Forums » Nekategorizováno

Oddelme zrno od pliev

• 2. decembra 2007 18:17:19 CET
    Prosim do hoto fora piste prispevky o tom ako by mali ludia co seriozne hladaju priatelov a pripadne partnerov pisat svoje prispevky alebo PM
    • 6 posts
    19. marca 2008 2:12:59 CET
    I kldyž to ode mne asi nevezmeš, tak ti musím říct, že se mi moc líbí tvůj příspěvek "jsem vykač".

Podotýkám, že jsem stejného názoru, že submisivní jedinec když dominantovi vyká, cítí jakousi neřekla bych úctu-,spíš má jakýsi blok ,v tom dobrém slova smyslu, že ho neláká říci, kdyby té osobě tykal.

M.Sombsa
  • 17. marca 2008 17:39:46 CET
    Přemýšlel jsem nad tím co jsi psala (ve 12:07). Dnes je obecně v západní společnosti trend použít - spotřebovat. Spotřební bývají stále více i tělesné (intimní) kontakty. Snad to ovlivňuje lidské chování, které lze nazvat soběstřednost. Člověk jako jedinec i jako společnost se považuje za vrchol živočišných druhů na planetě Zemi.

V určitém pohledu je soběstřednost přirozeným jevem, chceme prožívat krásné věci, mít příjemné pocity, netoužíme po hladu, zimě etc.

Paradoxně i submisivní jedinec, jakkoliv je mu příjemné tvrdší zacházení, manipulování, ponižování je vlastně také soběstředný a chce si to své užívat a proto dnes dominanta potřebuje hlavně ke svému uspokojování.

V BDSM se při mnoha praktikách neděje nějaký přímý sexuální kontakt, který by byl natolik vzájemný, aby ti, kdo se jej účastní cítili určitou "energii" vzrušení u toho druhého. Mnoho her se děje bez prostoru pro intenzivní možnost vnímání toho druhého. No špatně se mi to popisuje, chybí mi pro to ta správná slova - pojmy.

V partnerských vztazích to však může fungovat i tak, že partneři vědi co jeden i druhý potřebuje a pak lze onu soběstřednost "rozdělit" nejprve se zaměřit na pocity jednoho a pak když dosáhne stavu, který je mu vysoce příjemný, tak se teprve začít soustřeďovat na toho druhého.

Pro přirozeně submisivního jedince by však myslím mělo být ale uspokojením i to, když vnímá, že ten kdo je dominantní prožívá plně svou příjemnou rovinu. Myslím, že spousta submisivů by i takového uspokojení, nebo minimálně hodně dobrého pocitu, byla schopna, pokud by to chtěli vnímat a hlavně pokud je jejich protějšek opravdu dominantní. Obávám se, že tohoto uspokojení nemůže submisiv často plně dosáhnout, pokud volí cestu nákupu sexuálních služeb, kde ne vždy jsou ti lidé naladěni na stejnou či velmi blízkou vlnu, jak by tomu mělo být v partnerském vztahu. Proto pak nastupuje ona spotřební reakce soběstřednosti u submisiva, proto se dominant pro něho stává jen nástrojem k uspokojení sebe sama a moc jej nezajímají nějaké prožitky - pocity onoho dominanta.

Měl jsem kamarádku (stále mám, ale žijeme teď každý na jiné straně světa), která se v určitém životním období ocitla na několik měsíců v hrozné citové tísni a depresích. Její nepříjemné stavy se zhoršovaly sexuální abstinencí, ale běžné sexuality nebyla schopna a s autoerotikou měla také velký problém. Ocitl jsem se nečekaně před její tehdy dost zoufalou otázkou, zda bych jí nemohl naprosto jednostraně pomoci (manuálně a orálně) aniž bych očekával nějaké opětování z její strany. Moc jsem se nerozmýšlel, byl to pokus jak jí pomoci k určitému klidu a udělal jsem to pro ni rád, dělo (opakovalo) se to pak dost pravidelně po několik měsíců, naše přátelství to ještě více upevnilo a pro mne v té době bylo hrozně moc důležité cítit, že jí to pomáhá, že mohu vnímat a vidět jak její deprese mizí a ona se "probouzí" zpět do života. Netvrdím, že bych toho byl schopen pro každého koho považuji za přítele či kamarádku, ale tehdy jsem to považoval za správné a snad proto jsem z toho měl i vždy úžasný pocit.

