Forums » Nekategorizováno

real Ds

• 11. februára 2009 13:54:11 CET
    Domnívám se, že Ds hry by se neměly provádět před dětmi. Před dětmi přece také nesouložíme. Na druhou stranu úzkostilvé tutlání taky asi nemá smysl, protože se vždy nakonec něco provalí, dítě může například objevit Ds sms zprávu v mobilu, může narazit omylem na nějaké hračky apod.
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:51:49 CET
    Ked si deti občas aj všimnú ze medzi rodičmi sa niečo deje,určite to narobí na ich psychike menej škody ako foter,ktorý po príchode z krčmy ide vychovávať všetko co nestihne utiecť.
    Možno preto ze u rodičov neuvidia strach,ale ze to robia z radosťou.
  • 11. februára 2009 13:33:16 CET
    :-D tiez to tak nejako vidim :-)
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:26:54 CET
    Sebakrytyka sa tu cení :-). Mám deti. A robím,a urobím všetko preto aby sa nedozvedeli ze ich tatko je perverzne prasa :-).
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:18:47 CET
    Mno tak ja zjavne dostatocne IQ nemam. Toto forum som otvorila prave preto, ze si nie som ista, co su standardne navyky :-) Mas deti?
    • 9 posts
    11. februára 2009 13:16:41 CET
    Otázka znie,co sú to štandardné návyky? Co je pre niekoho štandard,pre iného už môže byť extrém.
    Myslím ze ľudia ktorý tu o tom diskutujú,maju dostatočne IQ na to aby vedeli posúdiť vplyv na deti. Pretože vedia,co robia,aj preco to robia.
    • 9 posts
    11. februára 2009 12:55:15 CET
    Prepac, ty si duchom pritomny? Temou je, aby si dieta nevedomky neosvojilo nestandardne navyky a ty zadries nieco o rozpravani v skole? Naozaj si myslis, ze tu su ludia, ktory sa doma mlatia bicmi a behaju v putach pred detmi? (a ak taki aj su, myslis, ze by ich toto moje forum vobec zaujalo?)
    • 9 posts
    11. februára 2009 12:52:38 CET
    v kazdom pripade, dakujem za prispevky :-)
    • 9 posts
    11. februára 2009 12:51:09 CET
    Odznelo tu toho dosť,ale nikto tu nespomenul,ze v trestnom zákonniku je zmienka a ohrozovaní mravnej výchovy mládeže. Stačí mala poznámka dieťaťa v škole a ak sa toho chytí nejaký magor,tak je problém. A nie malý.
  • 11. februára 2009 12:47:14 CET
    V tom případě nebudu rušit. Děti plánuji až tak za 10 let, takže žádnou reálnou zkušenost v blízké době neposkytnu. Nicméně tématu výchovy se věnuji dost aktivně, tak jsem jen poskytl můj pohled na věc.

