Forums » Nekategorizováno

"Pod lampou"- co je laska, preco sa citime osameli, co su vztahy

• 1. júna 2015 8:50:24 CEST
    aj ja...a tiez uz si to nemyslim...samotu vyslovene zboznujem, osamelost boli ako das...
  • 1. júna 2015 8:49:52 CEST
    Osamelo sa moze clovek.citit aj v miestnosti plnej ludi. Poznam ten pocit odmalicka. Ze niekam nepatrim a nemam si s tymi ludmi co povedat. Ked ale clovek dospeje toto vsetko sa moze zmenit
  • 1. júna 2015 8:44:01 CEST
    Voľakedy som si myslel, že osamotenosť a osamelosť sú v pevne danej priamej úmere. Dnes už viem, že to tak nie je.
  • 31. mája 2015 21:28:16 CEST
    K tomu nadpisu
    Prečo sa cítime osamelí,,?,/
    noo neviem ako kedy ale niekedy iba niektorá sučiastka tela sa cíťi osamelá tie zvyšné sa maju fajn,
  • 31. mája 2015 17:16:10 CEST
    áno, som to ja. nestalo sa nič, veď aj ja teraz idem absentovať. ale prečítam si ten komiks
  • 31. mája 2015 17:06:18 CEST
    ??to jsi ty? copak se stalo za týden mé absence?
  • 31. mája 2015 17:04:02 CEST
    aj ja si idem prečítať
  • 31. mája 2015 16:57:44 CEST
    k tvému příspěvku 30.5. 17:08..teď jsem dočetla komiks SEX NENÍ ZADARMO.je tam takřka stejná polemika.doporučuji k přečtení.hezkej komix a totožná teorie.
  • 31. mája 2015 16:04:01 CEST
  • 31. mája 2015 16:01:51 CEST
    aj ja ďakujem za pochvalu o charaktere to je to, čo si cením ja.
    A to ďalšie čo hovoríš, veď to vieme už z Biblie, ako dopadnú tí, ktorí chcú byť dobrí a spravodliví a ja nie som dobrá za každú cenu. spravodlivá však áno, a preto som niekedy aj zlá.
    A spravodlivosť je, božie mlyny melú pomaly ale isto...keď som bola mladšia, myslela som si že spravodlivosť ani láska neexistujú, ale áno, existujú. A netreba sa opúšťať kvôli chybám alebo aj vyslovene že vedomému zlu, ktoré robia iní...nemusím aj ja to isté robiť veď v prvom rade mám rada seba
  • 31. mája 2015 15:55:26 CEST
    Za pochvalu ďakujem a klaniam sa pred Tvojím charakterom.

No nesmieme zabúdať, že realita je taká, že na tomto svete spravodlivosť nikdy nebola, nie je, a ani nikdy ani nebude, a že veľakrát najviac trpia práve tí dobrí a spravodliví.
  • 31. mája 2015 13:25:35 CEST
    citujem ťa:
    Keď sa chcete nad partnerovou činnosťou rozčúliť, uvedomte si najprv všetky okolnosti ktoré tam mohli byť, všetko čo k tomu mohlo viesť a nakoniec si predstavte, že sa role vymenili a vy ste v roli toho druhého a čo by ste robili vtedy. Až potom, keď si necháte toto všetko prebehnúť hlavou a nejednáte zbrklo pod tlakom prvotných emócií, až potom vyrieknite súd.
    takto som sa aj rozchádzala s posledným partnerom...preto som sa zdržala akýchkoľvek vulgarizmov na jeho adresu - oceňujem že on mi nikdy vulgárne nepovedal...ale zato som veľmi vulgárne - ale zato pravdivo lebo inak ako vulgárne sa to popísať nedá - opísala všetku nevhodnú spoločnosť, ktorá stála medzi nami. Pretože ja mám zodpovednosť v prvom rade za svoju rodinu a za svoj okruh známych, a pustiť si k telu takú zákernú spodinu, to by všetci na mňa pozerali, či mi šibe. Ja už životom poučená som, môj ex toto všetko ešte musí zistiť, a ja mu prajem, aby zmenil myslenie a otvoril oči, kým je čas...sama som bola taká naivná takže všetko chápem ako poľahčujúce okolnosti. Ale musím ísť ďalej. Čakala som, či sa naladí na moju vlnovú dĺžku, no nedokázal a nevydržal. Nájdem si iného a dúfam, že ex nedopadne až tak zle, ako sme videli že smeroval.
    podľa mňa ty svojimi príspevkami najlepšie vystihuješ podstatu toho, čo je to láska.
  • 31. mája 2015 12:06:08 CEST
    Ked sa drzia za ruky 2 mladi ludia, je to kvoli laske...
    Ked sa drzia za ruky 2 starsi ludia, je to kvoli sebaobrane ...
    Asi tolko o vztahoch.
  • 31. mája 2015 12:00:31 CEST
    Ideál sa ťažko nájde, a preto by sme si na základe svojich chýb mali nájsť niekoho obdobného, aby sme si navzájom dokázali tie chyby odpúšťať, tolerovať a z tých chýb sa pomocou partnera vyťahovať.

