Forums » Nekategorizováno

Fitness a stihla linia

• 5 posts
    23. októbra 2014 19:17:51 CEST
    kralovna, inak to mi je luto ze take nieco mas..drzim palce
    • 5 posts
    23. októbra 2014 19:15:25 CEST
    nespoliehal by som sa príliš na wikipediu, tam je dost bludov, ale skorej na niečo takéto ... http://is.muni.cz/th/252623/prif_b/Bakalarska_prace-Michaela_Zapletalova.pdf

alebo toto ... http://www.wikiskripta.eu/index.php/Antiarytmika

http://www.ordinace.cz/clanek/kreatin/

http://is.muni.cz/do/fsps/e-learning/kapitolysportmed/pages/16-4-vyziva.html
  • 23. októbra 2014 18:52:54 CEST
    Mna by velmi zaujimali prave pripravky, alebo postupy pri regeneracii svalov. To je moj hlavny problem, proti beznemu cloveku sa mi pomalsie regeneruju...takze nemozem napr. vobec cvicit, by som od bolesti nechodila 5 dní, a to doslova nechodila...saunu napr tiez neznesu moje svaly...mozno infra.

• 23. októbra 2014 17:43:41 CEST
    Vidim, ze celkom dobre zvladas. Budem reagovat podla poradia..z mojho uhla pohladu.

Buffered creatine - to jest tie rozne estery, fosfaty a pobodne zluceniny kratinu su kvoli lepsej absorbcii organizmu, kedze kreatin monohydrat sa tazko vstrebava a v krebsovom cykle aj tak ucinok robi kreatin fosfat. Vlastne energia a stah svalu ma za nasledok Adenozin-tri-fosfat, ktory degraduje na adenozin-di-fosfat a kreatin fosfat ho vlasne "nabija" naspat na tri fosfat. Ak som to dobre pochopil na wiki. Takze akakolvek forma kreatinu je ucinna, niektore viac a niektore menej. Buffered kreatiny maju vyhodu v tom, ze menej je viac a maju mensiu retenciu vody vo svalovom tkanive.

Samotnym argininom, ci jednodlivymi aminokyselinami (okrem BCAA) som nesuplementoval. Neviem ti v tomto povedat moje postrehy. Pri BCAA po cviceni som citil o trochu lepsiu regerneraciu a mensiu svalovicu.

Mikrotrhliny maju za nasledok zvysenu aktivitu satelitnych buniek (bunky nachadzajuce sa volne na svalovych vlaknach), hrubnutie svalovych vlakien. To je to zelane na rast..telo sa snazi tomuto stavu predchadzat a robi ich odolnejsimi - rast.

Aj tebe doporucujem multiproteinove napoje. cize minimalne 3-4 rozne druhy proteinov (pozor..rozlicne shaky mozu obsahovat len ten isty protein) a nie je vsetko zlato len srvatkovy protein alebo kazein - to su len derivaty mliecneho proteinu.

Kokosovy olej je naozaj fajn. To radim ludom. Ak nezozeniete, tak potom hned po nom je palmovy olej. (dostat napr v Tescu za rozumnu cenu, sediment nie je na zavadu pri izbovej teplote ciastocne tuhne, nelakajte sa..je to normalna vec) a predposledny je repkovy olej. Najhorsie z pomeru mastnych kyselin a 3 a 6 omega mastnych kyselin vychadza slnecnicovy olej.

Hydroxi citric acid - neskusal som, chytosan ako adsorbent mastnych kyselin som si kupil a daroval kamaratovi. Precitaj si clanok o sacharidoch, co som napisal este raz.

Vazne by som mal uz sa dokopat napisat o tukoch a bielkovinach. Vidim, ze zacinate citat...pomali, ale iste.
  • 23. októbra 2014 16:44:57 CEST
    nemusi ti to ´ hybat ´ zlcou ;)
    pre kazdeho je nieco ine umele
    pre mna rozhodne je:
    zlozenie Iont staru napriklad..
    invertný sirup 70%, regulátor kyslosti kyselina citrónová, maltodextrín, fruktóza, chlorid sodný, L-karnitín báza, kyselina glutamová, glycín, extrakt Garcinia Cambogia (HCA 50%), náhradné sladidlá aspartám a acesulfám K, laktát vápenatý, konzervačná látka sorban draselný, chlorid chromitý, aróma, farbivá beta-karotén, apokarotenal
    rozhodne to nemyslim v zlom. to len na margo toho ze ta to troska rozculilo :)
    a dik pozriem aj tie ine veci...
    zatial to nepotrebujem.
    vyhybam sa ak sa da umel. sladidlam a konzervantom
  • 23. októbra 2014 16:19:28 CEST
    Ja nemozem cvicit, bo mam svalovu chorobu, ale napr. na zvysenie regeneracie svalov pouzivam L-argnin, celkom zaujimava vec.

