4. júna 2011 15:08:10 CEST
Domina Margaréta,
stále tu vyvstáva nezodpovedaná otázka: kto bude udeľovať tie certifikácie? Tebe sa do toho zrejme nechce, pretože už Ťa vraj unavuje odpisovať takýmto „srandistom“, ktorí sa skrývajú za opačné pohlavie alebo za opačnú orientáciu, ale komu by sa to potom malo chcieť?
Veď pri „stretkách“ funguje podobná „sieť dôvery“, do ktorej sa záujemca musí najprv dostať.
Nuž, neviem, či úroveň tohto fóra padá, ale úroveň mnohých vecí tu už vraj padala, a vedenie to akosi veľmi nepálilo, takže by som si dovolil vyjadriť isté pochybnosti o úspechu takejto iniciatívy...
Vieš, problém by bol práve s tou sieťou dôvery. Ak by to tu malo fungovať nejako oficiálne, tak by to muselo byť hierarchické, ale komu je tu ochota ako dôverovať, sa ukázalo napr. overovaní fotiek.
Vieš, lebo v prípade, že by som sa napr. ja chcel dostať do takej siete dôvery, tak by to z nej tak či onak musel niekto najskôr „risknúť“, či nie?
Možnože si mala na mysli nejakú databázu, ale to by mohlo byť tiež dosť obtiažne. Čo ak mám od niekoho označeného za dôveryhodného dobré referencie, ale od iného podobne (označením) dôveryhodného zlé, pričom za tie zlé by mohol nejaký osobný spor s dotyčným, napr. že som ho len tu na fóre zosmiešnil, nemusel by ma ani poznať?
Istý systém bodov tu už predsa funguje, môžeš si to predstaviť ako istú karmu na fórach. Isteže, veľakrát ti možno veľa nenapovie, pretože niekto, kto tu sústavne „nevisí“, ich zrejme ani nebude mať veľa...
@B_J: ja som napr. nehľadal dôvody, pre ktoré by to nemohlo fungovať, ja som len zhrnul tie všeobecne známe a veľakrát preberané. :-)
@Statocne.Srdce: áno, presne takto je karma zneužiteľná, presne z podobného dôvodu ju už dlho odmietajú aj na českom fóre PCtuning, no a ak by chcel niekto vidieť, k akým zvrátenostiam môže viesť, nech si len pozrie úrovne „karmy“ na SMEtisku. Povedal by som, že nadpolovičnú tam môžu mať iba úplne asociálni psychopati, zrelí na okamžitú ústavnú liečbu. Zneužiteľné je najmä skupinové hlasovanie (hordy).