Forums » Nekategorizováno

EKOLOGIA

• 8 posts
    10. mája 2013 20:43:03 CEST
    Konecne normalna otazka:

Napisem Ti svoj nazor :

Na vsetko treba ist pomaly , s rozumom a rozvahou to je zaklad.

Hlavne by som dotoval vedu a vyskum- toto su dve veci co u nas uplne upada je to cesta buducnosti, mame naroky, ale bez spravnych technologii Zem vycuciame a znicime.

Ku globalnemu hladu- ziaden neexistuje ved len sa pozri okolo seba kolko tucnych vyratych ludi- len tu na domine kolky ludia nemate velke brucho, kolky nemate po obede a z ladnicky kvanta odpadu z jedla?

Je dokazane ze keby len USA nevyhadzovali odpadky a prebytky nakrmili by celu afriku...

Dalsia cesta vedie tym ze my ako zapadna civilizacia nebudeme vyciciavat chudobne krajiny- napriklad india- na zavlazovanie musia robit kazdy rok hlbsie vrty- a ich produkty sa vozia do EU, miesto toho aby si tam pestovali jedlo pre seba...

A posledna vec ku potravinam nejest kazdy druhy den, alebo kazdy maso na maso ide strasna spotreba, kukurice a obilia+ na kazdy 1Kg masa kvantum vody..

Dalej ako tu uz niekto pisal nepastovat " BIO paliva"...

Toto je cesta aby sa zamedzilo celosvetovemu hladu+ ludom hlavne v preludnenych krajinach by sa malo dostat vzdelania aby sa menej mnozili...

Ekologia a cit pre prirodu je priamoumerny vzdelaniu obyvatelstva...

No a na zaver si sa ma pytal na alternativu ku jadru:

1, setrit energiu( kurenie, spotrebice..)
    2, znovu veda a investovanie do novych technologii- toto je najdolezitejsie
    3, nehat dozit uz vybudovane jadrove zariadenia a obmedzit vystavbu
    4, buduvat obnovitelne zdroje a kvalitnu infrastrukturu- s nou ma zatial problem nemecko

ESCARMEL- tak ci onak ak sa neznicime ta cesta v buducnosti pojde tymto smerom, pokial sa nechceme vzadat technologickych vydobitkou a pomret od hladu. Musime sa uberat touto cestou- jadro a aj fosilne paliva dojdu a budu musiet byt nahradene...

Zial tato cesta bude pracna a dlha kedze lobisti z Jadra a folinych paliv sa budu velmi neradi vzdavat svojich ziskov.

Napriklad v SR jadrova loby uplne Fica vlastni je tu abslutny nezmysel 4 nove reaktory ked sme doviezli iba 3% energie... a zadlzi nasu krajinu na x rokov....
    • 8 posts
    10. mája 2013 20:28:20 CEST
    Aspon niekto musi mat ten spasitelsky sindrom nemyslis?

Vies co by robili s touto planetou nadnarodne spolocnosti kebo nebolo ludi co bojuju za Zem a za ZP?

Ale mne vobec neslo v prvom clanku sa tu s niekym vadit islo o to podporit dobru myslienku a zabojovat proti chemii v jedle... a proti MONSANTU...

Inak mne osobne by mohlo najmenej zalezat na tom co sa tu bude jest ja mam penazi dost nakopovat jedlo odkialkolvek, ale napriek tomu bojujem za nas vsetkych...
    • 8 posts
    10. mája 2013 20:25:16 CEST
    Prosim Ta citala si vobec co som doteraz pisal?
    Co mi to pises za blbosti ako moze byt cesta proti plastom a veciam ktore preukazatelne skodia nespravna?

Chces mi povedat ze firma ktora vyrabala chemicke zbrane a vozi do chudobnych krajin pesticidy moze byt dobra a ja sa mylim, ako nezartuj, precitala si si prosim ten clanok o tom MONSANTE, nez si napisala toto?

Vies kolko ludi zabili a este aj zabiju?

