3. júna 2011 14:46:31 CEST
Ja sa priklanam k certifikacii, aj k tomu, co pise Domina Margareta. Naopak, nechapem, preco to preboha niekto tak komplikuje a zase hlada typicke dovody, preco to URCITE nemoze fungovat.
Cely uspech a zaroven, najvacsi problem, je najst zodpovedneho doveryhodneho cloveka, co by sa certifikacii venoval, a nikdy by to nezneuzil. Ak sa za neho zaruci admin, bude to mat dost velku hodnovernost. Ak sa totiz nastrbi, nastrbi sa doveryhodnost celeho fora a padne to, kde to je teraz.
Osoba na certifikaciu ani nemusi byt s BDSM nijak spata, proste to moze byt niekto, komu sa ukazete, ze ste realny a zaregistrujete si nick. Pochybujem, ze by sa niekto iny, co to mysli so zoznamenim skutocne vazne, podujal na najake osobne navstevy... myslim si, ze to vyfiltruje vacsinu kecalkov, podfukarov, proste neserioznych ludi, proste zo strachu, ze nevedia, ake ochrany si touto certifikaciou niekto pripravil.
Ja si teda myslim, ze by to fungovalo dost dobre, nie absolutne vyborne, ale proste dostatocne dobre, v zavislosti, akemu moralnemu cloveku sa to zveri. Ale nerealne to vidim v tom, ze sa proste realne nenajde nikto, kto by obetoval cas certifikaciu naprojektovat, a najst toho vhodneho doveryhodneho cloveka.
Samozrejme, ja tam ta slabina, poslat tam nejakeho kamarata, ktory hovno vie, o co vlastne ide, a zaregistruje sa tam, a daruje niekomu svoj certifikovany nick, kto si poskvrnil neserioznym jednanim svoj predosly nick. Verim, ze takychto spekulantov je najtazsie sa zbavit a urobia vsetko pre to, aby nemuseli hladat pricinu svojho problemu, teda ich vlastnu neserioznost. No i tak si myslim, ze by to eliminovalo vacsinu neseriozneho jednania, a kto by chcel, stale by mal moznost riskovat a zapodievat sa aj obycajnymi nickmi.