Forums » Nekategorizováno

Čo si myslíte o BDSM scéne na Slovensku?

• 24. januára 2005 12:05:50 CET
    Musim ti dať za pravdu:-) Na slovensku sa to rozbieha pomali ale rozbieha:-)
    Oganizuju sa stretavky napr. aj v Košiciach za to treba podakovať Dr. Jajbolitovy ktory ich organizuje pravidelne najdete ho na maili [email protected], Potom je tu Bdsm -klub Slovensko kde sa tiež schadzaju ludia ktory maju radi bdsm,.-)klub je na juhu Slovenska pri Novych zamkoch:-)
    • 13 posts
    10. marca 2010 15:08:44 CET
    Špecializovaný podnik nemajú ani v Čechách, aj keď sa nejaké pokusy občas objavia. Faktom je že aj počtom ľudí aj počtom akcií sa susedom na západe nepribližujeme ani náhodou. Nie je to iba počtom ľudí, v susednom Poľsku napr majú problém zorganizovať akúkoľvek BDSM akciu.(viď http://www.slunecnitvrz.eu/o-tom-jak-jsme-vyhraly-v-cechach-projely-v-polsku). Na druhej strane Slovensko je také malé že nie je problém vycestovať do Prahy, Brna, Budapešti alebo hoci do Mníchova. A tých niekoľko málo verejnejších akcií čo sa tu v posledných rokoch zorganizovali nemalo zase až takú katastrofálnu úroveň.
  • 10. marca 2010 13:46:35 CET
    sme prilis mala krajina/trh na to aby tu nejaka slusna BDSM scena existovala.. ale to sa tyka takmer vsetkeho. tych par kamaratov za BDSM scenu nepovazujem, aj ked je to vzdy lepsie ako nic..
    na slovensku napriklad nemame za cele tie roky ani jeden takto orientovany podnik (ktory by sa tu samozrejme neuzivil, takze pochopitelne). ak si chces zadovazit kvalitnejsie pomocky musis brat z vonku (cest par vynimkam, ale sortiment je velmi skromny), ak chces ist na zaujimavu akciu, musisi ist von.. nemame tu zhola nic

pokusy boli, ale vsetci vieme ako dopadli a co z nich zostalo

takze to tu aj nadalej vidim "len" na par skupiniek znamych a kamaratov, v lepsom pripade nejake sukromne kluby a platene sluzby. hold udel slovenska..

len tak pre zaujimavost prikladam na porovnanie prehlad z google stats
    http://bit.ly/altrWz

z ktoreho jasne vypliva aky je zaujem v okolitych krajinach a u nas..

btw prva pozicia ceskej republiky (drzi sa tam uz peknych par rokov) v celosvetovom rebricku je velmi zaujimava

kazdopadne zaujem na slovensku pomaly stupa
    http://bit.ly/bgKgkn

aj ked celosvetovy trend je uz skor opacny (vid. prvy odkaz) ..co je, ale pre slovensko typicke, takze zial neprekvapuje

nakoniec uz len poprosim potencialnych narodovcov, aby sa do mna neobuvali.. na slovensko mam nazor aky mam. je to mala krajina a pohybuje sa v rozmedzi moznosti ake ma.
  • 7. marca 2009 7:25:40 CET
    Nedokážeme eliminovať jednotlivcov ktorý sa nevedia slušne chovať ? Každá komunita, aj ta internetová ma svoje pravidla a myslím si že nestači pravidla mat ale aj vyžadovať ich plnenie.
    • 2 posts
    5. marca 2009 14:53:00 CET
    a dost lebo sa nastvem. nechcem aby ste na seba reagovali a ani na tuto moju poznamku nie. Proste klud
  • 5. marca 2009 13:52:11 CET
    boze to je zakomplexovany saso :)))
    • 5 posts
    5. marca 2009 12:29:48 CET
    Si neschopný zvládať otvorenú kritiku voči svojej osobe a preto máš X nickou pod ktorými útočíš na ľudí .Samozrejme útočíš na mna lebo verejne a pravidelne idem proti tebe . Si za 4 roky 1 človek ktorému vadím. To nie je nič nezvyčajné kto ta pozná vie že nemáš rad nikoho kto trocha na teba zaútočil alebo nesúhlasí stebov . Vieš len urážať a sťažovať sa na každého ale ty osobne si nic nespravil aby sa to zmenilo . Ak ti prekážam ja ani raz si mi to súkromne nepovedal do oči keď sme sa stretli a ani si sám nezorganizoval stretnutie kde by som ja mal zákaz vstupu .Tvoje počínanie hovorí za všetko . Ostatným ak máte som nov problém alebo vám niečo vadí napíšte mi to súkromne nech viem na čom som .
  • 5. marca 2009 10:54:38 CET
    to o hip hope bol vtip - a sedi to presne na bdsm. Je to take iste smiesne ako tu.