A dalsia vec prosim co prezentujem za cim stoja nekale praktiky? Ja som sa tu snazil presvedcit ludi aby bojovali proti nekalim praktikam... Mirage ja neviem? A cim trpia ludia, prosim Ta sa uvedom co pises, podla teba by trpeli ludia keby bolo viacej BIO potravin a menej sajrajtov? Znovu by malo viacej ludi pracu..., len v SR je to ako pisal KORO- polia nicia a zastavavaju fabrikami ktore az im dojdu vyhody sa zdekuju, koko BIA by sa tu dalo pestovat, kolky ludia by mali opat pracu?

Mirage nielen katarstofa pomoze ludom, ale aj vedomosti, cim su ludia vzdelanejsi a mudrejsi tym viacej chcu lepsie aj pre planetu aj pre seba, ale to zasa v SR narazame na velky problem, lebo skolstvo je dehonestovane a pomali nicene....

A ku rakovine zase si nepochopila ja som vobec neriesil utrpenie cloveka, ale som riesil to ze pokial nas bude krmi MONSANTO bude tej rakoviny u deti viacej- chapes?
    Nejedna sa o to kto bude ako trpiet, ale jedna sa o to aby sme predisli zbytocnemu riziku...

MIRAGE len posledna otazka na teba mas v obchode 3 produkty napriklad mlieka- mlieko BIO- od farmara jana mrkvu, mlieko od Raja, a mlieko od MONSANTA "zdrave a testovane "- kde dobytok bol krmeny modifikovanou kukuricou..

Ktore mlieko si vyberies z regalu? A ktore das svojim detom? Ak sa budu ludia stavat v SR ku potravinam tak ako sa to tu prezentuje nebude BIO- teda u nas ani nieje.... ale casom nebude ani to Rajo a budes tam mat iba to modifikovane... a co myslis prospeje to Tvojim detom?

Chapes ma uz o co mi islo?

Mirage prosim skor nez mi odpovies - mas internet hod do Googlu slovo MONSANTO alebo do youtubu... a mozno zmenis svoj nazor...

• 8 posts
    10. mája 2013 20:12:42 CEST
    Ja osobne nemam nic proti vodnym elektrarnam, predsalen sa nechystam vratit do stredoveku a to s rybami Ti pekne vysvetlil uz taranti.

