Forums » Nekategorizováno

Dominacia a submisivita, Dar? alebo Prekliatie!

  • 4. novembra 2005 19:19:47 CET
    Nikdy som sa na svoju submisivitu nepozeral ako na dar ale skvor sa z odstupom casu zacinam na to pozerat ako na prekliatie. Mozno je to je to aj nepochopenim nasej slovnskej prudernej spolocnosti ktora sa na nas pozera ako na uchylakou a psichicky narusenich. Urcite to je aj zatial bezuspesnim hladanim Dominy ktorej bi som sluzil a v neposlednom rade finacnou nedostupnostou sluzieb a bdsm pomôcok. Aki ma te na to vy vsetci nazor?
    p.s. Viem ze mam hrozny prvopis.
  • 16. novembra 2009 8:58:09 CET
    Súhlasím, je to aj môj prípad. Keď som to v sebe objavil, ešte som bol žiak Zš a o nejakom internete, prípadne časopisoch s touto tématikou ešte dlho nebolo ani chýru, jediný počítač v meste, kde som vtedy býval, bol sálový počítač jednej fabriky a tlačený "erotický" materiál boli socialistické reklamy na plavky . Už vtedy som však tajne chodil obdivovať topánky spolužiačkam, vdychoval ich vôňu a občas som si nejakú na chvíľu požičal, aby som si ňou drtil žaluď... Dokonca sa mi páčilo jedno dievča, o dosť staršie odo mňa, ktoré som raz začul vravieť jednému chalanovi, že ak jej nedá pokoj, tak ho zavesí za gule do prievanu. Pre ňu a pre toho chalana to vtedy možno nič neznamenalo, no ja som mal o svoje fantázie postarané na dlhý čas. No doba bola taká, že som sa so svojimi fantáziami radšej skrýval v strachu, aby ma neoznačili za mentálne narušeného, prípadne neposlali do polepšovne. Aj partnerku som si našiel "normálnu" a až oveľa neskôr, s rozšírením internetu som objavil, že nie som jediný . Prestal som mať z toho traumu, že pri sexe sa musím ponoriť do sveta svojich predstáv, aby ma to vzrušovalo, keďže partnerku sa mi nepodarilo prevrátiť na "svoju vieru". Objavil som v nej náznaky submisivity, no domina z nej nikdy nebude. Teraz to už beriem ako dar, lebo si myslím, že som vďaka mojej orientácii prežil ďaleko zaujímavejšie veci, o ktorých nezasvätení ani nechyrujú.
    • 6 posts
    15. novembra 2009 22:18:56 CET
    Zaujal ma názor gabriell,plne s ňou súhlaím,pretože viem o čom píše,nedá sa to liečiť,ak to už raz zažiješ a stotožníš sa s tým,budeš neustále bojovať aspoň o kúsok toho čo ťa naozaj láka a pri klasike nenájdeš to pravé uspokojenie,aj keď klasika nieje tiež zlá,tereba to len vedieť kombinovať,neviem však či je to dar alebo prekliatie,lebo nájsť si partnera s ktorým ti to bude aj chuťiť je naozaj ťažké,môžeš mať jednorázovky,ale neuspokojí ťa to tak,ako so stálym partnerom ktorého ľúbiš a dôverujes mu,pri submisivite ide hlavne o dôveru v človeka,ktorý ťa ovláda,neviem si predstaviť byť submisívna s človekom ktorého poznám pár hodín...preto viem že musím mať partnera ktorý je BDSM pozitívny:))
  • 9. novembra 2009 11:29:50 CET
    Co se týče inet, ten mi umožnil najít podobně zaměřené lidi, přečíst si osborné články, ujasnit si, co jsem tušil už dávno apod. Ale od dětství (ano, v dobách hlubokého socialismu, bez inetu, bez mobilů, apd...) jsem měl submisivní a masochistické fantazie. K prožívání podobných fantazií nepotřebuješ žádné technické vymoženosti ani svobodu slova. Pojmenování těchto fantazií jsem neznal, ale stačilo mi nahlédnout do sexuologické příručky, jakkoliv z dnešního pohledu zastaralé a obrazně řečeno "zaprášené," abych si své zaměření dokázal příslušně zaškatulkovat.
