Forums » Nekategorizováno

beštialita a brutalita diktátorskych režimov

• 24. augusta 2006 13:15:32 CEST
    Nejako som si večer, ani neviem prečo, spomenul na jednu reportáž dávnejšie odvysielanú na STV a pravdu povediac, znovu mi prebehol mráz po chrbte a nemal o nič menšiu intenzitu ako keď som ten dokument zhliadol v podvečer ale aj rannú reprízu.
    ––––––––––––––––––––––
    Dokument pojednával o humanitarej pomoci z býveleho československa po páde tamného režimu a jeho vodcu čaučesska.
    V dokumente toho bolo mnoho, ale zopár pasáži sa nedalo v žiadnom prípade prehliadnuť a navždy sa vrylo do pamäte, išlo totiž o zverské vyčíňanie týchto securitates – nasledujúci dej sa odohrával v podvečer prevratu, kedy securitates na svojich nákladiakoch zbierali v temnej noci náhodných okoloidúcich – mužov, ženy, tehotné ženy, mladých, starých, deti, študentov – ktorých nič netušiacich a vystrašených zvážali na jeden z tamných cintorínov, na ktorých rozpútali doslova jatka a peklo - zábery kamery v ranných lúčoch totiž ukázali mŕtve a popravené bezduché telá, ktoré nepochybne prešli tým najbrutálnejším z mučení, aké si beštiálna zvrátená myseľ dokáže predstaviť – podľa výpovedí niektorých bolo znásilnenie tým z najľudskejších druhov mučení, pretože mnoho nahých spútaných obetí nieslo rapídne zohavenia reznými nástrojmi a brutálnymi údermi, mnohé ženy mali jednoznačne vyrezané plody za živa, na telách a končatinách bolo mäso rozožraté na kosť kyselinou a ľudia polievaný benzínom a pálený zaživa, a mnohým predtým do rozrezaných rán sypali soľ, čo mnoho z týchto beštii posilovalo smiechom
    ––––––––––––––––––––––
    Ďalší, podobne brutálny záber ukázal jednu z úradných budov, v ktorých sa zabarikádovala iná skupinka securitátes a kládla okoliu neustúpajuci odpor, až ráno, keď boli jej členovia buď mŕtvy alebo niekam zutekali, naskytol sa dôkladnejší pohľad na miestnosť, kde medzi rozhádzanými sviečkami, potravinami, cigaretami a veľkým množstvom fliaš od šampanského, nachádzal sa stôl, na ktorom ležalo nahé drôtom o stôl pripútané spálené a začmudené zohavené telo, ktoré nieslo následky mučenia reznými nástrojmi a veľké diery po kyseline a na nohách drôty vedúce ku neďalekej zásuvke sieťového zdroja pre elektrické spotrebiče – záber to bol pre zmysli až veľmi detailný
    ––––––––––––––––––––––
    Tak ma teraz napadá, že keď som čítal niektoré známe romány od marquisa de sade, myslel som, že nič nemôže predčiť tuto brutalitu, pravda ale je, že jeden krát vidieť a „počuť“, je viac ako tisíc krát čítať.
    ––––––––––––––––––––––
    Osobne budem rád, ak sa po smrti nenarodím v Číne, severnej Kórei, al. niektorej africkej republike alebo podobných diktatúrach a režimoch ako boli napr. aj červený kméri – nech je im zem ťažká.
    ––––––––––––––––––––––
    Pozná niekto odpoveď, prečo dokážu byť niektorý ( mnohý ) až takto brutálny a beštiálne zvrátený, ide snáď o davovú psychózu, vymývanie mozgov a to až natoľko, aby sa nechali k tomuto strhnúť niektorými, ktorým neviem ani prísť na označenie
    ––––––––––––––––––––––
    Securitates boli totiž mnohopočetnou skupinou, a dodnes sa pohybujú medzi nič netušiacim obyvateľstvom.
    Tak ma napadá, či tieto zverstvá neslúžili okrem iného aj účelovo pre nejaký realistický dokument v štýle SNUFF, čím si chceli zabezpečiť neistú finančnú budúcnosť, mal som totiž možnosť zhliadnuť na jednej komerčnej kazete, ako niekde na strednom východe, bojovníci kmeňa chytili nepriateľského partizána s kalašnikovom ( vyzeral ako nič netušiaci dedinčan, otec nejakej rodiny ) pričom kamera sa vyžívala v jeho vystrašenej tvári a nastupujúcom šoku, pričom záber končil, ako ho rukami pripútali ku nárazníkom dvoch aut, ktoré končilo utrhnutím končatiny.
    Podobné zverstvá sa deju nepochybne aj v Iraku a to aj prítomnými mierotvorcami, americkými vojakmi.
    ––––––––––––––––––––––––––
    Tak ma napadá, že je asi mnoho ľudí, ktorý v sebe skrývajú podobné „chúťky“ dobre skryté pred okolitým svetom, veď čo iné môže byť presvedčivejším dôkazom, než zmrzačené a dokopané telá nevinných, zo životom a s nevôľou osudu zápasiacich bezdomovcov – žeby boli ľudia predsa len také empatické ...
    Hovädá
  • 9. septembra 2007 10:19:04 CEST
    co sa tyka uz spominanenho filmu experiment, pokial sa pamatam klucowym bodom bolo odobratie identity "waznom" (dali im len identifikacne cisla) a zjednotenie identity "dozorcow" (dostali jednotne uniformy). Tento film ukazuje najma fenomen odosobnenia sa. Ti, co boli w uniformax, uz pred sebou nemali ludi, ktori kludne mozu byt ix susedia, spoluziaci atd, mali pred sebou bandu ponizenyx zubozenyx tworow. A w tom konkretnom momente uz funguje jeden welmi zwrateny wzorec ludskeho uwazowania platny bez wynimky pre kazdeho z nas - sice si uwedomujeme, ze pred sebou mame ludi, ze im ublizujeme, ze by sme kludne mohli byt na ix mieste, ale napriek tomu, ze to robime (ci uz w ramci armady, komanda atd), wieme, ze to wobec nie je sprawne a potrebujeme si to osprawedlnit. nemozeme ustupit, pretoze na zaklade uniformy si uwedomujeme swoju prislusnost, ktora je pre nas z hladiska nasho prezitia wyhodnejsia. a preto si to zacneme wyswetowat tym, ze pred sebou wlastne nemame ludi, len nejake kriciace sa tela w rownakyx handrax. newnimame meno, ale cislo, ktore nepredstawuje identitu. a nenawist woci sebe si osprawedlnime a wykompenzujeme prawe na nix. W momente ako zacnete werit, ze pred sebou nemate cloweka, ste sxopni netusenej krutosti. cloweku totiz staci, aby mal pocit wlastnej oprawnenosti w tom, co robi.
    a ano, clowek sice je wznesena uwazujuca bytost, ale na ludstwo ako take sa da rozhodne aplikowat presne ta pesnicka od slipknotu, ktora tu uz bola spomenuta :)
  • 9. septembra 2007 3:05:17 CEST
    Ja už len čakám, kedy niekto konečne dostane rozum a vyrobí neutrónovú bombu, ktorá zničí všetko živé, ale ešte pred tým vyrobí "Noemovu archu" a dá tam všetky živočíchy a rastliny okrem najväčšieho odpadu na Zemi, smutné - nás.

