30. augusta 2012 22:41:49 CEST
Add. Jajbolito: V zásade by som aj súhlasil a som rád že si to rozpísal.
Odpoviem ti úplne jednoducho: Ja osobne ľudí, ktorý nespájajú BDSM z intimitou a sexualitou - a teda - robia to takpovediac nevedomky nepovažujem za skutočne BDSM pozitívnych. Domáci útlak a nevyrovnané snahy (nazvime to otvorene takto) predstavujú pre mňa osobne - problém.
Okey, dajme tomu, že sú páry, kde to tým ľudom tak vyhovuje, príp. si skôr na to zvykli. (dominant s tým, že mu to vyhovuje, sub. s tým, že je lenivý, príp. neschopný zmeniť toto status quo). Ja osobne tento typ vzťahou, však považujem za problematické, kde to takpovediac vrie pod pokrývkou.
Rozhodne týchto ľudí neradím k BDSM pozitívnym ľudom. Ako by som ich nazval, presným názvom, nato ti odpoveď ale nedám lebo neviem. :)
Dôvod, prečo by som ich neradil k BDSM je jasný: Sane, sense, consensual.
Bod. číslo dva. Tvoj opis dominanta, je celkom uchvacujúci a sčasti súhlasím, nuž ale - musím povedať aj to, že ja vnímam ženu stále ako rovnocennú, emancipovanú bytosť a práve z tohto titulu, by som rozhodne nekládol nijaké nároky, v rámci sociálnej oblasti. Nemienim ženu vychovávať, robiť z nej niečo čo by som chcel z nej mať. Nemienim formovať jej osobnosť, to je výhradne jej vlastná záležitosť, zóna kde podla mňa nemá právo vstúpiť ani Pán.
Osobne ma taktiež inšpiruje skôr jej sebestačnosť, ktorú plánujem skrotiť len počas našich erotických fantázií.
Takto to vnímam ja, z pohľadu svojho dom. alterega. Toľko na margo dominancie, každopádne, vďaka za odpoveď, zobral som si z nej inšpiráciu.