8. decembra 2007 17:46:55 CET
Suhlasim s Tvojim prispevkom. Prekvapil ma vsak Tvoj nazor, ze nevera je akceptovatelna, pokial neverny partner nenachadza uspokojenie v manzelstve. Nepokladam to za fer ani voci partnerovi(-rke) ani voci milencovi(-ke). Milenec(-nka) ma zvycajne asi tu vyhodu, ze je v obraze. Mozno som staromodna a naivna... ale vzdy je nejaky dovod, preco to uspokojenie chyba. Navyse kazda minca ma dve strany a zriedkakedy za takyto stav "moze" iba jeden z partnerov. Nebolo by lepsie namiesto "bokovky" otvorene sa porozpravat? Prave v otvorenej komunikacii je zvycajne problem. Dobra sprava je: da sa to naucit. :)
Zisiel mi na um priklad prevzaty od scientologov (neukrizujte ma...fakt nie som scientolog)... oni hovoria o tzv. AKR (alebo ARK?) trojuholniku: A...znamena afinita...vzajomna pritazlivost a sympatie, K...komunikacia, R...realita (mam na mysli vztah, pritomnost toho druheho). Predstavme si, ze AKR tvoria vrcholy rovnoramenneho trojuholnika a intenzita A, K a R je vyjadrena vzialenostou od stredu trojuholnika. Velkost trojuholnika a tym aj intenzity tychto troch sucasti je vzdy determinovana tym najslabsim clankom. Ak chyba afinita (dvaja ludia, ktori su si jednoducho nesympaticki)....tazko ocakavat, ze budu komunikovat, ci mat nejaky vztah. Ak chyba komunikacia... postupne sa straca afinita a aj realita. To je priklad uvedeny na zaciatku prispevku...nespokojnost vo vztahu sa neriesi hladanim sposobu, ako to zlepsit, ale dovodu, preco byt neverny. A ak chyba realita....myslim, ze nemusim vysvetlovat. ;)
to emino
Suhlasim. Ak si dominantny partner mysli, ze z titulu jeho dominancie sa moze spravat ako pasa v hareme... myslim, ze ak by som sa vzila do koze sub partnera...nemohla by som toho cloveka povazovat za dostatocne zodpovedneho na to, aby som sa mu zverila do ruk.
AD laska
Tak ako Nelyss pise...stav zamilovanosti je vec docasna. Preto povazujem za lepsi predpoklad na dlhodoby vztah dobre priatelstvo a vzajomnu uctu.
to čerokí
Netrap sa...bocianom je to urcite tiez srdecne jedno...