Forums » Nekategorizováno

BDSM a jeho popularizace

• 14. augusta 2007 7:46:35 CEST
    Vážení přiznivci BDSM nazorech ,at mate jakekoliv zamereni,prosim zkusme zejmena se zamyslet nad popularizací,svych zkušenostech a malo publikovanych praktik,nebo jinych zajimavostech,je nas velka skupina,ktera se k tomu hlási a jeětě asi větsi která to netusi a přesto praktikuje.Jejich zkusenosti jsou takové,ze si mysli když dojdou k domine ,že hned dostanou pekelny vyprask atd.některe članky na internetu k tomu směřuji. Přesto dominy navstěvuji i lide ,kteří mají zájem jen o některe praktiky nejsou subici ani subinky ani otroci.Mnoho dvojic se rozchazi i rozvadi,jako nemužeme asi jist každy den řizek,tak i ta klasika se zprotivi a je ji potřebne něčim oživit,BDSM je přitom krasne a proto se vážne zamysleme jak mu pomoci.Velice budu rad znat Vaše názory a zkušenosti arozšířit si vlastní obzor..děkuji Vám předen za přispění k tomuto poměrně širokému tématu.
  • 23. septembra 2007 17:48:48 CEST
    Podľa mňa už je toho plný internet, je tu mnoho web stránok zameraných na BDSM, máme tu aj rôzne diskusie. Myslím si, že to už je dosť výrazná popularizácia a áno, ak niekto chcel nájsť informácie aj pred 10 rokmi našiel ich. Kto sa o niečo naozaj zaujíma, nájde si to aj dnes a našiel si to aj v minulosti. Popularizovať menšinovú sexuálnu oblasť, ktorá nieje ani utláčaná a ani výrazne diskriminovaná ak vôbec je diskriminovaná nemá moc zmysel. Potom je to už len o reklame, biznise a tlačení väčšine na tácke niečo o čo ak by mala väčšina záujem už by to dávno spopularizované bolo. Mne osobne sa páči názor, že kto naozaj chce a žije BDSM životným štýlom si sám a s pomocou komunity nájde vhodné informačno-publikačné toky na získavanie poznatkov, techník, praktík, ľudí s podobným zameraním a diskusie. Som proti popularizácii, ale som za to že ak sa niekto nový chce dostať k informáciám mal by ich v objektívnej a jemu vyhovujúcej forme dostať. A to už je roky zabezpečené a ošetrené takže asi tak.
  • 22. augusta 2007 19:00:07 CEST
    Ty si grafoman, Ty proste musis stale trepat tu svoju teoriu, a byt sa do hrude ako treba popularizovat, ako treba robit osvetu atd. Myslis ze praveky ludia si najprv nasli nejaku knizku kde si nastudovali ako sukat? prosim Ta nechaj to na ludi, informacii uz je plny net, tie informacie tu boli uz v roku 1996 aspon ja som ich tu nasiel, a co bolo uzasne nikto nikomu nehovoril ako sa ma spravat dominant a ako subik, ludia si to mohli kludne rozdavat ako sa im zachcelo.
    • 2 posts
    22. augusta 2007 18:58:01 CEST
    Strkat niekomu kto nema zaujem pod nos seriozne materialy (navyse ked sa asi budeme velmi odlisovat v pohlade na to co je seriozny material) je podla mna blbost. Ked niekoho takato poviedka zujme tak predsa uz nei je problem aby si na nejakom specializovanejsom servri podrobnejsie info dohladal.
  • 22. augusta 2007 17:58:00 CEST
    Nejde jen o povídky, ale i o seriózní informační texty
    • 2 posts
    21. augusta 2007 22:30:37 CEST
    z doby ked ma este podobne poviedky lakali viem ze ich tam visi kopy, neviem dnesny stav ale pochybujem ze by sa to nejak zmenilo.
  • 21. augusta 2007 22:24:02 CEST
    Mno... jenže, aby si ty povídky a tu teorii na těch serverech mohl někdo přečít, musí ji tam napřed někdo jiný vyvěsit. Někdo kdo má v sobě právě tu správnou směs sebevědomí a mesiášského komplexu
    • 2 posts
    21. augusta 2007 21:54:10 CEST
    Informovanost vanilkovej verejnosti o tom ze ludia co robia BDSM v paroch a so suhlasom druheho nie je v zaujme medii. Tie maju zaujem o senzacky pretoze tie predavaju - info Fero bije Maru lebo tej sa to paci nie je tak dobry nadpis ako Mara v nemocnici po bitke od Fera. To je realita s ktorou sa musime zmierit.
