Forums » Nekategorizováno

zaciatocnik bez € ...ako alebo kde?

• 31. marca 2015 10:55:39 CEST
    A inak corwin to podal veľmi obšírne a zhlboka akurát že opačne ale nevadí,
    Nechcem ho strápnovať ale granáty aj almandíny/šutre/,si može vyryžovať po slovenských potokoch koľko chce len musí vedieť kde sa nachádzaju a stráviť hľadaním celé roky v teréne aj v zime pri -25 ,,potom zistí čo su bolesti kostí a skurvená reuma v polke života,,,, ,,
    Ale tá námaha stojí zato,mať vlastnoručne nájdené šutráky,najväčší AU nuget na.Slovensku,AG,opály,oliviny,ortuť,arzén,kyanit,antimon,urán,grafit,smaragdy,rubíny,ruženíny,550 milionové fosílie,diamanty,zirkony,čaroit,charan,atd,,,,,bláblá,,,
    Ked je to najdené vlastnoručne človek má fajn pocit,
    Vieš že najväčší citrín má vybruserý jedna stará dáma v Čechách má 890 karátov,nádherný kusok vzácnosť,ked ju prosili aby to doniesla na.medzinárodnu výstavu tak som jej robil kuriera,,
  • 31. marca 2015 10:43:01 CEST
    Ale nevadia sa ibaže češi si mysleli že myslím český granát a ja som ozaj myslel normálne vojenské granáty v pivnici mám ešte 2 bedne ale kým malá vyrastie isto ich ešte miniem na ryby,,, ,,
    No a pri tej slobode čo je dookola sa človek čím viac tým ťažšie dostane k normálnym veciam,dakedy bežným,už teraz ťažko zhánam pásy 12.5 Mm do guľometa,čo má potom človek zo života ked si nemože zašantiť,, ,
  • 31. marca 2015 0:44:23 CEST
    ... musite sa vadit v kazdom vlakne...???
  • 31. marca 2015 0:17:48 CEST
    ...na rozdiel od teba, necitim potrebu si tu nieco vymyslat. Ked ty vnimas situaciu hned ako problemovu, sam sa usvedcujes z plnej hlavy nezvladnutych problemov. Vyskusaj lobotomiu, ta ti trochu precisti hlavu, truhlik cesky. Na rozdiel od teba, ja necitim potrebu sa predvadzat na cudzokrajnych strankach, mal by som pocit, ze doma ma nechcu uz ani citat, co je evidentne tvoj problem.
  • 30. marca 2015 22:44:51 CEST
    No sám tomu nevěříš čemu píšeš. Už jen tím, že jsi k odpovědi na jednu ženu začal mluvit o všech a ještě o penězích, jsi dal jasně najevo, že máš problému dost :) Přeji dobrou bezesnou noc :)
  • 30. marca 2015 22:32:16 CEST
    ...nie, len ma zaujala absurdita situacie, ako 2 vsevedkovia prekrutili celu pociatocnu pointu. Spavam velmi dobre, nemyslim na zeny ani na peniaze. A kedze vsetky problemy vznikaju pri zenach a pri peniazoch, nemam ziadny namet na bezsennu noc.
    • 5 posts
    30. marca 2015 22:28:39 CEST
    nereagoval som na vmocitouhy, ale na duraga ...lenže zmizol príspevok, kde som reagoval na toto od duraga-
    "Český granát už pekných pár rokov neexistuje,starka, Iba almandíny,
    Granáty su dávno vyťažené,všetko čo je vonku je v sukromných zbierkach alebo osadené v šperkoch v obchodoch,zo starých nálezísk,a uloženiek,",

