Forums » Nekategorizováno

"Pod lampou"- co je laska, preco sa citime osameli, co su vztahy

• 1. júna 2015 15:51:55 CEST
    jaký život na venek?život je jen jeden a to ten který žiješ se vším všudy. a ano spousta problémů s okolím je jen tvůj problém s přístupem, ale asi tím neovlivníš, když ti nějakej pitomec ve tři ráno hraje nad hlavou na bicí.to opravdu není o tvém přístupu a nedokonalé meditaci.
    moc stále nechápu jakou roli s tím hraje, pes dům a sex.nehovořím o změně jako o stěhování se a jiných materiálních změnách.hovořím o tom, že jen ty sám jsi jakékoliv změny schopný.a to jak té vnitřní, tak té vnější.jen ta vnitřní bude mít zásadnější dopad na tvou celkou vyrovnanost a spokojenost.
  • 1. júna 2015 15:48:43 CEST
    jelikož jsme si dost podobní, že to bude genderová záležitost :D
    Je to úplně normální dikriminace :D
  • 1. júna 2015 15:43:29 CEST
    Že Ty pravdepodobne píšeš o živote ktorý sa odohráva navonok. Vlastniť toho psa, ten dom, sexuálne sa orientovať tým smerom atď.
    To mi pripomína kamaráta, ktorý sa odsťahoval pre hlučných susedov, druhý raz sa sťahoval pre zlé vzťahy, tretí raz ... atď. Takto by sa mohol vzťahovať celý život.
    Ak sa budeš chcieť zmeniť z vnútra, zrazu zistíš, že tie problémy (ktoré Ti akože robili druhí) sa strácajú.
  • 1. júna 2015 15:42:53 CEST
    sama proč nemá rád mě, ale asi to bude mít nějakého společného jmenovatele
  • 1. júna 2015 15:40:59 CEST
    pravda pravda. olouvám se mu .
    Nevíš proč mě nemá rád?
  • 1. júna 2015 15:38:44 CEST
    nemá tě ád tak se nepřetváří.krásnej příklad :D:D
  • 1. júna 2015 15:36:22 CEST
    já to trochu projel a taky jsem si nevšiml. Nevím co á na mysli, určitě nám to objasní :)
    Mě zase convo úplně ignoruje, zatímco se tady baví o slušném chování a dilematech nemá ani trochu slušnosti mi odpověďět, přitom si myslím, že se mu snžím pomoct. To máš těžké.
  • 1. júna 2015 15:36:00 CEST
    počkej počkej.....!!! takže žít život jaký NECHCEŠ je pro tebe malý podnět k tomu, něco změnit? Já tedy nevim jak ty, ale podle mě je pro mne dobré žít život jaký chci, a ten jak sám píšeš, žmenim jen sama.---ale to už píšeš i ty, takže teď nevim co mi tím chceš říct?
  • 1. júna 2015 15:32:43 CEST
    jenže já si teď čtu ty svoje příspěvky a vůbec nemám šajnu, kde bych napsala my a kde by se to jen trochu podobalo nějaké odpovědi za tebe.
    kupodivu taky píšu to, co prý nepíšu a popírám.jsem fakt zmatená
  • 1. júna 2015 15:29:12 CEST
    Navyše je tu to Tvoje: "Žít život takový, jaký nechceš.To je ta katastrofa." Mám dojem že to vzťahuješ len na nejaké vonkajšie zhody a to je aspoň pre mňa veľmi málo. Pokiaľ nechceš zmeniť seba, nezmeníš nič (teda podstatného).
  • 1. júna 2015 15:20:24 CEST
    To prvé vôbec neriešim to je príliš prízemné a na rozdiel od Teba si myslím, že aj to Ťa ohrozuje. To nahováranie sám sebe to ma zaujíma.
  • 1. júna 2015 15:19:06 CEST
    svědomí a hranice si musíš najít sám v sobě.
    Prakticky platí, že pokud nikomu neubližuješ neěláš nic špatného.
    Ten někdo ale můžeš být i ty sám.
  • 1. júna 2015 15:16:34 CEST
    dobře slušnost nebo společenská morálka..budešli to dělat proti své vůli, je to ať chceš nebo ne přetvářka.Jé ahooj, to jsem rád, že tě vidim.Jak se máš.....(za rohem)Debil. apod.Ale tohle není nic ohrožujícího naše životy.Nalhávání si sama sobě je průser.Žít život takový, jaký nechceš.To je ta katastrofa.Obdivuju každýho, kdo se rozhodl to změnit a vyjet se zajetejch kolejí.Protože nikdo ti nikdy neslíbí, že ta nová cesta je ta správná..ale lepší určitě, minimálně proto, že zjistíš, že máš sílu a odvahu něco dělat
  • 1. júna 2015 15:16:03 CEST
    Potom príde milosrdná lož atď. Ako to rozlíšiť. Ja mám len svoje svedomie a pár vrytých poučiek o mravnosti, ktoré ako som zistil neplatia na každom stupni vývoja rovnako.
  • 1. júna 2015 15:14:22 CEST
    aha a ono to sedlo i na mě to předstírání.
    no jo těmto nedorozuměním se tady vyhnout nedá.
  • 1. júna 2015 15:10:26 CEST
    Neměl. Přesně jak říká vmocitouhy, když máš blbou náladu a jsi u pokladny, měl by ses přetvařovat a být milý.
    Mnohem více se musí přetvařovat ona pokladní, když se ji stalo něco špatného a ona se musí usmívat na lidi.
    Takových příkladu, kdy potřebuješ být někým jiným je hodně.
  • 1. júna 2015 15:10:13 CEST
    to moje předstírání bylo pro conva...jestli to bylo myšleno na tento text.koukám, že vesel taky napsal příspěvek předstírání...takže to asi k tomu rozuzlování nesrovnalostí
  • 1. júna 2015 15:07:33 CEST
    Súhlasím, že: Přetvářka je lhaní (často sám sobě) ne společenská morálka.
    Pýtam sa ale na to, či človek dokáže žiť bez pretvárky a či by mal tomu usilovať. Teória je jednoznačná, mal..... Ja to ale nedokážem a dostávam sa medzi dva mlynské kamene a z toho jeden som ja sám.
  • 1. júna 2015 15:07:15 CEST
    vůbec nerozumim.kde píšu my a kde mluvim za morouse? odpovídala jsem na tvou odpověď pro mne.asi nějaké šumy.
  • 1. júna 2015 15:04:36 CEST
    jestli dovolíš tak zareaguji.
    že je něco dokázané, neznamená, že někdo nemůže mít jiný názor. nevím přesně o čem je řeč a co je dokázano, ale pokud bychom k tomu zaujali všichni stejný postoj, není se o čem bavit, prostě si přečteme, jak se k tomu postavit a bylo by.
    Co se týče mluvením za mě. Vůbec to tak neber, my se známe, máme spolu v mnohém stejný názor, málokdy se odlišujeme a víme to. Tudiž pokud odpoví za mě ber to jako ode mě, pokud se sám neozvu, že si myslím něco jiného.
  • 1. júna 2015 14:56:46 CEST
    teraz nerozumiem ja tebe... takto veci nevnimam, takze ani nechapem co pises...