    Iste mesiastvo o tom ze to je fajn a nie sme pre svoje okolie nebezpecny je je sicepekne ale vsetkeho moc skodi. Rovnako ake nemusim vidiet kazdu chvilu bojovnikov za prava G/L tak nemusim vidiet ani bojovnikov za BDSM.
    A stale trvam na tom ze dnes v case internetu sa da k tomu co cloveka laka dostat aj bez "osvety" vo verejnych mediach. Nakoniec co ja mam znamych tak vela z nich sa dostalo k teorii cez rozne casto zatracovane eroticke poviedky na poviedkovych servroch. Je to potom len o snahe .
  • 21. augusta 2007 21:23:22 CEST
    Chápu, popularizace v tom smyslu, abychom se nemuseli cítit jako úchyláci. A aby okolí na nás nepohlíželo jako na úchyláky. S tím souhlasím
  • 21. augusta 2007 20:28:30 CEST
    Samozřejmě, kdo to má v krvi to zjistí i bez popularizace. Ale bez té popularizace, nebo chceš-li informovanosti, to v sobě může taky jen do smrti tutlat, což imo není ideální. Sex jako takový byl také tabu až do 60. let minulého století a teprve díky tomuto přelomu se dnes hovoří o sexu věcně a bez předsudků A stejný proces je potřebný v bdsm. A mám dojem, že tento proces je již nastartovaný.
  • 21. augusta 2007 20:12:56 CEST
    Já myslím, že BDSM popularizaci nepotřebuje. Kdo to má v krvi, tak to zjistí i bez nějaké propagace. Kdo to v krvi nemá, tak pro toho jsme a budem prostě jen úchyláci. Ale ta informovanost, o které psala Liina by určitě neuškodila.
  • 21. augusta 2007 14:24:48 CEST
    Vas prvni prispevek k tomuto tematu lze jenom souhlasit i kdyz ospovidate na nepatrnou cast. Co s etyce druhemu to nebudu komentovat,tak to neni. Muze byt chyba i u mne ze jsem nevystihl podstatu,nevim jestli s emne to podari ted. Zkratka to krasnounoznit dalsim,je to v m,nha lidech ale musi s eto probudit. Pisi na zaklade svych zkusenosti. prosim zamyslete se z jineho konce a sireji. Dekuji.
  • 18. augusta 2007 16:12:36 CEST
    Novináři chtějí senzaci za každou cenu a propůjčují se k tomu i deníky tvářící se jako seriozní. Je to ostatně důsledek chybějící zmiňované tolerance ve společnosti. A vztahuju to i na sebe. Jsme tím postižení všichni. Holt dějiny k nám byly kruté, ale lepší se to.
  • 18. augusta 2007 15:44:44 CEST
    to mas pravdu v mediach sa casto krat nachadzaju velmi skreslene informacie ale niesu na vyne media ale iba ludia.
    • 2 posts
    18. augusta 2007 9:01:08 CEST
    Popularizacia na nete je v pohode pretoze neobsahuje prvky senzacky, akykolvek pokus o popularizaciu ale v nejakom mediu - TV ci noviny skoncil tym ze vdaka strihu tam nakoniec vyzerame ako debili :-) A to si myslim ze je uplne jedno ci ide o slovenske alebo ceske media. Ich cielom vsade na svete je zaujat zakaznika a predavat sama seba. A ked sa clovek pozrie na oblubu senzaciek (Blesk alebo Novy cas) tak je jasne aky typ sprav tiahne. Urcite to ale nebude seriozny rozbor.
  • 18. augusta 2007 8:08:27 CEST
    Ahoj dal si si pauzu? Podla mna niektore veci su fascinujuce prave preto ze su tahsie dostupne. Takisto ako aj informacie. O BDSM sa da najst na internete cokolvek a nieje toho malo podstatne je co s toho je pravda a co nie.
  • 18. augusta 2007 7:28:17 CEST
    Popularizace BDSM praktik a všeho co kolem toho souvisí není na pořadu dne.
    Problém je v toleranci puritánsky zaujaté přetvařující se české veřejnosti, kterou navíc masírují bez skrupulí senzacechtivá media. Přesto BDSM je již dost populární, je to modní a dokonce i kšeft, podle rozmachu nabídky profidomin a lehkých žen, které hodně nabízí sm prvky ve svých službách. Mediální popularizace v současné době by nebyla namístě, protože by to ohrozilo především intimitu zúčastněných stran
  • 17. augusta 2007 13:26:57 CEST
    vzdy sa najde niekto kto zacne pisat o tom ze by sa BDSM malo popularizovat ze treba ist s tym von a ludi informovat. Ale kto z nich pride domov a povie svojmu partnerovi (rodicom, detom, najlepsim kamaratom) som masochista (sadista....)? Ako s tym chcete ist von ked sa bojite to povedat najblizsim ludom? Myslite ze vas koli tomu zavrhnu? Prave najblizsi vedia o vsetkych nasich kvalitach a tym padom nas na zaklade takejto drobnosti neodsudia. Je uplne zbytocne chciet sa seriozne prezentovat v mediach, ziadne medium nema zaujem o osvetu, vsetky media zaujima sledovanost a tu dosiahnu iba ked maju dobru show.