Myslím, že podobné by to mělo být u partnerů, ale snad by to takové mohlo být i u lidí, kteří sice partneři nejsou, ale pravidelně se nějak intimně setkávají a znají své potřeby.

No, omlouvám se, tohlo mé písmenkování bylo dnes asi více zmatečné než jindy, pocity se někdy špatně popisují.
  • 17. marca 2008 12:49:38 CET
    dakujem, pozri aj ten subikdaco chce od teba ,on ti nic neponuka ,on len chce ,tak ked chce nech zaplati
  • 17. marca 2008 12:07:20 CET
    osobne odsud znam jedineho slusneho subika :-) Samozrejme zadaneho ;-) Coz je ovsem dost tristni pomer s ohledem na pocet zaregistrovynych sub. uzivatelu :-/ A pokud jde o ty udajne hledajici - obavam se, ze mezi nimi tech solidnich je v pomeru jeste mene... Solidnimi minim ty, kteri nechteji pouzit dominantni zenu jako nastroj pro uspokojeni jejich tuzeb, ale maji zajem bud opravdu slouzit, nebo hledaji vztah, do ktereho jsou i oni ochotni prispet rovnym dilem...
  • 16. marca 2008 23:34:35 CET
    Obávám se, že právě zde pokud jde o slušné submisivní jedince (nerad bych někomu křivdil) je to spíše minorita, kdežto převahu tvoří různí oblejzáci, kterým stačí pro uspokojení (ukojení)písmenkování a fotky po netu...

Slušní submisivní muži tu většinou i často píší v diskusích a podívá-li se člověk po těchto diskusích, tak rychle zjistí, že je to sice pevné, ale velmi drobné jádro.

Má nejstarší dcera studuje ve Švédsku a mám tedy velmi dobrou představu, co to obnáší platit školné... Mrzí mne, když za získáním vzdělání musí stát to, že člověk vymění to co by chtěl dávat hlavně z radosti a lásky za to co dává pro hmotný zisk, aby dosáhl svého cíle, nicméně takové jednání neodsuzuji, spíše mne štve, že stav lidské společnosti je takový, že mnohé lidi uvádí do tísně a sráží je někam, kde by možná ani nechtěli být.

Líbí se mi Tvá formulace, že kdyby se našel muž, který by Ti vyhovoval po všech stránkách, tak od něj nevezmeš peníze.

Přál bych Ti, abys potkala takového muže, který by Ti vyhovoval a který by Ti zároveň byl schopen říci, ať už se o žádné peníze nestaráš, že to je jeho starost... Jsem svým způsobem pořád velký idealista a tak věřím, že i zázraky se občas mohou dít...
  • 16. marca 2008 23:26:48 CET
    Po mnozstve invektiv na fore, bolo normalne potesenim precitat si prispevok, v ktorom je slusne vyjadreny rozdielny nazor.

PS: Musim sa priznat, ze Asdareelov postoj mi je omnoho blizsi.
  • 16. marca 2008 22:27:19 CET
    rada te vidim, a mohu potvrdit, ze tvuj vytribeny projev i to, ze se do subeni vrhas bez vetsiho otukavani, prinesl a jiste i nadale prinasi sve vysledky :-) Srdecny pozdrav i pro tvoji Pani!
  • 16. marca 2008 22:20:53 CET
    Mám základní přehled o tom, co si myslíš o bianco poskytované submisivitě a o vyžadování submisivity ze strany dominantně se identifikujících Dam. Hovořils o tom tady i na femdomu. Tvůj názor respektuju, ale je to jedna z mála věcí, kde se rozcházíme.
    Já nemám problém vážit si Dámy, která mne považuje za hadr na podlahu, aniž bych se Jí sám předem takto poskytl. Samozřejmě, že taková Dáma, no já to řeknu na plnou hubu, na to musí mít. Takže: když oslovím Dámu, která mne něčím zaujme, a dostane se mi odpovědi ve stylu "Já-Bohyně-ty-nula", rád si ji přečtu. Ale očekávám, že se vedle té Dámy budu skutečně jako nula cítit. Nebudu mít pocit převahy, nebudu se muset do submisivního postavení vůči té Dámě nutit. Takže takové jednání neodsuzuji, ale považuji ho za velice zavazující pro Dámu, která se k němu rozhodne.
    My dva se malinko míjíme v tom, že já jsem ochoten vidět dominantní Dámu v leckteré ženě, a vrhám se do subení bez delšího oťukávání.
  • 16. marca 2008 20:46:57 CET
    Mě vykat dámě taky přitahuje. Ale - 1) buď je to moje Paní nebo 2) to není moje Paní, ale musím vědět, že mě respektuje jako člověka a že mě nepovažuje za hadr na podlahu.
  • 16. marca 2008 20:38:30 CET
    mne to tu dojde jak banda uchylakov zrelych na kastraciu ,pochybujem ze ich okolie vie co su to za prasata, urcite veci berem ,ale pisu mi to iste aj 2-3 nickov ten isty clovek ... normal vonku mas rocny poplatok 100euro a vies ze ten clovek si rozmysli ci si zalozi konto an obtazovanie ludi a pisanie masturbacnych predstav..je to ubohe ,pisu co by zniesli a verim co 30-50 ran na zadok a rozplace sa kazdy jeden znich