A ja niesom extremista, som normalny uplne obycajny clovek len vnimam svoje okolie a zem ako celok a trapi ma co tu po sebe zanechame...
  • 10. mája 2013 17:44:45 CEST
    budzes cicho?! terazky rypem do psa a treba silno krajne pisat, sak ja vim secko, enem sa rad hram na extremistu, ked sa s inym extremistom bavim.
  • 10. mája 2013 16:12:21 CEST
    ....pozri, ja nerozumiem problematike priehrad, vodných ci jadrových elektrární, modifikovaných potravín, používaniu pesticidov ci chémie....fundovaný názor tu môže dať len odborník....a to nie je ani jeden z Vas, čiže názory ktoré tu odzneli su len čiastkové....ja tu nemozem tvrdiť, ze moj názor je ten naj a to nemôžeš ani ty. Aj cesta ktorou ideš a za ciele ktoré bojujes sa mozu po nejakom čase ukázať ako zlá voľba....a ak uz nie cesta, tak spôsob....nemyslíš?....predsa nemôžeš nepripustit námietky všetkých tych, ktori tu prispeli. Kazdy boj za nejakú vec má svoje "obete".......to je fakt, ale príde mi scestné prezentovať nieco za cim stoja nekalé praktiky a utrpenie ľudí, ako najlepšie a nevyhnutné. A k tomu ten spôsob....urážky, zosmiesnovanie....týmto chces niekoho presvedcit?...a preco nepovies svoj názor a neprijmes aj názor iného, aj ked sa tí nepáči. Vies, ja osobne si myslim, ze ako ľudstvo sa zenieme do záhuby a podľa toho čo sa okolo mna deje vidím, ze zmeniť naše zmýšľanie môže len ak sa nieco tragické udeje. Vtedy sa na chvíľu zastavime, na chvíľu nás to zomkne, prehodnotime svoje priority. Je to smutné, ale je to tak, takto náš chorý svet žiaľ funguje. Ak by sme vsetko čo sa deje chceli zmeniť, museli by sme sa vlastne vrátiť x rokov späť a koľkí z nás by to urobili? Sme pohodlni, vsetky tie vymoženosti nám ulahcuju zivot....vrátiť sa späť k prírode znamena viac fyzickej práce, iný spôsob života. Je to jeden začarovaný kruh, pretože dnešná doba priniesla nezamestnanosť, migráciu obyvateľstva za prácou...uz to tu spomenul Taranti, ze čosi do ovzdušia vypustame a to sa nám aj vracia a je to rovnako škodlivé ako chemia o ktorej tu tak búrlivo diskutujeme. A k tej otázke ohľadom rakoviny. Mozu ju dostať ako moje, tak tvoje, tak wyrove deti, ale nemyslím si, ze tvoje aktivity,ci vyznavanie nejakého spôsobu života tí zaručí, ze budes trpieť menej, budes si pripadať o trochu menej bezmocnejsi a zufalejsi, ako niekto podľa teba z tých ignorantov. Preto má nepoburil tak ten článok, ale tvoje slová. Tak toto je z mojej strany všetko čo som chcela dodať a na čo poukázať........
  • 10. mája 2013 14:01:41 CEST
    Dovolil by som si na margo tych vodnych elektrarni dost vyrazne oponovat. Vystavba vodnej nadrze urcite zo sebou prinasa uplnu likvidaciu casti ekosystemu ale na druhej strane jej prinos je neporovnatelne vacsi ako zatopenie urcitej casti uzemia. Pouzivat ryby ako oponum je trochu zcestne nakolko priehrada ako taka sice znizuje stavy migrujucich ryb ale na strane druhej vytvara vynikajuce podmienky pre ryby ktore nemigruju. A ani tie migrujuce nie su uplne odrezane. Kto niekedy videl priehradny mur tak vie ze pri budovani priehrady je povinnost zachovat alebo vybudovat obtokovy kanal v povodnom stupani koryta rieky. A to je prave pre tie migrujuce ryby. Vyhody ako regulacia zaplav elektrina rekreacne moznosti a vela inych daleko predsia znizenie stavu migrujucich ryb. Kto by chcel tieto vyhody zpochybnovat tejto problematike asi vazne nerozumie. Co sa tyka energetiky tak okrem toho ze je tu vyroba el. energie ktoru vyrabaju je tu dalsi a to nemenej dolezity fakt a to vykryvanie spickovejo vykonu a spotreba nadbytocnej nocnej energie. Pre laikov: elektrina ma totiz tu nevyhodu ze ju treba spotrebovat presne v tom istom case ako sa vyrobi, to sposobuje nemale problemy v napr s jej skladovanim a tiez vykryvanim spickoveho vykonu. Spickovy vykon je kratkodobe zvysenie odberu najme v rannych hodinach ked prichadzaju ludia do prace a zapinaju stroje. Vtedy nastava vo velmi kratkom case velky narast dopytu po dodatelnom vykone a na to vedia velmi pruzne reagovat prave vodne elektrarne zvysenim poctu pripojenych turbin a dodat tak potrebnu spickovu energiu. Dalsim prinosom je spotreba nadbytku nocnej energie. Jednoducho nie je mozne jadrovu elektraren vypnut takze v noci je vyroba vysia ako spotreba. Prave tu nastupuju precerpavacie vodne elektrarne a tlacia vodu do vystupenych rezervoarov. Ked sa rano pomer spotreby a vyroby otoci voda z rezervoarov pohana turbiny a dodava spickovy vykon. A toto vsetko sa deje bez toho aby ste o tom vedeli vazeni. Takze znizenie poctu uhorov za to asi stoji nie?...
  • 10. mája 2013 11:19:42 CEST
    "... tu si pozrite co vobec robia eko organizacie"-píšeš.

