26. apríla 2015 5:57:48 CEST
Svoj názor na zmluvu som napísal, ale čo viem každá zmluva sa líši. Najviac to závisí od toho, v akom vzájomnom postavení je "D" a "s".
Iné to bude, ak si zmluvu chystá pre svoj hárem profesionálna (alebo poloprofesionálna) domina (rovnako to platí aj pre dominantov), ktorá chce v prvom rade to zabezpečenie (či už finančné, alebo pracovné). Potom sa zmluva väčšinou uberá presným plnením povinností a presným odovzdávaním darčekov a dane. Zároveň jej súčasťou je popis nejakého trestu pri nedodržaní dohodnutých činností (často opäť materiálneho rázu) až po možnosť verejného zverejnenia zmluvy a tým spoločenského zosmiešnenia daného subíka, ak by nechcel ďalej v dohodnutých podmienkach pokračovať.
Pri zmluvách kde sa jedná o vzťah jedného D a jedného s, sa vyzdvihuje skôr vzájomná podriadenosť v rôznych životných situáciách, čo sa bude dodržiavať počas celého vzájomného vzťahu.
Povinnosti subíka sú v zmluve vo všeobecnosti základom a je dobré spomenúť akým spôsobom budú dodržiavané a teda spomenuté aj oblasti techník čo musí daný subík vykonávať a znášať a tak isto aj tresty za porušenie.(podľa uváženia D....).
Na nete sa dajú nájsť aj celé zmluvy, no skôr by som si napísal vlastnú predstavu a konzultoval to cez súkr. správy s ostatnými dominantnými dámami. Potom po úvodných rozhovoroch so subíkom by som mu dal celú zmluvu (čo je ochotný) vypracovať. Nakoniec by som tú jeho zmluvu doplnil a sprísnil svojimi konspektami zmlúv a nechal mu ju slávnostne s odprisahaním vernosti podpísať.