Forums » Nekategorizováno

na verejnosti

• 13 posts
    15. novembra 2012 21:30:18 CET
    už sme celkom v politike, ale čiastočne súhlasím.
  • 15. novembra 2012 21:16:52 CET
    problém je v celej spoločnosti, nielen v sociálke, a média stále hladajú témy kde je smrt, strach, násilie aby mali lepšiu sledovanosť. málo kedy vidiť veci napr. o deťoch v domovoch ako je o ne postarané, lebo by to nemalo sledovanosť,
    tri roky mrtve dieťa je strašné, ale ako to mala zistiť socialka??? čo robilo okolie, sudedia???? prečo oni privierajú oči???
    treba zmenit úplne sociálne zákony aby určité sociálne skupiny nemohli profitovať z toho že majú deti....
  • 15. novembra 2012 21:14:54 CET
    ..Neviem ci to je dane socializmom...ale je to možné...
    • 13 posts
    15. novembra 2012 21:12:11 CET
    sme naučený od socializmu že sa o všetko staral štát. Štát to fakt nevie.
  • 15. novembra 2012 21:09:27 CET
    ...to sa neodvazim tvrdiť. Nikto nemá patent na to, aby dokázal spravodlivo posúdiť, ci je to, alebo ono lepsie pre to dieťa. Nás zákon je postavený tak, ze sa má prihlliadat vzdy na záujmy a dobro dieťaťa. Ibaže to je tak citlivá a osemetna vec, ze sa to rieši len naozaj v krajných prípadoch, casto neskoro, lebo je ťažké uvedomiť si, alebo usúdiť, ze uz sa prekročila tenka čiara medzi dobrom a zlom...pre to dieťa.
    • 13 posts
    15. novembra 2012 20:37:08 CET
    Takže trestom za ubližovanie dieťaťu má byť jeho odňatie rodičom? Jasné, v extrémnych prípadoch to je riešenie. Ale fakt krajné a výnimočné.
  • 15. novembra 2012 19:51:44 CET
    ....počkaj, neprotirecis si teraz trošku?....ak matka ubližuje svojim správaním dieťaťu , neporusuje zákon?
    • 13 posts
    15. novembra 2012 19:39:38 CET
    Akékoľvek takéto prípady by nemali oprávňovať štát zasahovať do súkromia obyvateľov. Funkciou štátu nie je ochrániť každého svojho občana pred iným občanom. Ale trestať tých, čo porušujú zákony.
  • 15. novembra 2012 14:56:26 CET
    Ako píše VEDR...nikto ani netuší aká hrôza je to na Slovensku. Možno sa občas najde nejaká poctivá lekárka, ktora zanedbané a týrané dieťa nahlási, ale poväčšine sa na to zvysoka kašle. Pôrodnosť je nízka a lekári sa bijú o každého noveho pacienta. Najviac sa ich rodí rómskym matkám a prilákať ich znamena zavrieť obe oči a nevidieť ako svoje deti vychovávajú. Priala by som vam vidieť s akým intertrigom...zapareninou prichádzajú do nemocníc tieto deti. Pokožku majú vyzratu do živého a každé prebalenie ci ošetrenie prevrestia. Prehliada sa aj to, ze dieťa má rok a váži 6500 g!!!!!!! Sem tam sa prevalí nejaká aferka zanedbania zo strany sociálky, ale verte, ze je to ďaleko strasnejsie....je zvláštne, aký je to paradox...buď absolútny nezáujem ako je to vo vacsine u nás, alebo prehnaný záujem a upodozrievanie ako v Uk...aj ked si myslim, ze tam je to normálny obchod s deťmi....
  • 15. novembra 2012 14:48:13 CET