Vieme dobre čo robia eko-organizácie: s falošným prepokladom o svojej výnimočnosti a spasiteľským syndrómom znepríjemňujú život všetkým okolo.
  • 10. mája 2013 10:34:52 CEST
    co je na vodnych elektrarnach take silno ekologicke?
    kazdy starsi rybar ti povie, ze je to jedno z najhorsich rieseni, ktore kedy kto vymyslel. zahradzuju sa tiahnucim rybam cesty na neresiska, nicia sa neresiska, kazda taka elektraren postihla ten ekosystem v ktorom bola postavena asi tak, ako to dokaze vybuch jadra. a mimochodom to, ze taky obycajny uhor dokaze preplazit nejaky usek cesty po lufte mu prd pomoze ked zbada priehradu, ktora je taka silno ekologicka...preco mame na Slovensku asi taky zalostny stav niektorych ryb? miesta kde bolo vzdy rakov, ze si ich mohol chytat vo velkom sa prakticky stratili a nie len kvoli hnojivam a pesticidom, ale hlavne kvoli tym vasim ekologickym hydroelektrarnam mili greenpeaceaci...tepelne elektrarne su tiez hura...solarne nemaju vykon, aby pokryli spotrebu...a veterne uz ani ti vasi vzorovi rakusaci nikde nechcu...na to si este neprisiel havko?
    a co sa tyka gmo fauny a flory, k tomu sa uz nevyjadrujem, kedze o tom podla teba hovno viem, sak som len sprosty hnojar s maturitou z dediny a hnojarskej familie...co ja uz o tom mozem kurnafix vediet...
    • 8 posts
    10. mája 2013 8:54:30 CEST
    pes33:
    strasne by ma zaujimalo, ako by si bez geneticky upravenych potravin vyriesil nedostatok potravin na nasej krasnej planete, ktoru tak moc milujes
    ... alebo to myslis, tak ze budeme fungovat na organickych potravinach (alebo bio ak ich chces tak volat) a vdaka tomu vyriesime world's hunger ked 4/5 planety vymre na hladomor alebo skorbut?

a este viacej by ma zaujimalo aku alternativu ponukas oproti jadrovym elektrarnam ako nahradu terajsich elektrarni spalujucich fosilne paliva ... vodne? veterne? termalne?
    • 8 posts
    10. mája 2013 8:24:19 CEST
    Secia nez budete trepat 5 cez9, tu si pozrite co vobec robia eko organizacie:

http://www.greenpeace.org/slovakia/sk/kampane/toxicke-latky/environmentalne-zataze/

http://aktualne.atlas.sk/greenpeace-zastavte-ropovod-cez-zitny-ostrov/slovensko/spolocnost/

http://www.wolf.sk/sk/clanky/zachranme-cergov-peticia

http://www.cergovfilm.com/

http://www.greenpeace.org/slovakia/fukusima/

• 8 posts
    10. mája 2013 8:15:45 CEST
    Pocuj a ty si kde zobral ze ekopaliva su ekologicke, ja som tu nieco take pisal? A ekofasisti zaujimavy nazov...

Ekolkogovia a ochranari prirody sa snazia presadit aby sme zili podla moznosti s co najvacsou harmoniou s prirodou a planetou..

Presne o tomto som prave teraz pisal ze v SR su ludia co ekologiou a vsetky opovrhuju, ty si myslis ze ak sa budeme nadalej chovat ku panete tak ako doteraz, ze kolko nam zem este vydrzi?

Oceany zaplavene plastom, chemicke skladky, zamorovanie vzduchu a spodnych vod, obrovsky problem vyrub lesov, vymieranie zivocisnych druhov... je toho vela a ty mi tu napises takuto sprostost ze kolky ludia umieraju koli ekologii- prvy ktor prisiel s tym ze bio paliva su podvod boli prave ekologicke neziskovky bojujuce za Zem ako taku...

Prosim Ta nastuduj a potom pis, toto je presne to ty tiez napises hovadinu a potom cakas ze Ti prikyvnem- ovsem ze velke spolocnosti sa snazia hrat na ekologicke aby zastreli svoje umysli- ale na to mame zase rozum- zasa priklad spolocnost MONSANTO uz 20 rokov rosprava aka je ekologicka a vyvaza jedy do chudobnych krajin kotre su uz v EU a USA zakazane...

Treba vediet rozlisit Ekologiu, od Ekologie...

