10. februára 2015 22:26:30 CET
Po dlhom čase (hádam aj rok a pol) všetkých srdečne pozdravujem. V poslednom čase som znova začal sledovať dominu (po návrate z dlhšieho pobytu v zahraničí) s ambíciou znova sa zapojiť do nejakých aktivít. Viem, že nemám nijaké právo, morálne ani praktické sa k čomukoľvek vyjadrovať, predsa si však s láskou spomínam na (skôr čestný) titul spoluorganizátora BA stretiek. Snáď mi - z čistej nostalgie - dovolíte niekoľko postrehov.
V prvom rade ma nesmierne teší, že sa aktivity v BA (tam som to zaregistroval najvypuklejšie) znateľne rozšírili, o pravidelné workshopy, chaty, čítam tu zaujímavé podnety ohľadom Diskotéky a pod. Úprimne sa z toho teším a rád sa niektorých zúčastním.
O to viac ma však rozosmutnilo, že som pobadal aj značné animozity (škaredšie povedané spory) medzi niektorými významnými členmi a činovníkmi našej komunity, z ktorých mnohých osobne poznám a vážim si ich.
Rád by som im adresoval len malú osobnú prosbu, resp. malý apel. Myslím, že menovať netreba, pretože akiste všetci vieme, o koho tu ide. Ostatní členovia sa nezriedka pridávajú na jednu, resp. na druhú stranu, hoci mám pocit, že často bez hlbšej osobnej znalosti problematiky, skôr z osobných sympatii k tej-ktorej strane. Chcel by som vás úprimne poprosiť o ukončenie týchto sporov, aspoň vo verejnej rovine tu na fóre. Prosím uvedomte si, že takéto vybavovanie účtov (často veľmi prízemné a osobne nekorektné) robí otrasnú reklamu tejto stránke i celej našej komunite, veď sa tu pomaly ťažko hľadá vlákno kde sa nik neháda. Myslím, že sme sa dostali do fázy, kedy je úplne irelevantné, kto z vás má pravdu, ide už len o to, že tieto spory neuveriteľne kazia atmosféru celej domény. Ja to vidím tak, že cesta do pekla je vydláždená dobrými úmyslami. O nikom z vás si nemyslím, že vedome spáchal čokoľvek, z čoho je na tomto fóre obviňovaný, ide len o to, že je čas zložiť zbrane a skončiť s tým. Skutočne veľmi prosím o zmier. Najmä preto, že skutočne nevidím nijaký dôvod na hádky. To že máte iný názor na akciu? Že niekto MOŽNO nejednal korektne? Že sa vyskytli nejaké osobné rozpory? Veď to je medzi ľuďmi bežné. Stojí to naozaj za takto ostré slová? Rozprávajme sa o akciách, termínoch, ľuďoch, podporujme sa v pozitívnom a vyvarujme sa failom =D ale prosím, správajme sa znovu ako komunita. Vás, ktorí sa tu dnes tak sporíte, som neraz videl u Zemana sedieť vedľa seba spontánne sa zhovárať a dobre sa baviť. Vyvarujte sa silných slov a urážok, lebo môžu spsobiť veľa krivdy a zle sa berú späť. Je možno najvyšší čas vrátiť sa k týmto časom.
A ešte drobnosť na záver. Ukazuje sa tu jeden perspektívny mladý organizátor (znova myslím, že vieme o koho ide) ktorý sa už ukázal nejakými akciami, hoci azda trochu kontroverzne (neviem nebol som). Prosím, dajme mu šancu a podporme ho v dobrých veciach ktoré robí, príp. mu poraďte. Má zápal, vy skúsenosti a konexie. Ak sa spojíte, bude nám to všetkým na osoh. =)
Teším sa na stretnutie v BA 13.2. ;)