4. januára 2015 20:02:34 CET
1. Nesuhlasim s akoukolvek formou umyselneho urazania. Nielen u Badesama ale aj ostatnych. Zazil som tu urazky od ludi, ktorym som veril, od tej doby tu neverim nikomu.
2. U mna ma taky Dominant ban na Workshopy a oznamujem ich na posedovych stretkach BA senatu. Zalezi na zavaznosti. Ak ide o SSC, RACK alebo porusenie zakladnych ludsky prav tak je to okamzite ban. Ak ide o priestupok druhu osocovania, urazky, obmedzovania a problem s komunikaciou, bude upozorneny. Na najblizsom stretnuti nemam ziadne meno. Na workshopoch bolo zatial malo ludi a klud. Z reci a pismeniek, na to nereagujem. Konflikt Black vs Dabelsky ci Corwin vs Badesam, u mna maju dvere otvorene kym si ich nezavru.
3. BDSM je ako kazda ina subkultura. Su tu majetny a nemajetny. Su tu investory a zakaznici, robotnici a kritici, z kazdeho rozku trosku. Majetnejsi si uziju viac BDSM v zahranici kedze sukromne hry su tam drahe (radovo v tisickach eur) a velmy kvalitne. Verejne akcie su niekde v strede. Vstupne napriklad na fesselspiele vo Viedni stalo 249,- EUR v predpredaji na 3 dni. Musim ale podotknut ze tu nejde o majetok. V zahranici ludia co ziju BDSM a samozrejme so vsetkym co k tomu patri, maju svoje oblubene akcie, vedia si ich zaradit podla priorit a "nasetrit" si na ne. Ty chudobnejsi chodia na kecacie stretka pripadne na veltrhy. Kapitalizmus tu spravil celkom slusnu skalu medzy tym co chces, a tym co si mozes dovolit. Na druhej strane barikady su potom ty, ktory chcu ucinkovat. Ak su talentovany, su pozyvany na rozne hry a podujatia, dohodnu sa snima podmienky a dostanu za to slusne zaplatene. Slovensko je na tom tak trosku inak. Uvidime ci sa tu podary nieco v buducnosti.
Uf, dufam ze som nic nevynechal :D