A ku poslednemu NIE JADRO A CHEMIA- do rite vacsiu sprostost som uz dlho nepocul - sa pozri ako su CR zamorene spodne vody, co ostalo v CR po tazbe zlata kyanidom...

A naspial si mi tu o uplne niecom inom napis mi prosim Ta toto forum vzniklo koli BIO potravinam ako zatazuju tie ZP?
    • 8 posts
    9. mája 2013 22:54:54 CEST
    z nedostatku iných vonkajších vnemov som si prečítal Tvoj príspevok 22:14 a 22:23. Bola to chyba.
    Vieš, eko-byznys zabíja planétu a ľudí, nie jadrová elektráreň, alebo chémia. Podľa Teba koľko ľudí zomrelo hladom len tento rok kvôli ekofašistickým zákonom ako napr. biopalivá ?
    • 8 posts
    9. mája 2013 22:23:25 CEST
    Neboj sa pride rada aj na takych ako ty ale vtedy uz bude neskoro... ja si myslim ze kazdy z nas at je duty ako chce musi vidiet a ked uz nie vidiet citi ze takto to dalej nejde...

Wyr ty sa furt ohanas bludmi ale ved len jednoduchy priklad Ti dam ako vizerala Zem pred 200 rokmi? A ako vizera prosim dnes?

A tato situacia sa nezmeni iba vdaka ludom ako si ty a dalsim ktorym je vsetko jedno, jedine stastie je ze toto obludne neekologicke hlupe myslenie nepretrvava v zapadnej EU.. kde si uz ludia sem tam uvedomuju veci... a svet..

A mimochodom ano wir kludne mozem naspit ze vacsina obyvatelov zeme je neuvedomela, ale je to aj vdaka ludom ako ty, ktory maju vzdelanie a napriek tomu maju vsetko v pazi...
    • 8 posts
    9. mája 2013 22:14:57 CEST
    Mirage pred cim mam byt podla teba pokorny pred ludskou sprostotou?
    Nie nikde nemam istotu ale ja aspon nieco robim pre to aby moje, Tvoje a aj wyrove deti vyrastali v cistejsom prostredi a mali sa lepsie...

A ty citas co pisem a preco som to napisal lebo secia sa tu mohli postavit za spravnu vec a kazdy to akurat tak u prdele...
    A ty si co myslis ze caka nase deti ak sa nespametame a budeme take hovada ako poslednych 200 rokov? Pekna zelena buducnost? Caka ich hlad, rakovina ....

Svet je chori, svet nieje chori- ale ludia su zaslepeny sprostostami..., nepride Ti zaujimave ze clanok ktory som sem dal Ta vobe nezaujal, ale az deti Ta zaujali, tak mozno by Ta aj zaujalo ze spolocnost ktora ma dodavat tie modifikovane potraviny- MONSANTO otravila v USA cele mesto a dostala vacsina obyvatelov rakovinu- bez vinimky deti...

A teraz mi povedz este ake slova mam volit a aku pokoru? Ako este zadubenym ludom ktorych nic nezaujima vysvetlit ze tu niesme sami a ze by sme sa podla toho mali chovat?

POKORNY PRED CIM? PRED STRACHOM?

Ja sam uz roky bojujem za zachovanie ZP a zachranu prirody a zdravia... bojujem proti jadru, proti tazbe ropy na severnom pole, proti ropovodu cez zitny ostrov...
    Chodievam zbierat do lesa smeti po dmeentoch, ci podporujem ochranu volne zijucich zvierat a sirim osvetu medzi dubakmi...

Precitala si si ten clanok? Pises mi ze nemam pisat ze deti pomru na raka, ale zial to nieje vymysel- krmime ich humusom, dychaju humus, su od mala ozarovane mikrovlnami, radiaciou ( Wyr nezabudni dopisat ze ta je aj vo volnom prostredi...)a teraz ich este zacnime krmit modifikovanymi potravinami.. no super nie...

Uz len ked si pozries kolko je tu ludi a kolkych s toho zaujima aj co jedia... Nasli sa tu snad len 3ja ludia ktori sa zaujimaju- ostatni bud ignoruju, zatvaraju oci, alebo sa tvaria ze sa ich to netyka, ci su mudri jak radio a absolutne nic do toho nevedia...

