Forums » Nekategorizováno

Fitness a stihla linia

• 23. septembra 2014 9:32:29 CEST
    Shadow tiene čerpá z wiki,vygogluje si to a myslí si že píše nejaké novoty,,,,,
    Ked si dokáže držať kondičku a rovnaku váhu od 20 rokov po 48 a vnutornu rovnováhu v extrémnych adrenalínovych chvíľach,,,,,potom može písať vlastné skusenosti,,,
    Ale nechajte chlapca nech sa predvádza,,,
    Fitnes nie je zdravý štýl je to len chorá nahrada za skutočné životné štýly,,,
    To by ste museli trocha pobudnuť na východe okolo Tibetu a v Shaolinských chrámoch aby ste naplno pochopili čo je štýl a čo je ozaj podstatou života a udržaní zdravej rovnováhy s prirodou,zvieratami a všetkým živým,,,
    Pozdravujem Vás lesy hore z tej duše,,,,
    Svine ráno bol mráz,,,to ste nevedeli počkať do oktobra,,,?,,,
    prikurtoval sa mi šíp ku kuši srnka začula tetivu a ušla,,,no a ráno o 4 už behali polovníci tak som musel zmiznuť,,,
    Takže divina tento týžden nebude,,,
  • 23. septembra 2014 8:05:13 CEST
    mozem vediet odkial cerpas tieto mudrosti ? respektive na zaklade coho ?
  • 23. septembra 2014 0:22:25 CEST
    Neviem vobec o com sa tu točí lebo každý píše niečo iné,,chemické rozbory,cukry,vlákna,burinu,slama,seno,,,
    ,,,osobná skusenosť = žiadne fitko ani diety neučinkuju,,,,
    Učinkuje zdravý štýl = pohyb nie.sedenie na riti a v aute,,
    A po druhe jediná dieta ktorá funguje sa volá
    = neprežierať sa,,,nič iné,,,
  • 22. septembra 2014 23:47:35 CEST
    Takúto pííčovinu sa ani nečudujem že nechcú nechať dokončiť... absolútne mimo téma
  • 22. septembra 2014 23:16:39 CEST
    Nepredbiehaj. Navyky, prostredie, sposob zivota, bazalny metabolizmus, genetika - genotyp ako Ektomorf, Mezomorf, Endomorf budu neskor. Nemozem behom chvilky vysrsat vsetko. Annie...preco si nepockas...preco si hrrr a treba ti len vypisovat nieco...comu sama nerozumnies, len aby si mohla rypnut. Vazne ani ty sa na chvilku nemozes zdrzat? Musis stoj co stoj mat pripomienku? Este raz..prosim vydrzte. Zdrzte sa aspon, kym nedokoncim casom cely clanok. DAKUJEM.
  • 22. septembra 2014 22:42:33 CEST
    tak ako je individualita clovek, tak aj jeho metabolizmus a zdravotny stav...takze klude..niekto potrebuje cukry a niekto nieco ine...takze az tak nemudruj...neda sa vsetko nasit univerzalne ak nepoznas zdravotny stav cloveka....no a konieckoncov...ucim sa cely zivot a nevadi mi to..
  • 22. septembra 2014 21:59:37 CEST
    ..uhadol si...nemozem..:D
  • 22. septembra 2014 21:54:37 CEST
    Neviem, co je na mojej prosbe :Prosim vsetkych, aby sa vyjadrovali len k teme, osobne spory, posmesky a vulgarnosti nech si nechaju na ine temy/vlakna." nezrozumitelne pre teba??? To sa uz ani v jednej teme nemozes zdrzat? Smutne.
  • 22. septembra 2014 21:46:02 CEST
    ..nadhera..:)
  • 22. septembra 2014 21:38:19 CEST
    Osobne problemy a osobne otazky mi pis do SS. Tu otazky pre vestkych a take, ktore zaujmaju kazdeho. Tvoj osobny zdravotny stav a problemy by sa nemali riesit verejne.
    Otazka typu: Mozem jest 1-2 vajicka denne.
    Odpoved: ano, vajicka obsahuju bielkoviny, zdrave mnozstvo nepostradatelneho tuku a vitaminy a s cholesterol je pri fungujucom metablizme v norme. (zdravi ludia znesu aj 10-20 vajec a nic sa nedeje)

Taketo otazky sem smerujte
  • 22. septembra 2014 21:32:26 CEST
    mozme tu aj pisat? ci len kukat?
  • 22. septembra 2014 21:19:58 CEST
    http://www.laco.lead1.eu/index.php?include=nutricnehodnoty

na vyhladavanie konkretnej potraviny pouzivajte ctrl+f
  • 22. septembra 2014 21:10:37 CEST
    Nie som zastancom prilisneho prekrmovania sa mrkvou a spenat zjem skoro nasilu! Takze citaj aj ty. Vidim, ze tiez sa mas co ucit. (mrkva obsahuje dost jednoduchych cukrov) Strasne vela stranok sa velmi myli, ak doporucuje diety na mrkve a podobne. To maju vedomosti spred 30 rokov, kedy vsetko toto bolo v plienkach.

