4. marca 2015 9:39:11 CET
pisat o stretu slovakov a rimanov je zavadzajuce,pretoze doteraz sa pretlaca ucenie o stahovani narodov a toho ze ako slovania sme prisli od okolia juzneho Uralu a z oblasti dnesnej Sibire,ano ako kmene to dolozili ruski archeologovia a vlani a dali k tomu zaujimavu spravu ze slovanske kmene = nie su potomkami vetvy homo pochadzajucich z opice,nesmejte sa,geneticky kod budu lustit roky,v jaskyni na juhu Uralu kde sidlili vykopali kostry stare 50 tisic rokov ktore maju uplne ine zakladne dna ako ludia afriky azie ameriky,nas genofond maju casti ludi severskych kmenov a cast ludi obyvajucich juzne oblasti Kaukazu slovania prisli v 5=6 storoci,ibaze si treba uvedomit ze dovtedy tu tisice rokov zili kmene ktore tu lovili mamuty,takze vznikol mix kmenov pri stahovani narodov,dochovane zaznamy o stretoch kmenov na nasom uzemi s rimanmi su stare 2000 rokov,markomani,kvadi,prave Marcus Aurelius sa s nimi stretol na bojovom poli vo vedlajsej doline kde byvam,dosiel som na to na zaklade dlhych skumani knih po veceroch ked som mal klud tak som tam vyrazil s hladackou a najal si traktor,po odkryti 2 metrov nanosov som nasiel rimske zvysky mecov,platkov zbroje,2 cele prilbice a zvysky inych veci,odniesol som to do muzea,samozrejme ze sa tym dalej nezaoberali ved naco nie je to dolezite sme len bocna vetva slovenska mimo BA,pretoze polievku si musia hriat na istych nalezoch nie roky sa hrabat v zemi a nie su peniaze to je vzdy argument,,dnesni archeo maju velmi daleko od ludi typu Schlieman