Forums » Nekategorizováno

Certifikacia (ano,nie?)

  • 7. augusta 2012 18:31:44 CEST
    VeDr úplne s tebou súhlasím, a ešte podotknem, že niekomu by to mohlo aj spôsobiť problemy v práci, slováci sa musia ešte vela učiť o tolerancii....
  • 7. augusta 2012 17:03:37 CEST
    Samozrejme.. chapem. No certifikacia nie je povinna, je to len doplnok pre tych co sa certifikovat chcu a vzhladom k tvojim prioritam ju v podstate potrebovat ani nebudes.
  • 7. augusta 2012 15:09:50 CEST
    Ja osobne by som mala menší problém označiť ľudí, ktorých poznám ako poslať niekomu (aj ked je to admin) svoje foto.

    Napr. Ja som na tejto stránke registrovaná hlavne kvôli informáciám, radám, nápadom a trochu aj kvôli rozhovorom. A ked sa mi s nikým dobre píše, je mi v podstate jedno kto to je a či je tým za koho sa tu vydáva.
    Ak si chce niekto niekoho overiť nech si s ním dohodne kávu a bude si na istom.
    To je môj názor a ak by bolo treba civilné foto na ďalšie fungovanie môjho profilu tak by som sa ho vzdala.
    A nie je to preto, že tu zavádzam. Ale niektorí ľudia tu majú aj deti, alebo bývajú v malom meste, prípadne majú partnera ktorý nevie o ich "záľube".
    Takže ak by mal niekto problém s certifikáciou nemyslím si, že by to bolo len tým, že klame.
  • 23. júla 2012 4:00:43 CEST
    Certifikacia je jednoznacne krok vpred a osobne nevidim ziadny problem v dovere v admina, nech uz je to ktokolvek. Zverujem mu predsa svoje sukromne data, postu, hesla, fotky.. cokolvek bude chciet si v db vyhrabe. Tak kde by mal byt problem s neverejnou certifikacou?

    Nehovoriac o tom, ze realizacia na urovni stranky je o minimalnom zasahu do kodu.

    Alebo sa tu len nikomu nechce certifikaciou zaoberat?
    • Moderator
    • 33 posts
    21. júla 2012 11:05:23 CEST
    Certifikaciu zatial neuvazujeme, kedze je to dost citliva tema, a uzivatelia casto nechcu zverejnit, kto sa s kym pozna. Neverejna certifikacia ma podla nasho nazoru viac nevyhod ako vyhod... Zatial to skusime nechat tak ako to je - cize mazat uzivatelov, pripadne obmedzovat niektore funkcie pre nich na zaklade hlaseni od inych uzivatelov, resp. podla nejakych nasich zisteni.
    • 7 posts
    20. júla 2012 10:21:50 CEST
    Nebudem citat zdlhave prispevky, len napisem svoj nazor - certifikacia je SKVELY NAPAD !!!

    Presne ide o to ze jednak sa bude vidiet napr, ze za zenskym nickom je skutocne zena. Ze muz nie je len kdejaky honic, pubertiak, alebo ine individua, tymto mam vlastne otazku aj na Admina (ked uz ho tu teraz mame) - planuje sa zaviest nejaka certifikacia ?

    Myslim ze ludom ktori to myslia vazne by to velmi prospelo
    • 5 posts
    18. júla 2011 10:01:52 CEST
    .....a kde je istota, ze nebude tlacidlom"znam osobne" zaskrtnutych 5 tvojich dalsich nickov? (neber to osobne) .....ako uz bolo povedane, certifikacia nebude povinna, kto bude chciet, necha sa certifikovat, kto nie tak proste nebude. Ide o to, ze sa eliminuje prave to, aby tu nebol jeden clovek pod x nickmi.
  • 18. júla 2011 7:30:35 CEST
    Samozrejme, ze jsem od zacatku pocital s tim, ze tuhle vec bude nutno dukladne vyladit prave s ohledem na to, co pises. System v zadnem pripade nebude nastaven tak, aby mohla byt vytvorena mezi dvema uzivateli takovato relace urcena ke zverejneni bez souhlasu obou z nich.
    Bude predmetem dalsich analyz, zda ma smysl vytvaret neverejne relace (ktere by pri nizkem objemu dat slo s trochou genialty dekonspirovat), ktere by mely vyznam pouze pri pocitani nejakeho indexu duveryhodnosti. Dale bude treba zvazit mozna nastaveni (typu nikdo, vsichni, po souhlasu, ...). Tady bych si dovolil informovat, ze nemam v umyslu inspirovat se obvyklym pristupem pri urcovani vychozich nastaveni "at si s uzivatelem kazdy dela, co chce, dokud nezaskrtne tohle", nybrz hodlam postupovat zcela opacne.
    Jinak mam v zasade za to, ze lidi tveho typu bude urcite vic. Predpokladam, ze se nakonec prirozene zaradi do cele pavuciny osobnich znamosti jako shluky koncovych bodu (fakt me nenapad jinej termin) kolem nejakych alfa-uzivatelu typu prave Petera.
    No a jeste bych rad uved, ze vyse uvedene analyzy pro mne zatim nejsou ve skoupu, protoze jsou tu prioritnejsi a zasadnejsi vyzvy, takze bych je tu ted nerad rozjel ve velkym. Reknu, az bude cas. A docela by se casem specialne na tohle hodila spoluprace nejakeho algoritmizacniho uchyla se zvlastni zalibou v prohledavani stromu, jestli mezi nama nejakej je. Divil bych se, kdyby nebyl.
  • 18. júla 2011 2:20:42 CEST
    Nieje v mojom zaujme zverejnovat tu koho poznam osobne. Mohol by som certifikovat vela ludi, ale nemyslim, ze by som to chcel riesit takymto stylom.. a sam si takto byt oznaceny nezelam. Co s tym?

