Forums » Nekategorizováno

Obraz spoločnosti o BDSM

• 25. augusta 2015 20:21:24 CEST
    Aj mna vzrusuje chodit v balonaku skoro naha, ale nastastie nestrasim nic netusiacich panov:-) .... idem sa nad sebou zamysliet:-)
  • 25. augusta 2015 20:10:19 CEST
    Si zabila
  • 25. augusta 2015 20:07:08 CEST
    Tady i na ixku figurujou stále ti stejní lidé a vždy se stejným tématem,což neznamená tedy to,že jich je dvakrát tolik.Narušení jedinci -nebo ať se jim říká jakkoliv,nevyhledavaji tyhle stránky pro bdsm,ale jen kvůli své deviaci a snaze o její zhmotneni.je to jak chlápek v balonaku,co se rád obnazuje.taky bude akcnit v parku v nějakým křoví a neznamená to,že park nese nějakou vinu..Jen bohužel je nachylnejsi na návštěvy tohoto charakteru.Takže stejně jako malé dítě ví,že parčík nese tuhle možnost,měla by i dospělá osoba vědět,že pokud nějakej myslitel sní o sněžení jejích pohlavní orgánu,tak že je něco špatně.
  • 25. augusta 2015 19:04:21 CEST
    Mas pravdu. Vyjadril som sa zle. Neslo mi ani tak o zlocincov. Skor o ludi s psychickou poruchou. Ked si clovek precita obcas fora tu a na xku a co tam vybrane kusy popisu, tak sa nemoze hovorit o psychicky zdravych ludoch.
    • 13 posts
    25. augusta 2015 7:00:44 CEST
    a z čoho máš taký dojem že medzi BDSM+ je viac zločincov ako medzi bežnou populáciou. Ja poznám len jedného (aj to v česku) čo bol v base. Z bežných ľudí ich určite poznám viac.
  • 24. augusta 2015 23:04:22 CEST
    Suhlasim s HT, ze je hlupost ovplyvnovat pohlad verejnosti na BDSM. BDSM nech si ziju ludia BDSM pozitivni, pokial tym neublizuju svojmu okoliu. Len moj nazor je, ze je tu percentualne viac ludi nachylnych prekrocit hranice zakonitosti ako inde. Ludia si proste musia davat pozor s kym sa stykaju a stretavaju a do koho ruk sa oddaju. Aby neskoncili ako ta Talianka ....
    • 13 posts
    24. augusta 2015 13:51:33 CEST
    OK, beriem na vedomie
    • 13 posts
    24. augusta 2015 13:48:36 CEST
    veď so mnou nekomunikuj, mne je to jedno. dovtedy kým budem od teba čítať, že som blbec, tak dovtedy ten blbec bude poukazovať na hlúposti, ktoré píšeš a skutočne ver mi, že veľakrát som ticho a nezareagujem radšej...

