Forums » Nekategorizováno

su switch nebezpecni?

• 13. júna 2013 0:03:34 CEST
    koro: nikde nevidím že by som ťa označila za hlupáka alebo idiota. Ale pokiaľ chceš používať v debate vyrývanie, ktore zosmiešňuje moje argumenty, je samozrejme, ža sa pokúsim ich obrániť, vzhľadom k tomu že samozrejme považujem svoj názor za správny a teda mi bude vadiť jeho prekrúcanie či zosmiešňovanie. Ako náhle k tomu dôjde, tak na to reagovať proste budem. Nesnažím sa ohúriť hĺbkou svojej akože profesionality ale pokiaľ sa o niečom bavíme, áno, snažím sa používať argumenty, fakty, logiku a informácie od múdrejších ľudí ako ja a nie nejaké pocity ktoré môžu byť na míle vzdialené od pravdy. Nikdy nebudeme vedieť všetko 100%, aj verbálna komunikácia je len obmedzená a tiež nikdy nebudeš plne vedieť ako preciťujem veci ja a čo sa odohráva v mojej hlave a preto všetky naše znalosti, hlavne o psychike živých tvorov budú vždy obmedzené, to je hádam jasné. Ale na nejakej úrovni tie znalosti mať vieme, pozorovaním, porovnávaním, štúdiom, sledovaním neverbálnych prejavov, atď. A preto bude odborník ktorý bude 20 rokov tomu živočísnemu druhu venovať určite bližšie ako niekto kto len vie že to zviera existuje predsa. A to že to nie je 100% znalosť neznamená že aj nedokonalá znalosť sa na ilustráciu nedá použiť.
    Popravde nechápem čo ti na tom prirovnaní natoľko kole oči že ho potrebuješ tak vyvracať, vadí ti prirovnanie k zvieraťu? Máš pocit že sme tak diametrálne odlišní že sme úplne neporovnateľní? Pokiaľ by som uviedla svoj názor presne taký aký som ho napísala, len by som neuviedla prirovnanie k zvieratám, to už by bolo ok? Čo presne ti vadí?
    • 5 posts
    12. júna 2013 23:30:34 CEST
    Ak uz chceme zobrat zvieratka tak sa skor orientujme na ludoopov a delfinov. To su jedine zivochy ktore sexuju len pre zabavu inak :)))
    Ale inak vlky mam rad...skveli predatori
  • 12. júna 2013 22:45:00 CEST
    A máme to tu zas. Prispievajúceho treba minimálne uraziť, ohovadiť, a označiť za hlupáka keď už nie priamo idiota a na záver ho láskavo ohuriť hlbkou svojej akože profesionality.
    Mno aj tie spomínané profesionálne či hádam vedecké fakty sú v tomto smere stále len subjektívny dojem toho, ako si to vysvetľujú či chcú vysvetliť dotyční profíci . Pri mojich, určite nedokonalých vedomostiach možno postrádam základnú info o tom, že už dokážeme verbálne komunikovať s delfínmi, primátmi, pavúčou čiernou vdovou, psovitými či inými svorkami...o ich socialno-sexuálnych zážitkoch, správaní či potrebách. Ale ak je to pravda, tak sa ospravedlňujem za svoju hlúposť..zgoooglim a doštudujem..
    A to o BDSN u zvieratiek v predchádzajúcom príspevku bola moja vyslovene len nadnesená ironická vyrývačka...
  • 12. júna 2013 19:24:06 CEST
    Ach jaj :) Ale tak keď už som sa zapojila, tak mi treba :P
    Analógia znamená podobnosť, obdobnosť, na základe ktorej sa dá porovnať vzťah dvoch vecí, nie rovnakosť. A preto sa analógia dá vytvoriť aj medzi inými živočíchmi a ľuďmi.
    Ľudia majú jednu pestrosť, zvieratá zase inú. To je úplne normálne. Ale to neznamená že je to neporovnateľné.
    To že ty o tom pochybuješ je síce veľmi pekné, ale ľudia ktorí sa tomu aj skutočne a profesionálne venujú o tom nepochybujú ani náhodou, takže ja ostanem verná názorom, ktoré sú založené na faktoch a nie na subjektívnych pocitoch ;)
    A to či "aj zvieratká majú niečo ako BDSM" rozhodne nie je rozhodujúci faktor ktorý by spôsobil nemožnosť zrovnania. Ale pokiaľ ťa to naozaj zaujíma, tak zvieracie sexuálne správanie je veľmi rozmanité, u niektorých zvieraích druhov rozmnožovanie bez bolesti ani nie je možné napríklad, Inde by to aj možné bolo ale nie až tak účinné. Ale to pokiaľ ťa zaujíma, si už naozaj môžeš vgoogliť, to je ozaj mimo túto debatu :)
  • 12. júna 2013 19:22:53 CEST
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IsKMnyQYjp8
  • 12. júna 2013 18:04:04 CEST
    No pri všetkej úcte k zoo spoločenstvám pochybujem že ludia disponujú analogickou sociálnou štruktúrou.... Spoločenstvá homo sapiens fungujú na princípe iných a daleko pestrejších a zložitejších „vzorcov“ sociálneho správania najmä vdaka svojej mozgovej kapacite.