    S doverou voci Petrovi nemam najmensi problem.. zastava tu istu autoritu a nevidim problem v tom aby bol uzivatel oznaceny trebars len nim (ak ho pozna osobne a ide o toho za koho sa dany uzivatel na webe vydava) aj ked chapem, ze realne je tebou navrhovany system tranparentnejsi. To suhlasim.. len nemyslim, ze ludia stoja o to aby boli zverejnovane ich osobne vazby na inych. To je citliva zalezitost aj na socialnych sietach, nie to este v takejto komunite a aj povodne navrhovany splna ucel dostatocne.
    Mozno to vyznieva trochu paranoidne, no ta je zial na internete zatial stale ziaduca..
    • 0 posts
    17. júla 2011 21:48:59 CEST
    fajn nápad
  • 17. júla 2011 14:01:40 CEST
    Myslim si, ze system certifikaci ma jedno zasadni omezeni. Musim verit certifikacni autorite. A vite vy, kdo je ten admin zac? (Bez urazky, Peter). Mozna by bylo lepsi zjistit, ze uzivatele, jehoz verohodnost me zajima, zna nekdo, komu ja duveruji, nebo nekdo, komu duveruje nekdo takovy. Tato uvaha mne vedla k myslence zavest jednoduchou relaci mezi uzivateli, kteri se navzajem osobne znaji. Takze ja napriklad nastavim priznak "znam osobne" u tech par lidi, s nimiz jsem nekdy mel tu cest se osobne setkat. Oni, jak verim, provedou totez, cimz nam vznikne maly ostruvek mapy duveryhodnosti uzivatelu. Pruzkumem teto mapy mohu pak kdykoli zjistit, jak hodne je pravdepodobne, ze je ten ktery nick tim, kym tvrdi, ze je.
    No a jestli Peter neni proti, pak nebrani nic tomu, aby tu nekdy v budoucnu tahle sikovnost objevila.
  • 22. júna 2011 10:27:47 CEST
    zaujimava, aj ked podla mna zbytocna debata okolo niecoho, co sa aj tak nikdy nevyriesi, nakolko ludia sme rozni. Je tu admin, ktory to vsetko taha, robi vsetko pre nas a nema z toho okrem dobreho pocitu predpoklam nic, len minus v penazenke. Takze cokolvek sa urobi, skusme brat ako plus. Somrat vie kazdi. A co sa tyka certifikacie, preco nie? kto chce ok, kto nie aj tak s tym nik nic neurobi ...
  • 18. júna 2011 9:33:09 CEST
    Rýpkovia tu stále boli a budú.
    Je to predsa vec dobrovoľná, kto nechce, alebo sa nechce stretávať a nechce byť spoznaný proste nemusí byť certifikovný. Veď je to jednoduché. Poznáme sa navzájom, vieme sa stretávať aj mimo stretiek, vieme teda potvrdiť existenciu daného človeka.
    Niekomu vyhovuje anonymita, niekomu nie. Ale ten, komu vyhovuje anonymita proste nechce byt spoznaný, čiže mu je certifikácia ukradnutá. Može to vadiť iba desaťnickovým osobám.
    Hodnota človeka predsa nie je v tom, či je cert.,alebo nie.
    Proste to buď chcem, alebo nechcem.
    Keď si kupujem simku, vyberám si, či chcem údaje poskytnúť údaje na marketing.Ak nie, tak nie. Vec vybavená.Vec vybavená.
    Čo sa týka pluskovania a mínuskovania, nuž to sa mne, osobne nepáči. Karma je subjektívna záležitosť, ale prisposobím sa, i keď mne osobne bude ukradnutá z mínusiek sa nepokakám. Je to vec toho, ako vyrovnaná je osobnosť, ako vie príjmať negat. sp. väzbu.

