Forums » Nekategorizováno

BDSM a vzájemná zdvořilost

• 1. novembra 2010 16:08:27 CET
    O tom, či sa patrí odpovedať alebo nie, je naozaj diskutabilné...

Ak človek chodí na turistiku a stretne v horách niekoho, turisti sa navzájom slušne pozdravia, hoci sa nepoznajú. Keď ma v meste niekto pozdraví a nepoznám ho, možno sa aj len dotyčný pomýlil, stalo sa mi, že si ma s niekým pomýlili a to isté sa stalo mne, odzdravila som a odzdravili v tom druhom prípade mňa, hoc začudovane. A to isté som si myslela, že funguje nejak tu. Nepoznám a predsa ma oslovujú, odmietnem a som urážaná.

Takže naozaj musím s niečím súhlasiť s Madamme.

PS: slušnosti sa dá aj naučiť a naozaj sa človek vyhne potom mnohým nedorozumeniam
  • 1. novembra 2010 15:13:47 CET
    pokial cloveku nie su vlastne zasady slusneho spravania sa v beznom zivote, neda sa ocakavat tym skor ziaden zazrak ani v BDSM komunikacii. Podla mojich skusenosti muzi na internete vseobecne zabudaju, ze hovorit s neznamou damou o sexe je nevhodna tema. Svet BDSM suvisi so sexom. Sme tu, teda to nieco hovori o nasej sexualnej orientacii. To nepotrebuje dalsi komentar a nie je to tema, s ktorou sa ma zacat rozhovor. Ja viem, ty vies. Ale rozhovor sa zacina inak. V realnom zivote tiez predpokladate, ze nejaka zena asi ma nejaky sexualny zivot, ale nezacnete debatu tym, ze sa jej opytate, ako to ma rada. Tak nechapem, preco TU subici nadvazuju debatu tak,ze vymenuju svoje sexualne preferencie. Je to nevhodne. Mohli by to uz prislusni dotycni konecne pochopit? Kto nevie zenu zbalit, alebo aspon zaujat, v realnom zivote, nepodari sa mu to ani tu. Subici stale vykrikuju, ze im domina ani neodpise. Prepacte, ale na tie hlasky sa casto ani nechce cloveku reagovat, najlepsie na ne rychlo zabudnut. Argument, ze sa patri aspon slusne odmietnut, je vec nazoru. Moj nazor je taky, ze mam pravo sa rozhodnut niekoho postu ignorovat, ak chcem. Nie som povinna odpisat na nevyziadanu postu. V internetovom svete sa tomu hovori SPAM a je to trestne. Tak neznasilnujme pravidla slusneho spravania sa tam, kde by sa jednalo o jednostranny a zbytocny akt.
  • 1. novembra 2010 14:08:02 CET
    tak chrapunov je vsade dost, ale dost dolezitu rolu tam zohrava frustracia.. ako si spravne naznacila
  • 1. novembra 2010 11:20:24 CET
    ale veď ich odmietam
    Mám svojho otročika, stačí mi, chcela som si len na úrovni písať s niekým o niektorých témach, čo ma zaujímajú, s čím si neviem sama poradiť Nechcem sa ani stretnúť, ak tak by som volila tie zrazy, čo BDSM-áci majú. A naozaj, ja neviem, či podaktorí tak dlho hľadajú Pani-Pána, že im to udrie do hlavy a nie sú schopní potom slušne sa správať. Nechápu, že sa tak ukážu vo veľmi zlom svetle?
  • 1. novembra 2010 10:49:04 CET
    . . . .asi by bolo najlepšie muža odmietnuť, následne zistiť ako sa bude správať, či odmietnutie prijme ako chlap alebo sa bude správať ako decko a vypíše vsetky nadávky ktoré kedy počul :) :) :) a z tohto malého testu si kazdy dokáže o dotyčnom urobiť skutočný dojem :) :) :) čo vy na to?
  • 1. novembra 2010 10:30:12 CET
    Za celý môj život sa mi nedostalo toľko urážok ako tu, keď slušne odmietnem nejakého muža, čo sa mi ponúka. Neznížila som sa k takým vulgarizmom, nepoužívala som ich, nepoužívam a ani nebudem ich používať, snažím sa nad tým naozaj povzniesť, ale aj tak to zamrzí... Takže, kde je to Vaše gentlemanstvo, páni?