    Ja netvrdím, že je to správne čo sa tam deje, v podstate sa o ten problém ani nezaujímam. Všetko čo viem sú len čiastočky zachytené zo správ. Keby mne zobrali deti tak tiež bojujem. Mňa len prekvapuje, že keď prednedávnom našli v dákom byte 3 roky mŕtve dieťa utýrané rodičmi tak žiadne protesty na zmenu systému sa u nás nediali. Nik nepísal petície za prísnejšie potrestanie rodičov. Dokonca poznám prípad dlhodobo týraného dieťaťa otcom, ktoré zomrelo. Matku oslobodili a nechali jej vo výchove ďalšie 3 spoločné deti. Mne príde toto divné.
    Ono aj v najlepšom zákone sa nájde dáka medzera na ktorú môže doplatiť nevinný. Ale aspoň tam vidíš snahu postarať sa o dieťa v núdzi (aj keď v nej nie je).
  • 15. novembra 2012 13:21:43 CET
    ono k tym medializovanym veciam a UK svinstvu-
    keby slo o tyrane deti, v poriadku, ale ked pridu rodicia s deckom do nemocnice s tym, ze sa boja kvoli zaparenemu rozkroku-co mimochodom je chybou nemysliacich ludi(mrdaju na decka hovadiny z reklam a je tu ekzem atd..bohvie preco, ked vsetky tie zasypy a masti su take prirodzene pre detsku rit...) ale k veci. takze ked pridu rodicia s tymto problemom a zrazu im decko vezmu s tym, ze ho tyraju, (aj ked teda decko to vidi inac), po tyzdni im povedia, ze mu nasli 18 zlomenych rebier-bez rodicov bol ten tyzden, po dalsom tyzdni uz je tych rebier cez dvadsat zlomenych-zase bez rodicov-nuz ale v UK je to jednoznacne tyranie deti rodicmi, ze ked pri nom neboli, lebo im to SS zakazal. vsakze. kurna kde sme s rozumom, ze toto je vo svete normalne? podporuje sa detska trestna cinnost, ale vychova v slusnych ludi je trestna...super, som rad, ze nas slovensky system je uz tiez aspon z polovice tam.
    • 13 posts
    15. novembra 2012 11:06:46 CET
    pre mňa je proste neprípustné aby si štát uzurpoval také právomoci ako možnosť odobrať dieťa rodičom a dať ho na adopciu iným rodičom. Áno, ak sa fakt nedokážu postarať o dieťa ekonomicky, tak OK. Ale aby mi zasahovali do výchovy, a štát rozhodoval či môžem dieťa capnúť po zadku, tak to je non sens.
  • 15. novembra 2012 11:05:36 CET
    No ono je trochu zvláštne ako sa do toho slovenské média obuli. Zvlášť keď náš systém ochrany detí je oveľa horší a keď nájdu v byte 3 roky mŕtve dieťa venuje sa tomu asi tak deň.
    Nič nie je dokonalé ale systém v UK sa aspoň snaží o záchranu týraných detí (aj keď zvláštne). U nás na také deti všetci kašlú a proti tomu tu neprotestuje nik. Aspoň teda neviem o tom, že by dáky prípad utýraného dieťaťa tu na Slovensku spustil takú vlnu medializácie, petícií a protestov pre to aby sa niečo zmenilo, ako tento prípad v UK.
  • 15. novembra 2012 10:35:19 CET
    nevravim, ze s nim suhlasim. Je pravda, ze su neskutocne paranoidni. Ale necudujem sa. Zazil som co sa dialo v mediach tu v UK - Baby P (precitaj si to http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Baby_P).

