Ak si si nevsimla, slovami ,,mudrejsi ustpi" sa vzdy riadim, a akonahle tie slova vyrieknem, viac nereagujem.
Posledne slovo ? Tolko poslednych slov uz som prenechala, ze sa Ti o tom ani nesniva, a rada ho necham aj Tebe ak si tym dosiahnes nejaky fiktivny pocit vyhry.
Neviem kto sa tu snazi o posledne slovo ked si sama vyriekla citujem:
,,Tak už nemám k tomu čo dodať."
takze si ma celkom pobavila
Ty tu stale vypisujes a reagujes - ja som slusne vychovany clovek, a ak mi niekto nieco adresuje, tak mu odpovedam.
Ja k tomu co dodat stale mam, kedze si na mna prave v tejto chvili zacala utocit, tym padom sa branim.
Ale ked si prajes posledne slovo, skutocne staci len povedat - co je krajsie ako niekomu urobit radost, vsak
Ludi, ktori na mna utocia, ignorujem, a prispevky od vacsiny ani nevidim lebo ich mam v ignoracii, a jedine o co ich tak poziadam, je sukromne to, aby si osobne spory neriesili verejne, to je vsetko o co niekoho ziadam. Prave sa k dotycnym ludom riesenim si osobnych sporov pridavas. Ze niekto ma potrebu stale rypat, urazat a utocit napriek tomu, ze ten druhy to ani nevidi, to uz nie je moj problem a svedci to len a len o urovni toho druheho.
Pozri sa, mila VeDr, kto to cele zacal - a prva sa zacni riadit heslom - ,,nerypat do osieho hniezda".
Mozno by bolo vhodne zmierit sa s tym, ze niekto ma jednoducho iny nazor, a nema zaujem ho menit - akceptovat to, a nerobit z toho vojnu
Bohuzial nemozem za to, ze sa neriadim kdejakymi pomyselnymi pravidlami, a mam svoj rozum, cize s vela vecami ako ,,dav" nesuhlasim. Nikomu ale svoj nazor nevnucujem, a to, ze par ludi tu na mna za to utoci, to svedci o vsetkom. A bohzial nemozem taktiez za to, ze niekto nediskutuje k teme, ale ma potrebu vyjadrovat osobne spory a nesympatie verejne - to aktiez svedci o vsetkom.
Mozno si si medzi vsetkym tym, ako si ma velmi vsimas, zabudla vsimnut to, ze NIKDY na NIKOHO KONKRETNEHO neutocim, a ak niekde vyjadrim svoj negativny nazor, pisem vo vseobecnosti, nestranne, a BEZ akychkolvek veci a umyslov ,,medzi riadkami". Preto je to stale VYJADRENIE NAZORU, na rozdiel od prispevkov dotycnych ludi, ktori len utocia, utocia, a utocia aj tam, kde na to vobec nevznika situacia. Takze skutocne by si asi mala citat pozornejsie, ked uz chces nejakeho cloveka hodnotit, pretoze predpokladam , ze keby niekto krivdil Tebe, tiez by Ti to jedno nebolo.
A zopakujem to, co uz som zopakovala nespocetne vela krat - prave ludia, ktori hlasaju o tolerancii, ktori su ini ako vacsina, a ktori maju ine zaluby, by takuto situaciu mali chapat. Ale ste len taki, ako vsetci ostatni - povrchni ludia, ktori sice nieco rozumne hlasaju, ale neriadia sa tym, a utocia ako hyeny na kazdeho, kto si dovoli vyjadrit iny nazor ako maju oni.
Smutne.
Kludne mozme pokracovat vo vymene nazorov sukromne, ak mas potrebu dalej to riesit. Ak si budes chciet osobne spory riesit tu, ja budem odpovedat tu. Ak mas potrebu posledneho slova, kludne si reaguj poslednym slovom, ale v takom pripade mi nedavaj podnet na diskusiu, resp. kludne si tu poslednym slovom reaguj, aby si mala ,,pocit vyhry" pred ludmi, a pokracovat v diskusii mozme sukromne
Mozes si vybrat co len chces, ja sa prisposobim
Zapamataj si ale jedno - aka akcia, taka reakcia, a ja si nenecham kydat hnoj na hlavu.
Prajem pekny den.