Forums » Nekategorizováno

Etika v D/s vztahu?

• 18. marca 2007 11:44:40 CET
    V poslední době, se mi zdá, že uvedené předpokládané vztahy v BDSM světě se vytrácí. Důkazem je sprostý anonymní útok na konkrétní osobu - Madam Šárku. To je podlost. A je jedno, jaký kdo má na danou Dominu názor. Tyto stránky jsou určeny na něco jiného než ústní výlevy pomyslných debilů, schovávající se za fiktivní submisivní jedince. Jako praktikujícího otroka mne toto vadí a uráží. Bohužel mne to taky hodně životně ovlivňuje, protože díky takovým kreaturám se mi obtížně navazují známosti s dominantními dámami. Prosím Vás lidi podobného smýšlení ( skutečně dominantní i submisivní), vyjádřete se!Mýlím se?
  • 25. marca 2011 0:09:31 CET
    Ano nejak tak som to chcel napisat ...dik za doplnenie.
    ako pre koho... tisic lidi tisic povah a tisic nazoru
  • 24. marca 2011 23:48:14 CET
    osloveni Muj Pane pouyivam pro staleho Pana,treba potom ano Pane pro dominanta s kterym nemam zas tak casto kontotakt a pouze se stykame nezavisle ,ale za celou dobu co jsem subinkou jsem za 19 let ani jednomu dominantovi ci Panovi nevykala,ne zduvodu ze bych si ho nevazila ,ale vzdaluje me to od nej necitim pak tu blizkost pukud rozumite co tim chci rict ted to tu rozebiram s Paneckem co to sem pisi a take rika ,ze si opravdu nemysli ze vykani je nutnost staci mu osloveni muj Pane protoze ostatni je videt z reakci a citi z chovani uctu nebo neuctu,vite ja muzu vykat,ale ne protoze me to uvadi do postaveni kdy se mi vzdaluje a odcizuje,ale je to o tom ze si oba promluvi komunikace je nutna,tam se preci dva dohodnou proc a co...
  • 24. marca 2011 23:14:56 CET
    ako pre koho...
  • 24. marca 2011 23:12:18 CET
    je este slusnost na svete, nie vo vztahu dom sub ale clovek=clovek,,dnes vas niekto zabije za 10eur a mate smolu zbadate ako kradnu auto mate smolu ste kaput, sused pozna suseda ked nieco potrebuje ,kamarat kamarata tiez ked nieco potrebuje chcete nieco na oplatku a kde nedasa nemam nieje cas ,
    aka je slusnost ked vykate ale pohrdate tym clovekom(rano poviete veducemu nazdar sefe dobre rano ale v duchu poviete ach koko. ),mozte mu vykat kolko chcete aj tak neznamena nic pre vas,
  • 17. marca 2011 8:41:26 CET
    kenny1 (154)

16.03.2011 @ 16:14 zana

To je na vas dvoch ako ste dohodnuti. Ak si poslusna nemas o com pochybovat, ale beriem to ako vtipnu poznamku :) Podla mna je nevhodne tykanie len pri prvom osloveni Dom. osoby.
    ABSOLUTNY SUHLAS , O COM TU STALE DOOKOLA HOVORIM.
  • 16. marca 2011 16:14:53 CET
    To je na vas dvoch ako ste dohodnuti. Ak si poslusna nemas o com pochybovat, ale beriem to ako vtipnu poznamku :) Podla mna je nevhodne tykanie len pri prvom osloveni Dom. osoby.
  • 16. marca 2011 8:23:07 CET
    suhlas, je to sice mimo temu, ale aj mna tato debata zaujima....po dvadsiatich rokoch zacinam pochybovat ci som ozaj sub, ked svojmu Panovi tykam aj pri lekcii...
  • 15. marca 2011 21:36:39 CET
    Ked vstupim do fora zvycajne si precitam hned prvy prispevok od zakladatela aby som si ujasnil o com je tema... teraz to tak nebolo a az teraz som si to precital... sorry :)
    Suhlasim s tebou v plnej miere, ale s tym asi nic nenarobime. Mozme sa o tom len rozpravat. Problemom asi bude zmyslanie pocetnej skupiny chlapov (aj v nasej BDSM komunite) u ktorych plati zena=tovar, alebo zena=maso. A ked si zoberies, ze asi kolko Domin tu mame, ktore robia lekcie za financne odmeny tak si asi vies predstavit, kolko takych "subov" tu mame. Nedokazem napr. pochopit muzov, ktory vedome podporuju obchod s bielym masom a predpokladam, ze aj taky su tu zaregistrovani a vydavaju sa za otrokov. Nemam nic proti platenym lekciam, privatom a pod. ak to zena robi z vlastnej vole, alebo ako hobby. Ja som tiez absolhoval platene lekcie
    Takemu chlapovi, ked nieco Domina povie, alebo spravi co sa mu nepaci tak reaguje asi tak ako si napisal. Jednoducho a proste povedane... nevazi si zeny.

