze nemozete najst to svoju (nech to znamena cokolvek) neznamena, ze scena nie je...z toho, co citam a co viem je to teraz o mnoho lepsie, ako to bolo v dobe, ked som sa snazil hladat ja (7-8 rokov dozadu) a ako som uz pisal v inom fore, plac vam nepomoze, rozculovanie rovnako nie...ak mate vazne potrebu a zaujem, mozete chodit na stretnutia, ktore su a budu, aj ked suhlasim s tym, ze je to pre novacika, ktory tam pride sam a nikoho nepozna dost tazke, ale mozete mat stastie, aj ked nie hned a niekto, a je jedno, ci zena, ci muz, ci dom, si sub, sa vas ujme...len necakajte, ze to bude hned na prvom stretnuti a necakajte, ze to bude hned na zaciatku...nic nebrani skusit ist ako skupinka novacikov, pripadne sa este predtym stretnut len medzi sebou...
  • 5. septembra 2005 23:14:46 CEST
    akoze je to fakt hroza. Na slovensku skor najdem ropu ako dominu. Keby to bolo len o trochu jednoduksie hned by som sa na BDSM vykaslal, lenze je to zakorenene vo mne, ako vlastnost. Kedysi som si hovoril ze kto hlada aj dominu najde, hoci to niekedy trva, ale teraz vidim realitu.
  • 5. septembra 2005 22:16:41 CEST
    myslim ze je to katastrofa. Zeny ktore maju zaujem o BDSM je pomaly mozne na slovesnku spocitat na prstoch jednej ruky, maximalne dvoch. Je to vidiet aj na pokeci ze prirastky sa prakticky zastavili co sa zien tyka. A tych par co je na nete sa ohovara, deli sa na skupinky a triesti este aj to malo co tu mame.