Forums » Nekategorizováno

Je to nevera?

• 12. decembra 2007 15:01:18 CET
    Off Topic...
  • 12. decembra 2007 14:59:37 CET
    Keď máš prvý krát sex s novou partnerkou, tak je dosť pravdepodobné, že ona alebo ty budeš mať problém s nejakým svrbením, zápalom alebo výtokom.
    Je to výmena informácií, "chémia", aj keď sú obaja partneri úplne zdraví. Z toho vyplýva že človek za posledné 10 000 ročie vytváral skôr dlhodobé partnerstvá, pretože evolúcia by tento problém istotne odstránila. Promiskuitné vzťahy a vyberanie si náhodných sexuálnych partnerov čo skrížia cestu na základe pudov mohlo fungovať možno pred 28 000 rokmi keď žil neandertálec. My sme novší typ Homo Sapiens a mal by v nás prevládať rozum nad pudmi. Aj keď i v dnešnej dobe sa vyskytujú neandertálsky zarastení opičí ľudia a promiskuitné vzťahy :o)
  • 11. decembra 2007 23:24:11 CET
  • 11. decembra 2007 19:14:00 CET
    a zatial tu inak padli len same zaujimave pohlady a nazory.
    zaujimava diskusia....
  • 11. decembra 2007 19:08:10 CET
    sme my ludia vobec monogamne stvorenia ? v prirode sa vyskytuju monogamne vztahy..

len ci to plati aj na nas a niesme nahodou, dost zalozeni aj promiskutitne, vyberovo, pudovo.. ?

mozno v nas superia city, instinkt, pudovost s inteligenciou, moralkou, vierou ..... ?

nevera je mozno viac otazka duchovna, citov, emocii v nas, nasho svedomia, povahy, lasky, ucty .. a ci sme ochotni akceptovať iste zabrany v podobe zavezku sameho so sebou .. "slub " vernosti...

polzme si skor otazku ci vobec pozname dvojicu co si bola celých napr. 7 az 50 rokov verna ?

osobne niesom moc za delenie nevery ...muzska/zenska a ze kto viac ? a podobne otazky ..

otazka vernosti je komplikovana a intimna.... aj v bdsm

korene kazdej nevery sa mozno skryvaju v nas samych a nielen v komunikacii s partnerom ..a este inymi "spustacmi"

co myslite ??? ....
  • 11. decembra 2007 13:51:56 CET
    Každému co jeho jest. Já se nikterak netajím s tím, že hledám vážný partnerský monogamní vztah a D/s zároveň.
  • 11. decembra 2007 13:50:04 CET
    "pokiaľ to vyhovuje dominantnej stránke aj submisívnym stránkam, nevidím dôvod, nazerať na to ako na neveru"

Naprosto souhlasím - pokud taková situace všem zúčastněným vyhovuje, nelze hovořit o nevěře. A neplatí to jen v BDSM...

• 11. decembra 2007 13:15:58 CET
    každý z nás je iný.
    každému z nás sa páči niečo iné.
    každý z nás má iný pohľad na svet a na veci, ktoré ho vytvárajú.

ak aj nájdeš dvoch submisívov, nebudú rovnakí.
    ak aj nájdeš dvoch dominantov, nebudú rovnakí.

čo znamená pre jedného neveru, pre iného to môže byť spestrenie vzťahu.
    čo pre jedného môže znamenať nútenú homosexualitu, pre iného to môže znamenať spestrenie vzťahu.
    čo pre jedného môže znamenať očumovanie a predvádzanie sa na verejnosti, pre iného aj to môže znamenať spestrenie vzťahu.

ak pre jedného v partnerstve to znamená "podvádzanie" a pre druhého "spestrenie", mali by ukončiť tento vzťah a nájsť si partnera, ktorý by mal rovnaký náhľad na tieto životné situácie.

možno je to pre niekoho choré a zvrátené mať viac otrokov, ale pokiaľ to vyhovuje dominantnej stránke aj submisívnym stránkam, nevidím dôvod, nazerať na to ako na neveru. - to ako ďaľší aspekt danej témy
  • 11. decembra 2007 7:49:24 CET
    vidím, že máš naprosto přesné informace o tom, jak to mezi nimi chodilo:)
  • 10. decembra 2007 23:25:04 CET
    Toto auditko zalozil vanilkac ktoreho podvadzala tajne priatelka, co si myslela ze BDSM hry niesu nevera a zila si pritom ako prasa v hareme. Obcas prisiel subik poupratovat privatik, obcas niekto pre vyprask a pritom nicnetusiaci chalan planoval spolocnu buducnost.
  • 10. decembra 2007 11:08:11 CET
    "Nebolo by lepšie namiesto "bokovky" otvorene sa porozprávať, mať to doma a byť šťastný?"