  • 1. novembra 2010 10:00:20 CET
    úplne súhlasím s jonnym každá správna Slečna by si mala zachovať svoju úroveň a pri písaní si s niekým určite nevyťahovať arogantné, väčšinou sprosté správanie
  • 24. októbra 2010 15:23:41 CEST
    suhlasim, Dama by mala byt damou a submisivny cloviecik by sa k takej Dame mal chovat dzentlmensky, uctivo, slusne a s patricnou urovnou. Bohuzial vsak skusenosti aj s "Damami" tu na domine.sk mi ukazuju, ze nie kazda Dama je skutocnou damou. Zamienaju si dominanciu s aroganciuo a ignoraciou. Prosim vramci hratok to mozu uplatnovat ale pri nadvazovani kontaktu je to podla mna len na skodu veci. Ha si sice uvedomujem, ze Damy tu maju preplnene schranky s SS ale na druhu stranu si myslim, ze spravna Dama zareaguje(akokolvek uzna za vhodne) ked ju niekto oslovi.Slusnost by mala byt leitmotivom BDSM vztahov
  • 6. augusta 2007 0:23:06 CEST
    s cubkou petrou.A dále si myslím ,že vzájemná zdvořilost by se neměla týkat jen BDSM komunity ,ale měla by být všeobecným pojmem.Spousta lidí nezná zásady slušného chování ,natož pravidla společenského chování( tzv.bonton),a dost možná ,že právě v BDSM komunitě tyto pravidla jsou uznávána daleko více ,než v běžném postavení.I když i v ní se samozřejmě najdou nevychovaní jedinci.Platí to pro obě strany.Dáma by měla býti Dámou ,se vším co k tomu patří ,a subíci by měli být uctivý a galantní,už třeba jen v takových zdánlivých maličkostech jako je např. pozdrav ,oslovení a vykání.
  • 5. augusta 2007 0:12:02 CEST
    Píší se jako projev úcty..Ty,Tebe..Tvůj,Vy,Vám..atd.Nepíší se u zvratných zájmen(se,si,sebe,svůj).Píší se jako zdůraznění-např.svou Paní píši s P,ale všechny ostatní ženy jsou pro mě paní s p,pokud pochopitelně není toto slovo na začátku věty.
  • 10. júla 2007 16:22:12 CEST
    ako prejav najvyssej zdvorilosti povazujem,ked niektory subik,a ze ich nie je malo,zahaji debatu "no to som rad,ze som konecne nasiel niekoho,kto ma rovnaku uchylku ako ja " niektore vyrazy by vobec stali za samostatne forum
  • 29. mája 2007 15:41:10 CEST
    Chvalabohu ze ako nedomina si mozem dovolit neistotu.
  • 29. mája 2007 15:14:38 CEST
    :) nojo, to mě nenapadlo...
    optám se svýho psychoanalytika
  • 29. mája 2007 11:51:14 CEST
    Snahu o zdůraznění, či umělého udržení nadřazeného postavení cítím spíš v případech, kdy někdo užívá velké písmena v souvislosti s vlastní osobou a to i v případě zájmen..:)
  • 29. mája 2007 9:23:58 CEST
    Mnó, já bych bral velký a malý t v dopise od Dominy jen jako jedno z vodítek. Vím, že existujou lidi, kteří píšou velký T i např v běžný zcela neformální ICQ komunikaci nebo esemeskách. Trochu víc bych se věnoval jiným poznávacím znakům - slovní zásobě, způsobu vyjadřování, absenci chyb a stylistických patvarů. Dovedu si představit použití tvaru s velkým T v dopise psaném ve velice sebevědomém, posubujícím tónu, kde velké T bude znamenat "Ty sám vidíš své místo". Naopak malé t může prozrazovat snahu Dámy udržovat své nadřazené postavení všemi prostředky - pak ale snáze vyvolá otázku: je to nejistotou?
  • 28. mája 2007 18:46:01 CEST
    :)) Já myslím, že je to v pohodě:)) Velké písmeno v oslovení záleží čistě na úvaze pisatele - není to povinné.. Já to nepoužívám ani když píšu svému subíkovi a ani komukoliv jinému... Používám je pouze v obchodní korespondenci:)
