Forums » Nekategorizováno

Fitness a stihla linia

• 20. apríla 2015 11:07:57 CEST
    možno si o tom niečo čítal na nete ale:
    1, vieš čo je podstatou sacharidových vĺn?
    2, vieš čo je tá podstata a to ketózový stav

3, Medzi 5o kilovou slečnou a 150 kg chlapom platia tie isté percentuálne pomery (je ale určitý rozdiel medzi ženou a mužom). Inak v celkových hodnotách to máš pravdu, no to je snáď každému jasné, že 50 kg osoba je menej atď.
  • 20. apríla 2015 11:01:07 CEST
    nie, v sacharidovych vlnách začínaš podľa vlastných potrieb a bazálneho metabolizmu, teda kľudne aj na 200g sacharidov môžeš začínať a zvyšovať každý deň. spodná hranica nie je presne daná, lebo veď je rozdiel, či ide vlny 150 kg chlap alebo 55 kg žena, majú rôzne energetické potreby. niekto začína vlny na 0g sacharidov denne napr. to sa upravuje podľa konkrétnej situácie. ty to máš naštudované, ale nechápeš tomu dobre.
  • 20. apríla 2015 11:00:53 CEST
    Takže potom musíš niečo niekde pridať. Matematika nepustí.
  • 20. apríla 2015 10:57:21 CEST
    začínaš spájať dve veci.
    Spomínal si sacharidové vlny a tam začínaš na 50 gr sacharidov (nie 150- 200) ale môžeme to počítať ako priemer povedzme.:

Takže 175 x 4
    50 x 9
    220 x 4

Čo je 203O kcal. Takže kde to rátam ,keď Ty to rátaš rovnako.

No ideme ďalej. Môj reálny bazálny metabolizmus prekračuje 3000 kcal.

No a to zaťiaľ len dýcham a nič nerobím.
  • 20. apríla 2015 10:49:25 CEST
    ale takto sa predsa kalorický príjem neráta, ako to robíš ty... (akože ja viem. ty máš tabuľkovú hodnotu, že 1g bielkovín a sacharidov má 4 kcal a tuky majú tuším 8 kcal a ideš podľa toho, ale počítaj jedlá a nie makrá) denne mám cca 220g bielkovín, 150-200g sacharidov, do 50g tuku a mám problém sa zmestiť do 2400 kcal príjmu. to čo si tu dal je blbosť. to isté aj s mct olejom. pomáha pri chudnutí, ale netreba s ním preháňať. btw. skús si zostaviť jedálniček, k tomu hodiť nutričné hodnoty.
  • 20. apríla 2015 10:40:15 CEST
    Tak začni rátať: 118,5 kg x 2 čo je asi trištvrte kila mäsa denne. Samozrejmá vec, že neješ len čisté mäso, ale ako príklad to stačí. K tomu si dáš podľa jednotlivých dní 50gramov až do 500 g sacharidov (no tam už ketózový stav nefunguje). Takže v slabý deň 240 plus 50 je 290 x 4kcal čo je necelých 1200 kcal. Ostatné musíš potom získať z tukov. Alebo ešte o niečo navýšiť bielkoviny. Ale to je bezpredmetné, keďže moje ľadviny max 0,7 g bielk/kg.

A teraz včul babo raď.
  • 20. apríla 2015 10:24:30 CEST
    tie 2g je množstvo, ktoré je z praxe a funguje a tvrdiť, že pri vlnách je nedostatočné je hlúposť. vyššie množstvo už môže zaťažiť obličky a telo to v princípe ani nedokáže využiť, kým neberieš steroidy, vtedy môže byť príjem bielkovín 4g/kg hmotnosti. v prípade, že máš problém spracovať vyššie množstvo bielkovín, tak potom bcaa do seba hádzať, ale jednoducho v prípade, že máš pocit, že máš dosť pohybu, tak potom tvoj príjem je vysoký, potrebuješ žrať menej...
  • 20. apríla 2015 10:16:54 CEST
    Nie je to až také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá.
    Peši chodím veľmi rád, pokiaľ sa dá (momentálne sa nedá). Peši robím skoro celý život v priemere minimálne cca 20 tisíc krokov denne. Čo nie je zrovna málo.

To čo píšeš bunny 2g bielkovín na kg hmotnosti, je bežná kulturistická strava. Pri sacharidových vlnách však je to nedostatočné množstvo ak nechceš piť MCT olej na litre. Čo je ale dôležité, že moje ľadviny by nezniesli ani 0,8 g bielkovín/kg.
  • 20. apríla 2015 9:57:35 CEST
    teoreticky máš pravdu, ale... prídeš do práce pešo, 4 km v nohách a máš nadváhu, tak budeš spotený ako kocúr, nie každý má možnosť sa osprchovať. ináč s chôdzou súhlasím. vždy som videl pri behaní takého deda s paličkami. asi išiel denne 6-8km, bol aj tučný ale prišiel mi ako keby bol po chorobe... pol roka sme sa stretávali, naposledy dedo už štíhly a už pomaly behal. teda všetko sa dá, leb to chce čas a vydržať hlavne.
  • 20. apríla 2015 9:51:39 CEST
    Kto nestíha do posilovne mal by porozmýšľať o uplne banálnych veciach,spočiatku sa to zdá že je to ťažké ale ide to,
    Zvykli sme si na lenivý život,sedieť na riti doma,v kancli,v buse,všade isť autom a Mhd,
    Čo tak začať tým že do roboty peši,,?,,
    niečo nenormálne,,?,,nie,ked je to do tých 8 km denne tak je to uplná pohoda,
    Prvé týždne budete peniť nadávať ,nebude sa Vám chcieť,
    Je to všetko o vlastnej hlave a chcení,
    Budete sa diviť ak vydržíte ako pojde váha pekne dole sama
    Chodza je ten najnormálnejší sposob pohybu a udržania si aj kondičky,
  • 20. apríla 2015 9:41:02 CEST
    čo si chceš vymieňať? zatnem sa, priškrtím sacharidy na minimum, zvýšim bielkoviny na 2g/kg hmotnosti, zaradím kardio 4x do týždňa, keď nechodíš do posilovne, nejaký bicykel asi, kvôli kĺbom, raz do týždňa zvýšim príjem sacharidov, aby sa nespomalil metabolizmus a zvyšok idem zase na nízkych sacharidoch, resp. ich vlním a váha musí ísť dole... dôležité je, či máš záujem chrániť svalovú hmotu alebo ti to je jedno a chceš len schudnúť...
  • 20. apríla 2015 9:32:54 CEST
    Dnes som mal 118,5 kg. Ide to ťažšie a ťažšie. Stále hľadám niekoho na výmenu skúseností a vzájomné povzbudzovanie sa.
  • 16. apríla 2015 13:52:57 CEST
    Tá jachta čo som staval ja bola väčšia. Volajú ju aj Noemova jachta - vlastne archa.

