5. júna 2006 10:42:13 CEST
Vampirizmus je výmena "duševnej substancie"....a DS mi pride tiez ako dusevna vymena,ked uz to ma byt o uplnej dovere atd.Ale ak jeden nadobudne tzv. vyssiu formu nez len obycajne pan-otrok,najma pre toho jedneho je to dost komplikovane a casto byva nepochopeny zo strany dominanta,ignoruje ho,alebo je vypocuty no v danej situacii nemoze D nic robit a vtedy je to bolest,neporovnatelna s inou.Moja rada snad len:Pozor na to s kym sa zapletiete a treba pocitat s rizikami vztahu.
18. júla 2007 12:58:06 CEST
Aby sa BDSM vztah nestal destruktivnym musi tam byt prave ta komunikacie ale ta musi prichadzat z oboch stran, neda sa ocakavat ze dominant je jasnovidec a vie vzdy co sa v sub deje ked ten sa nevyjadri.
18. júla 2007 11:34:22 CEST
Rozdíl mezi skutečným týráním a zneužíváním a BDSM je SSC. BDSM není destruktivní
18. júla 2007 9:36:20 CEST
V každém vztahu je zapotřebí vzájemné komunikace.Někdy bohužel i přesto nebýváme vyslyšeni.Takový protějšek je u mě jen sobec a od takového vzít nohy na ramena a honem utéct.
17. júla 2007 10:36:45 CEST
taky vztah nema zmysel, ludia musia spolu hovorit, ale nie len hovorit, lebo to vedia, ale musia aj vzajomne pocuvat a s tym uz mavame problemy :-)
22. októbra 2006 11:42:08 CEST
KAZOUH:
A co když to hra není zamiluješ se do holky a ona ti psychicky ubližuje i když na ničem nejste dohodlí, ale tyranizující emocionalita je príma.
11. augusta 2006 13:43:17 CEST
Vše co se děje kolem SM prostředí a zvlášť v D/s vztahu je založeno na hře, na sexuálních hrátkách. Tj. strany jsou dohodnuti na pravidlech hry. Hra má jistý vývoj ale v rámci dohod a vzájemného poznání. Submisivové poznamenaní masochismem podstupují DOBROVOLNĚ utrpení i někdy praktiky, které by jinak nedělali v rámci DOHODNUTÉHO posouvání mezí. A je to činnost pod dohledem druhého dominantního partnera.
11. augusta 2006 6:31:52 CEST
Myslím si, že v jakémkoli vztahu dvou lídí( a to nejen D/s , ale i třeba obchodním, či běžném životě) musí existovat nějaká pravidla, čili záleží na "dohodě". A na "dohodu" je potřeba vždy dvou. Neexistuje jednostranná dohoda. Pak je to prachsprostá šikana a ta nemá podle mě s D*s vztahem jako lifestyle ve smyslu tohoto webu vůbec nic společného. Dále viz. Asdareel - zvážit, jestli vůbec takový vztah má pro mne cenu, nebo radši ne... Zejména pak, pokud se jedná o ubližování psychycké. To, jak známo dokáže ublížit daleko víc, než pár ran rákoskou navíc..
9. augusta 2006 18:24:25 CEST
ve formě SM vztahu (top/bottom)by mělo být opravdu skutečné utrpení, ale regulované znalostí a důvěrou v partnera. Jednou z oblastí je i hledání mezí a posouvání těchto mezí, které ale posunuje dominantní partner, ale musí podle reakcí trpícího vědět, kdy už nemůže dál. Občas i otrok, ve formě kdysi domluvené, může své paní naznačit kam až může zajít a nemusí ale vědět, kdy to přijde. Moment překvapení je třeba pro mne hodně důležitý, vysloveně nemám rád těsně dopředu domluvené scénáře, pak člověk očekává co přijde a je zklamán, když se něčeho nedočká. A to se mi kolikrát stalo u profidomin.
6. júna 2006 22:53:18 CEST
Pokud se děje popisované a dominant s tím nic nedělá, netouží dělat resp. to nemá nějaký rozumný výhled, submisiv by měl ve vlastním zájmu utéct co nejrychleji - jinak si koleduje tak leda o pořádné problémy v dalších vztazích.
5. júna 2006 19:02:29 CEST
POkud submisiv ve vztahu začne skutečně trpět (ne trpět v rámci SSC D/s), pak je třeba, aby si se svou Paní (dominantem) promluvil. Pokud komunikace nepovede k žádoucímu výsledku, je na místě zvážit další setrvání ve vztahu.