keď ti je jedno, čo si myslím, tak na mňa nereaguj, lebo reakciou dokazuješ, že ti to jedno nie je. vidíš, zase hlúposť, ktorú si napísal...
    • 13 posts
    24. augusta 2015 13:42:18 CEST
    minule si ma naštval tak, že od vtedy s tebou nekomunikujem. Stále robíš na tom aby som prestal robiť aj výnimky. "Hneď v prvej vete máš hlúposť". Je mi jedno čo si myslíš ty, ale ak môžem poprosiť takéto výrazy nepoužívaj tak ako keby to bol fakt. Ty si mysli čo chceš. Každá choroba sa liečiť dá. Nie každá sa dá vyliečiť. Ale liečiť sa dá asi každá. Ak si atestovaný, alebo aspoň študovaný doktor, tak sorry. Možno sú výnimky. Homosexualita napr. sa liečiť nedá a je nezmysel sa o to aj pokúšať. Ale aj to sa v nedávnej minulosti dialo. Takže niekedy to bolo považované za chorobu a teraz už nie. Snáď sa dožijeme aj toho že iné sexuálne preferencie, ako je napr. sex s osobou opačného pohlavia v misionárskej polohe, raz nebudú ani u nás klasifikované ako choroba.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 13:27:06 CEST
    O tom by sa sice dalo polemizovat... ale tak ako jednotna pravda neexistuje, tak neexistuje ani jednotny nazor za to co je normalne. Vacsinou sa za to poklada v danej kulture majoritny nazor a vzorce spravania. Ci by to malo byt v klasifikacii alebo nie potom zalezi od vyssie uvedeneho pre danu kulturu. V zasade som len chcela poukazat na to, ze je tazke resp. takmer nemozne urcit hranice pokial su niektore praktiky BDSM este priraditelne k normalnemu resp. akceptovatelnemu spravaniu a kde je hranica za ktoru uz ide o deviacie. V zasade to asi zavisi od hranic kazdeho z nas. Niekto sa zastavi pri lahkom spank a iny ani invazivne zasahy do svojho tela potrebne pre dosiahnutie vzrusenia nepovazuje na nieco nie normalne. Holt kazdy sme ini a delit nas na normalnych a nenormalnych tak nema vzdy zmysel. :)

Hrozne_trdlo: suhlasim s tebou, liecitelnost nie je podmienkou zaradenia do klasifikacie chorob.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 13:24:35 CEST
    hneď v prvej vete máš hlúposť. chorobu predsa nemôžes posudzovať podľa toho či sa dá vyliečiť, potom napr. rakovina by nebola choroba... o.i. tu sa bavíme o poruchách správania, ktoré sa dajú celkom určite liečiť resp. aspoň zmierniť ich negatívny vplyv na konkrétnu osobu, resp. na komfort jej života...

edit: som presvedčený, že ľudia alebo zvieratká sú stavané tak, aby vrchol, uspokojenie dosiahli pohlavným stykom. keď napr. niekto nedokáže dosiahnúť takým spôsobom uspokojenie, ale napr. musí pri tom niekoho zmlátiť do krvi, alebo musí dostať on, tak je to porucha, odklon od normálu, ale spoločnosť predsa takého človeka neodsúdi, rovnako ako neodsúdi niekoho s dysgrafiou či dyslexiou...

poruchy správania, ktoré však už poškodzujú alebo ubližujú inému, sú klasifikované ináč. napr. ide o zoofíliu, pedofíliu, nekrofíliu a pod. tam spoločnosť už chráni poškodeného.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 12:50:42 CEST
    nie je žiadny dôvod aby to bolo v klasifikácii chorôb, lebo sa to nedá nielen že vyliečiť ale ani liečiť. Podobne ako homosexualita. Či je to nejaká "porucha" o tom sa dá diskutovať. Určite je to odchýlka od bežného správania väčšiny. Ale je otázne čo je "bežné" správanie a čo je "väčšina". Keď niekoho vzrušuje masturbácia ako spomína HT a bežný sex nie tak je to proste tak. Dá sa utlmiť aby vôbec nemal chuť masturbovať. Ale určite nezačne miesto toho sexovať s opačným pohlavím. Ak BDSM+ nopoškodzujú iných (a tiež seba ) tak je to v pohode a určite nepotrebujú liečiť nejako.
  • 24. augusta 2015 12:48:58 CEST
    Laisla sulasim s tebou. Bol to iba priklad
  • 24. augusta 2015 12:44:55 CEST
    Mozno este doplnim. Nemusim byt Dom vyslovene sadista a sub masochista ktorý ma potrebu sa poskodzovat.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 12:40:44 CEST
    • 13 posts
    24. augusta 2015 12:38:59 CEST
    tuším niekde bola taká definícia alebo klasifikácia, že keď jedinec preferuje túto "uchylku" pred normálnym sexom alebo uspokojením, tak je to už porucha. ale neviem či si to dobre pamätám. napr. masturbácia je úplne v pohode, ale akonáhle jedinec už preferuje masturbáciu pred sexom, prípadne začne sex odmietať, tak už je to chápané ako chorobný stav. teda analogicky napr. v bdsm, keď niekto nedokáže dosiahnúť vyvrcholenie ináč ako pri výprasku, tak je to už klasifikované ako porucha v správaní. ale tu sa môžem mýliť.

