27. augusta 2015 14:34:21 CEST
Taaaak, mam za sebou dlhu kavicku a vsetky stranocky:)
K teme vlakna - nevidim nic zle na tom, ked sa predmet diskusie odkloni od svojho povodneho zadania. Zjavne sa viaceri maju potrebu vyjadrit a zaujima ich to, mna nevynimajuc. Nas zivot nie je cely o BDSM, preco sa takto ohranicovat co do predmetu diskusie, ked nas zjavne vedia „rozohnit“ aj ine temy?
Tema deti, pedofily a ich denny kontakt s detmi v ramci nejakej profesie – ak by som mala zostavit taky rebricek hodnot, prvenstvo by urcite vyhrala psychicka a fyzicka bezpecnost dietata. A az na dalsie pozicie by som radila ine zalezitosti – ako je i kvalita vzdelania, ked uz ste ju tu spominali. Neviem, ci s tym vsetci suhlasite, ja pevne verim, ze ano. A robila by som vsetko preto, aby som eliminovala vsetky mozne rizika, ktore by mohli narusit ich bezpecnost. Ak niektori tvrdite, ze pedofily by boli diskriminovani, ak by nemohli zastavat taketo profesne funkcie, tak ja osobne by som ich diskriminovala (podla tejto definicie).
Ked su deti male a vsetko chytaju do ruk, eliminujeme rizika tak, ze vsetky ostre predmety schovavame mimo ich dosah (mozno aj take, ktore by im nikdy neublizili). Kec ide mamicka na prechadzku s dietatom, ma ho stale na ociach, aby eliminovala rizika, ze by mohlo samo vyviest lumparen alebo by mohlo prist do styku i s nebezpecnymi ludmi. Rovnaky pristup vidim i u pedofilov. Preco neeliminovat i tieto rizika u deti? I napriek diskriminacii. Ja osobne to za diskriminaciu neberiem, i keby boli taki odbornici, co tvrdia opak. Ja neviem...... ja si myslim, ze clovek, ktoremu zalezi na druhych ludoch a je si vedomy svojich uchyliek, ktore by mohli byt nebezpecne pre druhych, tak by sa sam tomu chcel vyvarovat a nevyhladavat pokusenia. A ak by aj pedofil chcel nejako pomahat detom, tak urcite existuje xy moznosti, ktore by mu to umoznovali a neprichadzal by takto do velmi blizkeho styku s detmi. Medzi detmi a ucitelmi sa podla mna vytvaraju iste puta.