Omlouvám se, nebyl to úmysl. Tento tón psané komunikace mám prakticky s každým (byť jsou to velmi inteligentní lidé).
  • 11. februára 2009 12:38:24 CET
    Prepac, ale nadobudla som pocit, ze si moje IQ odhadol na cca 5. A to je potom tazka debata. To za prve. A za druhe, nechcela som teoretizovat o nesmrtelnosti chrusta, chcela som radu od ludi, ktori o tom aj naozaj nieco vedia. Relevantny prispevok prisiel len od Liiny a hoci neskuseny, ale velmi rozumny od Meyaya.
  • 11. februára 2009 12:34:11 CET
    Skusme to inak. Ty mas deti? Zijes s nimi v jednej domacnosti aj s Ds-kovym partnerom?
  • 11. februára 2009 12:31:55 CET
    Nebo je poslat na tábor nebo k prarodičům :D
  • 11. februára 2009 12:31:23 CET
    Z mé strany určitě ne. Mám trošku osobitý styl prezentování informací :) Při psaní mi chybí ten lidský kontakt, který by mě mírnil a spolu s mou přímostí a upřímností je to kolikrát nestravitelná kombinace.
  • 11. februára 2009 12:30:59 CET
    a prečo? hm, ja síce neviem aké máš veľké deti, ale myslím, že trošku počkať kým nezaspia by neuškodilo ,o)
  • 11. februára 2009 12:27:12 CET
    To si prave nie som ista, ci sa da.
  • 11. februára 2009 12:26:53 CET
    Tusim sme presli do trosku utocneho tonu a najma sa straca pointa debaty. Takze podakujem za nazory a debatu :-)
  • 11. februára 2009 12:23:23 CET
    podľa mňa je rozumné, takéto veci neukazovať vôbec pred detmi....
  • 11. februára 2009 12:09:57 CET
    Chování rodičů (a okolí) je součást výchovy dětí. Děti si osvojují hodně dovedností pomocí pozorování a napodobování. A to včetně chování a přístupu k lidem. Teď už možná víš, jak ti to mělo pomoci :) Zkrátka, jakýkoli projev D/s vztahu před dětmi může mít nechtěné následky. Proto si myslím, že je dobré se před nimi držet daného paradigmatu. Chovejte se tak, jak by jste chtěli, aby se chovali děti. Chcete ze syna mít gentlemana? Váš partner by jím měl být. Má mít v úctě ženy? Projevujte úctu svému partnerovi za to, že je tak pozorný. (Pokud by byl partner gentleman a vy jste se za to chovala k němu hrubě, bylo by to pravděpodobně extrapolováno jako nežádoucí chování - tedy, že být gentleman znamená být podřadným a cílem urážek žen. Popřípadě by gentlemanství zavrhl s tím, že to nic nepřináší - nedostává se mu stejného uznání a respektu, který projevuje.)

Opravdu nepodceňujte děti. I taková hloupost, jako jestli se hned k dítěti rozeběhnete, když spadne nebo zakašle, dokáže značně ovlivnit jeho osobnost. Co si myslíte, že s ním udělá dlouhodobá expozice submisivního chování muže a dominantního ženy?
  • 11. februára 2009 11:02:16 CET
    ...nemala som v plane ist do takej hlbky. Ocenujem nazor, ale ako to ma pomoct mne vytvorit si nazor a standard spravania v rodine s detmi?
  • 11. februára 2009 10:35:37 CET
    Prave tak, ako mi vadi, ze trebars dve generacie predo mnou povazovali za normalne, ze chlap ide z prace do krcmy, potom doma zmlati zenu a den je uspesne skonceny. Nevravim, ze dievcata tych dob nikdy nic samostatne nedokazali, ale rozhodne to mali tazsie, ako keby zili inde...

To je spíš změna společnosti, než změna ve výchově. Naopak, muži před těmi dvěma generacemi byli galantnější, než jsou dnes. Záleželo na úrovni rodiny. Došlo k jakési normalizaci, kdy vyšší společnost trošku zvidláčtěla a zase nižší vrstvy si ve svém chování polepšili.

A i tak si nemyslím, že to bylo normální. Od dědy nebo babičky (oba jsou z vesnice) jsem v životě neslyšel, že by někdo někdy u nich bil ženy. Víte, jakou by chlap dostal nakládačku, kdyby jeho žena chodila po vesnici s monoklem? Opilci, kteří bijí manželky, jsou i dnes. Ale nemohu sloužit v tom, jak to bývalo na Slovensku.

A je urcita sanca, ze je to sposob formovania osobnosti vychovou a spravanim v utlom detstve...

