24. decembra 2009 3:56:07 CET
...pekne forum...konecne zas aj nieco, co sa tu da citat bez pocitov odporu a hnusu k prispievatelom....
...malaDomina, Asdareel ma pravdu...a je to v tom jednom zo zakladnych rozdielov medzi maledom a femdom...aspon sa mi tak vidi...a mozno to vychadza aj z cohosi, co by sa dalo nazvat kulturne podmienenym postojom pohlavi voči sebe samym a v rozdielnom vnimani vlastnej dostojnosti...aj ked, ked som sa teraz zamyslela, tak to neplati absolutne, ale podla mna vo velkej vacsine urcite...hra tam rolu isty muzsky machizmus, zenska cudnost...co sa v tradicnej spolocnosti, vnimanej z hladiska zidovsko-krestanskej tradicie a moralnych hodnot v nasom geografickom prostredi, da chapat ako nieco, co jednotlivym pohlaviam pridava na "cene"...a v podstate to mozno vnimat aj v beznom zivote...ak ma muz strnast mileniek, tak je borec...no ak ma strnast milencov zena, hned je kurva...noo...a ja by som tie korene koitalneho spajania ci nespajania v D/s vztahu hladala urcite aj tu...ze to tam tak niekde drieme kdesi v nas...ze domina si svoj (sub)objekt potyra, obmedzi ci odoprie mu pozitky a aktivity, ktore by ho za normalnych okolnosti robili "skutocnym" (vsimnite si uvodzovky, prosim) muzom...kdezto v pripade maledom to zneuctenie a ponizenie vychadza z principu opacneho...ale vravim, uvedomujem si, ze toto je zjednodusene a neuplne...len proste...na tom cosi je, nie?....mi to tak napadlo...
...a taketo tradicne stereotypy, podla mojho nazoru, dost okliestuju to, co by inak mohlo byt ovela krajsie...ze profidomina neposkytuje svojim klientom sex sa mi zda normalne, rovnako ako to, ak ho poskytuje...v pripade D/s medzi dvomi jedincami, ktorych vztah nie je vyhradne len o BDSM, sa mi to ale zda...no, povedzme, trosku...nie podla mojho gusta...:))...a pekne to napisal Atame...laska a bdsm kracaju ruka v ruke...aspon teda pre mna urcite...aj ked mozno by som skratku BDSM v tomto pripade nahradila tou druhou - D/s...hmm...noo...ja vzdy vzdy vravim, ze cim viac mi moze byt milovny muz, ako subíčkom?...nicim...je to jednoducho vrchol súznenia...no a to si bez lasky neviem predstavit...
...taak, som sa odreagovala v bezsennej noci...
...
...