    Měl jsem ovšem v té době problémy s komunikací, jednak jsem nedokázal své představy zřetelně formulovat, jednak v té době byly tyto věci natolik potlačené a tabuizované, že jakýkoliv náznak těchto fantazií se často považoval za úchylku.
    Tedy - problémy s komunikací s okolím a s hledáním odpovídající partnerky ano, ale problémy s tím, že bych si neuvědomoval své zaměření ne.
    Pak už stačilo přijít na net a v podstatě po prvním dnu nadšeného surfování jsem se cítil, jako bych zde byl odjakživa.
  • 9. novembra 2009 11:17:04 CET
    Tak to by ma zujimalo ako si sa u nas v detstve dozvedel o BDSM. Mozno si teraz spetnou analyzou uvedomujes ze si mal uz v detstve sklony k BDSM. Alebo mozno Tvoja generacia uz nemala problem sa takto identifikovat.
    Ale predstav si socializmus bez internetu, dokonca bez PC, resp. prakticky bez sex-casopisov.
    Tak by ma zaujimalo ako si vyprofilujes svoje BDSM zameranie uz v detstve a podla toho budes hladat vhodneho manzela/ku.
    Nie je nerealne, ze niekoho mohlo osvietit az po 15tich rokoch manzelstva ked sa svet otvoril a dorazila BDSM osveta.
    A nemusi to byt nijak stary clovek, ale niekde medzi 30-40 aj menej, pretoze aky taky pristup k inetu pre sirsiu verejnost sa konal niekedy po roku 1995 a to postupne najprv vo velkych mestach. Niekde po dedinach ho nemaju dodnes.
  • 8. novembra 2009 23:44:03 CET
    Já třeba o svém zaměření vím od dětství. BDSM založení v člověku buď je, nebo není a nějak se mi nezdá, že by ho člověk objevil až po nějakých 10 letech manželství.
  • 8. novembra 2009 23:08:59 CET
    ale čo keď niekto objaví v sebe tieto vlohy až po 10-15 rokoch manželstva
  • 8. novembra 2009 20:00:48 CET
    hi tvoj profil som si nepozrela. sorry
    • 13 posts
    8. novembra 2009 19:59:05 CET
    dakujem ... ale ja som dievca :))
  • 8. novembra 2009 19:57:19 CET
    absolútne súhlasím, si to napísal stručne a veľmi výstižne
  • 8. novembra 2009 19:25:47 CET
    Vyliecit sa z D/s pozitvneho prezivania a citenia neda. Mozes sa snazit utlmovat to akokolvek chces, nakoniec ta to vzdy dobehne. Mozes mat pri sebe milujuceho partnera ale pokial s tebou nedokaze zdielat bdsm, neuspokoji ta to nadlho a opat budes hladat sposob ako sa k takemu parnerovi dostat, aby si sa citil opat sam sebou. Nesnaz sa o vyliecenie, nejde to . Skor hladaj partnera, ktory to dokaze zdielat spolu s tebou, lebo inak uviaznes v zacarovanom kruhu neustaleho hladania a nahradnych rieseni. A to je ovela tazsie zvladat...viem podla seba.
  • B_J
    7. novembra 2009 21:07:14 CET
    Ja to skor berem ako trest, a snazim sa to vyliecit. Niekde v psychike musi byt kluc, aby sa sexualita vratila do normalnej roviny. Nehovorim, ze male sputanie na obohatenie sexu, to nic nieje, mam na mysli stav, ked to vzrusenie z BDSM ovela prevysuje vzrusenie z normalneho sexu, takze sa zda cloveku nudny.
    Nesnazim sa za to nenavidiet, proste dufam, a zelam si, aby to raz nahradila cista laska a rovnake vzrusenie by som nachadzal aj v normalnom sexe. Neviem, co moze byt darom na tom, ze ma vzrusuje, ze som v zajati zeny a facka ma, bije ma, ponizuje ma, a vycika sa mi do ust a vzrusuje ma to vypit, aby som jej ukazal, aky som jej podriadeny. Keby som mal moznost ci ano alebo nie, tak radsej nie, no takto to musim brat take, ake to je.