Já třeba jsem zastáncem názoru, že vědomí se formuje až za našeho života. Je to na základě experimentů, kdy sociálně izolovaný člověk se vyvine v jakéhosi lidoopa, který ani nedokáže pochopit, k čemu slouží příbor. Jeho intelekt sotva stačí na pochopení základních nástrojů a jeho chování je odpovídající. Dominance tam není volbou, silnější přežije. A jelikož jsou samci fyzicky silnější, jsou také dominantní. Ti submisivní by nepřežili. Je to něco, co pochopí velmi snadno, ale také až s určitým věkem (z pozorování opic je zřejmé, že se nerodí s vědomím hiearchie jejich skupiny). Z tohoto soudím, že se narodíme jako čistý list a máme jen instinkty a pudy. Nic víc.
  • 11. februára 2009 10:21:47 CET
    Ja pevne verim, ze sa mylis. Hovorim o real vztahu, to znamena, ze partner sice je sub, ale mimo mna je to inteligentny, samostatny clovek. A mne ide teraz o to, aby sa mohol doma citit v pohode, cize sa prejavovat voci mne submisivne, ale aby to u chlapcov nevyvolalo dojem, ze toto je ten jediny spravny model spravania. Otazkou je, kde je hranica...

Liina (601)
    Tiez si myslim, ze v cloveku s-ko bud je, alebo nie je. Ale to sa bavime o dospelych ludoch a asi malokto sa prepracoval k zisteniu kedy a preco pada rozhodnutie, ze bude clovek s, D, alebo vanilka.... A je urcita sanca, ze je to sposob formovania osobnosti vychovou a spravanim v utlom detstve...

Ja si samozrejme, nutne, nemozem mysliet, ze sub spravanie je u chlapov zle :-D ...ale za kazdu cenu sa chcem vyhnut moznosti, ze by to deti nutne vnimali ako to spravne. (Prave tak, ako mi vadi, ze trebars dve generacie predo mnou povazovali za normalne, ze chlap ide z prace do krcmy, potom doma zmlati zenu a den je uspesne skonceny. Nevravim, ze dievcata tych dob nikdy nic samostatne nedokazali, ale rozhodne to mali tazsie, ako keby zili inde... )
  • 11. februára 2009 10:16:58 CET
    Já si myslím, že je to rozhodně nebezpečné. Dětská mysl je nádherná, nejdokonalejší stroj pro sběr a analýzu informací. I věci, které si myslíte, že nemohou pochopit, je mohou značně ovlivnit. Pokud jde o to jak vychovávat, určitě bych se držel "standardního" paradigmatu rodiny plus úctě k životu. Můžete využít toho, že je váš partner submisivní (a tedy se nechová jako prase) a naučit syna, že být mužem znamená být galantním (na tom není nic špatného, je to jen etiketa). Ty špatné vlastnosti se naučí ve škole. U slečen je to zase vedení k ženskosti. Jedna věc je, když je slečna rozhodná, a druhá, když je panovačná. Také bych se snažil vyhnout emancipaci žen a problému rovnoprávnosti. Na to mají času dost, a pokud se povede ta výchova k úctě k životu, zajisté tento problém uchopí ze správného konce. Výchova pomocí tohoto "standardního" modelu zajišťuje vyšší úspěšnost v sociálních interakcích s vrstevníky.

Navíc tím nezpůsobíte škodu. Dominantní chování (a tím nemyslím sexuální dominanci) u mužů ženám nevadí, vadí jim, když se chovají jako hulváti. Stejně tak ženskost (ač je to značně relativní pojem) je atributem, který hledá každý muž. V tom se snad všichni shodneme.
  • 11. februára 2009 7:14:48 CET
    Ale v každév vztahu je jeden "silnější" a jeden "slabší". To neplatí jen pro D/s. A dnes je velmi časté, že tím dominantnějším partnerem i když ne ve smyslu BDSM je žena.
    A nemyslím si, že syn submisivního otce musí být nutně sub... Uvědomme si, že BDSM pozitivita je v první řadě záležitost sexuálního zaměření a jak se celkem správně říká - pokud to v někom není, tak to v něm není..
  • 10. februára 2009 22:30:01 CET
    no, samozřejmě prominu ...jen..založilas fórum, ptala se, jak to u koho funguje....a zvlášť když postižení partneři nežijí sami...