My sme sa videli v Povazskom podhradi na stretnuti. (Tolko k realnemu svetu) Kvoli takym ako som ja - urcite nie. Problem si najdete aj bezo mna.
    • 5 posts
    5. marca 2009 10:26:41 CET
    mno napisal si pekny prispevok, len problem je v tom, ze na rozdiel od IH, ktori sa tu prezentuju, my nechodime na fora o hip hopu, kedze mu nerozumieme a nedavame tam svoje rady, ako ma fungovat. No a BDSM komunita v urcitej forme existuje, len prave kvoli takovym ako ty, co dokazu len kritizovat a navazat sa do ostatnych, napreduje pomalsie. Ono je krasne vykrikovat tu na fore, ako je ti ublizovane, ked ta niekto oznaci za IH, ale preco niekedy nedojdes pokecat von do realneho sveta?
  • 5. marca 2009 9:59:21 CET
    Cheche, a ty si co spravil pre Slovensky Hip-Hop? :)))

Myslim ze bitie sa do prs co kto urobil pre BDSM scenu je irelevantne. Ak Ta to bavi, alebo zaujima, tak stretavas ludi, ktori su Ti podobni. Tzv "BDSM komunita" IMHO neexistuje a ako taka ani nikdy neexistovala.

Mne trosku vadi vsadepritomnost Blacksuna a to ako kazdemu auditoriu, foru, chatu, alebo stretku vtlaca pecat svojej demencie. Najviac by prospel slovenskemu BDSM ak by sa trosku stiahol a menej prispieval. Napriek tomu musim povedat, ze by ma neodradila jeho pritomnost lebo na vecierok nejdem za nim. Odradza ma tato vecna tema, ktoru Ty a tebe podobni riesite. Nebavi ma hadat sa o tom kto je IH, aky "nick" (ó toto mi tiez lezie na city) co kedy napisal, kto co vykonal pre BDSM a hlavne vecne ohováranie, stereotypy ktore si vytvarate a hlavne absencia rozumnej témy.

Dufam, ze si Ti moj prispevok nieco dal a ze sa zamyslis nad svojím prinosom a tým co si urobil pre slovensky Hip-Hop.
  • 25. februára 2009 22:38:18 CET
    ved to je presne ono, podla mna asz na tie jemne absurdne konflikty a par idiotov je to uplne v pohode.. a imho toto nie su veci, s ktorymi by ktokolvek z nas mohol nieco urobit..
  • 25. februára 2009 22:03:41 CET
    POdla mna je BDSM scena na SLovensku taka ako všade. Žabomyšie vojny a par idiotov to nevylepši a snaha par ludi to držať na nieakej urovni často narazi na kopu nekonštruktivnej kritiky. Žial kazdy vie teoreticky vraviet ako by to malo byt, ale nič preto nespraví, tak si kazdý vstupme trocha do svedomia, ako som k tomu prispel ja ?
  • 16. februára 2009 11:35:58 CET
    Suhlasim s tebou v tom, ze dianie na forach a na stretkach su dve uplne rozdielne veci.. Ono je to tak trochu aj logicke, ze na fore pod maskou anonymity kopa ludi nema problem si vybit svoje komplexy, pourazat kde koho a divoko si zaflejmovat, kdezto ked uz poznas niekoho osobne, tak predsa len volis slova citlivejsie, aj ked zrovna s niecim nesuhlasis.. Skor som narazala na to, ze kym na fore nad tym mavnes rukou, ked sa stretnes s negativnou strankou realnej komunity, predsa len to zasiahne trochu hlbsie.. Viem, ze ty ju tam nevidis, (stastny to clovek :) ), ale ja ano a nejdem sa tvarit, ze tieto veci neexistuju.. Ale ako vravi Horsana, aj to je ludske a treba si to vediet trochu vyselektovat.. Skratka a dobre, komunita a ludia v nej su taki, aki su, clovek postupne zisti, s kym si ma co povedat a koho nazor je prenho relevantny, takisto ako koho radsej obide a nad ktorym prispevkom len mavne rukou s tym, ze nema zmysel polemizovat.. Je to presne tak, ze najst sa da aj jedno, aj druhe, aj tretie, ide o to, vediet si vybrat a drzat sa toho, co mi vyhovuje a nie chodit a rozsievat zast voci veciam/ ludom, ktore mi nevyhovuju..
    • 5 posts
    16. februára 2009 10:18:40 CET
    Pozri , rozculujes sa nespravne ..ked je nazov fora bdsm scena na slovensku, tak urcite o madarsku si tu pisat nebudeme, aj ked moze to byt ako tema zaujimave, ale na to tu niekde forum tiez bolo ohladom zahranicnej sceny, a ked nie je, nic ti nebrani ju zalozit :-) ....a ked ta rozculi, ze sa niekto navaza do tvojich nazorov, tak preco potom ty hovoris o tolerancii, kazdy mame svoje nazory na nejaku vec, ale vzdy sa da dohodnut na nejakom kompromisu a nie sa tu hned urazat
  • 16. februára 2009 10:04:54 CET
    HBO myslím. Kdy to bude nevím.
    • 9 posts
    16. februára 2009 7:30:20 CET
    V ktorej Tv ten dokument pôjde? A vies kedy?
    • 9 posts
    16. februára 2009 7:21:46 CET
    Ked som sa registroval na Domina.sk pred 4 rokmi, dúfal som ze tu nájdem podobne orientovaných a rozumných ľudí. Mierne som sa sklamal a prestal som sem chodiť. Nazrel som sem zasa minulý rok a bol som príjemne prekvapený. Veľa sa za ten cas zmenilo k lepšiemu,možno aj preto som vytiahol toto fórum zo zabudnutia.
    A ze občas sa objavy nejaký hulvat je asi normálne. Stane sa to vsade.
    • 5 posts
    16. februára 2009 6:47:34 CET
    Stretnuti do roka je velmi malo ale z ludmi sa rozpravas kazdy den.A ked ideme vsetci na stretko ideme tam z urcitov naladov a zamerom preto sa to tam nerozobera vsetko .Vpiatok mate stretnutie porozpravajte sa otom
    • 13 posts
    16. februára 2009 1:17:33 CET
    skúsme si to roztriediť. BDSM scéna sú ľudia zúčasťňujúci sa nejakého diania, alebo anonymné nicky ktoré stále všetko kritizujú a vyvolávajú zvady, hádky a urážajú všetkých dookola. Ak sú to reálni ľudia, tí diskutujú väčšinou vecne. Komentáre so stretnutí, či už v KE, BA, BB, PB, PN sú skoro jednohlasne priaznivé. Jediná nepríjemná vec, ktorá sa za posledných pár rokov stala a o ktorej viem, boli zmiznuté peniaze na jednom stretku. Ale to sa možno stane občas aj v lepšej spoločnosti. Takže naozaj nechápem ten pesimistický tón väčšiny príspevkov.
  • 15. februára 2009 21:40:56 CET
    Ja mam slovensku BDSM scenu rad, ale mam na nu velmi kriticky pohlad. Chyba mi vecna diskusia a najma elementarna ludska slusnost.
    Skoro kazde forum sa tu obycajne velmi rychlo zvrhne do urazania a zabomysich hadok. Ani toto forum nie je vynimkou.