Alebo mi niečo ušlo a aj zvieratká majú niečo ako BDSM ?
  • 12. júna 2013 15:37:41 CEST
    ....mudro
  • 12. júna 2013 14:56:40 CEST
    Príklad s vlčou svorkou som uviedla iba ako ilustráciu, pretože je to pre nich prirodzená sociálna štruktúra, rovnako ako pre ľudí. Fakt, že u vlkov sa uprednostňuje fyzická sila (to ináč nie je celkom pravda ale toto nie je zoologické fórum, tak tu nebudem vyťahovať nuansy) a u ľudi mentálna neznamená že to nie je porovnateľné. Ukazuje to iba, že každý zdaný druh si našiel inú ekologickú niku a na základe toho iní jedinci daného druhu oceňujú iné prednosti ktoré pomáhajú danému druhu prežiť. Nechcela osm tým teda povedať že sme úplne rovnakí, ale disponujeme analogickou sociálnou štruktúrou vďaka ktorej máme podobnú predispozíciu na celú škálu osobností od dominantných, cez tých medzi, až po úplne sumbisívnych. Rovnako som mohla použiť príklad svorky niektorých primátov či dokonca potkanov. Vlkov som použila ako príklad hlavne kvôli tomu aby to prirovnanie na niekoho nepôsobilo ofenzívne.
  • 12. júna 2013 14:41:06 CEST
    Zlatíčko ďakujem za uznanie, tomu ver, že hovorím zo skúseností :)

koro

Samozrejme, že to porovnanie je len obrazné a ako som aj naznačil a ty si to viacmenej potvrdil, ľudia sú si vedomí svojich schopností, či už psychických, ako aj fyzických a mnohí to vedia dokonale využívať, až zneužívať.
  • 12. júna 2013 14:34:47 CEST
    Mno to porovnanie z vlčou či inou animals svorkou nie je uplne namieste, u nich to funguje výlučne na báze telesnej sily a aktivity. U nás je preferovaná skôr oblasť mentálnej sily a pozície (využívanie či zneužívanie fyzickej prevahy je charakteristické skôr pre šikanu). Označenie vlastnej osoby ako D, S či Switch je prezentovanie sa skôr na vonok, v akom postavení by som sa chcel nachádzať a vymedziť voči ostatným. Realita sa vždy ukáže na konkrétom stretku-lekcii prípad od prípadu, tak ako už písal Torimaster „ludia majú charizmu, ktorá ma nuti sa k nim spravať submisivne, niketori naopak posobia skor submisivne voci mne“. Z vlastnej dávnej skúsenosti, ked som testoval seba samého : izba u Madam bola vybavená špičkovo a vzbudzovala fakt rešpekt, no pohlad na madam vyvolal u mna taký stupen rehotu že razom bolo po jej akože dominancii a i celej s/m akcii. Keby nebola odmietla nezávezné debatné stretko s tým, že ona je „profik“, mohli sme si odpustiť minimálne tú stratu času.

