Forums » Nekategorizováno

BDSM vs. nekonsenzuálne psychické týranie

• 28. júna 2015 21:49:50 CEST
    Ahojte,
    uz par dni sa zamyslam nad tym, ci tento clanok /nižšie prikladám link/ má pravdu.
    Nehovorím pri tom o mileneckom BDSM vzťahu, ale o normálnom /napríklad manzelskom/ vztahu. Vzdy to konci nerovnovahou, tyranim submisivneho partnera a teda zakonitym koncom?

A je prave pohlad dominanta na submisiva ako len hracku dovod preco vacsina dominantov si berie za manzelky vanilky a nevedia si predstavit zalozenie rodiny so subinkou?

Tu je slubeny link na článok:
    http://eva.cas.sk/clanok/8614/robite-v-posteli-vsetko-mozete-hladat-terapeuta?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-article&utm_content=box-magaziny-article&utm_campaign=cross
  • 30. júna 2015 17:01:27 CEST
    ....ja som s ludmi s psychiatrickou diagnozou robila....a poviem ti..skola na nezaplatenie...iny svet..ine vnimanie..ine vyjadrovanie...ine hodnoty....a k tym 10 rokom..clovek si zvykne na cokolvek....casto vieme..ze nieco nie je ok..je chore..ale nevieme si predstavit urobit zmenu...ci domysliet dosledky...
    • 13 posts
    30. júna 2015 16:47:27 CEST
    Načo potom chodiť do školy a učiť sa za psychiatra. No nie? Prax v blázinci postačuje?
    Ale nie. Je trochu čudné ak niekto funguje niekde dobrovoľne 10 rokov a potom zistí že všetko bolo zle. Ale ako vravím. Je to jej názor. A ak sa s ním niekto stotožní tiež je to OK.
  • 30. júna 2015 16:21:19 CEST
  • 30. júna 2015 16:13:48 CEST
    ...v drvivej vacsine ma pravdu....pozna ludi o ktorych pise....aj tu je kopec jedincov..ktori zufalo niekoho hladaju a nefunguje to...taktiez s nou suhlasim ako sa spravaju ludia..ktori uz nasli...pravdaze..aj tu su vynimky..ako vo vsetkom...proste vie o com hovori ..apropo...kto lepsie opise svet "blaznov" ako "blazon"?:-)))
    • 13 posts
    30. júna 2015 15:36:01 CEST
    V niektorych veciach ma pravdu. Ale necham si to pre seba.
    • 13 posts
    30. júna 2015 13:55:08 CEST
    Každý má právo na svoj názor a postoj. Je to jej pohľad. Subjektívny. A podľa mňa ona sama nie je v pohode.
  • 30. júna 2015 13:23:52 CEST
    nepoznam, pripadalo mi to akurat relevantne k tejto teme.
  • 29. júna 2015 17:49:06 CEST
  • 29. júna 2015 17:42:52 CEST
    ...mas pravdu..v teme nevera sa nezhodneme...problem je v tom..ze ta jednoznacna poucka ci nefinicia neexistuje a tak tu vznika obrovsky priestor na vlastnu realizaciu ...v podstate rozumiem tvojmu vykladu a presvedceniu..lebo si myslim..ze vychadza z tvojho zivota...z toho ako zijes...o tom ma presvedcilo aj tvoje dalsie vyhlasenie. Je fakt...ze povedat si vo vztahu vsetko lahke nie je a jeto ta trnistejsia cesta...ale da sa to...
    • 13 posts
    29. júna 2015 17:16:24 CEST
    a ja si to zase vôbec nemyslím. Asi to má každý inak trochu. Myslím že "Budeme si hovoriť všetko" je cesta do pekla v partnerskom vzťahu.
  • 29. júna 2015 17:12:37 CEST
    Samozrejme som myslela ze ten nazor musi byt rovnaky, prediskutovany, odsuhlaseny obomi. Zle som to napisala
    • 13 posts
    29. júna 2015 17:12:23 CEST
    Poznáš ju osobne? Ja hej. BDSM je v tom nevinne.
  • 29. júna 2015 16:11:36 CEST
    http://www.lapetitemort.cz/bdsm-neni-v-pohode/
    • 13 posts
    29. júna 2015 15:21:59 CEST
    ale veď my sme sa už na túto tému hádali, ale... súhlasím s tebou, že je dôležité, či o tom partner vie. viem, že je veľa prípadov, kedy muž nemôže už ženu uspokojiť, ľúbi ju a "dovolí" jej mať niekoho iného. ja to beriem a chápem, to je v pohode. dokonca je veľmi veľa prípadov takých, kde by som sám nemal problém mať niečo s vydatou ženou, teda nebudem tu písať, že som prototyp morálneho človeka. nie som. ale obaja vieme, že veľakrát sa to robí za chrbtom, zrejme aj tu...

viem, že veľa mužov vo vzťahu dovolí ženám mať subov, akurát neviem ako to berú. viem, že tie dominy im vymávajú hlavu s tým ako si ich vážia, že to by druhý muž neurobil, nedokázal urobiť a dokonca ich postavia úplne nad všetkých ostatných mužov, lebo im dovolia sa realizovať inde.

