skús prosím ťa reagovať vecne, bez tých urážlivých poznámok, lebo ver mi, že vynakladám dosť veľkú energiu, aby som ťa nezhadzoval za gramatiku, lebo mi to príde nevhodné momentálne.
ty tu spomínaš ako príklad dve rozdielne veci. rovnocenné "veličiny" sú svetlo a tma. tie nenastanú súčasne. deň a noc. tie tiež nenastanú súčasne. ako príklad si uviedol severské krajiny, kde je počas dňa tma. počas noci svetlo. lenže to sú dve rôzne veci. teda ja som sa skutočne nemýlil a aj keď by som veľmi chcel, tak ti nemôžem dať za pravdu.
úplne v každom príspevku. ktorý tu napíšem existuje nenulová pravdepodobnosť, že sa mýlim a veľakrát som o tom písal, dnes tuším dvakrát v tejto téme. áno, je tam tá možnosť vždy.
keď ja tie veci vidím čisto len z hľadiska matematických modelov. tam skutočne to je buď čierne alebo biele. buď platí jedno alebo druhé. ináč by to nefungovalo. práve preto sa pýtam o.i. aj teba ako to vidíš ty, ty držíš bobríka mlčanlivosti stále.
tam aj keď ke deň, tak je vonku tma. ale stále je to deň. noc je zase iné, lebo tam aj keď je noc, tak môže byť svetlo. teda, kde je súčasne svetlo aj tma? nikde.