A či sú switch nebezpeční ? Iste že ason do takej miery ako Sub. či Domi. Treba skúsiť -je to daň za riziko poznania a zvedavosť.
  • 12. júna 2013 13:23:00 CEST
    .....waau...napisal si to rozumne a s nadhladom a tvoje slova maju tak silny nadych preziteho....je ine ak tu niekto rozobera rozne teorie..co sa stane ak to ci ono a ak tu napise zas iny zivotnu skusenost,na nic sa nehra,ale ani nepodcenuje. Musim sa usmievat.....
  • 12. júna 2013 12:20:55 CEST
    Celý život je jedna hierarchia. Takmer každý z nás v živote stretáva osobnosti, ktoré sú od nás po mentálnej stránke silnejšie, alebo slabšie. Skutočne sa to dá prirovnať aj k tej vlčej svorke. Dokonca je to viac ako pádne prirovnanie, pretože oni sa skutočne správajú prirodzene pudovo. Ľudia na rozdiel od nich viac rozmýšľajú a mnohí si namýšľajú. Ja môžem sám za seba napísať, že som SWITCH, ale . . . preferujúci submisivitu. V reálnom živote pôsobím ako vyrovnaný sebavedomý človek so všetkým dobrým a zlým, čo život prináša. Nie som neviniatko, robím chyby, občas nerobím veci, ktoré sú celkom správne. Som ženatý muž - áno, som a môžem otvorene povedať, že v manželstve zastávam tú dominantnú pozíciu. Moje slovo je rozhodujúce, či už je správne, alebo nie. A potom nastáva fáza kajania sa, kedy potrebujem dostať priučku, byť poslušný a pokorený, robiť veci aj proti svojej vôli a brať to ako trest a v tej chvíli je zo mňa pokorný subík, ktorý pre Madam urobí všetko. V živote ma v takýchto situáciách ani nenapadlo sa vzoprieť. Provokovať, to áno. Vhodná provokácia vystupňuje napätie a prináša nové nápady, nové úlohy, nové tresty. A tie potom prijímam od skutočnej Dominy s adekvátnou pokorou.

Tak, ako tu nachádzame "tieždominy", tak tu nájdeme aj "tiežsubíkov" a "tiežswitchov", ktorí svoje "úlohy" vedia, lepšie, či horšie zahrať a hľadajú v tom nejaký prospech. Tu niekde by som hľadal tých nebezpečných jedincov, ktorí takouto formou dokážu zneužiť iného človeka radiaceho sa do akejkoľvek kategórie.