Kto vie anglicky, tak pravdepodobne nema problem najst fora, kde su diskusie neporovnatelne kvalitnejsie.
    • 7 posts
    15. februára 2009 20:08:11 CET
    Sme ľudia. Tým, že sme BDSM pozit., nie sme o nič lepší, ani o nič horší ako ostatné sociálne skupiny. Je logické, že sa medzi nami nachádzajú taký, aj onaký.
    Závisť, zlosť a zloba či pokrytectvo ľudí sprevádza rovnako, ako nezištnosť, priamosť a láska.BDSM komunita nie je výnimkou. Ak sa človek zorientuje, vie, ktorá strana rieky vyhovuje viac a ktorá menej. Vyberáme si vlastnú cestu a zodpovedáme si za výber.
    Slovenskú BDSM komunitu mám rada. Bez ohľadu na to, ktorú jej tvár mi práve ukazuje.

• 7 posts
    15. februára 2009 19:10:40 CET
    Vdaka za plnohodné slova len urážajte dalej. Ukážte sa všetci čo ste zač.
    • 7 posts
    15. februára 2009 18:52:07 CET
    Myslím si,že si uletel mimo témy a láskavo neskáč do ludí,ktorých osobne nepoznáš.A vôbec"Kto Ťa pozná?"Na to,aby Ťa táto komunita brala plnohodnotne,Ťa musí aspoň časť aj reálne poznať,takže sa nediv,že kriklúňov nemusíme.
  • 15. februára 2009 17:58:11 CET
    Máš pravdu. Všimol som si že balvaník je neustupný. Ale bolo by to dobré čtivo pre nejakú psychologičku.
  • 15. februára 2009 17:43:51 CET
    ak sa pripojiš ktomu čo robia ti hulvati len im na to nahravaš dostanu ta tam kde chceli a to ti snat zato nestoji a ako ta niekto taky urazi vidia to tu všetci a ver že sme mala komunita nato aby sa to neroznieslo kto je aky hulvat to ti musi bit dostačujucou satisfakcio;.)))inak sa puštaš do boja z veternimi mlinmi jedna odpovet hulvatovi je tak akurat ale nie viac ;.)))
  • 15. februára 2009 17:36:39 CET
    no lenže ja z času na čas jednám s ľudmi ako sa do hory volá tak sa znej aj ozýva. A uvádzal som nižšie že šliapat si po svojich názoroch nenechám.