Musim suhlasit, ze ked sa vie ako s doplnkami narabat, urobia vybornu sluzbu.

Napr. Q10 v spojeni s rybim olejom je priam zazrak na energiu.
  • 23. októbra 2014 15:37:10 CEST
    Aby som ochránil dušu, používam Silmarillion.
  • 23. októbra 2014 12:15:53 CEST

Aby som ochránil pečeň, užívam silymarin. Chcem pridať YUCCU.

Kreatin je prirodzenou súčasťou ľudského organizmu, takže nejaké obavy nemám.

Nebudem ho užívať večne.
  • 23. októbra 2014 12:10:29 CEST
    Najlepšie je príjmať doplnky, ktoré sú už prirodzenou súčasťou organizmu ale pri cvičení ich treba vo vyššej miere. To označenie "umeliny" vždy trochu pohne žlčou
    • 5 posts
    23. októbra 2014 12:09:52 CEST
    ..k tomu kreatinu ..... http://www.goldfitness.cz/proc-nefunguje-kreatin-ethyl-ester%3F.html,rec,13

http://www.sportvital.cz/sport/vyziva-ve-sportu/kreatin/co-to-je-vlastne-kreatin/

to sa nebojíš, že ti to môže ublížiť?
  • 23. októbra 2014 11:41:03 CEST
    a nechcem ani nemozem zbytocne umeliny
  • 23. októbra 2014 8:16:35 CEST
    Moje výsledky za niekoľko mesiacov :
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10708615_394736317348877_6199839486570869865_o.jpg

Pred posilovaním si dávam creatin ethylester. Najprv som mal za zlé, že to obsahuje alkoholovú skupinu kedže som abstinent ale ukázalo sa, že vďaka tomu mám chuť cvičiť a lepšiu náladu on najrozšírenejší kreatin monohydrát udajne môže spôsovať skleslú naladu tak asi preto výrobca šiel týmto smerom.
    Spolu s kreatinom si dávam aj Argino Drink ktorý obsahuje ako Arginin tak Aj Glutamin.
    A počas cvičenia si dávamam Iont Star napoj ktorý doplní minerály a cukry počas náročného treningu.

Kedže cvičím večer tak v čo najkratšej dobe po docvičení si dávam rýchly protein aj kasein sučasne. Kasein je nočný protein aby sa počas spánku neodbúravali svalové bunky.
    Aminokyseliny BCAA sú vhodné aj pred cvičením.

Pri cvičení vznikajú vo svaloch mikrotrhliny a tie sa zaceľujú počas 48 hodinovej regenerácie, cvičím 3 krát týždene.

A čo sa diety týka tak vhodná je bielkovinová dieta, aby sa strácal tuk ale nie svaly.
    Dobrú skúsenosť mám s BioTech USA Ultra Loss Shake.
    Pri varení je vhodné prejsť na kokosový olej.

Na chudnutie teraz skúšam HCA s Chitosanom tak som zvedavý.
  • 22. októbra 2014 23:55:48 CEST
    Ešte že nie pako,,,no,,,
    A ja čo myslíš,takisto,,len som zabudol,že mám,
  • 21. októbra 2014 22:01:32 CEST
    ja nemozem zincicu. alergia. ale dakujem panko
  • 21. októbra 2014 22:00:43 CEST
    Kup si a pred behom vychlastaj
    Žinčicu,,,mnam,,,taaaak budeš utekať a zhodíš,,,
    Fuj,,,ledva som stihol sadnuť,,,
  • 17. októbra 2014 16:44:41 CEST
    Teraz sa da cez eShopy objednat naozaj kvantum roznych dobrych veci, nielen bdsm pomocok, ale aj doplnkov vyzivy. Silne ti doporucujem viaczlozkove proteiny. Pripadne si kup viacere odlisne naraz a zmixovat si to. Oplati sa to. A nezabudni...zivocisne bielkoviny su ovela hodnotnejsie ako rastlinne.