PS:Verím, že Dominy, ktoré som navštívil, boli vždy s mojou disciplínou spokojné :)
  • 11. júna 2013 22:44:33 CEST
    Ja som sa dokonca stretol s nayorom, ze Switchovia ani nie su bdsm ludia v pravom slova zmysle, ze sa len pretvaruju lebo sami nevedia co chcu. Ja za seba (ako switch) hovorim, ze je to prakticka vec. Niektori ludia maju charizmu, ktora ma nuti sa k nim spravat submisivne, niketori naopak posobia skor submisivne voci mne. BDSM ponimam ako celok a pozitivne vnimam veci s tym spojene, nezalezi na tom v akej pozici. Urcite nie som nebezpecny, resp. ak som, urcite nie preto, ze som switch =)
  • 11. júna 2013 20:51:43 CEST
    ....switch su hlavne uplne obycajni ludia, ktori dostali do vienka trochu viac hravosti a fantazie....co uznaj nemoze byt na skodu♥.....zmysel pre humor je to, co nas robi vynimocnymi:-)))))...minimalne tu
  • 11. júna 2013 19:49:02 CEST
    tak diky za vysvetlenie mili switchovia a switchky. ked na zaciatku bola OTAZKA "Su switch nebezpecni?", tak nakonci je odpoved: switchovia su veseli a za kazdu srandu, ci je s ci D ..to len subi ako ja beru vsetko vazne
    • 9 posts
    11. júna 2013 9:10:53 CEST
    Vsetci ste lietadlo. To iba ja som ponorka....
    • 9 posts
    11. júna 2013 9:08:45 CEST
    Takze ako tak citam,tym ze som jasne a uplne orientovany na jednu stranu som uplne bezpecny a neskodny
    • 5 posts
    11. júna 2013 8:28:48 CEST
    prispevok bol crowliemu za dalsiu jeho perlu - To je pravda ze s bi chapem podobne ako swich.. nestalost, nenajdenost..

takze aj bi su vlastne asi nebezpecni podla neho

• 5 posts
    11. júna 2013 7:43:02 CEST
    Mozes mi prosim vysvetlit, co konkretne je nespravne na tom,ze sa nechcem prisposobovat partnerovej orientacii,ale vyberam si vhodneho partnera podla mojej orientacie? Dakujem.
    • 5 posts
    10. júna 2013 23:53:52 CEST
    ..kedy konečne pochopíš, že ten mantak, žiadny switch nebol??? ..že to bol iba jeden nadržaqný blbec, ktorý sa chcel dostať k babe??
  • 10. júna 2013 21:56:34 CEST
    Crowlie ty si fakt, ze funny.. Ak hladas partnerku podla toho co si ty (tvoje slova), tak vela zdaru.. Len ak ju raz najdes, tak prosim nerozsirujte vas geneticky material :) dakujem

Ja ale budem s rozkosou rozsirovat svoj sadisticko masochisticky switch material aj s mojou rovnako uchylnou polovickou, aby nas bola vacsina...a potom dobijeme svet :)))
  • 10. júna 2013 21:28:58 CEST
    prvy inteligentny prispevok v tejto diskusii.. uz som zacinala mat pocit, ze sme nebezpecni vsetci :o))
  • 10. júna 2013 20:42:04 CEST
    tak odpovedat by som mal..aj ked do polemik na nete sa pustat je hlupost.. zaprve uz v nazve tejto temy fora je otaznik, to znamena ja to nekonstatujem ale sa pytam..a uvadzam skusenosti na zaklade ktorych mam taky nazor. To ze tu otazku dam prave sem, by ste mohli chapat ako moju otvorenost sa na to pozriet aj inym pohladom. Ale vacsinou ludia maju sklon hodnotit, branit sa.. no aj napriek tomu kazdy suhlasil, ze TEN switch o ktorom som pisal nebezpecny bol. A som rad ze sa neozval nikto s podobnou skusenostou. Prirovnanie k vlcej svorke neberiem, prtoze tam je to prirodzene fungovanie, a nie sexualna uchylka/preferencia.. to je aj v ramci struktur ludskych rozne hierarchicke usporadnie a nema to nic so sexualitou. Prirovnanie k hetero homo a bi..je zaujimave. To je pravda ze s bi chapem podobne ako swich.. nestalost, nenajdenost.. hops a uz sa to dotklo jasne najdenych sa swichov :) alebo len prisposobujucich sa vyznavacov bdsm, ktorym len to maju podla partnera co budu (hm ja ze hladam partnera podla toho co som ja)
  • 10. júna 2013 18:17:59 CEST
    A mam to.. Aspon mi nehrozi stretnutie s nejakou bojazlivou dominou :)
  • 10. júna 2013 18:11:09 CEST
    ....spadas:-))))