15. marca 2011 10:32:52 CET
Osobně to mám pojato tak, že pokud někomu píšu SZ, tak vykám - jako v klasickém společenském styku s člověkem, jehož neznám. V internetových diskusích pak tykám, přijde mi to jako zavedený úzus a zatím jsem se nesetkal s negativní reakcí. Problém je to trochu na chatu... Obecně spíš tykám, jinak u svých známých pak už vím, co kdo preferuje.
Řešilo se tu to jednosměrné tykání. Přiznám se, že s ním nemám úplně problém, ale taky závisí na podání a chování s tím spjatým. Pokud by se nějaká dominantní osoba chovala nepřiměřeně, jsem s to se ozvat a vrátit vše do patřičných mezí (třeba i vzájemného vykání, tj. při kontaktu s blbem asi ukončení komunikace
). Obecně když si promítnu mé vztahy s dom osobami, jasný je vztah k Paní, které vykám (je-li to vhodné), jinak si ale s většinou kamarádek tykáme vzájemně, části ovšem vykám, ale zase jsou to takové oosbnosti, že i mě to přijde na místě a na bezprostřednosti naší komunikace to vůbec nic nemění. Myslím, že tohle téma je prostě na domluvě - ovšem poté, co proběhne první kontakt. Tehdy je podle mě prostě slušné vykat - a troufám si říct, že to vypadá lépe i když píše dominantní osoba submisivní