Bohužel - takhle to nefunguje... Otevřený rozhovor není zárukou domácího štěstí po stránce BDSM, ale naopak může být i jízdenkou k rozvodovému soudu, nebo třeba k tomu, že se s takovým otevřeně hovořícím nebaví doma ani noha od stolu a tchyně na něj hledí s výrazem rozzuřeného buldoka..
    Osobně se také domnívám, že nevěra není nejlepší řešení a také si myslím, že hodně lidí zakládá podobné diskuze jen proto, aby se jim dostalo ujištění, že na nevěru mají právo z titulu svého neukojeného chtíče:-))) A takové ujištění se jim zpravidla dostane. Na druhou stranu se jim ovšem dostane i ostrého odsouzení, ale to jim je celkem fuk, protože rozhodnutí jsou již dávno.. (to není útok na zakladatele auditka)
    Já osobně se domnívám, že na tuto otázku není jednoznačná odpověď, protože každé manželství je jiné, jsou v něm vždycky dva a nezainteresovaný člověk není schopen posoudit, všechny aspekty, které mohou někoho vést k tomu, co se obecně vnímá jako nevěra.
    Dokážu si představit hodně situací, kdy nevěra může být východiskem z nějaké obtížně řešitelné situace.
    Vždycky jde ale o konflikt mezi osobní svobodou a odpovědností. Tento konflikt si ovšem musí vyřešit každý sám.
    • 13 posts
    10. decembra 2007 10:18:36 CET
    Keď o tom tvoja polovička vie, a dovolí ti to ako pre teba potrebné rozptýlenie ktorého poskytnutie ti nieje schopná dožičiť sama, je to myslím v poriadku. Čo už má robiť keď ste zobratí, máte 2 deti, a na svoju orientáciu si prišiel pravdepodobne až po svatbe. Tak ti to toleruje a váž si toho. To je kompromis, ústupok vo vzťahu. Málokoho vzrušuje pichanie priateľa ihlou do jazyka, to je už skutočne krvavé a boľavé S-M, toho je schopný málokto :o)
    • 13 posts
    10. decembra 2007 10:08:17 CET
    BDSM neznamená len sub - dom, ale aj S - M. Nie som sub, ale ani dom, Doma to netajím a manželka o väčšine mojich výletov vie. Nie všetko môžeš mať vždy doma.
  • 10. decembra 2007 10:07:16 CET
    Souhlasím, komunikace vázne na všech úrovních, lidi bohužel nejsou zdravě asertivní. Komunikace se bohužel pořád odehrává na bázi neurčitých náznaků. A souhlasím i s tím, že latentní bdsm sklony má podstatně víc lidí, než je na první pohled zřejmé.
  • 10. decembra 2007 10:00:10 CET
    Ak niekto nieje BDSM+, neznamená to že sa ním nemôže stať po objasnení si pojmov a zoznámením sa s tým. Ty sám si sa ako switch už narodil? Alebo ako si sa s tým zoznámil, čo ťa prebudilo? Si fakt myslíš že existuje na svete človek, čo by z lásky k partnerovi nebol ochotný splniť vačšinu jeho túžob a prianí? Potrebná je ale práve tá komunikácia partnerov, a nie hneď neúprimnosť, klamstvo a nevera v BDSM spoločnosti. Nebolo by lepšie namiesto "bokovky" otvorene sa porozprávať, mať to doma a byť šťastný?
  • 10. decembra 2007 9:29:56 CET
    Liina: Samozřejmě, že chuť na bdsm nutně musí kolísat, o tom není řeč. Přesto se mi bdsm jeví jako solidní tmel vztahu.

Nellys: Bet vášně a touhy se samozřejmě žít dá. Vášeň a touha jsou hnány endorfiny, což jsou hormony štěstí s velmi krátkým poločasem rozpadu. Znám podstatně lepší věc, než je vášeň a touha: klidný a spolehlivý vztah založený na vzájemné úctě, přátelství a povahové kompatibilitě. Neustálí hledači prchavého vzrušení by byli k politování, kdyby nečinili lidi kolem sebe nešťastnými.
    • 13 posts
    10. decembra 2007 7:31:38 CET
    OK, ak je jeden partner BDSM+ a druhý nie, tak ja za neveru nepovažujem, ak sa ide v rámci určitých pravidiel zabaviť do BDSM spoločnosti. Určite tie medze sú pre každého iné a aj každý partner to môže vnímať inak.
  • 9. decembra 2007 19:42:47 CET
    "Právě BDSM je tím prvkem, který udržuje vzájemnou touhu a vášeň na vysoké úrovni. "

S tímhle zásadně nemohu souhlasit. Pokud je ve vztahu nějaký problém, je BDSM první věc, která přestane fungovat, na kterou jeden, druhý, nebo oba ztratí chuť.. Na BDSM žádný vztah nestojí a nepadá s ním... Pokud ano, jde pak spíš o takové to "nemravné kamarádství, ale ne o partnerský vztah.

