10. mája 2013 16:12:21 CEST
....pozri, ja nerozumiem problematike priehrad, vodných ci jadrových elektrární, modifikovaných potravín, používaniu pesticidov ci chémie....fundovaný názor tu môže dať len odborník....a to nie je ani jeden z Vas, čiže názory ktoré tu odzneli su len čiastkové....ja tu nemozem tvrdiť, ze moj názor je ten naj a to nemôžeš ani ty. Aj cesta ktorou ideš a za ciele ktoré bojujes sa mozu po nejakom čase ukázať ako zlá voľba....a ak uz nie cesta, tak spôsob....nemyslíš?....predsa nemôžeš nepripustit námietky všetkých tych, ktori tu prispeli. Kazdy boj za nejakú vec má svoje "obete".......to je fakt, ale príde mi scestné prezentovať nieco za cim stoja nekalé praktiky a utrpenie ľudí, ako najlepšie a nevyhnutné. A k tomu ten spôsob....urážky, zosmiesnovanie....týmto chces niekoho presvedcit?...a preco nepovies svoj názor a neprijmes aj názor iného, aj ked sa tí nepáči. Vies, ja osobne si myslim, ze ako ľudstvo sa zenieme do záhuby a podľa toho čo sa okolo mna deje vidím, ze zmeniť naše zmýšľanie môže len ak sa nieco tragické udeje. Vtedy sa na chvíľu zastavime, na chvíľu nás to zomkne, prehodnotime svoje priority. Je to smutné, ale je to tak, takto náš chorý svet žiaľ funguje. Ak by sme vsetko čo sa deje chceli zmeniť, museli by sme sa vlastne vrátiť x rokov späť a koľkí z nás by to urobili? Sme pohodlni, vsetky tie vymoženosti nám ulahcuju zivot....vrátiť sa späť k prírode znamena viac fyzickej práce, iný spôsob života. Je to jeden začarovaný kruh, pretože dnešná doba priniesla nezamestnanosť, migráciu obyvateľstva za prácou...uz to tu spomenul Taranti, ze čosi do ovzdušia vypustame a to sa nám aj vracia a je to rovnako škodlivé ako chemia o ktorej tu tak búrlivo diskutujeme. A k tej otázke ohľadom rakoviny. Mozu ju dostať ako moje, tak tvoje, tak wyrove deti, ale nemyslím si, ze tvoje aktivity,ci vyznavanie nejakého spôsobu života tí zaručí, ze budes trpieť menej, budes si pripadať o trochu menej bezmocnejsi a zufalejsi, ako niekto podľa teba z tých ignorantov. Preto má nepoburil tak ten článok, ale tvoje slová. Tak toto je z mojej strany všetko čo som chcela dodať a na čo poukázať........