Mozme spravit len jedno. Fora zalozene za ucelom osbneho utoku na danu osobu si netreba vsimat. A ak si niekto nieco take vsima a prikivuje, tak je sam debil :-)
  • 15. marca 2011 20:26:29 CET
    Ne je to opravdu o etice, etiketa je její, no dejme tomu prostředek ale nedílná součást, aspon tak to chápu já.
    Ano opravdu se tady spíše rozebírá etiketa, což souvisí s vykáním nebo tykáním, ale původní myšlenka je opravdu směřovaná k etice vztahu dominanta a subíka a toho se tady už rozebralo opravdu hodně
  • 15. marca 2011 15:03:38 CET
    Mozno ten dotycny chcel poukazat na to, ze je nevychovany a potrebuje prevychovat .
    Ale podla mojho nazoru mate pravdu. Opravte ma prosim ak sa mylim, ale ked sub oslovuje Dominu tykanim tak nie len, ze je to nevhodne, ale Pani sa sama seba spyta: "je to vobec sub?" Lebo je rozdiel medzi subom ktory tuzi po tom aby ho ovladala jeho Pani s JEJ PRAKTIKAMI a medzi subom ktoreho vzrusuju iste praktiky spojene s BDSM na zaklade, ktorych sa rozhodol, ze bude submisivny. Taky sub vsak vyzaduje od svojej Panej JEHO PRAKTIKY. A myslim, ze prave vykanim a tykanim sa ukaze do ktorej skupiny patri, co vsak nie je pravidlo.
  • 15. marca 2011 10:32:52 CET
    Osobně to mám pojato tak, že pokud někomu píšu SZ, tak vykám - jako v klasickém společenském styku s člověkem, jehož neznám. V internetových diskusích pak tykám, přijde mi to jako zavedený úzus a zatím jsem se nesetkal s negativní reakcí. Problém je to trochu na chatu... Obecně spíš tykám, jinak u svých známých pak už vím, co kdo preferuje.

Řešilo se tu to jednosměrné tykání. Přiznám se, že s ním nemám úplně problém, ale taky závisí na podání a chování s tím spjatým. Pokud by se nějaká dominantní osoba chovala nepřiměřeně, jsem s to se ozvat a vrátit vše do patřičných mezí (třeba i vzájemného vykání, tj. při kontaktu s blbem asi ukončení komunikace ). Obecně když si promítnu mé vztahy s dom osobami, jasný je vztah k Paní, které vykám (je-li to vhodné), jinak si ale s většinou kamarádek tykáme vzájemně, části ovšem vykám, ale zase jsou to takové oosbnosti, že i mě to přijde na místě a na bezprostřednosti naší komunikace to vůbec nic nemění. Myslím, že tohle téma je prostě na domluvě - ovšem poté, co proběhne první kontakt. Tehdy je podle mě prostě slušné vykat - a troufám si říct, že to vypadá lépe i když píše dominantní osoba submisivní
  • 15. marca 2011 9:22:05 CET
    Vratim sa k pôvodnej myšlienke. Dnes ma napriklad oslovil mlady subik (28). Ahoj, to je ok, tak napisem tiez ahoj. A potom: hej, kolko mas rokov? To uz neodpovedam, pretoze ked nie je niekto schopny, skôr ako niekoho oslovi, pozriet si profil, kde mam jasne napisane : Dominantá pani v strednom veku, tak čo si mam mysliet? Takže téma vykanie-tykanie je aj o takychto situáciách. A je treba rozlišovať.
    • 5 posts
    14. marca 2011 21:47:44 CET
    ..tak teraz uplne od temy ..chcel som to tu napísať už dávno, a aj to uz tu predostrel aj Q.G. a nik na to nereagoval ...nie "etika", ale ked už tak "etiketa" ..ale inak to co sa tu rozoberá je naozaj zaujímavá téma. ..takže pokračujme v tématu a nereagujte na mna :-) ..to bolo len na upresnenie, co sa tu vlastne rozoberá :-)
  • 14. marca 2011 20:58:14 CET
    Suhlasim Kolko ludi tolko chuti. Ja si myslim, ze hovorime o tom istom, len mame na to rozny pohlad. Neznamena, ze to co je dobre pre mna je dobre aj pre teba a inych. Sam vidis aky su ludia rozny a o to vacsie usilie treba vynalozit k najdeniu spriaznenej duse. A tym rovnocennym partnerom pre Dominu moze byt aj sub.
    Mimochodom na samom zaciatku som narazal na to, ze sa tu odbacalo od temy ktoru je "Etika v D/s vztahu" a zacalo sa tu pisat len o samotnych vztahoch. Priznavam, ze aj ja som sa trosku nechal uniest :)
  • 14. marca 2011 20:33:34 CET
    Asi mi pořád nerozumíš. Ty o koze, já o voze. Ty přistupuješ k D/s vztahu tak, jak se k němu většinově přistupuje - to jest že dominantní žena má pro život rovnocenného partnera, s nímž má i sexuální život, rodinu apod., a mimo to ještě houf otroků, které má pouze jako subíky a otroky.
    Zatímco já spojuji partnerský vztah i D/s do jednoho celku - prostě pro mě je prvořadý PARTNERSKÝ VZTAH a k tomu D/s jako bonus, jako prémie.