A čo z toho pozitívne pre tému fitness vyplýva?

Nech staviaš akúkoľvek jachtu stejne raz zomrieš.
  • 16. apríla 2015 13:10:21 CEST
    Jachtu sme mali,stavali sme ju sami trvalo to 10 rokov z kamošom,čo ju aj vymyslel,nakreslil,mal sen oboplávať Zem,a stráviť na mori 5 rokov, ked sme mali všetko pripravené na vyplávanie z Jadranu pri lekárskej prehliadke mu našli hnusnu šmuhu na pľucach a behom pol roka išiel pred nebesku bránu,presne na 3 krále,
    End sen,
  • 16. apríla 2015 10:23:02 CEST
    No vidíš, môžeš si povedať aspoň že si to vlastnil. Čo ja chudák. Nemám aero, ani limuzínu, ani taxík, ani motorku, len jednu 12 metrovú jachtu na Jadranskom
    mori.

.......alebo že by to s tou jachtou bol Slota?
  • 16. apríla 2015 0:32:39 CEST
    Ani ja nemám na aero,čo si myslíš že vygrciam neviem koľko sto tisíc za aero,,?,nie som debil kua,lieta kamoš ja sa iba vozím,
    Radšej som si kupil 2 limuzíny,,2 taxiky,1MPV,a 1 superšportiak,,
    No žiaľ čas minulý,kupil,,
    Zostali mi iba Špz a papiere
    / Ktovie kde teraz jazdia,?/,
  • 16. apríla 2015 0:25:19 CEST
    Podľa toho ktorý profil myslíš,,vieš,?,pretože od toho prvého ma vyliali už z 5 tich profilov,a mna ozaj nebaví dookola niečo fur vyplnať,ani tento prvý čo mám neviem ako vypadá,
    A všetko záleží od ročného obdobia zlatko,a hlavne či si dám vysoké kozačky na 15 cm opätkoch alebo lodičky na nízkom,
    Pre mna su dáta,čísla,dátum,udaje = nepodstatné veci,
    Podstatné je to čo je v realite nie na nete,
  • 15. apríla 2015 22:06:21 CEST
    Ak sa nemýlim, tak si udával oproti tomuto profilu o 3cm menej, no aj to je ešte viac ako mám ja. Nejaký ten kov mám v tele tiež, len to súkromné lietadlo nevlastním celé.

Zatiaľ vlastním z neho len ten grckací sáčok v počte jeden kus. Či si dovolím kúpiť ešte niečo neviem, lebo novú výplatu som ešte nevidel.
  • 15. apríla 2015 20:46:00 CEST
    No ja som dal na 116 kg teraz takže v pohode,hore dole 3 kg to držím už 33 rokov,spokojnosť,ruksak vpredu nenosím takže ok,
    Len tie kosti keby dokázali vymeniť to bych bral,, ,,
    Preto musím všade autom,vlakom,koli detektorom,ked už aerom tak iba sukromným,
    • 9 posts
    15. apríla 2015 14:46:32 CEST
    vo svojom tele.

Dnes som mal 119kg a stále hľadám spoluchudnúceho alebo zdravšie sa chcejúc stravujúceho.
  • 14. apríla 2015 10:45:20 CEST
    Zabúdaš na svojho "spoluväzňa"?
  • 14. apríla 2015 10:06:58 CEST
    Tak potom si treba do kamiónu spraviť takú kladku ako mal Sylvester Stallone (smejem sa - na našich cestách by si potreboval skôr tretiu ruku ) a to by bol fitness výkon.
  • 13. apríla 2015 22:43:48 CEST
    Ked vstane povedzme Rasťo Šitta a prejde sa po svojej cele, kto sa to dozvie???
  • 13. apríla 2015 22:41:42 CEST
    Tir je fitnes zadku a nervov hlavne. Tolko co sa ja nasedim, sa nenasedi ani vazen na dozivotie. Aj ten moze vstat a prejst sa. Ja keby som vstal a presiel sa pocas jazdy, tak by ste sa o tom docitali v novinach.
  • 13. apríla 2015 22:36:31 CEST
    Ved Tir je fitnes,svaly ruk,mozgu,reakcie očí,vždy jednou nohou sado maso,pod kolesami,,tak aké spamovanie,?,