4. mája 2014 21:44:20 CEST
myslím že tu ťažko nájdeš taký pár, na Slovensku je problem nájsť partnera na D/s vzťah, je moderná doba a za vzťah už málokto chce prevziať zodpovednosť, v dnešnej dobe sú to skor milenecké vzťahy s prvkami bdsm, skrátka ludia hladajú v mimomanželských vzťahoch to čo doma nemajú bez narušenia súkromia a diskrétne
D/s vzťah v tom ponímaní naozaj vzťah založený na citoch a zodpovednosti je u nás vidno velmi málo a ja osobne si myslím, že L/s vzťah tu ani nenájdeš....je to dané aj dobou v akej žijeme a v konzumnej spoločnosti v ktorej žijeme
ja rozlišujem pojem submisív a pojem otrok....v L/s je to o vzťahu Pána a otroka a to v súčasnej dobe kladie na Pána veľkú zodpovednosť aby svojmu otrokovi zabezpečil život so základnými životnými podmienkami a k tomu aby rozhodoval o jeho "živote" ako takom ( zamestnanie, domácnosť poprípade výchova detí, trávenie voľného času a plnenia si povinností, atď.)....a potom je tu aj pohlad a tlak spoločnosti, ktorá to bude skôr odsudzovať ako tolerovať....
musím tu spomenúť aj dôveru, ja osobne som ešte nestretla muža s ktorým by som s bezhraničnou a úplnou dôverou vstúpila do D/s vzťahu, aby som dokázala tak dôverovať mužovi aby som s ním zdielala L/s vzťah, tak to by musela byť naozaj osobnosť alebo psychológ, ktorý by ma dokázal nejakým spôsobom manipulovať.....neviem si to v reali ani predstaviť, mňa by asi na L/s vzťah nepresvedčil nikto
mne skor vyhovuje D/s vzťah, teda aby som nebola úplne bez práv, ale aby som sa mohla v určitých životných situáciach rozhodnúť sama