Keď sa chcete nad partnerovou činnosťou rozčúliť, uvedomte si najprv všetky okolnosti ktoré tam mohli byť, všetko čo k tomu mohlo viesť a nakoniec si predstavte, že sa role vymenili a vy ste v roli toho druhého a čo by ste robili vtedy. Až potom, keď si necháte toto všetko prebehnúť hlavou a nejednáte zbrklo pod tlakom prvotných emócií, až potom vyrieknite súd.

Prajem Vám dobrú chuť k nedeľnému obedu.
  • 31. mája 2015 11:53:16 CEST
    Prvotinu o lásce nepsali pisalkove,ale zpívali trubaduri.bylo to konkrétně o "romanticke" lásce..tenkrát to bylo forma sdělení - vyznání a následně z toho vznikl tenhle velký obchod
  • 31. mája 2015 11:35:19 CEST
    Optimizmus,Mirage mi pojem geniality.a bláznovstva vykreslila jasne tak som sa potom zamyslel že mala pravdu,
    Nebyť deca dávno si dám gulu do hlavy,prečo,,,?,,
    Jazdil a sedel som v každom stroji na zemi okrem ponorky a rakety,,
    Bavil ma vesmírny výskum,dovtedy kým šefovia neprišli na to že mám záľubu v rozoberaní centrifug,tak ma šupli do terénu,u vojska som robil od hraničiara,snipera ochrankára po počítačového it cez PVO a Letetctvo všetko,
    Potom fotoateliery,potom elektromontáže,potom jaskyniarstvo,potom Bhután a.Nepál,potom Afrika a geologia drahé kamene Laos,mjanmarsko,Ural,Sibír,potom zasa pretekárske autá,,,krátko ma bavilo písať knihy o Slovensku,
    Sem tam sa naskytla dierka a ked som si myslel že tá pravá tak zasa 00,,
    Okrem južného polu som sa motal po každej pičdiere po zemi aj pod zemou,,
    Pri reume čo začínam cítit ma to na južný už ani neťahá,
    Čiže optimistom zostávam ked dám nohy rovno pred seba do huby.cubu,hviezdy nad chlavou,nočný šepot zvierat okolo a spomínam na.Merlinove časy kuziel a spravodlivosti ked zlo ešte bolo potrestané,,
    A možno potajme dufam že sa ešte nejaká Arwen naskytne,