aby boli baby pokojné, že ešte v pohode budú môcť kupovat šperky s českými granátmi :-)
  • 30. marca 2015 22:24:50 CEST
    Ty vmocitouhy znáš?
    Vypadá to, že Ti ta žena nedá spát.
  • 30. marca 2015 22:21:18 CEST
    ...vazeni granatnici, vmocitouhy sa z vas uz vala od smiechu na zemi. Gando spomenul, ze ked jeho dcera podrastie ukaze jej tazsie kalibre ako gulomety a granaty, nato vmocitouhy zahlasila, ze malej sa isto bude pacit cesky granat a vy ste to uplne spravne, ehm, pochopili, ze sa jedna o nejake sutre.
    • 5 posts
    30. marca 2015 22:19:27 CEST
    a predsa len ešte na spresnenie -český granát je drobny, a ked je v šperku vačší kryštal, tak to bude almandin. Ale s originálnym šperkom dostaneš aj certifikát, kde to bude napísané.
    • 5 posts
    30. marca 2015 22:14:05 CEST
    link dávam nanovo, aby ti stačilo iba kliknut a dostal si sa na stránku. a furt sa nevyhováral na dajakú nemožnost kopírovania - http://www.granat.cz/kontakty
    • 5 posts
    30. marca 2015 22:11:12 CEST
    rozdiel je jednoduchy - český granát obsahuje horčík, preto je krvavo červený
    almandin obsahuje železo a preto je tmavočervený s fialovým nádychom, alebo hnedým.

A s tým, že sa používajú staré zásoby do klenotov, skus to íst povedat tym ludom v Podsedickom lome a do výrobnéhoo družstva Turnov, ktorí tie čerstvo vyťažené granáty, brusia a potom ich vkladajú do šperkov.

Tu máš na nich kontakt - http://www.granat.cz/kontakty

a môžeš im kludne napísať, že čo klamú, keď ty vieš, že sa už žiadne české granáty netažia a ani sa neodsadzujú do nových šperkov ,-)
  • 30. marca 2015 21:57:01 CEST
    Ak máš záujem mám v ponuke vlastnoručne vyryžované české granáty = 300 ks
    A almandíny 3500 ks
    Surový stav netknuté,
  • 30. marca 2015 21:55:03 CEST
    Stále si nedefinoval rozdiel, granáty sa už veeeľmi dlho do žiadnych šperkov neosadzuju,takisto ako slovenské opály,?,/ked neberiem do uvahy kamošov čo ich sami nájdu vyleštia a osadia ako raritný kus. /,
    Granátnica atd uplne jedno záleží v ktorej kronike je to písané,450 rokov dozadu,
    • 5 posts
    30. marca 2015 17:55:08 CEST
    a aby som nezabudol, z Brazilie sa vozí almandiny a nie české granáty
    • 5 posts
    30. marca 2015 17:52:04 CEST
    zaujímavé, zmizol mi príspevok , ktorý som napísal pred dvomi hodinami :-) tak ešte raz český granát sa taží v Podsedicích kúsok od Litoměřic. A bude sa tažiť ešte atk 90 rokov..
    • 5 posts
    30. marca 2015 17:32:28 CEST
    Durag, ty si už ako radio Jerevan ...
    nie, Granátnicová stena, ale Granátová stena, ale ta nemá nič spoločné s českými granátmi, tam sa našli almandiny. Niečo podobné je aj Granátová skála v Taboře, kde sú tiež almandiny.

• 30. marca 2015 16:56:05 CEST
    Žiaľ ten záver nemožem z technických dovodov realizovať až taký chobot mi nedorástol,,,
  • 30. marca 2015 16:54:20 CEST
    Hej preto sa české granáty dovážaju na lodiach z Brazílie, ,
    Vieš aký je rozdiel medzi almandinom a granátom,?,
    Chod sa pozrieť do Tatier na Granátovnicovu stenu,
  • 30. marca 2015 11:34:30 CEST
    Svet nezmeníš, slušní ľudia porušili kontá a asociáli budú riešiť vzťahy aj keby téma bola akokoľvek nazvaná, tak si cmúľaj banán a nenadrapuj sa Ty trtko.
  • 30. marca 2015 10:26:38 CEST
    Tebe to robí dobre,,?,,mám zlikvidovať dalšie vlákno ked admin na to serie,,?,,:-
  • 30. marca 2015 8:45:42 CEST
    Si v kurze!
  • 30. marca 2015 7:36:50 CEST
    Iva k nohe!
  • 30. marca 2015 1:07:37 CEST
    Český granát už pekných pár rokov neexistuje,starka,
    Iba almandíny,
    Granáty su dávno vyťažené,všetko čo je vonku je v sukromných zbierkach alebo osadené v šperkoch v obchodoch,zo starých nálezísk,a uloženiek,
  • 29. marca 2015 23:47:46 CEST
    Je nádherný.Určitě se jí bude páčit Gandíku