Forums » Nekategorizováno

BDSM a vzájemná zdvořilost

• 28. marca 2007 17:29:30 CEST
    Na serveru http://www.femdom.cz proběhla v těchto dnes ostrá diskuse v jednom z tamějších auditorií. Než abych ji dlouze rozebíral a komentoval, přečtěte si ji sami. Naleznete ji tady:

http://diskuse.femdom.cz/diskutujeme.php?tema=264

Rád bych přítomným položil otázky uvedené v popisu tohoto auditoria.

Po celá dlouhá léta, kdy se pohybuji v bdsm komunitě, kritzuji apriorně povýšené chování vůči subíkům a to, že se u nich předpokládá nižší společenské postavení, než u dominantů. Sklidil jsem za tento postoj nemálo kritiky - jak od "domin," které mě označují za "rádoby subíka," tak překvapivě i od mužských kolegů, kteří mé názory nezřídka prezentovali jako projevy osobní ublíženosti a tvrdili, že každý člověk má právě tolik společenského respektu, kolik si ho dokáže vydobýt. Takže zde předkládám něco k zamyšlení a jsem rád, že je to objektivně dokladované.

• 4. novembra 2010 15:57:23 CET
    Zdvorilost na nete je, aspon z mojho pohladu, dost problem. Chlapov je na nete viac nez zien. A chlapi net (myslim hlavne chaty) povazuju za miesto na nadvazovanie sexualnych kontaktov. Z toho mi vychadza, ze je medzi nami asi aj drviva vacsina tych, co pouzivaju len CTRL+C a CTRL+V. Zial. Ja byt zena, tiez ma to serie a ignorujem asi kazdeho, koho nepoznam...
    Zasadny problem je, ako rozlisit normalneho a zaujimaveho cloveka od otravneho typka...? Tazko. :) A ako zaujat nejaku zenu, ked na jeden zensky nick pripada asi 20 muzskych? Tiez tazko. :) Tu, na domina.sk je snad mala vyhoda - danu osobu si dam vyhladat vo fore a aspon vidim, co a ako pise. Ale zasa nie vsetci sem prispievaju, ze?
    Takze darmo tu budeme smutit za slusnostou. Aj mne sa tu vela krat stalo, ze som si s dakou pisal. Obcas par dni, obcas par tyzdnov. A potom, len tak zo dna na den, sa tu uz neukazala. Ale uz ma to ani nejako nestve... :)
  • 3. novembra 2010 19:24:33 CET
    No tak nie,no
  • 2. novembra 2010 22:57:37 CET
    No tak to sa mylite a velmi. Nechapem ako si niekto moze uzivat trapenie. Mimochodom netrapim sa, pisal som tam: NIEKEDY MA POTRAPI. Nebudem to tu dalej rozpisovat!
  • 2. novembra 2010 21:07:23 CET
    nieco mi nasepkava, ze kenny si to citove trapenie prave ze uziva holt sto ludi,sto chuti
  • 2. novembra 2010 11:16:25 CET
    Ja a Pani nie sme vo vztahu,,, mrk ;-)
  • 2. novembra 2010 9:56:24 CET
    V tejto rôznorodosti je krása, ale i prekliatie bdsm vztahov.Kaźdému chutí niečo iné a preto je zložité nájsť to pravé...
  • 2. novembra 2010 9:40:43 CET
    Citově tě potrápí? To je špatné, to by v mém případě byla cesta do pekla, citové trápení chápu jako začátek konce vztahu a začnu se odpoutávat. Raději dám přednost trápení tělesnému.
  • 2. novembra 2010 8:48:17 CET
    Jen tak pro pobaveni: "Pekny večer prajem prosim vas ste dominantna??? som oddany subik hladam si dom. pani na ne vycvyk, praktiky da sa niečo pani moja??? Prosim odpišet, dakujem." NEKOLIKRAT jsem si pritom s tim dotycnym jiz drive psala a vzdy jej odmitla s tim, ze net vycvik pro Me nic neznamena, nezajima Me. presto mu neni trapne ptat se stale dokola. i tentokrat jsem mu odpovedela, pro zmenu ve stylu, ze kdyby nebyl liny precist si Muj profil, vse podstatne by se tam dozvedel, ale obavam se, ze se casem ozve znovu, se stale trapnymi otazkami. ma vubec smysl takovym individuim odepisovat?
  • 2. novembra 2010 1:58:18 CET
    Asdareel rozvinul si zaujimavu temu a z casti mas pravdu. Neiktore Dominy to mozno trochu prehanaju. Viem si taku namyslenu panicku predstavit. Nepoznam taku, ale pocul som o takych. Ja som mal to stastie, ze si ma vybrala "dobra" Pani. Nemozem na nu povedat jedine zle slovo, az na to, ze niekedy ma citovo potrapi (ked mi chyba, alebo ma ignoruje a vsak niekedy neviem preco)
    Nechapem vsak, preco si z toho robis tazku hlavu? To ze si submisivny, neznamena ze si musis nechat srat na hlavu! A uz vobec nie od kolegov SPRAVNY CHLAP MUSI BYT NIEKEDY AJ DOMINANTNY. Musi svoju Pani chranit. Aj ked je to tvrda, nekompromisna Domina, stale je to nezne zenske stvorenie. A k Pani ku ktorej sa oddas, tak ano ma pravo si s tebou robit co chce. Si jej otrokom. Ak sa ti nieco nepaci musis dat najavo a dohodnete sa. Ked sa ti nejaka Pani nepozdava tak si jednoducho daj odchod... samozrejme ako gentleman. Toto mi poradila Pani, ktorej momentalne patrim. No nie je to ironia?