social workers sa stali neskutocne paranoidni, predtym to tak nebolo. Takisto UK ma vynimky a pri niektorych veciach nepodlieha sudnemu dvoru v Haagu.
    Ale negeneralizoval by som to, ako sa to sa robi v slovenskych mediach

a ad subinka34 - co sa tyka toho dokumentu, ano BDSM je stigmatizovane, no shit Sherlock. Stale, ani v UK nezoberu dieta len preto ze su rodicia BDSM+. Precitaj si ten link co som tu postol, tam je to celkom dobre vysvetlene..
    neexistuje precedens, ze by dieta bolo zobrate v UK len kvoli tomu ze rodic je kinky. britske sudy neprihliadaju na BDSM+ orientaciu ani pri rozvodovych konaniach
  • 14. novembra 2012 23:02:55 CET
    http://m.youtube.com/watch?v=dUzIKGU2UsE
    • 13 posts
    14. novembra 2012 21:12:48 CET
    Nemyslím si že je akýkoľvek dôvod sa na verejnosti chváliť svojimi sexuálnymi preferenciami. Či už je to BDSM, alebo čokoľvek iné. Takže či máme deti alebo nemáme deti nie je až taký veľký rozdiel. Je veľa párov v ktorých sú BDSM+ obaja, deti v tom vyrastajú a nevidia na tom nič zvláštne a zase kopa párov v ktorých je BDSM utajené pred verejnosťou a aj pred vlastnými deťmi.
    • 13 posts
    14. novembra 2012 21:08:30 CET
    celý systém odoberania detí v UK je absolutne chorý. A nerozumiem ako je to možné, že sa to deje v "civilizovanom" svete. Predstav si čo by Európa robila, ak by sa niečo podobné udialo v islamskej krajine. Ak by napr. britskému páru žijúcemu v Saudskej Arábii odobrali dieťa a dali ho na adopciu do moslimskej rodiny.
  • 14. novembra 2012 18:12:49 CET
    pocit hanby je fajn, ale na verejnosti by som to nebral jedine ze by to bolo naozaj v takom mieste kde urcite ale urcite ma nikto nepozna, pripadne by boli vsetci s mojej spolocnosti, ktori sa venuju rovnakym aktivitam
  • 14. novembra 2012 15:25:12 CET
    no o tom pripade by som rad cital blizsie. Lebo trochu poznam ako to v UK chodi so social workers a branim deti (znama zvykla chodit prekladat na sud pre slovakov a cechov), a tomuto sa mi veru nechce moc verit

co sa tyka zakonov a BDSM, tu to je celkom dobre zhrnute
    v skratke - sudy su zvyknute na kadeco a social worker nema dovod sa zaujimat o sexualitu rodica, pokial tam nie su ine problemy s dietatom. Potom ho uz zacne zaujimat vsetko, od stravovacich navykov az po vyber partnerov. Ale BDSM same o sebe nie je dovod na odobratie dietata.

rovnako, BDSM orientacia, ci kinky orientacia, sa neda pouzit ani pri rozvodovom konani, lebo sudcovia na to zvysoka kaslu

http://www.londonfetishscene.com/wipi/index.php/BDSM_and_the_law

a inak ak to budes citat, tak ma tam zaujala jedna vec - mi to pripomenulo davnejsiu diskusiu tu o "znasilneni"
    Som si to overil a aj v UK a aj na SVK, consensual sa neda pouzit pri obhajobe.. to ze niekto suhlasi s tym, ze mu niekto ublizi, pred sudom nie je argument
    ale to len tak na margo ma napadlo
  • 13. novembra 2012 22:45:17 CET
    Hlavne, ze tam vlada s policiou kryje uz cele desatrocia pedofilne vypady vysokopostavenych ludi. Cisty grc..
  • B_J
    13. novembra 2012 22:32:53 CET
    Ja by som Ta poopravila, resp. lepsie povedane doplnila - suvisi to AJ s inymi vlastnostami =)
  • B_J
    13. novembra 2012 22:31:31 CET
    Submisivita vobec nesuvisi s tym, ci sa clovek citi ponizeny na verejnosti alebo citi hrdost, ze moze niekomu sluzit. To suvisi s inymi vlastnostami, nez so submisivitou.
  • 13. novembra 2012 22:22:55 CET
    Na verejnosti si to neviem predstavit, skôr v kruhu nejakých známych tak isto bdsm ladených ludí. Iné ani nepripuštam
  • 13. novembra 2012 22:11:26 CET
    Myslim si ze toto nie je len v UK (co je samozrejme smutne).

Keby som ja mala dieta, tak uz by som sa s BDSM moc nechvalila a zmenila by som vela svojich postojov.

Ale s tym, o com pisem, mam skusenosti v zahranici velmi pozitivne (samozrejme opat podotykam ako aj v tej druhej teme, ze ja pisem o prvkoch D/s, a nie celkovo o BDSM - praktikovanie BDSM na otvorenej verejnosti (ulici atd.) nepodporujem a suhlasim s tym ze to moze byt pohorsovanie atd., to uz jedine priamo na nejakej tematickej uzavretej akcii).

A jej zobrali dieta za to ze praktikovala BDSM na verejnosti? ALebo ako to bolo ? Vies podrobnosti ?
  • 13. novembra 2012 22:05:11 CET
    Vy mate v UK este vacsi problem. UK odobralo dieta BDSM pozitivnej zene napriek tomu, ze BDSM nikdy nepraktizovala v jeho pritomnosti a ani inak sa dieta nedostavalo do styku s BDSM. Presla ma chut vobec cestovat do UK.