27. augusta 2015 15:06:19 CEST
už naposledy, lebo zjavne sa naše predstavy v slovnom spojení "mať rád deti" veľmi výrazne rozchádzajú.
mať rád deti ako to vníma drvivá väčšina ľudí znamená pozerať sa na ne ako na milé, zlaté a zraniteľné bytosti, ktoré sú väčšinou ukecané, papuľnaté, rady sa hraju, vymýšľajú, majú rady zvieratká a pod. sú to detičky. tiež mám rád deti. sesternica má syna a keď bol malý, tak som ho vozil na traktore, veľmi sa tešil...
pedofil tiež má rád deti. on nepozerá na dospelého ako na seberovného partnera, ale svoju lásku smeruje k deťom. tam sa realizuje. v tom dieťati vidí niečo viac. možno partnera, sexuálny objekt. objekt jeho predstáv v súvislosti s uspokojovaním. on nechce mať sexuálny pomer s dospelou osobou, vzrušuje ho dieťa. to, že taký človek je dobrý učiteľ alebo neviem čo je úplne irelevantné, aj to že doteraz napr. preukázateľne žiadne dieťa nezneužil. úplne stačí, že pozerá filmy s "detskou tématikou", alebo zbiera obrázky alebo napr. masturbuje a predstavuje si pri tom deti...
už keď teraz nechápeš, aký je rozdiel medzi mať rád a mať rád, tak sa vzdávam a skutočne tvrdím, že som hlupák...
edit: a spoločnosť týchto ľudí odsúdi v momente až keď niečo urobia, v opačnom prípade ako píšeš budú mlčať a okolie ich žiadnym spôsobom nekriminalizuje ako píšeš... a to, že asi nikto nechce, aby ich dieťa učil pedofil je rovnaké ako nikto nechce, aby alkoholik pracoval v krčme, drogový díler a "varič" v lekárni a pod. je to logické z môjho pohľadu.