Ale mal by to urobiť čím skôr, a nech si myslí, kto chce čo chce, naša planéta takýmto štýlom ako s ňou zaobchádzame nevydrží už viacej životodarná, resp. umožňujúca podmienky na život ako max. 15 rokov. Kto nechápe, nak pošle ss.

PEOPLE = SHIT
    • 2 posts
    18. júla 2007 11:27:56 CEST
    Najlepsie odpovede na tvoje otazky najdes v knihe od psychoanalytika Ericha Fromma "Ludske srdce a jeho naklonnost k dobru a zlu". Strucne naozaj v kazdom z nas je potencial tych najvacsich satanskych zverstiev aj potencial bozskej lasky. (Typy a priciny su tam rozobrane) Vitazstvu tej prvej sa hovori regres, upadok a tej druhej progres = rozvoj vnutornej integrity. A teda skutocne zalezi len od urovne rozvinutia tej ktorej zlozky, ktora v nasom zivote bude dominovat a vladnut tej druhej.
  • 17. júla 2007 10:29:41 CEST
    ono sme jediny druh nemajuci prirodzeneho nepriatelia a sme premnozeni, tak sa likvidujeme takto, aj ked je to velmi, velmi smutne
  • 6. novembra 2006 20:16:07 CET
    je len otazne, ci takyto vycvik podstupis... ci sa k nemu sam rozhodnes, nie su to ziadni chudacikovia, co nevedia co cinia...
    kazdy clovek ma moznost volby, nie,ze nie a ma za nu niest nasledky. Ked toto citam, dufam, ze peklo existuje...
  • 3. novembra 2006 21:01:30 CET
    ...tieto prispevky sa veľmi "tazko" citaju,a ja som prekvapena,ze som ich nasla prave tu...prekvapena,ale milo...bdsm je prezentovane ako hra,pri ktorej je potrebny suhlas vsetkych zainteresovanych...tieto zverstva,tuna opisane - je to nejaka jeho dalsia faza?...dufam,ze nie...ten,kto dokaze takto ublizit cloveku,by sa uz nemal volat clovekom...
    ...zial,musim suhlasit aj s tym,ze to zlo je v kazdom z nas a je len na kazdom jedincovi,ako sa rozhodne s nim nalozit...bud ho potlaci,alebo naopak rozvinie...
  • 30. augusta 2006 7:05:19 CEST
    V určitých situáciách sa prejavia všetky vlastnosti ,ktorí človek v sebe má či už klady alebo zápory bohužiaľ tých záporov vo vojne najviac na povrch
  • 28. augusta 2006 12:46:40 CEST
    CO K TOMU DODAT BUD TO CLOVEK V SEBE DUSI CO JE ZLE ALEBO TO ROBI TO JE ESTE HORSIE.A ARMYSEX NEMYSLIM ZE SU TO VSETCI SADISTI.KED SA CHCES POMSTIS AKO TO TU BOLO POVEDANE TAK CHCES ZABIJAT A JE TI JEDNO AKO LEN DOLEZITE JE ZE KOLKO!
    A POROZMYSLAJ NAD TYM TY KEBY SI PRESIEL TAKYM VYCVIKOM CHCEL BY SI ZABIJAT TO JE AKO SO SKOLOU KED SA NAUCIS TAK CHCES POZNATKY APLIKOVATň
  • 28. augusta 2006 7:06:26 CEST
    Ono niekedy staci jeden naruseni nejidnec v skupine a vhodna chvilka a dokaze zamgorit celu skupinu ktora poom mrzaci a vrzadi bez zlutovania, jasnim prikladom toho je asi naznamejsi masaker v djinach Vietnamskej vojni: 16 marca 1968 nabehol jednenasty pluk americkej armady do dedinky My Lai a zmasakrovali okolo 300 neozbrojenivch muzou, zien, a deti. A cele to zavinil chlap menom Lt. William Calley. Bol strasne rozureny zo smrti svojho kamarata ze ked dostal rozkaz z velenia ,search and destroy, po slovensky najdy a znic, tak ho splnil doslova. Po vojne ho sudili a dostal za to trest smrti.
  • 26. augusta 2006 12:01:13 CEST
    len ešte dopíšem, že pred niekolkými dňami som zhliAdol film V nemeckej režii s návom EXPERIMENT.