    • 13 posts
    17. augusta 2007 1:11:21 CEST
    múdro hovoríš
  • 15. augusta 2007 19:43:02 CEST
    Rozšiřovat naše řady - třeba jako chodit dům od domu jako svědkové jehovovi a páchat misijní činnost?:)))
    Chlape, dej si na čelo mokrý hadr:))) Já dokážu pochopit, že jsi v dospělém věku objevil něco nového, něco, co tě nadchlo a obohatilo to tvůj život... a ty bys takovou radost rád dopřál i druhým... Ale dám ti příklad - celkem nedávno jsem objevila kouzlo výroby bižuterie z českého skla... Naprosto mě to nadchlo, nádherně se u toho odreaguju a děsně mě to baví... Ovšem PROČ bych měla aktivně vyhledávat další lidi, kteří by se tomu taky věnovali?? To se líbí mě a dalším x lidem, se kterými se setkávám na diskuznním fóru, stejně tak, jako se tady setkávám s těmi, kterým se líbí BDSM.. Ale to, že se to líbí mě, neznamená, že se to bude zdát krásným a obohacujícím jiným lidem... Některým jistě ano, ale ti k tomu nebudou potřebovat moji propagandu, ale dojde jim to ve chvíli, kdy se s touto činností setkají a to ať již půjde o bižuterii, nebo BDSM...
    Naopak bych viděla značné nebezpečí v tom, že by se mohli (a ono se to již děje) začít zabývat BDSM lidé, kteří BDSM pozitivní nejsou, ale podlehnou dojmu, že je to in a že kdo to tak nedělá, je sto let za opicemi. Takoví lidé by mohli naplnit rubriky černých kronik a bulvárního tisku. V konečném důsledku - katastrofa pro BDSM jako takové...
    Takže předávat zkušenosti - ano.. Náborovou činnost - v žádném případě...
  • 15. augusta 2007 8:02:28 CEST
    Mozna ze jsem se spatne vyjadril s tou popularizaci,spise rozsireni,publikace,vysvetlovani,neb dosti lidi je zvedavych a pri tiöm maji strach,Popularizace byla ve smyslu zvedeného,znovu opakuj BDSM je krasne ,asi nekde to musi v cloveku drimat,ale treba ja jsem tomu propadl az v pozdnim veku diky trpelivosti avysvetlovani sve madam. V tomto smysli jsem to myslel,rozsirovat nese rady a objevit u neznalcu kouzlo.Trosku muj nazor podporuji vyjadreni na sexprivat4you,zacinaji nekteri pozde,tam jsem mel na mysli tu pomoc ande nektere nesmyslne informace na internetu.Dik
  • 14. augusta 2007 23:39:53 CEST
    Madam Liina vystihla ste to dokonale.Nie je co dodat.
  • 14. augusta 2007 21:13:18 CEST
    že odpověd Liiny je dostatečně výstižná a naprosto s ní souhlasím
  • 14. augusta 2007 18:00:27 CEST
    Všechno podstatné je zabaleno ve vrstvách balastu. Jen člověk vynalézavý a trpělivý najde, co hledá.
    • 2 posts
    14. augusta 2007 15:18:36 CEST
    Podla mna chcel komornik naznacit ze by sa mali pisat viac teoreticke clanky o jednotlivych praktikach :-) Lenze ja si myslim ze prave k tomu sluzi toto forum na domine.sk a ze kto chce tak tu najde mnoho zaujimavych informacii aj ked priznavam ze su casto zabalene v mnohych vrstvach balastu.
  • 14. augusta 2007 12:55:20 CEST
    Popularizace zkušeností jest skutečně nesmyslem.
    Ovšem komorník zde nerazil popularizaci zkušeností, popravdě mi není jasné, co vlastně razil, neb jeho první věta působí dosti nejasně, a to díky svérázné práci s používáním gramatiky :)
    Marně hledám význam spojení "...zkusme se zamyslet nad popularizací, svých zkušenostech a málo publikovanych praktik, nebo jiných zajímavostech." A za "příznivce BDSM názorech" taky nevim, jestli se mám pokládat.
    Komornik, mrkni na ten vstup a oprav si ho, ať víme, cos tim myslel.