Forums » Nekategorizováno

"Pod lampou"- co je laska, preco sa citime osameli, co su vztahy

• 31. mája 2015 10:33:56 CEST
    aký je podľa teba rozdiel medzi pravou láskou a zamilovanosťou? ja som zamilovaná nebola, myslím že som dávala pravú lásku, a asi určitý čas aj dostávala.
  • 31. mája 2015 10:26:36 CEST
    Na lásku, či na sklamanie.
  • 31. mája 2015 10:18:18 CEST
    Chcem na to slovo mysliet co najmenej.
  • 31. mája 2015 10:10:59 CEST
    Kazda laska konci prvym sklamanim ....
  • 31. mája 2015 10:03:49 CEST
    Sú to vrodené pudy. Navyše ľudia si mýlia pravú čistú lásku a zamilovanosť.
    Zamilovať sa môžeme aj do seba, do bohatstva, moci a iných pošetilostí.
  • 31. mája 2015 9:49:45 CEST
    rodičia môjho 7 ročného kocúra, keď sa stretli, to už bol kocúrik na svete, tak vždy si priložili ňufák na ňufák :-)
    alebo ako to mám povedať...tak sa mačky bozkávajú. a robia to aj tento môj kocúr a jeho partnerka čierna mačka :-D alebo ona k nemu príde a čistí mu kožuštek...
  • 31. mája 2015 9:32:07 CEST
    V podstate láska ako taká neexistuje,to iba z dlhej chvíle vymysleli barokový a romantický pisálkovia,
    Človek sa níčím okrem reči nelíši od divej zveri,dokonca niektoré zvieratá daleko prevyšuju človeka či už silou alebo zmyslovým vnímaním či komunikáciou medzi sebou,delfíny,vorvane,
    Preto sa dá skor hovoriť o nadbytku feromonov v obdobiach párenia kedy sa jedinci bez ohľadu myslenia čo bude dalej pária a potom ked si myslia že je to láska sa po rokoch rozídu,určitu hierarchiu tu maju stáda Slonov a tam sa skor dá hovoriť o vernosti k tlupe a zodpovednosti o potomstvo ako lásku
    Človek si to tiež iba namýšľa,jedine vaše decko a pes vám uprimne prejavuje lásku usmevom a pravdovravnosťou a pravdobrechotom s usmevom,
    Nehľadiac na výnimky ked vás ráno zobudia uderom kladiva do hlavy tiež je to určitý prejav lásky aby ste sa im venovali,
    Samozrejme po určitej vekovej hranici príde realita tvrdej sučastnosti kedy vám povedia dík tato mama tam vonku máte 4 kufre a 2 veľké kartony na kartoonhotel a teraz je vašou povinnostou postarať sa o seba tak ako ste sa starali o nás zbohom zámky.sme vymenili majte sa fajn
    No a po takýchto životných realistických veciach sa rodia básnici typu Byron,ktorí sentimentálne vymýšľaju sureslistické prozy o láske aby mali aspon na fľašu vody a plesnivý chleba,
    Prajem peknu nedelu,
  • 31. mája 2015 9:18:02 CEST
    Lasky je uz menej nez safranu.
    • 9 posts
    30. mája 2015 18:29:37 CEST
  • 30. mája 2015 18:18:05 CEST
    Ja ďakujem Vám všetkým. Naozaj to bolo poučné. S čím som ale s diskutujúcimi nesúhlasil bolo to, že dieťa má v sebe len akési univerzálne dobro. Táto myšlienka pochádza od francúzskeho filozofa Jean-Jacques Rousseau-a , že ďieťa je po narodení ako čistý list papiera len s univerzálnym dobrom. No a ja si myslím, že je tam vrodené už aj akési univerzálne zlo. Potom to vidieť aj u dospelého človeka, že priamo vo svojej podstate (nie tej najhlbšej) má aj zlo. No čo už. Takí sme.
  • 30. mája 2015 18:14:42 CEST
    tvoja jednoduchá definícia sa mi páči :-) ale všetci tu hovoríte pekne.
  • 30. mája 2015 18:05:50 CEST
    dakujem, potesil si ma Nepozeram pod lampou bezne, ale toto mi padlo do oka.
  • 30. mája 2015 17:46:31 CEST
    ale keď k niekomu začneš cítiť už len odpor, alebo strach, tak potom asi musel robiť niečo zlé, nie? a keď mám rada aj seba, tak najlepšie preč od takých ľudí aby sa ešte horšie nestalo. neoplatí sa obetovať
  • 30. mája 2015 17:32:38 CEST
    ....suhlasim
  • 30. mája 2015 17:31:21 CEST
    ...aj tu sa da polemizovat...ak sa pohadas..mas vtedy zlost a pocit..ze ten druhy ti nerozumie a istym sposobom ti svojim postojom ublizuje...ale je to tak?...podla mna nie...podla mna presne naopak...
  • 30. mája 2015 17:24:24 CEST
    Z takého filozofického základu, môžeme povedať, že láska je chcieť (nezištne) dobro tomu, ktorého milujeme.
  • 30. mája 2015 17:18:23 CEST
    Súhlasím, že láska by nemala ubližovať aj to, že každý si pod tým predstavuje niečo iné a preto si myslím, že správna formulácia lásky je základ - teda nejde o formuláciu ako takú, ale o jej správne napĺňanie.
  • 30. mája 2015 17:11:11 CEST
    láska - by v prvom rade nemala ubližovať. čo z toho, keď ťa má niekto rád, aj to povie, ale činy hovoria úplne niečo iné.
  • 30. mája 2015 17:08:44 CEST
    Myslim..ze by nemala existovat definicia na lasku..lebo pre kazdeho to znamena v konecnom dosledku nieco ine. Neviem ako vy..ale ja som vzdy mala predstavu po akej laske tuzim..co ocakavam a co by som chcela dostat. V nastich som k tomu ocakavala pekneho partnera...spolocenskeho..zabavneho...v tich rokoch poucena zivotom som chcela iba niekoho kto bude uplne obycajny...a hlavne bude ma milovat. Ibaze co to je milovat?...mama miluje svoje dieta...otec dceru....starcek starenku...brat sestru..kazda ta laska je ina...kazdy dostava a ocakava ine....ja chcem s laskou domov...moct vojst a pocut ahoj....moct si sadnut a opriet si hlavu ....moct rozpravat a byt vypocuta...bat sa ...a hlavne moct byt sama sebou....v tej najneocakavanejsej chvili pocut...vies..ze ta lubim?....v tom najhnusnejsom dni si najst sms...myslim na teba:-)))myslim ze laska je mnozstvo pocitov...ktore v nas pritomnost ineho vyvola...spomienok s nimi suvisiacimi....lebo raz uz nebude ten druhy...ale tie spomienky prinesu pocity a nas opat zaplavi laska:-))
  • 30. mája 2015 16:56:33 CEST
    Veľmi sa ospravedlňujem menovaným, ale spravil som chybu, keď som v texte od dsboi si nevšimol: je to k ú s o k aj o tom, takže to nie je (len) tak, ale je to aj týmto ovplyvňované, a to je rozdiel.