ps: k tym peniazom keby sa nasiel muz ktory by mi bol sympaticky po vsetkych strankach tak urcite od neho nevezmem peniaze ale moje naroky su uplne inde,ako nic zlom som v inej lige ako vecine ludi tu,neberte to ako namyslenost ... ale potrebujem na skolne do USA tak co ine mi ostava, pracou na SR nezarobis nikdy tolko a a robit stetku doslovnu nebudem
  • 16. marca 2008 20:15:29 CET
    Líbí se mi Tvůj jasný a realistický přístup, jasně říkáš, že nechceš ztrácet čas a že chceš peníze, to je velmi férové jednání...

Tvůj názor na to, že by tu mohl být určitý registrační poplatek (např. uhraditelný přes sms) mi připadá jako rozumný. Také myslím, že kdyby se zde např. vybudovalo jakési vip členství na jehož základě by byly přístupné určité podrobnější informace o místních identitách, některá fotoalba a třeba možnost zakládat diskusní fora by zde bylo užitečné k odfiltrování různých oblejzáků...
    • 2 posts
    16. marca 2008 20:02:34 CET
    som tu registrovana len chvilu, kvoli zlej finacnej situacii, s byvalim sme sa bdsm venovali v sukromi ,ale co tu citam ,vecinou su to len niekoho masturbacne predstavy, nema vyznam ,nakolko tu ma pristup hocikto ,nic zlom denne citam 50-80 SS co by kto chcel ,ked si vypytam cislo na MT posle 3 :D ,ked poviem ze peniaze vopred na stretku a nie az po ,tak dojde jeden

myslim pokial tu nie je selekcia uzivatelov,ako su napr urcite stranky v rakusku ,ze musis dostat pozvanku tak tu budete mat riadny bordel

pripadne konto dostanes az po aktivaci cez sms ,proste zaplateny nejake clenskeho prispevku a pod tak...
  • 16. marca 2008 18:46:10 CET
    V přímém kontaktu je to jiné, obvykle začínám vykáním, ať proti mně je kdokoliv :-) I když s těmi, které znám delší dobu si tykám. A i s partnerem jsme si tykali, pokud nedošlo "na věc", pak ten přechod tykání x vykání je takový naprosto automatický, prostě se to tam překlopilo :-)
  • 16. marca 2008 18:41:17 CET
    Kdybych volně parafrázoval Asdareelova slova, pak Dáma, která o sobě v profilu napíše, že je dominantní, má nárok na to, abych jí vykal.
    V "běžné, bdsm neutrální" internetové komunikaci samozřejmě tykám, jinde komunikaci s Dámou zahajuji vykáním, tykáním pouze tehdy, je-li svým profilem jednoznačně vymezena jako subinka, pak jsem za kolegu a tykám si s ní. Ostatním Dámám přirozeně vykám, nevyzvou-li mne, abych tak nečinil. Což se stává.
    Dost jsem nesnášel jednostranné tykání, kterého se na mne starší dopouštěli. Je zajímavé, že nyní mě esymetriské vykání, je-li mým protějškem mně tykající Dáma, velice přitahuje. Mimochodem mi to pomáhá soustředit se na to, co řikám, přece jen tykání by umožňovalo větší volnost a tím i menší kontrolu.
    • 2 posts
    16. marca 2008 18:10:26 CET
    S většinou lidí na netu si tykám. Nemám s tím problém, o mnoha z nich nemám ponětí, zda jsou makoví nebo tvarohoví, je mi to v podstatě jedno. Nikomu nehodlám svítit v jeho ložnici.
    V poště občas vykám, ale obvykle u lidí, se kterými si píši déle stejně přejdeme na tykání :-)
    • 2 posts
    16. marca 2008 16:06:49 CET
    Ja za seba teda musim povedat ze nejak my nevyhovuje vykanie v oslovovani na nete. Prave vzhladom k zazitej urcitej nefomalnosti mi pripada vykanie ako tlak do dominantnej role voci niekomu u koho o to vobec nestojim.
  • 16. marca 2008 15:32:10 CET
    To, že někdo si do profilu napíše, že je dominantní, neznamená, že má automatický nárok na podřízené chování ze strany těch, kteří mají v profilu napsané, že jsou submisivní. Buďme upřímní - dominance a submisivita v bdsm stylu je především erotická a sexuální praktika, tudíž ten, kdo si napíše, že je dominantní, nemá absolutně právo na to, aby byl tímto jediným aktem považován za společensky nadřazeného tomu, kdo si napíše, že je sub. Dotaženo do absurdna, mohl bych se takto sám sebe označit za generálního ředitele zeměkoule a začít vyžadovat, aby mi všichni mí "podřízení" vyjadřovali patřičnou úctu.
  • 16. marca 2008 15:29:37 CET
    Uznávám, že projevy které popisuješ jsou příšerné. Na sklo se držím tykání, pro komunikaci ve vzkazníku se snažím tykání navrhnout a zatím jsem se nesetkal s negativním vymezením z druhé strany. Projevy, které popisuješ bohužel znám a prostě na ně vůbec nereaguji.