• 31. mája 2015 11:14:13 CEST
    Ja,,?,,
    Ja som stelesnením všetkých možných rovníc ktorých riečenie nie je možné urobiť,
    Som plný optimizmu s realistickým náhladom na život,svetlou buducnosťou,nádherou života a o 22 ,oo pesimisticky dám nohy na gauč a skapem,od toľkej radosti,,
  • 31. mája 2015 11:10:39 CEST
    Každá láska končí prvým sklamaním,,?,,,
    No skor prvým štychom ktorý nevyjde podľa predstáv,,,
    Ale to je každého vlastné posudenie daného stavu danej entity v danom čase a priestore,pretože našťastie človek má tak domotané nervové zakončenia a zábudlivý mozog že s vekom vypadávaju všetky zlé spomienky a zostavaju len tie dobré
    Akí šťastní musia byť alzheimerovci,nádhera,každý den maju nový,
  • 31. mája 2015 11:08:51 CEST
    S tou Arwen by mal Arogorn niečo vedieť.
  • 31. mája 2015 11:08:00 CEST
    ty si strašný negativista a pesimista
  • 31. mája 2015 11:07:23 CEST
    doprajem, aj keď lepšia ako ja žiadna nie je :-D ale to sú veci, ktoré musí človeka naučiť život...ja som bola už v mladšom veku poučená dosť a aj tvrdo :-) teraz ale z toho ťažím a staviam na tom.
  • 31. mája 2015 11:04:43 CEST
    To si mala iba chvílkové pominutie mysle a zdravého rozumu,to ťa prejde,prešlo,,
    Skor nájdeš človeka tolerantného a suzvučného,ktorý s tebou bude zdieľať dobré aj zlé a nemusí to byť láska ako taká ale opetované city pozornosti,slušnosti,čestnosti,ktoré k tomu pojmu láska maju veľmi blízko,
    Ale nakolko je civilizácia už tak skazená dá sa vravieť len o suzvučnosti života s inou entitou,
    Preto báje a vzťahy typu ARWEN zostanu iba na dvd,
  • 31. mája 2015 11:02:07 CEST
    Navyše ten základ charakterových vlastností človeka ako bolo povedané aj v relácii sa vytvára v prvých dvoch maximálne troch rokoch života. Potom na danom poli riešiš už len kozmetické úpravy.
    Totálne sa človek môže zmeniť aj v dospelosti, no je to tak dlhotrvajúci proces a tak náročný, že to popisovať nemá ani cenu.
  • 31. mája 2015 10:58:51 CEST
    Milovať možeme Slnečné luče,hviezdy na nebi,peknu prírodu,pamiatky,hudbu,obrazy,auto,vlak,pohodlnu sedačku,dobré žrádlo,film,kladivo ktorým si netreskneme po prstoch,vrtačku čo nám nezhorí po stisnutí tkačítka mobil čo prežije cestu z predajne domov,pc,telku
    A dobrý sex na zachovanie rodu,
    Takéto veci milovať možeme lebo nás nezradia,neodkopnu neodhodia ako človek čo z nás vycicia ešte aj poslednu bunku zlatého streptokoka a zmizne, ale odhodíme ich my,ked nás naseru,
    Ale človek človeka,,?,,ako sa možu milovať najhorší zabijaci medzi sebou,?,,to je iba prelud,
    Nietsche to zhrnul pravdivo,,
    Viete že delfín je 2x silnejší a nebezpečnejší ako žralok,,?,,
    Tak budme radi že nás maju radi a hraju sa s nami ako s deťmi,sme pre nich asi menejcenný primitívny živočích,,to ma vždy napadne ked vidím ako sa na nás rehocu vo vode,,
  • 31. mája 2015 10:53:56 CEST
    Dosť pekne je to aj v tej relácii. Zamilovaná si keď niečo pre Teba pekné máš rada, môže to byť človek, tanec, ale aj makové buchty. Ak si niekomu dávala svoju čistú lásku, to znamená, že si neustále chcela pre neho len to najlepšie, bez toho aby si čokoľvek a akokoľvek podmieňovala. Potom napríklad, ak sa nevedel on rozhodnúť medzi Tebou a inou, Ty sama si mu priala tú, ktorá bude pre neho lepšia a nie automaticky seba. Až tak som to myslel (je málo ľudí ktorí sú toho schopní).