Forums » Nekategorizováno

su switch nebezpecni?

• 10. júna 2013 17:36:51 CEST
    Som v reálnom živote viac dominantný, ale niekedy neviem povedať nie, pri partnerke viac submisívny, ale niekedy chcem mať veci pod kontrolou ja, pri sexe milujem byť submisívny, ale minule sa mi snívalo ako mi sexy slečna klačí pri nohách a poslúcha a celkom sa mi to páčilo. Tak teda čo som, kto som? Začínam v tom mať guláš. :) Dúfam, že nespadám do kategórie nebezpečných :D
  • 10. júna 2013 14:09:48 CEST
    chvalabohu, ze mne nikto nerozkaze, ani keby mi ruku dolamal...este by ma to rozosmialo, aj ked mam teda vac sadisticke chute, ako maso, ale sak zase ked sa moja milovana subinka na mne vysanti, tak aj kricim od bolesti...teda radosti :D nuz ale zase nie ze ma tu niekto obvini z dominancie, pac to ho hned odkazem niekam :D
    takze: kam ja patrim? som cisty sadomaso switch, alebo iba dokonale lietadlo? :D
    • 9 posts
    10. júna 2013 12:43:34 CEST
    ten koniec bola ceresnicka na torte :DDDDD
    • 9 posts
    10. júna 2013 11:57:45 CEST
    Tak po tomto urcite prejde k milovnikom kaktusov
  • 10. júna 2013 11:37:42 CEST
    co si tu clovek neprecita? normalne nestiham ani zmurkat tak rychlo

Perly tohoto fora :-D

swicth je potom z mojho pohladu velmi nevypocitatelny sub, a moze sa z neho nakoniec vyklut aj nebezpecny sadista, lebo jeho orientacia zjavne kolise

ja si totiz myslim ze je len sub a je len dom..a switch neuznavam a myslim si ze prave taki nebezpecni su..

Osobne switchom nedoverujem,ale malokedy si mozem byt ists,ze clen korespondent neprijima pod obojim...

.. islo o to, ci je normalne byt vobec vyznavacom "podoboji" Ja si myslim ze nieje dobry sub, ktory dokaze byt D

ak ide subinka s niekym za dominanta sa vydavajuceho ale toho sekne a zacne subicit..tak subinka sa tiez asi znechutene odvrati, alebo sklamane..

kazdopadne by to mal druhy ktory do vztahu ide vediet, ze ide so switchom..ktory za seba neruci, nevie kedy ho prepne..

crowlie ty sa lepsis s kazdym prispevkom... takze ok, switchi su nebezpecni, neda sa im verit a blablabla ..

ale kam potom zaskatulkujes v tom svojom D a s pokrivenom pohlade na BDSM komunitu sadistov, dominantnych masochistov (neuveris aj taki su), kam zaradis cistych fetisistov, ktori nie su ani D ani s a kam zaradis sadomasochistov?