  • 2. novembra 2009 15:18:41 CET
    No je to cca 4 roky co som toto forum zalozil a chcel vediet vase nazory, a dakujem velmy pekne za ne. Prelialo sa vela vody od vtedy a zmenilo sa vela veci ale ja sa stale na to pozeram ako urcite prekliatie. Naucil som sa stim zit a ani to vsebe nepotlacam. No obcas sa nadtm zamislim ze aky bi to bolo zit vanilkovym zivotom, a priznam sa ze bi som asi menil hned bez rozmislania. Vase nazori su zaujimave poucne. Viac menej ste sa zhodli na tom ze to je dar a nie prekliatie. Asi mi este chvilku potrva sa na to pozerat ako na dar. Kazdopadne este raz dakujem za vase nazory.
  • 23. marca 2009 18:04:36 CET
    Niekedy to napadne aj mňa, nieže by sa mi nepáčili ženy ako väčšine chlapom a prirodzene ma vzrušujú... Ja som orientovaný hlavne na sneakerfetish, bdsm, spitting, ... také ľahšie BDSM a fetiš. A nikdy by som to nevymenil za vanilku aj keby som mohol !
  • 20. marca 2009 0:25:07 CET
    role vo vzťahu sú presnejšie definované, je menej nedorozumení a hádok, tiež nuda v sexe nehrozí tak skoro ako pri vanilkáčoch
  • 20. marca 2009 0:11:18 CET
    podla mna je to dar.. sme v njecom vynimocny :-) a dakujem ze som na to prisla v takom mladom veku..viaceri ludia v mojom okoli to nexape a preto som si myslela ze je to aj teoreticky prekliatie. ale uz viem ze to tak njeje :-)
  • 16. marca 2009 9:22:55 CET
    ..je to dar aj prekliatie ..a je len na nas ako sa k tomu postavime a za co to budeme povazovat
  • 13. marca 2009 18:19:23 CET
    ....má orientace mi změnila život, dala poznat skutečnou lásku, naučila si všímat a vážit spousty důležitých věcí a pomohla mi ke štěstí.
  • 9. marca 2009 13:44:56 CET
    to myslím mali všetci :-) tak to ti závidím že si s tým nikdy nemal problém, lebo ja som to pociťoval veľmi zle, až neskôr som sa s tým zmieril a vyrovnal, a ešte neskôr som začal byť vďačný :-)) tomu hore samozrejme
  • 25. februára 2009 13:32:31 CET
    Ano, nikdy jsem s tím neměl problém, nemusel jsem se s tím nijak sám v sobě vyrovnávat. Problém jsem měl jen s nalezením odpovídající partnerky.
    • 7 posts
    25. februára 2009 11:21:15 CET
    U mňa je to obohatenie sexuálneho života a tiež môžem prejaviť niektoré moje danosti,ktoré by som ináč celý život v sebe dusil.
  • 25. februára 2009 10:26:23 CET
    ty si sa s tým vyrovnal hneď? od začiatku?
  • 24. februára 2009 23:32:58 CET
    Souhlasím. Až na jednu drobnost - já jsem to jako prokletí nebral vůbec nikdy.
  • 24. februára 2009 17:15:09 CET
    zaujímavá otázka a má aj viac odpovedí. Keď jedinec zistí že ho vzrušuje niečo iné ako ostatných, a oni to odsudzujú tak to považuje za prekliatie. No postupom času až sa mu to uleží v hlave, a zistí že vôbec nie je sám s podobným "prekliatím" na tomto svete, tak zmení názor. A nakoniec to berie ako DAR, ktorý dostali do vienka iba niektorí, VYVOLENÝ :-))) toť môj názor
    • 9 posts
    24. februára 2009 17:02:57 CET
    Je jedno ci som sub alebo dom,ak mám partnera ktorý mi rozumie a vyhovuje mu/jej moje zameranie,je to
    Jednoznačne dar. V opacnom pripade skôr prekliatie.
  • 27. marca 2007 0:02:03 CEST
    Je to otázka názoru. Jsem přesvědčen, podobně jako Asdareel, že vzhledem k množství kombinací přehršel praktik, které SM svět nabízí a taky s posouváním limitů a mezí, protože v BDSM sexu je i jistý vývoj BDSM osobnosti jak Dominanta nebo subíka, je BDSM daleko pestřejší a nápaditější než vanilkový. Já jsem ale BDSM pozitivní a vanilkový sex dělám spíše z musu, takže asi nejsem objektivní, je to mé hledisko.