Ale tys zřejmě měl na mysli situaci, kdy je vztah pevný a uspokojující pro partnery obecně... Ano, tam může být BDSM součástí hnacího motoru touhy, ale nemusí. Ono se může snadno stát, že na čas ztratí o BDSM někdo zájem, třeba z důvodu nemoci, nebo problémů v zaměstnání, prostě z nějaké nepohody.. a to přece neznamená, že by najednou bylo po hnací síle.... ta je někde jinde:) Tou jsou sami partneři - každý sám za sebe, jeden s druhým a jeden vůči druhému:)
  • 9. decembra 2007 17:23:55 CET
    Zmienoval sa tu niekto o obrazkoch a videach???
    Pokial si normalny muz a vzrusi ta pohlad na sympaticke ziena...co na tom...je to priroda. Za neveru povazujem to, ak by si potreboval dotycnu damu o svojich sympatiach presvedcit osobne...fyzicky.

Ale pozor...ak by bol moj partner hoci aj platonicky zamilovany do inej konkretnej zeny...povazovala by som to za neveru.

Ine je, ak subik dostane prikazom, ze sa smie steklivym myslienkam oddavat len nad obrazkom svojej Pani...v tomto pripade sice tazko povedat, ci ide o neveru...o nesplnenie prikazu vsak urcite.
    • 13 posts
    9. decembra 2007 16:21:25 CET
    To považujete za neveru aj keď sa niekto vzruší nad obrázkami, alebo videom?
  • 9. decembra 2007 14:46:34 CET
    samozrejme ze to je nevera len kazdy to vnima inak a nemusi to niekomu vadit vo vztahu ak partner vyhladava aj nieco take....comu by som sa ja osobne cudoval ak by to nevadilo :)))
  • 9. decembra 2007 13:40:53 CET
    xyz333: 100% souhlas

Nellys: Dá se žít bez vášně a touhy? Dá se jíst pfefrsteak bez pepře či topinka bez česneku? Dá,ale nepřijdou si na své naše chuťové buňky a bude nás honit mlsná .........Je úplně jedno zda jde o vanilla či BDSM vztah.

Právě BDSM je tím prvkem, který udržuje vzájemnou touhu a vášeň na vysoké úrovni.
  • 8. decembra 2007 23:31:11 CET
    dokonale vysvetlenie
  • 8. decembra 2007 18:40:25 CET
    trochu s´ to popletla. V příspěvku jsem vyjádřil svůj názor. Aniž bych přitom tebe jakkoliv hodnotil nebo soudil. Pokus se o to samé.
  • 8. decembra 2007 17:46:55 CET
    Suhlasim s Tvojim prispevkom. Prekvapil ma vsak Tvoj nazor, ze nevera je akceptovatelna, pokial neverny partner nenachadza uspokojenie v manzelstve. Nepokladam to za fer ani voci partnerovi(-rke) ani voci milencovi(-ke). Milenec(-nka) ma zvycajne asi tu vyhodu, ze je v obraze. Mozno som staromodna a naivna... ale vzdy je nejaky dovod, preco to uspokojenie chyba. Navyse kazda minca ma dve strany a zriedkakedy za takyto stav "moze" iba jeden z partnerov. Nebolo by lepsie namiesto "bokovky" otvorene sa porozpravat? Prave v otvorenej komunikacii je zvycajne problem. Dobra sprava je: da sa to naucit. :)

Zisiel mi na um priklad prevzaty od scientologov (neukrizujte ma...fakt nie som scientolog)... oni hovoria o tzv. AKR (alebo ARK?) trojuholniku: A...znamena afinita...vzajomna pritazlivost a sympatie, K...komunikacia, R...realita (mam na mysli vztah, pritomnost toho druheho). Predstavme si, ze AKR tvoria vrcholy rovnoramenneho trojuholnika a intenzita A, K a R je vyjadrena vzialenostou od stredu trojuholnika. Velkost trojuholnika a tym aj intenzity tychto troch sucasti je vzdy determinovana tym najslabsim clankom. Ak chyba afinita (dvaja ludia, ktori su si jednoducho nesympaticki)....tazko ocakavat, ze budu komunikovat, ci mat nejaky vztah. Ak chyba komunikacia... postupne sa straca afinita a aj realita. To je priklad uvedeny na zaciatku prispevku...nespokojnost vo vztahu sa neriesi hladanim sposobu, ako to zlepsit, ale dovodu, preco byt neverny. A ak chyba realita....myslim, ze nemusim vysvetlovat. ;)

to emino

Suhlasim. Ak si dominantny partner mysli, ze z titulu jeho dominancie sa moze spravat ako pasa v hareme... myslim, ze ak by som sa vzila do koze sub partnera...nemohla by som toho cloveka povazovat za dostatocne zodpovedneho na to, aby som sa mu zverila do ruk.

AD laska

Tak ako Nelyss pise...stav zamilovanosti je vec docasna. Preto povazujem za lepsi predpoklad na dlhodoby vztah dobre priatelstvo a vzajomnu uctu.

to čerokí

Netrap sa...bocianom je to urcite tiez srdecne jedno...