Forums » Nekategorizováno

Obraz spoločnosti o BDSM

• 23. augusta 2015 9:31:14 CEST
    asi áno. preto som napísal, že vo vanilkovom vzťahu by zrejme toto muž so ženou neurobil, ale v d/s kde ju chce niekde dostať, tak začne s tým ako sa má správať subina, čo má a nemá robiť, ako má byť podriadená a ona len poslúchala, veď bola predsa subina...
  • 23. augusta 2015 9:27:51 CEST
    ide o to či oni dvaja to ako BDSM vnímali...to my už nevieme a ani sa nedozvieme...aj to pod kožu sa dá pocitovo...pokiaľ vieš vnímať čo ti vyhovuje práve tak prijímať a neprekročiť svoju hranicu aby si neochorel...človek by mal aj pri tom pocite vnímať triezvo...verím že chápeš
    a pokiaľ o tom nechceš... o dostatí sa pod kožu...proste jednoducho nezačínaj o tom
    ale ja ti rozumiem ako to myslíš a súhlasím náhodou
  • 23. augusta 2015 9:21:35 CEST
    keď ja stále budem tvrdiť, že práve v bdsm komunite je celkom dosť takých narušených, kde bol problém buď v detstve alebo nejaký komplex a práve toto správanie sa maskuje slovkom dominancia, ale nie o tom chcem...

minule som čítal, že niekto hľadá dominantnú osobu, ktorá sa psychicky dostane pod kožu. bolo to pekne napísané a ono to aj tak by malo fungovať. nie bezduché tlčenie toho druhého, ale práve to "psychično". no a v tom smere to čo bolo medzi nimi, tak bolo bdsm, lebo on sa jej skutočne pod kožu dostal, aj keď tie zverstvá už s bdsm nemali nič.
  • 23. augusta 2015 9:11:15 CEST
    ja sa na to pozerám skôr že ten človek bol narušený a nemá to nič spoločné s BDSM ja to v tom skutočne nevnímam ale je to len čiste môj pocit
  • 23. augusta 2015 9:04:16 CEST
    záleží ako sa na to pozeráš, ale v podstate to bolo bdsm. bola tam dominancia, submisivita, on pracoval s jej hlavou a ona mu bola podriadená. teda z toho pohľadu to bdsm skutočne bolo. to, že bol chorý, mal zvrátené predstavy a túžby, ktoré už s praktikami bdsm nemali vôbec nič spoločne, je tiež pravda.
  • 23. augusta 2015 8:54:48 CEST
    mne napríklad absolútne nieje zrejmé z tohto článku že sa jednalo o skutočné BDSM a takýto vzťah...myslím si že meno Gray a spomenuté sadomasochistické hry sú len ako okrášlené slovká redaktora...pripadá mi to akoby redaktor spájal toho netvora s BDSM
    • 13 posts
    23. augusta 2015 8:38:47 CEST
    skús zadefinovať čo myslíš výrazom "mám chuť ho (BDSM) neuznávať ani ja". BDSM existuje nezávisle či ho niekto "uznáva" alebo nie. Ak nejaký zločinec (a ešte zjavne psychicky narušebý) je chlap, neznamená to že všetci chlapi sú takí. Ale súhlasím s trdlom, že v D/S vzťahu a celkove vo vzťahu s dominantným partnerom musí byť ,imoriadne opatrná a partnera si čo najlepšie preveriť.
  • 23. augusta 2015 0:10:32 CEST
    realizoval svoje zvrátené predstavy pod záštitou bdsm. len to má s tým spoločné. on tú babu ovplyvnil, manipuloval, vysvetlil, že to čo urobí je správne, tak to má byť a ona ako poslušná subina, lebo takto sa má predsa správať subina, to robila... celé to bolo zastrešené bdsm, aj keď jasné, že o tom bdsm nie je a práve preto je potrebné byť opatrný a nebáť sa pýtať sa.

edit: koľkokrát subinky počuli od dominanta, takto sa má spravať subina, toto má robiť a pod. ale v bežnom vanilkovom vzťahu si muž nedovolí takto "manipulovať" so ženou, tam sú rovnocenní. tam by s takou deviáciou zrejme nepochodil a preto je z tohto pohľadu bdsm vzťah nebezpečnejší.
  • 22. augusta 2015 23:55:32 CEST
    A co ma tento psychicky naruseny jedinec spolocne s BDSM? Pisalek tam predsa musel zamontovat slovo grey. Bude to mat vacsiu citannost. Po svete beha vela narusenych jedincov, ktori sa hlasia ku vsetkemu moznemu. Kvoli tomu nemusi byt podtstata toho k comu sa hlasia zlou. Proste opatrnosti nie je nikdy dost a to si musi uvedomit nielen vyznavac BDSM ale aj kazdy bezny clovek.
    • 9 posts
    22. augusta 2015 23:39:37 CEST
    chcel som to už tu dať, len som nechcel zakladať tému. áno psychopat, ale tam je dôležité si všimnúť, že mal problém v detstve. podľa mňa toto nie je ojedinelý prípad a po svete behá veľa takých "dominantov" a preto stále tvrdím, že submisívni ľudia by mali byť veľmi opatrní do akých rúk sa zveria a keď sa im čokoľvek nezdá, tak sa snažiť overiť si to ešte, alebo nebáť sa vycúvať. bdsm vzťah vyžaduje ešte väčšiu dôveru ako "normálny". dominancia nie je o nátlaku, v d/s vzťahu má byť dobre obom.

edit: hlavne je dôležité sa aj rozprávať s inými ľuďmi. pýtať sa ich na názor. mám takého a takého partnera. chce odo mňa toto a toto. správa sa takto. je také správanie normálne, lebo mne sa to nezdá. je to ešte v hraniciach d/s, má sa takto správať dominantná osoba, alebo je to deviant, psychopat a mám od neho utekať preč...