tak či tak je hlúposť snažiť sa ovplyvniť pohľad verejnosti na bdsm, lebo to nie je dôležité a bdsm+ ľudia nie sú žiadným spôsobom diskriminovaní v spoločnosti a to že im niektorí nerozumejú? veď ja tiež nemusím chápať, prečo sa niekomu páči trampling, spank ale tolerujem to, rovnako ako mňa tolerujú iný s "labkami"
    • 13 posts
    24. augusta 2015 12:31:16 CEST
    Sice to z klasifikacie poruch mozno vypadlo ale da sa na to pozriet ako na dlhodoboopakovane sebaposkodzovacie tendencie u sub a na druhej strane u dom ako na zalubu v sposobovani bolesti a pripadne psychickeho tyrania resp. sposobovania deprivacii (aj ked so suhlasom sub), tak tieto prejavy spravania by sa urcite nasli v niektorych dalsich psychickych poruchach. Problemom je vsak stanovenie nakolko je to u konkretnej osoby iba mierny odklon od normalu a kedy je to uz porucha ...
    • 13 posts
    24. augusta 2015 12:25:50 CEST
    Nemôžme brat zodpovednosť za každé hovado ktoré v rámci bdsm urobí nejakú hlúposť alebo nedaj bože ozaj niekoho zmrzačí alebo zabije. Môžme akurát tak upozorňovať.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 10:18:49 CEST
    v množstve civilizovaných krajín to už z klasifikácie psychických porúch vypadlo. Niektoré, hlavne katolícke krajiny, s tým problém majú, respektíve rozloženie politických síl je také že sa s tým politici nezaoberajú proste. Fakt nie sme psychicky chorí. Väčšinou.
    • 13 posts
    24. augusta 2015 10:16:12 CEST
    Breivik postrieľal 70 deciek. Bol to muž, Nór, katolík. Nikto po tom netvrdil že Nóri, muži alebo katolíci sú vrahovia detí.
    Na druhej strane, ak dom svojho sub ovláda psychycky tak že je na ňom celkom závislý tak to myslím tiež nie je celkom OK.
  • 24. augusta 2015 10:12:50 CEST
    ale keď sa nad tým zamyslíš, tak tá diagnóza ja správna, lebo je do určitej miery odklon od "normálu", ale veď to je úplne v pohode predsa. to že to spoločnosť akceptuje je jasné, keďže nie je to správanie v zákone podchytené a nie sú za to žiadne sankcie. všetko je úplne v pohode, treba si to užívať a zbytočne nerobiť osvetu vo verejnosti, lebo to nie je dôležité.
  • 24. augusta 2015 10:08:38 CEST
    ja bdsm prirovnavam ku šachovemu kružku :D
  • 24. augusta 2015 10:03:25 CEST
    Tak isto ako v Bdsm sa nájdu hovadá tak aj medzi motrokármy, horolezcamy, filmovímy kajnšmetke. Hovadá tu boli sú a aj budú.
  • 24. augusta 2015 10:00:02 CEST
    To je tiež pravda, o tom vnímaní.
  • 24. augusta 2015 9:52:14 CEST
    suhlasim s jagoom. Ja ani telku nemam, na internete pozeram len to čo chcem a spravy to určite nie su. Je mi jedno čo si o tom mysli verejnosť. Tak či tak, to ako ja vnimam bdsm ma problem pochopiť aj zasväteny človek v tejto problematike. Takže na nejakych povrchnych člankoch mi vonkoncom nezaleži