  • 13. apríla 2007 22:22:15 CEST
    Proč to stále vnímáš tak tragicky. Pokud se hovoří a vnímá, co kdo hovoří a trochu se přemýšlí o čem se hovoří, pak se žádné příkopy mezi stejnou krevní skupinou nemusí hloubit. Hovořit se dá s každým (-dou) a musí se to brát s jistým nadhledem a ne hned diskutovat o uvažovaných extrémech, v běžném životě se skoro nevyskytující i mezi stejnou krevní skupinou málo běžné. A pokud stejně někdo nesmysl nadnese, pak je namístě ten "nadhled nad věcí". A ten bych od tebe, matadora této krevní skupiny, zcela jistě očekával. Možná máš důvod, být tak pesimistický, nevím, jási myslím, že to opravdu není tak tragické.
  • 13. apríla 2007 8:43:26 CEST
    Považuji za velmi nešťastné, když podobná nedorozumění vedou k nevratně poškozeným vztahům mezi lidmi podobné krevní skupiny. Dle mého názoru se jedná o strategii, která vede k výsledku ZTRÁTA - ZTRÁTA a k vyhloubení příkopů mezi lidmi, kteří by jinak mohli vést dialog podnětný pro obě strany.
  • 13. apríla 2007 1:42:08 CEST
    Já si myslím, že je to ještě složitější, protože jsou ještě i nevychovaní submisivní jedinci a pak jsou na obou stranách ještě rádoby subící a rádoby dominanti. A to jsem to ještě zjednodušil, ale jde o odpovědnost za toho druhého: buď ho mám plně pod svou kontrolou a jsem plně odpovědný za danou osobu anebo se oddávám s naprostou důvěrou, ale vymezenou dohodnutými mantinely a tak neslibuji nereálné.
    • 2 posts
    12. apríla 2007 16:44:48 CEST
    Netvrdila by som ze sa tak na sub ludi nahlizi v komunite, skor len niektori nevychovany dom jedibnci to maju akesi popltene.
  • 12. apríla 2007 13:30:13 CEST
    Přesně tak. Jde o to, jak se na lidi se submisivními fantaziemi pohlíží v bdsm komunitě. Jestli jako na kolegy, nebo jako na apriorně podřízené jedince. A nemusí se hned jednat o aroganci a vulgarity, ona i kultivovaně projevovaná nadřazenost a blahosklonnost dokáže pěkně vytočit.
    • 2 posts
    12. apríla 2007 9:21:35 CEST
    ale tu nejde o vztah dvoch lud aleo slusnost medzi ucastnikmi diskusii a zrazov. Zial niektori dom ale aj sub jedinci maju pocit ze zivot je masturbacna poviedka a zabudaju na elementarnu slusnost.
    Je rovnako otravne ked niekoho neviem presvedcit aby mi laskavo nevykal na nete kde sme si vsetci rovny pokial si nedohodneme cosi ine ako niektore dom osoby co si mysia o sebe ze stoja nad akymikolvek pravidlami.
  • 12. apríla 2007 1:28:15 CEST
    No já bych si nad profily hlavu nelámal, spíš bych tu profilaci celou překopal, aby se ty profily staly zaujímavými, ale to je spíše otázka pro správce. Profily jsou holt nepřehledné, z mého pohledu jsou tam zbytečnosti a důležité věci tam nejsou.
  • 12. apríla 2007 1:24:30 CEST
    To jistě ano mezi dvěma lidmi, tady se spíše diskutuje o vztazích v BDSM komunitě jako takové. Problém se sem přenesl z českého Femdomu, kde došlo k jistému sporu. Takže jistě nejde o žádnou zbytečnost, protože se diskutuvalo na konkrétní podnět.
  • 11. apríla 2007 1:03:29 CEST
    Zaujimave, ale zrejme zbytocne problemy: Myslim, ze normalny ludia, ktory si rozumeju tento problem nemaju. Ak maju vzajomne porozomenie tak sa predom dohovoria ako bude pri scene ako mimo sceny. Komu to napadne neskoro, tak radsej nech do toho vobec nejde:-)))