Tým pádom dsboi má pravdu a nie kvôli mojej ješitnosti, no chcel by som svoje príspevky zmazať, lebo sú mätúce.

Zostali by tam príspevky Rebeky a tak pokiaľ mi rebeka nedáš súhlas, že to zmažeš, ja mazať nemôžem a nebudem.
  • 30. mája 2015 16:39:27 CEST
    Hríb spomínal Hitlera. Aj Hitlerova láska k nemeckej mládeži mala čosi do seba. Ešte raz, možno som zle pochopil, ale tak ako to napísal to nefunguje. Nechcem to tu hodiny rozpisovať a vysvetľovať, kto chce nech mi napíše SS a môžeme v pokoji diskutovať.
  • 30. mája 2015 16:22:58 CEST
    aj dsboi to napísal tak, že to malo čosi do seba :-) ja som s tým súhlasila, kto mlčí, ten svedčí. len som potom pridala zas "to svoje"
  • 30. mája 2015 15:51:58 CEST
    Ešte chcem povedať, dsboi to aj mohol myslieť dobre, no v rýchlosti to napísal tak ako napísal a moje nedokonalé myslenie to nemuselo správne pomedzi riadky prečítať a následne pochopiť.
  • 30. mája 2015 15:45:38 CEST
    K tomu prvému len toľko, že to čo hovoríš nejde proti záverom tej debaty a nie je to v zmysle toho čo povedal dsboi.

K tomu druhému súhlasím, len pripomeniem, že ľudia nechápu presne význam slova láska. A ak je krivá už tá definícia, potom bude krivý aj celý vzťah.
  • 30. mája 2015 15:38:51 CEST
    je to úplne krásna vec, ak je úprimná, a vtedy si ju treba vážiť a nerobiť veci, ktoré by ju ohrozili. mám vo svojom okolí mnoho krásnych vzťahov, takže viem že to je možné, síce sú to všetko vanilky, ale verím, že aj ja môžem mať niečo také čisté.