18. augusta 2007 22:38:04 CEST
O svém bdsm založení vím už od dětství, ale dlouho jsem to tutlal, až do příchodu na internet v roce 1996. Ono nebylo lehké v předinternetovských dobách, kdy bdsm bylo tabu, toto tabu prolomit. Ale po svém příchodu na net jsem podlehl nadšení z objevu bdsm světa i netu a udělal jsem svůj coming out - v rodině, před přáteli i v práci. V rodině to probíhalo v několika etapách - nejprve jsem s rodiči jen prohodil několik informativních vět. Nepřijali to sice bůhvíjak nadšeně, měli obavu, aby mi moje bdsm založení nezpůsobilo pracovní problémy, ale bylo to venku a nemusel jsem se bát nějakého nečekaného odhalení. Potom jsme spolu o tom ještě několikrát hovořili, dokonce jsem jim dal přečíst i nějaké své články a tyto rozhovory se už nesly v klidném a věcném duchu.
V práci to vypadalo tak, že jsem si vytiskl nějaké materiály z netu a jeden čas jsem s nimi chodil a každého otravoval. Takže spíše než coming out jsem dělal jakýsi pushing-out :-) Ačkoliv se nejedná o optimální způsob, jak se postavit ke své bdsm orientaci, z psychohygienického hlediska se jednalo o zlomení psychologického pocitu tabu, o jakousi bdsm pubertu. Pokládal jsem za účelné informaci, kterou by bylo možné proti mě použít, maximálně rozšířit a tím ji znehodnotit. Ačkoliv podivné vylomeniny již nedělám - má bdsm puberta trvala cca půl roku až jeden rok - při zpětném pohledu to pokládám za nezbytnou etapu v procesu své bdsm-emancipace.
V současné době je můj postoj k bdsm zcela věcný a pohodový. Nikomu se s tím již nevnucuji, nicméně zcela jistě mě absolutně netrápí možnost odhalení.