Update 19.10.: Este ma napadlo...a co kozie mlieko aj to je uz celkom bezne dostat. Pripadne vyrobky z ovcieho mlieka.
  • 17. októbra 2014 16:11:22 CEST
    Zalezi, ci si hakliva na na LAKTOZU (to je vacsinou problem - v EUROPE to ma asi 25-30% populacie). Alebo je tam alergia. Musis specifikovat problem.

Akurat nedavno som sledoval jednu prednasku (cez youtube), kde robili vyskum, preco niekto moze mlieko a niekto nie. Zistili, ze vela ludom chyba gen (je ich niekolko variacii), ktory produkuje enzym laktazu, ktora stiepy laktozu na glukozu a galaktozu. Ak ten nemas, alebo ho mas len v obmedzenom mnozstve, mas problem pri traveni laktozy, lebo sa ti nevstrebe v tenkom creve, prechadza laktoza do hrubeho creva a tam z toho ziju koliformne bakterie, z ktorych mozes mat riedku stolicu, zapchy, plynnatost...a podobne šmakolády.

Ak je problem v alergii na mliecny protein, potom ti doporucujem suplementovat stravu proteinmi bez obsahu mliecnych zloziek. (daju sa kupit aj aminokyselinove pripravky - to jest protein nastiepeny enzymom PROTEAZA -alfa, beta....atd. na rychlejsie vstrebavanie do krvneho riecistia). Ja som pouzival pecenove, masove, vajecne a zemiakove proteiny + mliecne, srvatkove, sojove - tieto ale ty nemozes. Cim pestresie zlozenie bielkovin - tym vacsi podiel najmenej zastupenej aminokyseliny - tym lepsia regeneracia tela + lepsia imunita. Vsetko v tele sa robi z bielkovin (aminokyselin) O tom napisem, ked sa mi bude chciet. (zlenivel som).

Staci takato odpoved? Ak chces riesit detail, prosim SS.
    • 2 posts
    17. októbra 2014 7:50:04 CEST
    Viete ešte utekať pred poľovníkmi,,,,?,,,
  • 16. októbra 2014 23:07:22 CEST
    viete este skakat cez svihadlo?
    • 2 posts
    14. októbra 2014 20:15:03 CEST
    Rado sa stalo, ja tiez nemozem mlieko, tak som to preskumala.
    Ta hovadzina by mala byt novinka, idem ju sama este len vyskusat :)
    • 2 posts
    14. októbra 2014 20:13:36 CEST
    Kralovna,
    dakujem velmi pekne.
    hej pozerala som Pea..
    aj brown rice. hovadzia mi ani nenapadla- pozriem.
    • 2 posts
    14. októbra 2014 19:36:35 CEST
    - konopny protein

- hrachovy protein
    http://www.superfoodshop.sk/kategoria-produktu/rastlinne-bielkoviny/sunwarrior-proteiny/w.superfoodshop.sk/kategoria-produktu/rastlinne-bielkoviny/sunwarrior-proteiny/?gclid=CJ-4oZTXrMECFQQcwwodbQsAQQ

- hovadzia bielkovina od kompava.sk
    http://www.kompava.sk/produkt/hovadzi-protein-kompava-beef-tablets.html
    • 9 posts
    12. októbra 2014 8:49:45 CEST
    Utekal som 20 metrov na vlak,,
    Stačí to ako fitness,,,?,,,
    tak len sa pýtam skusených,,
  • 11. októbra 2014 13:49:26 CEST
    ..si skôr chcel napísať, že si miesto dominy oblboval na pokeci a nie, že si riešil realitu...
  • 11. októbra 2014 13:28:45 CEST
    Pardon, ze zatial nepokracujem clankoch o vyzive a rozpisovani sa.

Tym zenam/dievcatam, ktore ma bombardovali cez SS ohladom pokracovania Vam oznamujem, ze to urobim neskor dalsimi prispevkami, ale riesil som za posledne tyzdne realitu a virtualitu som zanedbaval. Tak preto aj moje neskore odpisovanie na SS.

Dakujem za podporu a zaujem (ten opodstatneny).

Tym, ktory tuto temu zahltili balastom, mali by ste svoju energiu venovat inemu (realite, rodine...). Naozaj je tu vela ludi, ktorych to zaujma! Zbytocne odradzate ludi, vela novacikov má, ci malo potom strach pripojit sa realne ku komunite, tak ako som to uz pocul viac krat u Zemana, kvoli Vasemu agresivnemu a vulgarnemu vyjadrovaniu. Neviete, ake zlo cinite!