Chápu Tvou otázku - úvahu - jak odlišit ty, kteří D/s vztah z nějakého důvodu nezvládají nemohou nebo aktuálně nechtějí žít na plno. Myslím, že to by se v již existujícím dotazníku dalo rozšířit několika doplňujícími body, které tam již pro sexuální orientaci jsou a stejně tak by tam šlo jasně vyspecifikovat ekonomický zájem vlastníka profilu.

Myslím, že by to možná vyřešilo i určitá nedorozumění, která zde nyní mohou vznikat.

Bylo by naprosto jasné, zda někdo hledá životního partnera, nebo jen občasné vzájemné hraní si bez zištných nároků, nebo že někdo poskytuje či naopak hledá jen služby za úplatu...

My jsme např. v domácnosti měli dívčinu, která byla placena jednoznačně jako hospodyně za velmi dobrou a poctivou práci hospodyně, ale byla to i holčina se submisivní povahou se kterou jsme si rozuměli v mnoha dalších věcech, které však nikdy žádnou finanční rovinu neměly. Takže samozřejmě mohou existovat i různé kombinace "vztahů", ale to už se dá při běžné komunikaci dost rychle vyspecifikovat...
  • 16. marca 2008 14:47:25 CET
    "Asi by bylo lépe, kdyby i zde bylo více identit naprosto transparentních, aby bylo již z profilu naprosto jasné, zda jsou pro ně D/s vztahy způsobem života - myšlení, nebo, zda naopak na BDSM komunitě chtějí nějak ekonomicky profitovat (prostituovat) poskytováním určitých specifických služeb..."

Jak do techto kolonek zakomponovat lidi, kteri ziji bezny kazdodenni zivot, chapou filosofii D/S, ale nejsou natolik vyhraneni neo "lifestylovi", aby jim vyhovovalo zit dle zasad D/S 24 hodin denne (coz - priznejme si - je neskutecne narocne), ale nestoji zase anii o zadna jednorazova ci nahodila setkani?
  • 16. marca 2008 14:43:08 CET
    Muze byt, ale stejne by nemel byt pro adepta na subika, natoz otroka problem napsat napriklad "snad nebude vadit, ze hned od zacatku Ti budu tykat, v tomto okamziku mi nepripada adekvatni vykaz kazdemu, kdo ma v prifilu napsano, ze je dom - bral bych to naopak jako naucenou pozu, pricem pro men je D/S spise zalezitosti vnimanou takto ci jeste uplne jinak.... Opravdu to vypada uplne jinak, nez kdyz nekdo napise ono citovane naprosto nevhodne, ale pritom velmi oblibene "Caw, popises so mnou chvilu?" nebo "Chces ma za otroka?", pricemz ten clovek nema ani tolik obecne lidske slusnosti, aby se v kratkosti predstavil, kdyz uz tedy chce slyset odpoved na tak zasadni otazku... O takovych lidech si myslim, ze jsou spise typickymi predstaviteli IH, nez serioznimi zajemci o sluzbu.
  • 16. marca 2008 14:21:43 CET
    Už se nějak zažilo, že obecnou praxí komunikace (i vzájemně neznámých osob) na netu je tykání, vykání na netu je naopak často projevem odtažitosti až negativního vymezení se. Pokud někdo někomu začne např. v specifické nebo odborné diskusi vykat, je to spíš projevem rozčílení, nenávisti, urážky.