  • 18. júna 2011 4:12:11 CEST
    myslim, ze bude proste najlepsie ked sa tym len jednoducho nebudes zaoberat.. naozaj zbytocne sa tym zatazujes. nechaj to plynut a oni si to uz nejak poriesia, tak aby to fungovalo. ziadny strach ;)
    • 1 posts
    18. júna 2011 1:36:45 CEST
    zaujimave,ta cirtifikacia co pisal funguje pri cca 1mil nickov a cca 400tisic certifikacii ale tu by nebola dobra, to teda kazdy pojde niekam,niekomu kto to bude mat na starost a povie nazdar ja juro jano subka dominant nula traktor a vsetko je oka? tak som zvedav ako dopadne nick ktory je zena a zrazu chlap ,ako dopadnu zeny tzv dominy ktore napadlo nechcem pracovat chcem lenosit ale kurv. robit tiez nechcem ,:aha kupim bic robertka nejake sviecky pripinaka dake stare sukne tanga atd a budem domina, nejde to nic to urobim nick nejde to podla predstav tak znova nick a znova nic-tak som zvedav ako prejdu taketo registracie
    • 5 posts
    17. júna 2011 6:42:06 CEST
    takze odfotim suseda,susedu vyplnim poslem a nikto nebude vediet ze som to ja . Certifikovanie nieje len o fotke ale aj otom ze niekto pozna danu osobu.
    • 13 posts
    16. júna 2011 23:51:52 CEST
    urobim foto,,:na fotke bude tvar na papieri(ktory bude clovek drzat v rukach) ,.bude napisane www.domina.sk datum kedy bola fotka fotena a nick a posle sa to na mail na ktory bude mat pristup len majitel-hlavny admin tejto stranky ,tato fotka nebude nikdy uverejnena
    • 0 posts
    5. júna 2011 23:17:19 CEST
    ? no toto som nepochopila ale beriem tvoj názor:)
    • 5 posts
    5. júna 2011 23:04:03 CEST
    ..ked budu mat opravnenie certifikovat, tak nevidim problem :-) ..vid odkaz v v druhom fore sukromny klub
  • 5. júna 2011 20:15:45 CEST
    un nas to je u nas jsme certifikovany a je to o hodne lepsi treba xhcat to je jen jeden z mala chatu o kterem ted mluvim ,tam se vzdy nekdo z regionu k tomu kompetentni sejde z dotycnym a pak jo certifikuji atd..je mnouho moznosti:)
  • 5. júna 2011 17:42:51 CEST
    ja som za certifikáciu, na českých chatoch to bežne funguje, majú tam administrátorov profilov, ktorí to majú na starosti, užívateľ má označenie "overený užívateľ", tak aspoň viem, že človek, s ktorým sa bavím, poprípade si vymieňam skúsenosti, je reálny a takýto užívatelia poväčšinou nemajú dôvod si vytvárať nespočetné množstvo nickov, ako tí adminidtrátori profilov overujú užívateľov, to už neviem, ale funguje to....
  • 5. júna 2011 15:18:13 CEST
    Nuž, práve o to ide, aby tieto falošné profily z Dominy vymizli časom... to že niekto hovorí, že by sa to tu tým pádom stalo uzavretou skupinou ludí... nuž, podľa mňa to nehrozí pri jasne určených pravidlách ( ktoré by mohol kludne splniť každý nový seriózny člen čo má záujem vstúpiť a zapojiť sa k "téme" ).. a keby aj? Nebolo by to lepšie ako stav keď je tu 90% percent nickov vo vlastníctve, minimálne neserióznych ludí, "špekulantov", "zlatokopiek", a rôžnych iných ludí, čo nemajú z BDSM rozhodne nič spoločné a ide im o "iné" veci... a keby mi náhodou niekto neveril, kludne sa pozri(te) napriklad do zoznamky, čo sa tam odohráva, ludia si tam už dokonca nadávajú cez inzeráty. Ja osobne by som ludí, ktorý nemajú cit pre DS a snažia sa s toho "umelo vydupať prachy"...rovno odtialto posielal preč, ale tak to už je na domine.sk akú zvolí politiku. A ešte poviem, že sa ani vobec nevidím, že normálny človek sa tu možno aj bojí dať si svoj inzerát medzi tú kopu plevele...lebo takto je ťažko, preťažko oddeliť v tej šóre čo je skutočné a čo je len podfuk..
  • 5. júna 2011 15:03:02 CEST
  • 5. júna 2011 14:21:51 CEST
    Petrík, držím Ti palce, aby domina fungovala tak, ako chceš :) apropo, mne je jedno či budem certifikovaná, alebo nie :oP
  • 5. júna 2011 14:14:26 CEST
    to ze niekto zije BDSM a vie o tom nieco nieje vec certifikacie, certifikacia je len urcita zaruka ze za tym nickom je skutocny realny clovek, ale rozhodne certifikatory nebudu na stretku davat test ako v autoskole, taktiez nemozu napisat ze certifikovany je blbec alebo ze je na 100% v pohode, to sa musia dotycni vyprofilovat sami ci uz prispevkami alebo PM.