5. decembra 2014 6:54:06 CET
re Antikapitalista
Nesuhlasim s:
- nemozem si zobrat Ancu z dol.konca bo je vydata... som diskr...
Nie si, ona sa moze rozviest a nasledne sa mozete zosobasit, teda ak ta chce :)
Nie, nemôže... lebo o tom rozhoduje súd a jej manžel s tým nebude súhlasiť a súd to neschváli... bohužiaľ.
- nemozem sa zosobasit s babikou, zvieratom
Vychadza to z logiky veci, ze ide o dvojstranny ukon, ako ti babika alebo zviera vyslovi suhlas?
Aha, čiže jedinou prekážkou je nejasné vymedzenie prejavu súhlasu?
V prípade bábiky by som navrhoval potrasenie rukou a v prípade zvierať uprený
n-sekundový pohľad (
n môže byť druhovo závislé, napríklad pre moderných ľudí je vraj n>=7).
Súhlasíš?
- nemozem si zobrat svoju sestru za zenu... som diskr
Nuz , ano, tu to je dane tym, ze sa z takychto zvazkov rodia vo vysokej miere postihnute deti, mentalne aj fyzicky, takze verejny zaujem na preziti/zdravi populacie prevysuje nad vasimi individualnymi zaujmami so sestrou
Nuž tak nám prezraď, aké deti sa rodia z homosexuálnych zväzkov...!
A je to tu – „verejný záujem“. Prečo sa potom ten verejný záujem, ktorý prevyšuje nad individuálnymi záujmami homošov, nectí aj pri postoji voči prípadným homosexuálnym zväzkom?
Dedenie, zdr stav, ine
ok, tak moze sa neist formou institutu reg.partnerstva, ale sa jednotlivo posilnia/upravia znenia tychto zakonov, ale potom bude problem, ze ako preukazete ze ta konkretna osoba je Vas partner? Ze nedosiel do nemocnice niekto iny /ste v kome, dobehne byvaly milenec...alebo umrete a dobehne na dedenie byvaly/... lebo keby ste mali reg.listinu, tam je uvedene, kto tie prava vykonava, s kym konkretne mas ten reg.zvazok /vid.sobasny list/
Ako by som to preukázal? Napríklad notárskou zápisnicou. Tak či onak by na to bolo treba nejaké verejné listiny.
Ako hovoríš, nebola by to žiadna veda, dokonca by sa to dalo ešte zjemniť, rozšíriť a zovšeobecniť. Na mnohé z tých vecí by malo stačiť splnomocnenie, ktoré by som navyše mohol dať komukoľvek, komu uznám za vhodné.
- milenci / muz a zena/ su diskr. proti manzelstvu
Nie su, mozu sa rozhodnut pre manzelstvo, ale homo sa nemozu pre neho rozhodnut, resp. mozu ale nic z toho-neziskaju ten pravny status, ale milenci muz a zena ak sa rozhodnu, tak za zakonom stanovenych podmienok ho dostanu vzdy
Aj homoši sa môžu rozhodnúť pre manželstvo!
A dokonca ho môžu uzavrieť bez akéhokoľvek povoľovania (na rozdiel od rozvodu)...
Čoby z toho nič nemali! Získajú z toho hospodárske výhody. A sobášny list.
A aj homošov za zákonom stanovených podmienok (odlišného pohlavia) zosobášia vždy.
A potom, aj na Západe sú „diskriminovaní“ všetci, ktorí sa ako ženatí alebo vydaté nemôžu oženiť alebo vydať. Napokon, mnohoženstvo / mnohomužstvo (na západe predstavované manželsko-mileneckými vzťahmi) sú určite prirodzenejšie než homošské zväzky.
Niektorí homoši tvrdia, že vraj im ide len o „pečiatku od štátu“. Ja však tvrdím, že im ide v prvom rade o získanie bezdôvodných hospodárskych výhod. Preto vznikla potreba dať do ústavy to isté, čo je už teraz v zákone, aby sústavní údi pod kadejakými antidiskriminačnými zámienkami, ktoré majú oporu v ústave, nemohli podmyť, vymyť, vyprázdniť a z koreňov vyvrátiť zákon o rodine.
Isteže, aj manželstvo sa zneužíva na získavanie hospodárskych výhod. Bohužiaľ. Ale to by malo byť dôvodom na úpravu manželstva, a nie na zavádzanie ďalších nezmyselných napodobenín!