Jasněji a zřetelněji už se vyjádřit nedokážu a proro navrhuji, abychom naši diskusi uzavřeli.
  • 14. marca 2011 17:41:23 CET
    Tak ty takto chytas za slovicka? To jak si na mna reagoval, hovoris o podvadzani. Jedna vec je OTROCTVO, druha vec je KAMARATSTVO, tretia vec je VZTAH stvrta vec je PARTNERSTVO a tam sa hra konci... Tu postupnost som nenapisal len tak a v predoslom prispevku som napisal: "Pani si vyberie svojho osobneho otroka (partnera), ktory bude prvorady a inych nemusi riesit". Takze taka forma D/s vobec nie je o podvadzani a nefiguruje tam ziadny harem otrokov :) Podvadzanie by to bolo ak by bola rec o sexe a to by uz prosim ta co bolo za Dominu/zenu, ktora by s kazdym otrokom/chlapom trtkala? To iste plati aj pre Dominantov/muzov a myslim si, ze z pohladu subinky/zeny by bol pre nu taky chlap "obycajny kurevnik".
    Preto ne je velmi dobre porovnavat vanilku s D/s. V D/s o mnohoho viac figuruje vzajomna dovera ako v kazdom inom vztahu. Ak sa tato dovera sklame je velmi zle jak zo strany Dom tak aj zo strany sub. Spominana dovera spociva aj z dohody medzi Dom a sub.

To ze subici striedaju Dominy si myslim, ze je tu dobre zname. Ale to je vecsinou u platenych lekciach a tak. Taky sub nemoze patrit ziadnej Domine... jedine ak by s tym prestal. Ak na to Pani pride, ze jej sub sa stretava s inymi D automaticky je pre nu nula, handra,,, a pod. Respektive sub klesne pod svoju uroven.
  • 14. marca 2011 11:02:03 CET
    "Spíš mě někdy zaráží subíci, co nedáží pochopit, že mám partnerský vztah a že neposkytuji žádné lekce. Prý partner jako otrok mi nemá právo cokoliv zakazovat a já můžu mít chlapů kolik chci."

A nemůžou pak pochopit, že se vlastně shodujete, že? Ano, můžu mít tolik chlapů kolik chci - ale já chci jednoho, takže pro tebe není místo! Taky to znám, též mám jednoho netového konkutenta - tedy on si myslí, že je konkurent a zaboha nemůže pochopit, že o něj prostě dáma nemá zájem Ale to je spíš úsměvné
  • 14. marca 2011 10:57:31 CET
    Aha... Pak chápu. Jak říkám, sám mám monogamní vztah, jak z mé, tak z Její strany a oběma nám to vyhovuje takhle. A jak to mají ostatní, to je mi vlastně úplně jedno
    • 2 posts
    14. marca 2011 10:30:54 CET
    Sice se debata trochu odklonila od tématu, ale nedá mi to nezareagovat. Nechápu proč někdo nemůže pochopit partnerský vztah s D/s vztahem dohromady. Já tak žiju a nevidím na tom nic zvláštního. Mám doma psa, služku, subíka, ale v první řadě partnera a přítele v jedný osobě. Máme spolu "normální" vztah jako rovnocení partneři, kde je vzájemná věrnost a tolerance a máme i hrátky.
    Spíš mě někdy zaráží subíci, co nedáží pochopit, že mám partnerský vztah a že neposkytuji žádné lekce. Prý partner jako otrok mi nemá právo cokoliv zakazovat a já můžu mít chlapů kolik chci. Někteří mají o tom hodně zkreslené představy. Ale i dominantní ženy jsou ženy a chtějí mít partnera o kterého se mohou opřít.