V podstate išlo o náhodne vybratích civilistov ( študentov, robotníkov, uradnikov, neamestnaných ) ktorý sa rozdelili na dve skupiny ( vezňov a dozorcov ) - kto tento film videl, vie ako sa sklbili do kopy udalosti ako povýšenie\povýšenectvo, ukrivdenie, znudenosť\rutina, nekompetencia - absencia psychologickej prípravy -pometenie zmyslov, - ide toriž o to, že aj v iraku sú taký "chlapci" najme demokraciou oslepený ( ale aj zbierka sadistov - či už skusených al. ešte len začínajucich )ale vždy s nejakou krivdou na duši ( city vymlátené na škole .

Neviem čo je teda horšie, keď skupinka mučí nejakú vybranú obeť, alebo čata vojakov vystirela dedinu.
    Zo spoločenského pohľadu je horšia druhá varianta, ale pre toho daného jedinca - obeť, je práve najhoršie stretnúť nejakého sadistu alebo skupinku sadistov ( zmetkov )
    omamený al zviazaný - neubráni sa nikto.
  • 25. augusta 2006 12:30:19 CEST
    UF NAHODIL DOST TAZKU TEMU I NA POCHOPENIE ALE AJ NA DEBATU.SECURITATES BOLO NIECO AKO GESTAPO A BOLI CVICENY NA ZABIJANIE A ICH CVICILI NA PRIKLADOCH NALUDOCH A TAM KTO I LEN ZAPOCHYBOVAL BOL UZ MRTVY.TIE VYCVIKY TAM BOLI EXTRA TVRDE A UZ TAM SA ODELIL PLEVEL/TI PSYCHICKY ZDRAVI/ OD ZRNA/TI ZABIJACI/.ZABIJAC SA MUSI VEDIET PREKONAT TAM JE NEHODNO ROZMYSLAT NED TYM CO ROBIM A PRECO TO ROBIM.BOLI PROSTE NAUCENI ZE AK CHCU ZIT MUSIA ZABIT/BOLI VYCVICENY VTEDAJSIM REZIMOM/ A MALO SA VIE AJ O NASICH CVICENYCH SILACH A O KGB.
    A TIE CHUTKY MA KAZDY Z NAS.NIEKTO O NICH NEVIE INI ZAS VEDIA A CLOVEKA VELMI OPLYVNI DRUHY CLOVEK ALE AJ DOBA V KTOREJ ZIJE.
    ALE MA TO AJ POZITIVNY VPLYV ASPON NA LUDI A VEDIA ZE SA S NIMI REZIM NEBUDE BABRAT ALE TAKETO ZABAVKY BURCUJU LUD PROTI ZABIJAKOM.
    A AMERICANIA SU TAK VYCVICENI ZE KDE PRIDU MAJU ROZBIT VLADU ZOSADIT DIKTATORA A ZACAT RUCAT DOMACU KULTURU A ZVYKY