nechápem to práve preto, lebo keby som ja vo vzťahu alebo ženatý, tak akonáhle mám oficiálne povolenie sa realizovať inde, tak tú ženu považujem za niečo bezcenné, vôbec by som si ju nevážil, bola by to pre mňa len obyčajná handra a nič viac, síce by som jej možno hovoril ako si ju vážim, lebo veď iná žena by to nedokázala. iná normálna žena s hodnotou. snáď budem mať možnosť niekedy pokecať s takým mužom, ktorý má manželku dominu, ktorá sa realizuje inde, aby som to pochopil. ja som hrozne zvedavý stále.
    • 13 posts
    29. júna 2015 14:16:47 CEST
    Neočakávam že by sme sa zhodli v tomto. Len si myxslím že si v druhej časti oponovala sama sebe. Sú dva pohľady: 1.Nevera je to čo môj partner považuje za neveru. To je ten rozšírenejší.
    2. Nevera je to čo ja považujem za neveru. To je to čo si napísala ty.
    Ale dodala si že tento postoj by mal partner poznať. Ak je jeho názor na neveru rovnaký tak je všetko OK. Ak nie tak je problém.
  • 29. júna 2015 14:09:41 CEST
    To je jedina vec, ktoru ma, preco by sa nou nepochvalil,...
  • 29. júna 2015 14:06:58 CEST
    ....nooo on je presvedceny ze dominant je....preto ti posiela jedinu cast svojho tela..ktorou dokaze podla neho ohurit a vzbudit respekt:-))))dievca zlate utekaj kade lahsie
  • 29. júna 2015 14:02:34 CEST
    ....naopak...myslim si..ze sa sa v svojom tvdeni mylis ty....nevera predsa nie je o jednej osobe....u kazdeho to moze evokovat nieco ine a kazdy ma tu svoju predstavu o nevere...podstatne je..ci ides neveru ospravedlnit...alebo odsudit....v tomto je podstatny rozdiel..nemyslis?..ibaze nebolo by fer...ak by v jednom i v druhom pripade o tvojich predstavach vedela aj osoba pred ktorou sa budes bud obhajovat..alebo ju odsudzovat?:-))))
    • 13 posts
    29. júna 2015 12:25:03 CEST

Absolútny súhlas s prvou časťou. Tá druhá ju ale vyvracia v podstate.
  • 29. júna 2015 12:03:47 CEST
    ....nevera je to..co pokladas za neveru ty...a dolezite je len jedno...aby o tvojej predstave co je nevera vedel aj ten druhy...
    • 13 posts
    29. júna 2015 11:49:36 CEST
    nevera určite nemá jedinú "správnu" definíciu. Pre nikoho je to len pomyslenie, pre iného ani samotný pohlavný akt nepredstavuje neveru. Dôležité je hlavne nepovažovať tú svoju predstavu za jedinú správnu a nevnucovať ju ostatným
    • 9 posts
    29. júna 2015 11:48:55 CEST
  • 29. júna 2015 11:45:03 CEST
    ...nemyslim si...ze vacsina dominantov si berie za partnerky vanilky...mozno tak hodnotis podla par dvojic ktore poznas....ja si skor myslim...ze povacsine su to muzi..ktori svoje rodiny uz maju a tu si len plnia svoje sny a tuzby...lebo predsa len,byt dominantom nie je obmadzene vekom ci vzhladom. Ale existuju aj slobodni dominanti a aj taki...ktori naozaj pre vztah hladaju len subinku....preto je tazke povedat jednoznacny nazor...V skoro kazdom vztahu je jeden z partnerov dominantnejsi...v hlavach to mame tak..ze by to mali byt muzi..ale vzdy sa nasli vynimky. Vztahy su od jednej dvojice k druhej vynimocne..maju mnoho nuans podla povah..vychovy...jedinecnosti kazdeho jedinca. Postupom casu si myslim...ze BDSM je naozaj povacsine o postelnych hrach ci hrach ako takych...pravdaze su aj tu vynimky..ale ak niekto zije vo vztahu 7/24 trebars v submisivnej ulohe...lekar by mu z najvacsou pravdepodobnostou urcil nejaku poruchu osobnosti...pravdaze existuju taketo vztahy kde on je dominant a ona subinka...aj ja v takom zijem...ale ver mi...sme si viac rovnocennejsi partneri ako som bola vo vanilkovom vztahu. Tam sa muz snazil byt dominantny..ale neslo mu to..nebolo to v nom. Teraz ma partner vypocuje..zalezi mu na mojom nazore...viem..ze ked pouzijem padne argumenty..vzdy mozem zmenit jeho rozhodnutie ci nazor. Bud submisivnou neznamena znasat to..co sa mi nepaci...ludia..ktori pisu podobne clanky nemaju ani len predstavu o com DS vztah je....opisu taketo chore a zvratene vztahy...lebo chore su a priradia ich k slovicko dominancia a je to.....ved potrebuju zaujat a zvratenost a nenormalnost je najjednoduchsia cesta
  • 29. júna 2015 10:44:11 CEST
    Aj ja povazujem za neveru nieco, co sa robi za partnerovym chrbatom. Aj keby to mali byt trebars len bozky.

A ved netverdim ze nie je nemozne najst all in one. Len to kazdy inak pomenuvame. Ci dvaja, ci traja... Hlavne ze si rozumeju oni.
    • 13 posts
    29. júna 2015 10:40:07 CEST

Submisívom sa človek nestane preto že si to partner želá.
    Myslím že ten článok nie je o BDSM+. Ale o domácich tyranoch proste.