(Citujem, nepamätam si vsak v ktorom fore to bolo:) Ked sa uz rozhodnes s nejakou Pani ist do vztahu, tam uz sa o tom treba VAZNE POROZPRAVAT. Lepsie sa taha, ked za povraz tahaju dvaja, ale musite tahat spolu a nie proti sebe. Ked taha za povraz iba jeden,,, taky vztah dlho nevydrzi.

Corwin11:
    Tvojim dominantnim kamaratkam by som odkazal asi len tolko: Subik, ktory povie Domine k...a, nie je ziadny subik. To su len uchylaci, ktory si chcu uspokojit sexualne tuzby. Nieco podobne ako fetaci, len su zavysli na niecom inom Ver, alebo nie aj ja mam s takymi skusenost a pri tom som hetero. Z takych nech si nerobia tazku hlavu, poslat do p..i a dovidenia
  • 1. novembra 2010 22:55:10 CET
    zažil jsem podobné jednání v mnoha případech - ne samozřejmě ve všech a výjimkám vzdávám čest :-)
  • 1. novembra 2010 22:53:54 CET
    Nečetl, četl jsem jen stížnosti na ni. Můžu hovořit za sebe. Já jsem na svoje slušné oslovení zažil jako reakci buď totální ignoraci, nebo ledovou aroganci, blahosklonnost apod. A ono to naštve. Já to třeba nedám najevo a urážku spolknu (dotyčnou "dámu" si ovšem pamatuji), ale docela chápu, že se můžou najít jedinci, kteří podobný komunikační styl nevydejchají.
    • 5 posts
    1. novembra 2010 22:29:37 CET
    ..ty si podobnou poštu od subika nevidel? ..Niekde tu na domine je aj forum, kedy uz to nejaka domina nevydrzela a dala to sem ....aj tu je niekde forum, kde si subici stazuju ake su dominy na nich zle a je tam k tomu debata.... cudoval by si sa kolik zen sa mi stazuje co ma s takymi traposmi robit, ked ho slusne odmietne, tak je z nej hned ku.va .alebo nieco ine.
  • 1. novembra 2010 21:27:32 CET
    Za celou dlouhou dobu svého působení na netu slyším pořád jenom nářky nad podobným jednáním subíků, ale ještě nikdy v životě jsem podobnou poštu neviděl. Takže dokud ji neuvidím na vlastní oči, budu to považovat za UL :-)

Hm,to ze si nieco take este nevidel,neznamena,ze to neexistuje ... viz slavna scena s Bolkem Bolivkou a Ivanou Chylkovou ... on tiez nevidel,ale predsa veril,ze existuje ... asi to chce trochu viac predstavivosti.
  • 1. novembra 2010 21:15:04 CET
    Můžeš nejenom vzorky, ale celý komplet.... hádám že to vydá za humoristický román.
  • 1. novembra 2010 21:13:36 CET
    Poskytni, rád si s chutí počtu :-)
  • 1. novembra 2010 21:12:32 CET
    Naprosto ukázkové vzorky podobných zpráv ti klidně mohu poskytnout...:))
  • 1. novembra 2010 21:02:09 CET
    Je mi to jasné... jak jinak ;-)
  • 1. novembra 2010 20:58:54 CET
    můj příspěvek byl veskrze obecný k právě probíhajícímu tématu. Co jsi chtěl říct konkrétně ty, jsem pochopila zcela přesně:)
  • 1. novembra 2010 20:57:39 CET
    Za celou dlouhou dobu svého působení na netu slyším pořád jenom nářky nad podobným jednáním subíků, ale ještě nikdy v životě jsem podobnou poštu neviděl. Takže dokud ji neuvidím na vlastní oči, budu to považovat za UL :-)
  • 1. novembra 2010 20:56:02 CET
    Za spam považuji, teprve když dostávám nabídky na zakoupení viagry s 80% slevou Ale ani potom se nijak zvlášť nerozčiluji, danou poštu prostě s povzdechem smáznu :-)
  • 1. novembra 2010 20:53:32 CET
    Asi jsem se špatně vyjádřil. Nereagoval jsem na právo odpovědět či neodpovědět, ale na to, zda první nevyžádaný kontakt lze považovat za spam. Každý má právo napsat nebo nenapsat komu chce či nechce - a oslovený může odpovědět či neodpovědět. Tečka.
  • 1. novembra 2010 20:39:28 CET
    Řekla bych, že nejen žena, ale NIKDO není povinen odpovědět na oslovení, které mu připadá nějakým způsobem nevhodné, či nevítané. Konec, tečka, punktum.
  • 1. novembra 2010 20:11:33 CET
    kdyz nemuzes souhlasit,tak nesouhlas.
  • 1. novembra 2010 19:57:35 CET
    pokud Damu nejaky "sub" oslovi s vycetkou jeho oblibenych BDSM praktik nebo primo nabidkou sexu, tak je to pro Damu urazlive, degradujici a neni povinna odpovidat. CO JE NA TOM K NEPOCHOPENI NEBO K POLEMICE???
  • 1. novembra 2010 19:51:24 CET
    "Nie som povinna odpisat na nevyziadanu postu. V internetovom svete sa tomu hovori SPAM a je to trestne."

Nemůžu souhlasit. Každý první pokus o kontakt je ze své podstaty nevyžádaná pošta. Není technicky možné zajistit, aby i první kontakt byl vyžádaný. Jak by to bylo možné technicky zařídit? Pokud by se na to mělo nahlížet jako na spam, mohli bychom celý podnik en bloc zabalit, neboť by kompletně ztratil smysl.