Chápu, že toto je velmi specifický web a že se v rozělení rolí na submisivní a dominantní očekává i určitý přístup komunikace. Ovšem ono vykání neznámé netové identitě jen proto, že má v profilu identifikaci dominanta mi nepřipadá jako přirozené, naopak bych jej spíše očekával od těch pozérů, kteří si svou submisivní roli chtějí zachovat pod svou kontrolou.

Myslím, že i komunikace s použitím tykání může probíhat velmi slušnou - kultivovanou formou v níž lze i jednoznačně projevit (vymezit) submisivní či domanantní povahu.

Asi by bylo lépe, kdyby i zde bylo více identit naprosto transparentních, aby bylo již z profilu naprosto jasné, zda jsou pro ně D/s vztahy způsobem života - myšlení, nebo, zda naopak na BDSM komunitě chtějí nějak ekonomicky profitovat (prostituovat) poskytováním určitých specifických služeb...
  • 16. marca 2008 13:26:27 CET
    Ano, bohuzel i techto "dam" se behem poslednich nekolika let vyrojilo mnoho, na druhou stranu pokud by nebylo hledacu ruznych sexualnich zazitku vcetne tech, kteri si chteji "zazit pocit submisiva", ovsem chteji to mit pod SVOJI kontrolou a podle SVEHO scenare, nebylo by potreba techto "dam", protoze na neco podobneho prirozene dominantni Dama nepristoupi. Nicmene jednak zadny zajemce o vztah ci sluzbu neni jasnovidec, aby "zatridil" adresatku sveho vzkazu do skatulky "prirozena" nebo "hérečka", a navic i tito "hledaci" nemaji duvod zadne zene tykat, byt by to byla zena z te "herecke" kategorie - oni prece chteji, aby to tak pro ne hrala, tak proc ne se vsim vsudy, vcetne vykani?
  • 16. marca 2008 12:15:45 CET
    Zásadní problém, např. v tom tykání podle mne pramení z toho, že zde "loví" své potencionální klienty i dost prostitutek, takže možná někteří lidé už za primárním kontaktem čekají spíš obchodní transakci ve stylu "já nadhodím scénář co se mi líbí a ty urči za jakých podmínek jsi do toho ochotna jít"... Tedy, že už ani nějak neočekávají možnost seznámení se s někým, kdo je naladěn na stejné vlně a kdo tu spíš hledá spřízněnou duši... Ostatně odrazem této smutné reality (= množství nabízených služeb na úrovni prostituce) je i zdejší inzerce...
  • 16. marca 2008 11:52:49 CET
    Pripojuji se k nazoru, ze je v prve rade nutne zaujmout, a ze na vyplneni profilu az tolik nezalezi - stejne se nejvice pozna v konverzaci pres PM, pokud je tedy vubec sance, ze se konverzace rozvine ;-) Ale pochopitelne Dama rada odpovi na nejaky adresy, osobni vzkaz nerozesilany soubezne na dalsich 20 adres denne. Na vzkaz, ve kterem je citit, ze jej psal clovek, ne hadr na podlahu. Na prvni vzkazy typu "miluji horky vosk" apod. odpovidam "Hmm, a co Ja s tim?". Dale Me zarazi, ze subici zde hodne casto dominantnim zenam tykaji, aniz by k tomu dostali svoleni, a verim tomu, ze i ostatnim Damam to neni prijemne. Nebo to vnimate jinek?
  • 29. februára 2008 13:50:18 CET
    Myslím si, že je tím nejdůležitějším, pokud nechceme jen sex třeba ve čtvrtek někdy mezi 18:00-21:00 večer. protože pokud nemám záruku, že si s mužem mohu i povídat a bude o čem, pak nemá smysl se s ním jakkoli vázat.

Mimochodem, kdysi jsem slyšela, že v ženském mozku jsou jen 3 funkční neurony :-) a občas mám pocit, že tomu tak, bohužel, je.