Mimochodom Mirage ja zazivam pocit zufalstva dennodenne nad sprostostou ludi a nad hupov omamenostou mamonou...

- MIMOCHODOM CO NAJLEPSIE DAVAJU RODICAI SVOJIM DETOM? ODOVZDAME IM ZAMORENU PLANETU, ZAMORENU VODU- ZEM I VZDUCH? TO JE TO NAJLEPSIE?

Ja aspon nieco robim ale je to v SR prd platne lebo secia su zahladeny do penazi a goril a zavisti...
  • 9. mája 2013 20:27:48 CEST
    nerozohnuj sa tak nad jeho vyhlaseniami, sak kazda kosa raz suter stretne, ci ako sa to hovori :D
    na sak chlapcisko je scitane, velice racionalne a teda silno mudre...enem my vsetci ostatni sme chvalabohu nenormalni :D
    a nerob paniku, ja som cynicke fatalisticke mesuge hovado, tak ak by raz doslo na neprijemnosti, uzijem si ich vtedy, ale uz davno sa nestresujem nad tym, co by bolo keby... tak neone a uzivaj si zabavu s tutoka fundovanym odbornikom cez vsetko, co studovali ini a aj sa tym minimalne niekolko rokov zabavali...sak ten, co vie, robi, ten, co nevcie, uci to inych, ako sa kdesi v jednej mudrej knihe, ktorej nazov si uz nepamatam, pise :D
    alebo, ako ktosi v inej teme poznamenal:

http://www.growjob.com/clanky-personal/mentalni-mor-vlastni-neobjektivita/
    :D
  • 9. mája 2013 19:12:02 CEST
    ...ty sa preboha čitaš?...niekedy mam pocit, že v tebe nie je ani trocha pokory...napises, ak raz wyrove deti dostanu rakovinu, potom sa môže nad sebou zamyslieť...mňa take silacke reči dokážu do nepríčetnosti vytočiť. Každý rodič by dal svojmu dieťaťu to posledné aj život len aby ho uchránil od všetkého zlého a hlavne chorôb. Kde máš záruku, že tvoje deti ak teda nejaké máš nemôžu vážne ochorieť a pritom ty si budeš byť hlavu do steny prečo, veď podľa teba si im dal všetko čo bolo v tvojích silách. Dávaš tu často prisilné vyhlásenia a neuvedomuješ si dôsledky.... ako som napísala svet je chory a aj my a myslela som to absolútne vo všetkých oblastiach. Nikdy ti neželám zažiť ten pocit zufalstva takého rodiča...keď si tak sčítaný ako sa prezentuješ, nikdy by si nemohol nič také napísať. Škoda ďalších slov.
  • 9. mája 2013 18:41:04 CEST
    To máš pravdu, lahostajní i nadávajúci a hlavne navyknutí, že to za nich niekto vybaví, zariadi, postará sa o nich...čakali to od velkého muftiho,a teraz to čakajú od hranatého..
    • 8 posts
    9. mája 2013 18:37:23 CEST
    Vdaka takym ludom ako si ty vizera SR tak ako vizera, byt lahostajny je najlahsie..

O modifikovanych potravinach mam nastudovane viacej nez si ty pocul..., ale vidim ze s tebou to nikam nevedie ..

Az dostanu Tvoje deti ak nejake mas rakovinu sa mozes zamysliet ze asi s coho to tak mohlo byt a co si spravil pre to aby bol svet o trochu lepsi a cistejsi...