BDSM nie je cierna a biela ale ja to 50 odtienov sedej .. a verim, ze by si mal iny hokej vo svojej hlavicke, keby si stretol jednu profi D, ktora ma vanilkovo-masochisticky vztah s obcasnou submisivitou s bisex dominantom, ktory je ale sub voci jednemu masterovi :-D to by som este o tomto pare chcel pocut tvoju teoriu
    • 9 posts
    10. júna 2013 11:20:06 CEST
    Kon je nebezpecny zozadu,zena z predu,ale blbec zo vsetkych stran.....
    Vobec nezalezi na tom,ci je niekto prepinaci alebo jednosmerny. Ide o to aky je clovek ako taky.....
  • 10. júna 2013 10:49:30 CEST
    ...ty si jeden z tych najnebezpecnejsich :D
  • 10. júna 2013 5:20:02 CEST
    Heh, srandisti :-) som veeelmi veelmi nebezpečný switch :-)
  • 10. júna 2013 0:47:10 CEST
    crowlie mám z teba pocit že ty ani nechceš čítať, nechceš sa vzdelať o niečom o čom možno nemáš dostatočné informácie, len chceš rozšíriť medzi ľudí svoju pravdu, čo je občas na škodu.
    Ako ja čítam príspevok kentauriky nikde nenapísala že "ze nedokaze urcite preco je raz taka a raz taka". Z toho príspevku je vidieť že proste je zaradená v hierarchii niekde medzi. Uvediem to na príklade vlčej svorky - máš tam jasne dominujúcich, jasne podriadených na spúodku svorky, ale aj medzistupne, ktorí sú niekomu podriadení a inému nadriadení. Je to uplne bežná štruktúra u každého živočíšneho druhu žijúceho v hierarchickom spoločenstve a je preto úplne prirodzené že rovnako sú tieto kategórie prítomné aj u ľudí.
    Prečo by za seba nemohol ručiť? Zase uvediem príklad, to je ako keby si povedal že heterosexuál je v pohode, byť gay je v pohode ale byť bisexuál je problém vo vzťahu, lebo za seba nebudeš vedieť ručiť kedy ťa schváti chuť na druhé pohlavie. To či za seba vieš alebo nevieš ručiť ani náhodou nie je riadené takýmito preferenciami.
    S tým, že by druhá osoba mala vedieť že je vo vzťahu so switchom súhlasím. Ale rovnako si myslím že by to mala vedieť aj o dominantnej či submisívnej osobe, nevidím dôvod dávať na to pri switchoch väčší dôraz, tieto veci by sa proste vedieť mali ak sa ide rovno do BDSM vzťahu. Ale tak vo vzťahu tak trochu celkovo ide aj o to že by sa obaja mali snažiť o čo najväčšie vzájomné poznanie.
    Tebou menované skúsenosti nemajú nič s BDSM a so skutočným switchom, ale so sexuálnym násilím. Hádam rovnako nepovieš že všetci dominanti sú nebezpeční, za to že sa za toto pomenovanie môžu skrývať aj sexuálni predátori.
    Nuž a záverom, to že tebe sa niečo nepáči neznamená že to po chuti nie je nikomu a niekomu to nevyhovuje. Však ty si nájdi dominu aká vyhovuje tebe, nik ťa nenúti byť s niekym s kým nechceš. Ale prečo máš potrebu zatracovať to čo chcú ostatní? Hádam by tu mala byť o to otvorenejšia a akceptujúcejšia komunita, že aj to čo sa páči tebe niekto považuje za zvrhlé, nechutné a čo ja viem čo.
  • 9. júna 2013 20:35:53 CEST
    tak vam dakujem za nazory..ja ju uz zivit nebudem. a tomu, komu tema vadi, nechapem preco sa vyjadruje :)
    madamme by som len napisal, ze argument sub je sub a switch je swicch nesedi.. lebo swicth znamena v preklade prepinanie..a prepinanie medzi prave sub a dom.. a otazky, resp odpovede na otazku sa najviac dotkla az kentaurika v poslednom pruspevku, ked sama povedala ze nedokaze urcite preco je raz taka a raz taka..kazdopadne by to mal druhy ktory do vztahu ide vediet, ze ide so switchom..ktory za seba neruci, nevie kedy ho prepne..v pripade ak ide zena..zvlast dominantna je to pre nu riskantne ak ten za suba sa vydavajuci jej zataji, ze je vlastne swicth a ked na to pride sa prepne..pretoze verte ze su aj zeny neswich, ktorym sa to hnusi, aby boli subinky..a samozrejme swich pouzil podobne veci na nu ako na akukolvek subinku..ale subnka to chce, zatial co domina od povodne za suba vydavajuceho sa muza to znasa dost tazko.. ak ide subinka s niekym za dominanta sa vydavajuceho ale toho sekne a zacne subicit..tak subinka sa tiez asi znechutene odvrati, alebo sklamane..ale kazdopane jej nehrozi taka ujma ako v opacnom pripade, ktory som popisal vyssie. A za seba..tiez mam rad Dominu o ktorej viem, ze pre inym muzom sa neplazi ako jeho sucka..ale dominu, pretoze rada vladne a vsetkym ..najradsej celemu svetu ;)
  • 9. júna 2013 18:28:49 CEST
    ja píšem zo svojej skusenosti a svoj názor na vec a ako u mna funguje

v komunite prevlada názor, že switch sa nevie zaradiť, nie je ani ryba a ani rak, ale toto ja tak necítim, ja sa prepínam a ked sa prepnem do polohy sub, som plnohodnotná subinka ako každá iná a ak sa prepnem do polohy Dom, som plnohodnotná nekompromisná Domina ako ktorá kolvek iná, tak že to že som switch neznamená že som niečo na polovicu, nedá sa byť aj biela aj čierna....ako funguje u mna to prepínanie, to fakt záleží na tom partnerovi, jednoducho to vycítim, ktorému sa pokloním a ktorého si zotročím, doteraz som nemala partnera, s ktorým by som si vymienala role, to si neviem ani predstaviť, tak že som prijala plnohodnotne svoju rolu podla toho ako bol orientovaný môj partner...

