3. decembra 2014 1:52:53 CET
vsetci ste sa do shadowa pustili... ano, je fakt, ze vsetci fungujeme na zaklade akcie a reakcie... no pred par dnami ma jeden stary kamarat zaskocil vetou "vies, co je na tebe najzvlastnejsie? ty neklames... teraz je u ludi bezne, ze klamu a prisposobuju si realitu podla toho, ako sa im to hodi, u teba je istota, ze plati, co povies... a nielen par dni, to sa uz casto nevidi"
...myslim, ze to shadow myslel viac vseobecne a filozoficky, vobec nie ako kritiku alebo zhadzovanie subiniek... ved ich zboznuje, preto je tu, nie? :)
...suhlasim, ze vacsina ludi, kt. sa stylizuju do submisivnej pozicie meni nazor rychlejsie ako ponozky... ako tu bolo uvadzane, nepridu na dohodnute stretnutie, neplnia, co slubili a vymyslaju si, aby sa obhajili aj pred sebou, nielen pred dominantom... no nemyslim si, ze je to o ich submisivite...
ako povedal jurosik, ked je subik/subinka zviazany a bezmocny, vtedy poslucha a robi, co sa od neho ziada, no problem nastava pri "navrate do bezneho zivota" ...ak to je iba o "pohrali sme sa a ideme si po svojom", je to ok, ale pri dlhodobejsom vztahu, kt. ma byt zalozeny na vzajomnej dovere, ucte a laske je problem...
z mojho osobneho postrehu, vela muzov sa stylizuje do pozicie subika nie preto, ze by to tak skutocne citili, ale preto, ze je to pohodlnejsie... v style "ulovi ma, postara sa, urobi ma... ja nemusim nic" ...toto nie je submisivita, ale pohodlnost... vo chvili, ked nieco nie je podla jeho "vysnivaneho scenara", tak neuveritelne rychlo "zmeni nazor" a potom sa zacina seria vymyslov, klamstiev a ktoviecoho vsetkeho...
pre mna je submisiv muz, kt. sa v istej chvili zastavi... kludne moze pobehovat ako steniatko a vystekavat, robit drahoty alebo skusat hranice... ved o tom to je... ale ked pociti, ze tymto prestrelil, z ucty k zene - vladkyni sklopi oci a chvilu caka... takych muzov uz je malo... nemusi to byt moj subicek... toto funguje vseobecne... nehovorim o podrobeni... moze to byt par sekund... ale medzi dominantom a submisivom toto prirodzene funguje... "lenivci", kt. sa iba na nieco hraju su vsak bez hranic...
...no ako hovori jeden moj stary priatel "vsetko neodkomunikujes"