Tukov sa nebojte. Ale neprehanajte to s nim. Neskor sa dozviete preco su tuky lepsie ako cukry a ze su na rozdiel od cukrov nepostradatelne. Naozaj, cukor telo nejako extra nepotrebuje. Vie si ho vytvorit same (napr. z bielkovin) a aj tak kazda potravina obsahuje skoro vzdy trocha cukru. Takze uplne sa cukor obijst nepodari! (aj v mase je maly obsah cukru)
  • 22. septembra 2014 20:54:07 CEST
    V tomto prispevku rozoberiem na dnesny vecer cukry.
    Podla najnovsich poznatkov (radovo dva/tri roky), jediny hormon, ktory ma za nasledok rapidny prebytok energie/cukru v krvy je INZULIN. Ten sa vylucuje predovsetkym pri poziti cukru v akejkolvek forme. Jeho vylucene mnozstvo zavisi od inzulinoveho indexu daneho cukru (da sa to vygooglit).

Takze pre vsetkych, kto maju sedave zamestnanie alebo zamestnanie, kde tazko fyzicky niekolko hodi nonstop nepracuju (sekerou, lopatou, na poli s motykou, rylom, dlhy inteznivny beh - 10 km a viac vyssim tempom, dlhe niekolko hodinove cyklisticke trate, vysokohorska turistika s 20 kg batohom a podobne), nie je vhodne hlavne pri spomalenom metabolizme (nachylnost na ukladanie podkozneho tuku) uzivanie potravin s obsahom cukrov.

Co obsahuje cukor?
    Okrem znamych sladkosti, cokolad, sukrikov...je to samozrejme aj bezne dostupne potraviny, ktore konzumuju ludia s umyslom schutnut (a pritom nevedia, ze si kazia svoju snahu prilisnym zaplavovanim tela cukrom)

Mucne vyrobky (72%+cukrov- chleba, pecivo) cestoviny - obsahuje 90% cukrov, 10% bielkovin.

Ryza - (76%+) detto. - bojovnici sumo ju pouzivaju na rychle naberanie hmotnosti :-)

Zemiaky - mensie zlo, menej cukru..ale aj s nizsim inzulinovym indexom, ako mucne a ryzove jedla - ale tiez konzumovat striedmo.

kukurica - vyse 90% cukrov - pouziva sa ako zlozka do krmiva (DGS a pod) pre osipane, ak chcu, aby bola pekne prerastena - na sadlo

Strukoviny - mensie zlo, 20-30% bielkovin. Tiez s rozumom. Najlepsie vychadza soja.

Doporucujem vyhnut sa mucnym jedlam/cestovinam/ryzy skoro uplne. Max. jeden maly rohlik denne rano k jogurtu. Uprednostnit trosku zemiakov a strukoviny.

Linky, kde si pozriete konkretne obsahy zivin:

http://varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/zemiaky/
    http://varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/ryza/
    http://varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/hladka-muka/
    http://www.naschudnutie.sk/tabulka-hodnota/nutricna-energeticka-hodnota-strukoviny/

Zaver: Tieto prilohy su naozaj len ako prilohy k jedlam. Nenahradzaju ich a ani to s nimi netreba prehanat. Osobne som sa stretol s "dietujucimi" osobami, ktore v snahe schudnut, si na obede vypytali miesto masa viac ryze. Cele zle! Takze rasej si dajte maso s malym mnozstvom zemiakov alebo strukovin. (kludne aj s tatarskou)
  • 22. septembra 2014 20:32:21 CEST
    ja sa citim uplne skvele slovensky. zdrava vyziva mi je blizka, ved preto som prave dojedla tatarak s mnam hriankami a cesnakom. Po vcerajsich strapackach mi to padlo vhod. Mam vsetko co ma zena mat...hotova venusa, len som narodena v inej dobe..hooodne neskoro. Nejake tie dve tri storocia spat a bola by som ideal....Takze neblbnite prilis s tymi mrkvami a spenatmi, potom nemaju co jest tie potvory v zemi.