a na tú zlú spomínanú skúsenosť sa môžem vyjadriť len tak, že to čo sa stalo dotyčnej nemalo nič spoločné s BDSM.....ale s násilným činom
  • 9. júna 2013 15:37:42 CEST
    Koho ostatnych, kde? Tu na fore, alebo na pokeci, ci na stretku?
    Toto je pomerne problematicka cast, ktora sa mozno lahko povie, ale velmi tazko realizuje a hlavne s akym vysledkom.. je skutocne minimalna pravdepodobnost, ze by s nim niekto skusenost mal. Cim samozrejme nechcem povedat, ze sa neoplati spytat... to jednoznacne. Len napriklad poznam par prevarenych nickov s ktorymi maju neustale dokola subky problem a nikto to neriesi, ved ako aj nakoniec...
    Staci ked si pozries kolko ludi sa napr. len tu, alebo na xbdsm denne registruje...
    Dlhsie som uvazoval nad nejakym systemom, kde by sa varovalo pred takymito ludmi, ale nie je to zial schodna cesta a nic pouzitelne sa mi vymysliet nepodarilo. Takze je to viacmenej v konecnom dosledku na vlastnom usudku, ktory ludom vo vseobecnosti chyba.
  • 9. júna 2013 13:35:10 CEST
    .....som zena a switch, takze sa kratsie vyjadrovat nedokazem:-)))))ale ved kludne rieste dalej....
  • 9. júna 2013 13:09:38 CEST
    ...ze ty si s tymi 11timi riadkami nad vecou :D :P
  • 9. júna 2013 12:46:12 CEST
    ....jasne, ze switch su nebezpecni:-))))....co to tu riesite?...je sila a smiesne zaroven bavit sa o tom takto....ublizit zene moze akykolvek chlap....spustacom moze byt cokolvek...ak zena ide do postele s chlapom, nikdy si nemoze byt ista co bude nasledovat. Rovnako ako switch moze zene ublizit aj dominant, tym, ze nebude respektovat jej potreby, hranicu....alebo uz len tym, ze to nebude dominant,ale chlapik, ktory pochopil,ze hrat sa nanho rovna sa relativne lahko dostupny sex a poslusnu babenku......ktora musi drzat hubu a krok pri plneni jeho zvrhlych chutok....nedivme sa teda, ze nas spolocnost vnima ako "inych"..ze sme pre ne uchylni, ked sa takto prezentujeme. Oznacit sa za switcha dava muzom siroke spektrum zaberu....moze sa zahravat ako so subinkami, tak s dominami. Ak sa dotycna dominantna dama pokusila o nieco prvykrat a chybali jej skusenosti...o to vdacnejsim objektom daneho chytraka sa stala. Naco teda zivit tuto nikam neveducu debatu?
    • 5 posts
    9. júna 2013 12:28:18 CEST
    ..trebars tým, že sa opýta ostatných, či s ním niekto má skusennosti ...a nejdem hned po prvej kávičke na hratku ako poznamenal kenny .....
  • 9. júna 2013 8:01:11 CEST
    Pytas sa ci je switch dobry sub. Uz samotna otazka nema logiku,lebo porovnavas neporovnatelne.Bavime sa o normalnom zdravom switchovi.Sub je sub a switch je switch.Switch ma ine preferencie a ocakavania a ponuka partnerovi inu skalu prezitkov ako sub.Tp neznamena ze je menej kvalitny partner.To je ako keby si sa pytal ci moze byt paradajka dobrym jablckom. To sa proste neda porovnat.Je uz potom vec princezny,ci ma chut na jablcko alebo na rajcinku.A propo,moze byt switch dobry dominant? To je to iste len v bledomodrpm.Ale inak ma tato tema bavi :-)
  • 9. júna 2013 0:51:21 CEST
    Jak to tak čítam sem, tak podľa niektorých by určite bol psychopat aj Shakespeare, že si dovolil napísať hru Skrotenie zlej ženy.:D

Toto fórum je len o slovíčkarení, ale poviem teda niečo aj ja: podľa mňa to chodí tak, že nikdy nemôžeš mať úplnú istotu, neh sa aj na hlavu postavíš. Nezistíš, nevieš, nerozkážeš - keď ťa má dostať nejaké psycho, tak sa to stane. A všetci policajti sa môžu aj na hlavy postaviť a po hlavách ti hliadkovať okolo domu.

Crowlie, podla tvojej teórie, mi to vychádza len tak, že si máme sadnúť a čakať na smrť.. tým chcem povedať len to, že blbé veci sa proste dejú a musíme s nimi žiť. Týmto tu si možno spustil zase len ďalšiu prízemnú dávku antipatie voči normálnym switchom. Asi nič viac.