a najma, to co tvrdim je empiricky dokazane, uz aristotel vytvoril napr pojem druh, takze vsetky zive tvory tvoaria urcite podobne skupiny, a to plati aj pre ludi... takze tvojim uvaham vazne nerozumiem, akoby si popierala nieco co je davno platne ako fakt, a da sa bezne odpozorovat

a este ma prekvapuje preco hovoris za morousa, a pouzivas slovo my... cudne, to ako v knizke dvojnik od dostojevskeho... na jednej strane sa bijes za individualitu na druhej v nazore splyvas s morousom, co je cudne... tesila soms a na rozumnu debatu, nemam rada len take nasilu analyzy pre analyzy, ked sa popieraju jestvujuce a preverene fakty...

Ako raz povedal Gaher, prof. logiky, logicke nie je vsetko co sa nam logicke zda, ale iba to co podlieha preverenym zakonitostiam a postupomlogiky-ako vednej discipliny...
  • 1. júna 2015 14:55:57 CEST
    napsal jsem ti asi odpověď ve stejný čas kdy jsi položila otázku
  • 1. júna 2015 14:54:20 CEST
    je těžko mluvit v obecné rovině v tohle případě, který by spíš potřeboval přesné příklady.
    Nicméně ano, někdy něco potlačit sám sebe, je potřeba. Jak pro sebe nebo kvůli někomu jinému. Bohužel.
  • 1. júna 2015 14:54:08 CEST
    a co tím myslíš, že předstíráme...že za mnou nepříjde zaměstnanec a neřekne mi hele jdi do hajzlu krávo blbá...no to by asi řekl poprvé a naposled.A měl by lepší pocit, než když mu každý měsíc připlujou peníze na účet?
    Nebo hovoříš o tom, že máš vedle sebe"vanilku"a dusíš v sobě svoje touhy.Ale ani tohle v sobě člověk dlouhodobě nevydrží-viz ženáči jako důkaz.Jenže víš v roce x, co příjde v roce y? Jde o vývoj a spoustu vlivů.Přetvářka je lhaní (často sám sobě) ne společenská morálka.
  • 1. júna 2015 14:46:36 CEST
    S tým samotným " NEVÍ" máš pravdu. nepostrehol som.