3. júla 2007 8:20:16 CEST
myslim,ze si nepochopil,co madam Liina chcela povedat. To,ze niekto o sebe povie,ze je submisivny alebo dominantny,este nic neznamena. Su to len slova. Nestaci,ze ja o sebe poviem,ze som domina, ale hlavne moj partner musi vediet,citit a respektovat,ze domina naozaj som. Nestaci,ak takuto vec proste oznamim. On mi musi uverit, ze som domina, /to nemyslim v zmysle,ze ho oblaznim, oklamem, ale uverit v zmysle ze ma sam tak bude vnimat, sam od seba/. Kazdy ma rad inych partnerov,ine prejavy submisivity ci dominancie. Konkretne moje predstavy sa niekomu mozu javit ako dominantne a niekomu nie. Nemozem byt dominantna voci niekomu, kto nebude moje dominantne postavenie vnimat. Mozem si akurat zvolit do takeho vztahu neist alebo z takeho vztahu odist. Takisto je vela subikov,ktori o sebe tvrdia,ze su submisivni, ale ich predstava submisivity sa nezhoduje s predstavou o submisivnom partnerovi pripadnych zaujemkyn, jeho predstavy enaplnaju ich predstavy. Takze dama neakceptuje submisivitu takehoto uchadzaca,neakceptuje ten konkretny druh submisivity,ktory on ponuka a ani ho ako submisiva nemusi vnimat. Takze objekt sa sice vnutorne moze citit submisivne, ale jeho submisivita nebola akceptovana dominantnym partnerom, a pre daneho partnera on teda nikdy ako submisiv vnimany nebude a ziaden D/s vztah nenastane. Tolko na temu akceptacia.