Prirovnanie: je šanca asi tak 1:10 000 000 že ma vonka zrazí auto: a toto fórum sa ako snaží povedať že nemám preto chodiť na ulicu, alebo?

Paradoxne, čo som si ja všimol, tak zväčša sú to ľudia, čo majú uhladené správanie, lakonické reakcie a neutrálne ladené slova, ktorí sa ľahko otáčajú k podrazáctvu, falošnosti, neprajnosti ale aj k psychopatickému správaniu. To je nebepečné.. keď človek nehovorí to, čo si myslí.

Ale inak toto fórum je proste len paranoický žvást a je dosť vysoká šanca že dôjde aj k flamingu.
  • 8. júna 2013 23:32:09 CEST
    hlupucka moze byt ta co ostava vo vztahu s niekym kto je jej schopny jednu vrazit.. islo o to, ci je normalne byt vobec vyznavacom "podoboji" Ja si myslim ze nieje dobry sub, ktory dokaze byt D. A najhorsi sub je ten, ktory to ze chce byt vlastne D este aj zatajuje..to uz potom priznany switch je aspon transparentny a kazda sa moze rozhodnut ci to riskne.. ten s ktorym bola to nepriznal. Malokto dokaze prist na to co druhy skryva v hlave - nemusi byt preto hlupucky
  • 8. júna 2013 23:04:07 CEST
    kamaratka bola hlupucka, ze si neoverila s kym v skutocnosti ma do cinenia. ale ja tiez som switch a moj mm je vraj sub. ale ked sme v normalnom zivote tak mi je schopny aj jednu vrazit. myslim ze moje zle ja sa dostava na povrch hlavne kvoli tomu ze nieje moja submisivna stranka naplnena. ale zeby som bola nebezpecna?
  • 8. júna 2013 23:02:09 CEST
    Nie je súvislosť medzi tým, či je dotyčný switch (alebo čokoľvek iné) a jeho nebezpečnosťou.
    Navyše mám pocit, že tvoje (ako vidno s príspevkov nie len tvoje) chápanie switch-a je nesprávne.

Skutočnosť, že dotyčný prehlási nejako pomimo že vlastne je aj switch, a vlastne je aj dominant atď ale naozaj môže predstavovať istý varovný signál, že dotyčný nemá úplne jasno v tom, čo očakáva a čo hľadá.

A v tom prípade môže vypätá situácia v kombinácii s neskúsenosťou tvojej kamarátky byť naozaj príčinou krátkodobého skratového jednania z jeho strany (príklad: nemá skúsenosti, má nejaké fantázie a predstavy a očakávania, ale realita im nezodpovedá, dotyčný nevie rýchlo nájsť spôsob adekvátnej reakcie, a to "seknutie" je potom už len zámienka). Ak by si napísal detaily, dalo by sa uvažovať či išlo naozaj o skrat, "magora" alebo "premyslený čin".

Správanie človeka, odpovede na niektoré otázky a vystupovanie vedia napovedať mnohé, ale riziko sa nikdy nedá úplne eliminovať.
  • 8. júna 2013 22:50:32 CEST
    corwin
    "každa baba ked ide s niekym novym by si mala pozistovat s kým to vlastne ide"

Ako by to mala asi tak urobit, to ma teda celkom zaujima..

...napriklad tak, ze ked sa s niekym stretnem hned nejdeme na vec. Pripada mi to tu ako na zakladnej skole pocas sexualnej vychovy.
    • 8 posts
    8. júna 2013 22:48:47 CEST
    Byt switch nie je nespravne,je to iba jedna z moznosti a neznamena to automaticky ohrozenie,zvlast ak sa tym switch netaji.Dava mi moznost si ho nevybrat,ked mi to nevyhovuje.
  • 8. júna 2013 22:39:24 CEST
    Podobne prihody som uz pocul aj ja od kamosky. Tiez to bolo o chlapoch, ktori sa vydavali za sub a nakoniec sa z nich vykluli "dominanti" a dominu napadli. Ja by som ich nenazyval switch,, skor s diagnozou nejakej nevyrovnanosti. Zas je to len skatulkovanie, hadzanie do jedneho vreca...
    Ked je niekto switch a ma to o sebe napisane v profile, tak je jasne ze si rad\a vymiena ulohy. Casto prevlada bud sub alebo dom stranka. Ako tu uz corwin pisal, switch len tak pocas hrania neprepne.
    Taketo formy zoznamovani cez net su vzdy riskantne a moze sa vam to stat aj na azete ci FB...
  • 8. júna 2013 22:09:08 CEST
    Musim uznat, ze toto je jedno z najzabavnejsich for ake som tu kedy videl :))))