A ještě bych zareagovala na jednu osobu tady, Sk1. Když chce někdo mluvit o slušném chování, měl, by začít především u sebe. Třeba vrátit nemalé peníze, co si napůjčovala a odmítá je vrátit. Pochybuji, ale, že si z toho něco dělá.
    • 5 posts
    14. marca 2011 10:17:21 CET
    ..to desatero nie je ziadna teoria, ale vyuziva sa v praxi.Znam dost Dskových parov, kde to tak funguje.
  • 14. marca 2011 10:13:08 CET
    Sklavin to napísala naozaj pekne a súhlasím so všetkými tam uvedenými bodmi. Malo by to tak byť.
    Ale sme len ľudia a človek je tvor omylný.Snažíme sa byť ideálny, nejde to však. Máme svoje nálady, určitých, tiež v nejakej nálade, ľudí okolo seba, sme v určitých lepších či horších životných situáciách... Jednoducho vždy-ideálne- sa zachovať nedá, už len preto, že ako na všetko, aj na toto sa dá dívať z rôznych uhlov pohľadu. Tu pomáha naozaj láska, rešpekt, vysvetlenie, pochopenie a odpustenie na obidvoch stranách
  • 14. marca 2011 10:03:27 CET
    Pokud by se jednalo o konsensuální stav, budiž. Mně vadí obecné pojímání D/s vztahu jako apriorně ze strany dominantní ženy polygamního. Existují výjimky, ale obecné povědomí převažuje tak, jak to napsal kenny1. Je tu zásadní rozpor mezi požadavky na vanilkový vztah, jako je oboustranná věrnost a Ds vztah, kde subík tyto nároky nemůže uplatňovat.
    Ještě jsem nenalezl řešení a pochybuji, že bych jej kdy nalezl.
  • 14. marca 2011 7:39:57 CET
    já osobně souhlasím s těmi body, které tu vyjmenovala 1sklavin1. Ano, je to teorie, ideál, ale proč se o něj nesnažit? A nemyslím si, že se jeho platnost bude lišit, pokud se budeme bavit o patrnerském vztahu nebo jen obecném kodexu chování (snad mi rozumíte co tím myslím) slušného dominanta je slušnému submisivovi. Ať už je jejich vztah na jakékoliv bázi, byť volné.
  • 14. marca 2011 7:36:33 CET
    Ač chápu, kam směřuješ a jak to myslíš (taky jsem hledal přednostně partnerský vztah na bázi D/s, takže by pro mě byla problematická představa, že jsem jeden z mnoha), domnívám se, že Tvoje tvrzení je moc kategorické. Není to spíš o tom, jak se doytční dohodnou, co jim vyhovuje? Pokud dominantní žena hledá z nějakého důvodu "harém" a subíci jsou s tím obeznámeni a srozuměni, nevidím v tom problém. Každému co jeho jest, ne? Ač sám to zkušenost nemám, nemyslím si ani, že by nutně platilo, že vztah více submisivů s jednou Paní je emocionálně nějak hodně jiný, než kdyby byly sami dva. Ano, bude to jiné, ale nemám potřebu to nějak ostrakizovat - je-li to konsenzuální stav.
  • 14. marca 2011 1:29:04 CET
    Celý tvůj příspěvek je nad mé síly, takže se zastavím jen u jedné věty:

"Pani nemusi mat len jedneho otroka."

OK, pokud toto platí, potom tedy ani vaniková žena nemusí mít jen jednoho partnera. Ani submisivní muž nemusí mít jen jednu paní. A ani vanilkový muž nemusí mít jen jednu partnerku.

Pokud by to mělo platit, tak by bylo lepší rezignovat nejen na D/s, ale i na vanilkové vztahy.