A zrovnavat frcgumu s pneumatikou ci plsatami... ako co Ti poviem vies wir secia sa raz uvedomia, aj ty ale uz moze byt neskoro...
    • 8 posts
    9. mája 2013 18:29:06 CEST
    Velmi dobre si to napisal, mne minule bolo az do placu ked som satal v tecu pred nasimi kurencami-je to presne ako hovoris vsetok odpad ide ku nam, ale chyta sa tu aj koli tomu ze ludia su voci vsetkemu lahostajni, ved to vidis aj tu...
  • 9. mája 2013 17:42:31 CEST
    Netvrdim, ze BIO je zla myslienka, to som nepovedal, ale preco su BIO produkty o tolko drahsie? Ked na ntrhu, alebo zelovoci kupis BIO zeleninu a ani o tom nevies? a za omnoho lacnejsie ako s oznacenim BIO.
    Ja pestovatel nie som, ale rodicia ano a maju trosku vacsie foliovniky... otec ich chodi vetrat na babete. Takze to robia trosku vo vacsom.
    Chemicke hnojenie u nas nepouzivame. U nas na juhu mame vodu kvalitnu, preto je pivo Zlaty Bazant tak vinimocne :D
    Ale podla rozboru vody musime pridavat vapnik, draslik a horcik podla toho aka rastlina sa polieva. Ale tam sa to davkuje len nejakych par ml na 1000l nadrz.
    Na zaciatku sezony aj teraz mame BIO zeleninu, lebo sme este nemuseli postrekovat, ale predavat to ako BIO nemozme ;) Kazdu chvilu sa vsak mozu objavit priznaky nejakej choroby a uz sa bude musiet postrekovat. A to si pestovatel BIO zeleniny nemoze dovolit!!! A moji rodicia si tiez nemozu dovolit, aby im pokapala cela uroda, lebo z toho ziju.

A koro ma tiez pravdu... nejde ani o tie dotacie, ale skor to ze napriklad my predavame kilo uhoriek za 50cent/kg a niekde na pultoch to vidim za 1,5e az 2e za kg.. napriklad.

Neviem ako je to s kurcatmi, ci im pichaju vo velkych farmach steroidy.. ale neporovnavaj dovoz napr. tesco s domacim trhom.
  • 9. mája 2013 9:10:09 CEST
    Ako hovoris, svet je uz chori :) Ale budme aj trosku optimisti.. co ta nezabije, to ta posilni :D

co ta nezabije hned, to ta dostane neskor...sak akumulacia v kostiach, peceni atd...nepoznas tazke kovy a spol?

kurna ked uz som tu za hovado negativisticke, tak nech poriadne! :D
  • 9. mája 2013 9:05:25 CEST
    na a sak cholesterol...sak kto vie, ako funguje, zere vajca namakko vo zvysenej miere a hlupak nemysliaci lahko ovplyvnitelny reklamou do seba drbe rastlinne natierky obsahujuce zdrave one aktivne znizujuce cholesterol...
    dalsi s vysokym tlakom sa sem tam pohne ku krabicke s Lasixom a iny sa naloga vody a ide sa prejst, pripadne okopat zahradu...a vieme, ktoremu ten tlak co urobi :D

• 9. mája 2013 8:57:58 CEST
    devcico sak nemboj, sak ked bude dorast, vyzeniem ho von a bude jest co chyti do ruky pekne po vzore tata a jeho kamaratov...ja som vraj vyzuval spacky povonku, kamarat zase kuracienky a o inych detoch sa tu ani nemusim rozpisovat. a co sa nam stalo z toho? nist nistovatuo nist :D pili sme z potoka, co by som neurobil, keby som vedel, ze tie rurky, co donho trcia nie su pramene, ale drenaz z pola, ktore bolo vidatne hnojene priemyselnymi hnojivami a branene pesticidmi...nuz a tak vam poviem mili zlati...nic sa nam nestalo. a ked ano, hned to zrastlo.
  • 9. mája 2013 8:52:20 CEST
    pes33 (3296)
    06.05.2013 20:48 zajko
    Kokos co Ta napadla taka somarina, kondom ako taky je z latexu co by v prirode zasek nemuselo napachat az tolko skody... a Tvoja poznamka vobec nebola zabavna... skor do placu...

Ako fakt nepochopim jak si mozes s tak vaznej temy robit p..u

a k tomu tvojmu latexu... co si myslis, z coho su napriklad take pneumatiky? ked na to prides, tak si jebni lebku o zarubnu a opytaj sa sam seba preco ti tak vadia v prirode, ved aj tie su z kaucuku, tak ved by nemali v prirode az tak vela skody napachat!